当前位置:首页 >> 英语 >>

【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(七) [必修2 Unit 2 The Olympic Games]


课时作业(七)

[必修 2

Unit 2

The Olympic Games]

(限时:45 分钟)

Ⅰ.语法填空 They called her “the Black Pearl”,“the Black Gazelle”and “the fastest woman in the world”.In 1960, Wilma Rudolph became the first American woman 1.________ (win) three gold medals in one Olympics. She was 2.________ extraordinary American athlete. She also did a lot to help young athletes 3.________ (success). Wilma Rudolph was born 4.________a very large, poor, AfricanAmerican family. She was the 5.________ (twenty) of twenty- children. She was born too early and only 6.________ (weigh) two two kilograms. She had many illnesses 7.________ she was very young, including pneumonia(肺炎) and scarlet fever(猩红热). She also had polio (小儿麻痹症), 8.________ damaged her left leg. When she was six years old, she began to wear metal leg braces because she could not use 9.________ leg. With her family's attention and care, 10.________(luck), by the time she was nine years old, she no longer needed her leg braces. Ⅱ.阅读理解 A February 4,2012 saw the take- of a new rising NBA star—Jeremy Lin. off Among professional basketball players, Jeremy Lin's background is not typical. He graduated from Harvard University, which sends few players to the NBA, and he is the only ChineseAmerican NBA player. But when you watch him on the court, there is no doubt that he belongs there. He moves with speed and grace that demonstrate years of faithful practice, which is fueled by a love for basketball. Lin's enjoyment of basketball actually began in Taiwan. When Lin's father moved to U.S., his interest in the sport only grew and he passed on this love of basketball to his son, introducing him to the game at the age of five. The young Lin spent much of his youth playing basketball for fun. In high school, Lin dreamed of playing in the NBA. When he applied for college, he was not offered a single sports scholarship. However, after his admission to Harvard, he was offered a place on its college basketball team. During Lin's time at Harvard, his basketball career began to speed up. He scored 1,482 points, making him one of the highest scorers in Ivy League history. When he graduated, no professional teams offered Lin a contract, but he was invited to play in the NBA Summer League. He played well and ended up eagerly signing a contract with the Golden State Warriors. At first, playing in professional games filled Lin with excitement. He treasured opportunities to meet players he had been watching on TV for years. But slowly, the excitement wore_off and was replaced by anxiety. In a few very difficult months, he was cut by two teams before the New York Knicks picked him up.

But he had the courage and determination to stick to his dream, so he put himself into hard training to get ready for his opportunity to come. Then his moment arrived on February 4,2012, on which his excellent performance made him famous overnight. After that, he led the Knicks to their fifth straight victory. The Associated Press called Lin “the most surprising story in the NBA”. Knicks fans developed the nickname for him “Linsanity” (林发疯). Time magazine released its 2012 list of the 100 “Most Influential People in the World”, Jeremy Lin included. No doubt, Lin fever is continuing to spread if you haven't already caught “Linsanity”, get ready. 11.Which of the following elements is of little help in Lin's success? A.His father's influence. B.His devotion to basketball. C.His years of hard work. D.His graduation from Harvard University. 12.What does the underlined phrase “wore off” in seventh paragraph probably mean? A.arose B.disappeared C.grew D.remained 13.Which of the following statements is TRUE according to the passage? A.Lin learned to play basketball when he was eight. B.Before Lin there was no Chinese?American NBA players. C.Lin was excited for professional games and did a good job at the beginning. D.Lin is the most outstanding player in NBA. 14.Which is the right order for Lin's life? a.He made an excellent performance on Feb.4. b.He was fired by the Golden State Warriors. c.He was invited to play in the NBA Summer League. d.He graduated from Harvard University. e.He became famous overnight. A.a, d, c, b, e B.d, b, c, a, e C.d, c, b, a, e D.a, e, d, c, b 15.It can be inferred from the passage that ________. A.NBA prefers graduates from Harvard University B.Lin got an easy entry into NBA C.Lin didn't show his basketball talents in Harvard University D.Lin didn't have a smooth road in NBA B[2012· 广东卷] Sports account for a growing amount of income made on the sales of commercial time by television companies. Many television companies have used sports to attract viewers from particular sections of the general public, and then they have sold audiences to advertisers. An attraction of sport programs for the major U. S. media companies is that events are often held on Saturday and Sunday afternoons—the slowest time periods of the week for general television viewing. Sport events are the most popular weekend programs, especially among male viewers who may not watch much television at other times during the week. This means the television networks are able to sell advertising time at relatively high prices during what normally would be dead time for programming.

Media corporations also use sports to attract commercial sponsors that might take their advertising dollars elsewhere if television stations did not report certain sports. The people in the advertising departments of major corporations realize that sports attract male viewers. They also realize that most business travelers are men and that many men make family decisions on the purchases of computers, cars and life insurance. Golf and tennis are special cases for television programming. These sports attract few viewers, and the ratings (收视率) are unusually low. However, the audience for these sports is attractive to certain advertisers. It is made up of people from the highest income groups in the United States, including many lawyers and business managers. This is why television reporting of golf and tennis is sponsored by companies selling highpriced cars, business and personal computers, and holiday trips. This is also why the networks continue to carry these programs regardless of low ratings. Advertisers are willing to pay high fees to reach highincome consumers and those managers who make decisions to buy thousands of “company cars” and computers. With such viewers, these programs don't need high ratings to stay on the air. 16. Television sport programs on weekend afternoons ________. A.result in more sport events B.get more viewers to play sports C.make more people interested in television D.bring more money to the television networks 17. Why would weekend afternoons become dead time without sport programs? A.Because there would be few viewers. B.Because the advertisers would be off work. C.Because television programs would go slowly. D.Because viewers would pay less for watching television. 18. In many families, men make decisions on ________. A.holiday trips C.television shopping A.their advertisers are carmakers B.their viewers are attracted by sports C.their advertisers target at rich people D.their viewers can afford expensive cars 20. What is the passage mainly about? A.Television ratings are determined by male viewers. B.Rich viewers contribute most to television companies. C.Sports are gaining importance in advertising on television. D.Commercial advertisers are the major sponsors of sport events. Ⅲ.读写任务 阅读下面的短文,然后按照要求写一篇 150 词左右的英语短文。 A poor boy had one penny left. He was so hungry that he decided to beg for a meal at the next house. A lovely young woman opened the door. She thought he looked hungry and brought him a large glass of milk. He drank it slowly, and then asked, “How much do I owe you?” “You don't owe me anything.” She replied. “Mother has taught me never to accept pay for a kindness.” As Howard Kelly left that house, he felt stronger physically and mentally. B.sports viewing D.expensive purchases

19. The ratings are not important for golf and tennis programs because ________.

Years later the young woman became critically ill and was sent to a big hospital. Dr. Howard Kelly now famous, was called in for the consultation. He recognized her at once and he was determined to do his best to save her life. After a long struggle, the battle was won. Dr. Kelly requested the business office to pass the final bill to him for approval. He looked at it and then wrote something on it. The bill was sent to her room. She opened it, and the note on the side of the bill caught her attention: “Paid in full with a glass of milk, (signed) Dr. Howard Kelly.” [写作内容] 1.以约 30 个词概括上文的主要内容; 2.以约 120 个词谈谈你阅读了该故事后的感受,内容包括: (1)你从这个故事中领悟到了什么道理? (2)当你遇到困难时,你的朋友是怎么做的? (3)你是如何报答你朋友的帮助的? [写作要求] 1.作文中可以使用亲身经历或虚构的故事,也可以参照阅读材料的内容,但不得直接引用 原文中的句子; 2.作文中不能出现真实姓名和学校名称。 [评分标准] 概括准确,语言规范,内容合适,语篇连贯。

课时作业(七) Ⅰ.1.to win 在序数词或由序数词修饰的名词后用不定式作定语。 2.an 在作表语的表示职业身份的单数可数名词(athlete)前,用不定冠词,表示“一 位”;extraordinary 以元音音素开头,用 an。 3.(to)succeed 4.into 个。 6.weighed 表示“重??”,weigh 是不及物动词,不用被动语态;指出生时的重量,应 当用一般过去时。 7.when 指她年幼时有很多疾病,用 when 引导时间状语从句。 8.which 引导非限制性定语从句。 9.that 句意:因为她不能用那条左腿,所以六岁时就开始使用金属腿部支架。 副词作状语。 Ⅱ.A 通过 Lin 在 NBA 篮球经历的故事告诉我们,每个人的成功都不是一帆风顺的,除了先天条 件外,还要付出后天的努力。 11.D 推理判断题。根据文中第三段以及后面文章可知,A、B、C 选项都合适。通过文 中第二段可知,每年从哈佛大学毕业进入 NBA 的篮球运动员很少,所以 D 项从哈佛毕业是 Lin 成功最不起作用的一个因素。 12.B 词义猜测题。根据文中第七段可知,Lin 刚到金州勇士队时对一切充满了兴奋,珍 惜与自己曾在电视上看到的球星见面的机会,但是慢慢兴奋就消失了,而是被焦虑代替,所以 选择 B 项。wear off 意为“逐渐减弱、缓缓消失”。 13.B 细节理解题。根据文中第二段第二句可知,他是仅有的美籍华人,所以选 B 项, 在 Lin 之前没有美籍华人的 NBA 球员。其他选项均与文中内容不符。 14.C 细节理解题。阅读全文可知,他首先是从哈佛大学毕业后才进入 NBA 球队的,排 除 A、D 选项,通过倒数第四段和第五段可知,Lin 是先进入 NBA 夏季联赛,而后才被金州勇 士队解除合同的,所以选 C 项。 15.D 推理判断题。通过阅读全文可知,Lin 一开始进入球队时并不顺利,在最艰难的时 候,他被两个球队解约过,在后来通过坚持和努力才取得成功,所以 Lin 在 NBA 的道路并不平 坦,故选 D。 B 本文讲述的是通过在星期六和星期日的下午播放一些电视节目来吸引那些高收入的人来 看,给广告带来了极大的效益。说明体育在电视广告中起着很重要的作用。 16. D 细节理解题。由文章的 Sports account for a growing amount of income made on the sales of commercial time by television companies.看出在这个时段做体育广告会给电视台赚很多的 钱。故选 D。 17. A。 18. 19. D C 细节理解题。从第三段?many men make family decisions on the purchases of 细节理解题。根据第四段的内容?However, the audience for these sports is attractive computers, cars and life insurance.看出在美国家庭男士在购买贵重物品上做决定。故选 D。 to certain advertisers. It is made up of people from the highest income groups?可推知不是为了让他 A 细节理解题。从第二段看出在这个时段看电视人很少,所以是 dead time。故选 10.luckily 5.twentieth help sb (to) do sth“帮助某人做某事”。 由句意或 the 的提示可知用序数词。句意为:她是家里 22 个孩子中的第 20 表示“出生于一个??的家庭”用 be born into a?family。

们看高尔夫这些运动的,而是为了吸引这些高收入的人。也就是说“他们面对的都是一些富 人”。故选 C。 20. C 主旨大意题。文章开篇点题,讲的是通过在星期六和星期日的下午播放一些电视 节目来吸引那些高收入的人来看,给广告带来了极大的效益。说明体育在电视广告中起着很重 要的作用。故选 C。 Ⅲ.One possible version: I learned the passage that when a poor boy was hungry, a young woman gave him a glass of milk. Years later, as a famous doctor, he saved the woman's life and returned the final bill to her in return for her help. Greatly inspired by the story, I learn that once helped by others, we should be grateful. If my friend is in need of help, I will comfort him and spare no effort to help him out. It occurred to me that once I was about to go home when it started to rain heavily. Having left my umbrella at home, I could do nothing but stay in the classroom. At this moment, my classmate Henry gave me his umbrella. His kindness and willingness to help greatly impressed me. Several days before an important exam, Henry fell seriously ill. Every day after school, I went to the hospital to accompany him, helping him catch up with his lessons. Eventually, he got a good mark.


相关文章:
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(七) [必....doc
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(七) [必修2 Unit 2 The Olympic Games]_英语_高中教育_教育专区。课时作业(七) [必修 2 Unit 2 The Olympic ...
高考英语一轮复习课时作业七Unit2TheOlympicGames新人....doc
高考英语一轮复习课时作业七Unit2TheOlympicGames新人教版必修2_其它课程_高中...(浙江专用)2014届高考英... 暂无评价 6页 免费 【广东专用】2014届高考....
高考英语一轮复习 课时作业(七) Unit2 The Olympic Gam....doc
高考英语一轮复习 课时作业(七) Unit2 The Olympic Games 新人教版必修2_其它...【广东专用】2014届高考... 暂无评价 6页 免费 2012届高考英语第一轮 U....
...英语总复习(必修2)课时作业7:Unit 2 The Olympic Ga....doc
2014年高考英语总复习(必修2)课时作业7:Unit 2 The Olympic Games_英语_高中教育_教育专区。课时作业 7 Ⅰ.单项填空 Unit 2 The Olympic Games 1.(2013 ...
2016届高考英语一轮复习Unit2TheOlympicGames课时作业....doc
2016届高考英语一轮复习Unit2TheOlympicGames课时作业新人教版必修2 - 课时作业(七) Ⅰ.用所给词的适当形式填空 Unit 2 The Olympic Games ...
高考英语一轮复习课时作业 Unit 2 The Olympic Games ....doc
高考英语一轮复习课时作业 Unit 2 The Olympic Games 新人教版必修2_其它课程_...【广东专用】2014届高考... 暂无评价 6页 免费 2018 Baidu |由 百度云...
...(人教版)一轮复习高频考点教学课件:必修二Unit2 The Olympic ....ppt
2014届高考英语(人教版)一轮复习高频考点教学课件:必修二Unit2 The Olympic Games - 随着世界经济的发展,环境问题也日益 严峻。极端天气越来越多,2012年美国遭遇 ...
...:必修2 Unit 2 The Olympic Games Word版含解析].doc
【解析版】2015届高三英语一轮复习试题(适用于人教版):必修2 Unit 2 The Olympic Games Word版含解析] - 课时作业(七) 必修 2 Unit 2 Ⅰ.单项填空 ...
2017届(全国卷地区)高考英语一轮复习学生手册:必修2+Un....doc
2017届(全国卷地区)高考英语一轮复习学生手册:必修2+Unit+2The+Olympic+Games》听课手册_英语_高中教育_教育专区。Unit 2 The Olympic Games [2015 北京卷]...
(全国卷)2019届高考英语一轮复习Unit2TheOlympicGames....doc
(全国卷)2019届高考英语一轮复习Unit2TheOlympicGames课时作业新人教版必修2 - Unit 2 The Olympic Games Ⅰ.阅读理解 A If you are ...
2018高考英语一轮复习构想Unit2TheOlympicGames课时作....doc
2018高考英语一轮复习构想Unit2TheOlympicGames课时作业新人教版必修2 - Unit 2 Ⅰ.阅读理解 The Olympic Games A (2017山西太原高三模...
2018年高考英语一轮复习Unit2TheOlympicGames(练)(含解....doc
2018年高考英语一轮复习Unit2TheOlympicGames(练)(含解析)新人教版必修2 - Unit 2 Ⅰ.词义辨析 The Olympic Games 1.The Olympi...
...轮复习讲义课时作业:必修2 Unit 2 The Olympic Game....doc
【金版新学案】2015届高考英语(新课标,安徽专供)大一轮复习讲义课时作业:必修2 Unit 2 The Olympic Games - 课时作业(七) 必修 2 Unit 2 Ⅰ.单项填空 ...
...Unit 2 The Olympic Games(测)(含解析)新人教版必修....doc
【讲练测】2016年高考英语一轮复习 Unit 2 The Olympic Games(测)(含解析)新人教版必修2_英语_高中教育_教育专区。Unit 2 The Olympic Games 单元检测卷(时间...
...年高考英语一轮复习Unit2TheOlympicGames(测)(含解....doc
【讲练测】2016年高考英语一轮复习Unit2TheOlympicGames(测)(含解析)新人教版必修2(新)_英语_高中教育_教育专区。Unit 2 The Olympic Games 单元检测卷(时间 ...
高考英语一轮复习 Unit 2 The Olympic Games(练)(含解....doc
高考英语一轮复习 Unit 2 The Olympic Games(练)(含解析)新人教版必修2_其它课程_高中教育_教育专区。高考英语一轮复习 Unit 2 The Olympic Games(练)(含解析...
2017年高考英语一轮复习 Unit 2 The Olympic Games习题....doc
2017年高考英语一轮复习 Unit 2 The Olympic Games习题 新人教版必修2_英语_高中教育_教育专区。Unit 2 The Olympic Games 【热点话题】 Entertainment and sports...
2015届高考英语一轮复习(人教版)必修2Unit2_图文.ppt
2015届高考英语一轮复习(人教版)必修2Unit2 - 必修二 Unit 2 The Olympic Games 教材一览无余 考点一网打尽 基础一练夯实 J 教材一览无余...
高三第一轮复习必修二unit 2 The Olympic Games.ppt
高三一轮复习必修二unit 2 The Olympic Games_英语_高中教育_教育专区。高三一轮复习必修二unit 2 The Olympic Games 必修2 Unit 2 The Olympic Games ...
...年高考英语一轮复习Unit2TheOlympicGames(讲)(含解....doc
【讲练测】2016年高考英语一轮复习Unit2TheOlympicGames(讲)(含解析)新人教版必修2(新)_英语_高中教育_教育专区。Unit 2 The Olympic Games 单元知识预览 项目...
更多相关标签: