当前位置:首页 >> >>

2014-2015学年高中英语 Unit 14 Communication Workshop & Culture Corner双基限时练 北师大版必修5

Unit 14

Careers

Communication Workshop & Culture Corner
Ⅰ.完成句子 1.I'm going to town to see my teacher ________________ (除了买些东西外). 答案 in addition to buying something 2.The restaurant's success ________________ (很大程度上归功于新经理). 答案 was due largely to its new manager 3.I have __________________ (申请出国深造). 答案 applied to go abroad for further study 4.________________ (……的进展如何) your new study in the new school? 答案 How are you getting along with Ⅱ.单项填空 1.I'm going to town to buy something, and ________ see my grandma. A. except that B. in addition C. but for D. beside 答案与解析 B 句意:我要进城去买些东西,此外还要去看望我奶奶。in addition“此外; 另外(包括前面内容)”, 为连接副词。 except that 中的 that 后一般跟从句, 意为“除……之外(不 包括前文内容);只可惜”; but for“要不是”,为介词短语; beside“在……旁边”,此处可用 besides“此外”。 2.Readers can ________ quite well without knowing the exact meaning of each word. A. get along B. get over C. get in D. get through 答案与解析 A get along well 表示“进展顺利”,符合句意。句意:不了解每个单词的准确 含义,读者(在阅读时)也进展得很好(读得懂)。 3.New technology is being ________ almost every industrial process. A. applied for B. applied in C. applied of D. applied to 答案与解析 D 句意:新技术正被应用到几乎所有的工业流程中去。 apply sth. to 意为 “把……应用于……”,符合句意;而 apply for 意为“申请”。 4.Learning another language gives us the chance to travel, to be involved with others and ________ in their daily lives and different cultures. A. participate B. participating C. participated D. to participate 答案与解析 D 分析句子成分不难看出,“to travel, to be involved with others and ________ in their daily lives and different cultures”是后置定语,修饰 the chance, and 连接了三个并列的 动词不定式,因此本题选 D 项。 5.She ________ it her duty to tell the police so she phoned the police station. A. liked B. trusted C. felt D. sounded 答案与解析 C feel 在此处表示“认为”, it 作形式宾语,不定式 to tell the police 作真正的 宾语。句意:她感到报警是她的责任,所以就给警察局打了个电话。 6.________ power failure the project was delayed.
1

A. Due to B. Owing to C. Because D. Caused by 答案与解析 B 句意:由于停电,工程延误了。due to 不用于句首;because 之后跟从句; the project 与 cause 不能构成动宾关系,故只有 owing to 正确。 7.________ these arrangements, extra ambulances will be on duty until midnight. A. Adding to B. In addition to C. In other words D. In all 答案与解析 B 由原句中 extra 可知,应用 in addition to“除此之外,还……”,其他三项不 符合语境。 8.Winter vacation is ________. I can't wait to go back home. A. coming B. on the way C. approaching D. A,B and C 答案与解析 D 表示“……即将到来”,除可用 approach 外,还可以用 come, arrive, on the way。 9.— Do you mind my taking this seat? — ________. A. Yes, sit down, please B. No, of course not C. Yes, take it please D. No, you can't take it 答案与解析 B mind 意为“介意”,在回答“Do you mind doing ...?”问句时,用 yes 表示介 意,用 no 表示不介意。 10.________ the day went on, the weather got worse and worse. A. With B. Since C. While D. As 答案与解析 D 句意:随着日子一天天过去,天气变得越来越糟糕。as 在此处引导的是时 间状语从句。若空后为 the day going on,则选 A 项。 Ⅲ.阅读理解 A

Collecting information about preemployment and filling out an application form are closely connected. However, filling out an application form is much easier because you have total control and have enough time to think and plan. That you are given a form to fill out does not necessarily mean that you have to answer all the
2

questions in it. If the form contains unclear questions or terms and conditions, you can make some changes before signing it, or refuse to answer some of the questions. What you must realize is that those terms and conditions have been written by highly paid lawyers. Each_word_is_important,_or it would not be there; and you can be sure that there is not anything there that is written with your interests in mind. I know what I speak of, because as a lawyer for Litton Industries I wrote the terms and conditions that were printed on the back of order forms, I wrote the most tiring terms and conditions anyone has ever seen. Still, 90 percent of the buyers would just sign on them without questioning anything. If anyone questions them, we would reach an agreement on something that was acceptable to both sides. So when you see a preprinted application that contains questions or terms and conditions, read it all and read it slowly. If you don't like something, you can simply change the parts you don't like. Remember that everything can be settled by discussion. To what degree it can be settled depends on your position, of course, and that is something only you can determine. 1.Filling out application forms is much “easier” because ________. A. everything connected with application forms is easier B. it is easier to collect information about preemployment C. you can plan and have control of the needed time D. you can control the form filling with enough time 答案与解析 D 细节题。从第一段的“... because you have total control and have enough time to think and plan.”可推出答案为 D 项。 2. We can learn from the underlined part “Each word is important ”that ________. A. everything in a form must be read carefully B. questions in a form must be answered C. the conditions that interest you are changeable D. something of your interests is most important 答案与解析 A 细节理解题。 “每个字都是重要的”强调其重要, 就是要求我们认真地阅读。 另外,第四段中的“read it all and read it slowly”也表明了此意,故选 A 项。 3.It can be inferred from the 4th paragraph that ________. A. it depends on your position to settle everything in a form B. questions in a form are more important than your position C. you have little right to determine the conditions you like most D. you must change a preprinted application before it is discussed 答案与解析 A 推理判断题。从最后一句“To what degree it can be settled depends on your position ...”可知 A 项正确。 B I had a very special teacher in high school many years ago whose husband unexpectedly died of a heart attack. About a week after his death, she shared some of her views with a classroom of students. As the sunlight came in through the classroom windows and the class was nearly over,she moved a few things aside on the edge of her desk and sat down there. She paused and said,“ Before class is over,I would like to share with all of you a thought that is unrelated to class, but which I feel is very important. Each of us comes to this world to learn, share, love, appreciate and give. None
3

of us knows when this fantastic experience will end.It can be taken away at any moment. Her eyes beginning to water, she went on: “So I would like you all to make me a promise. From now on, on your way to school,or on your way home, find something beautiful to notice. It doesn't have to be something you see. It could be a scent of freshly baked bread from someone's house, or it could be the sound of the breeze slightly rustling the leaves in the trees... ” The class was completely quiet. We all picked up our books and left the room silently. That afternoon, I noticed more things on my way home from school that I had that whole term. Take notice of something special you see on your way home today. Go barefoot on the beach at sunset. For as we get older, it is not the things we did that we often regret,but the things we didn't do. 4.What is the purpose of the author's writing the passage? A. To show his respect to his teacher. B. To ask us to appreciate every moment of our life C. To ask us never to give in when facing difficulty. D. To show the influence a teacher can have on her students. 答案与解析 B 主旨大意题。作者主要是希望读者珍惜生命,发现生活之美。 5.Why did the teacher talk about something unrelated to class? A. Because she had finished the class task. B. Because she could hardly control her feeling. C. Because she thought the class were not thoughtful enough. D. Because she wanted to share some of her views with the class. 答案与解析 D 细节理解题。根据第一、二段可知,那位老师是想和同学们分享一些她的 观点。 6.What does the underlined word “scent” in Paragraph 4 mean? A. Smell. B. Piece. C. Colour. D. Taste. 答案与解析 A 7.The author intends to ________ in the last paragraph. A. give an explanation B. make a suggestion C. give a warning D. draw a conclusion 答案与解析 B 推理判断题。文章最后一段用了祈使句,因此作者的目的是建议读者发现 生活之美,珍惜生活的每一个时刻。 8.What do we learn from the last sentence? A. We will be happy when we are old. B. We will regret the mistakes which we made when we were young. C. We will regret what we didn't do though we might do it. D. We will do what we couldn't do in the past. 答案与解析 C 推理判断题。分析最后一句可知,当我们年事渐高时,我们会后悔我们想 做却没做过的事情。

4