当前位置:首页 >> 英语 >>

吉林市2014届高考英语阅读理解一轮(暑假)训练题(4)及答案


吉林市 2014 高考英语阅读理解一轮(暑假)训练题(4)及答案

(南京市高三第一次模拟考试) Environmentalists said our planet was doomed to die. Now one man says they are wrong.

"Everyone knows the planet is in bad shape," thundered a magazine article last year. Species(物种)are being driven to die out at record rates, and the rivers are so poisonous that fish are floating on the surface, dead. But there's a growing belief that what everyone takes for granted is wrong: things are actually getting better. A new book is about to overturn our most basic assumptions about the world's environment. Rivers, seas, rain and the atmosphere are all getting cleaner. The total amount of forests in the world is not declining. The Skeptical Environmentalist by Bjorn Lomborg, professor of statistics at the University of Aarhus in Denmark, is an attack on the misleading claims of environmental groups , and the "bad news" culture that makes people believe everything is getting worse. Now the attacks are increasingly coining from left-wing environmentalists such as Lomborg, a former member of Greenpeace. The accusation is that, although the environment is improving, green groups — with profits of hundreds of mil-lions of pounds a year — are using scare tactics(谋略)to gain donations. Lomborg's book doesn't deny global warming — probably the biggest environmental threat — but destroys almost every other environmental claim with many official statistics. The Worldwatch Institute claims that "deforestation has been accelerating over the last 30 years". But Lomborg says that is simply rubbish. Since the dawn of agriculture the world has lost about 20 per cent of its forest cover, but in recent decades the forest area's depleting has come to a st op. According to UN figures, the area of forests has remained almost steady, at about 30 per cent of total land area, since the 1940s . Forests in countries such as the US, the UK and Canada have actually been expanding

over the past 40 years. Despite all the warnings the Amazon rainforest has only shrunk(缩小)by about 15 per cent. Nor are all our species dying out. Some campaigners claim that 50 per cent of all species will have died out within 50 years. But other studies show only 0.08 per cent of species are dying out each year. Conservation efforts have been successful. Whales are no longer threatened and the bald eagle is off the endangered list. Environmental groups claim that many of the improvements are the results of the success of their campaigns. Stephen Tindale, director of Greenpeace UK, said, "There are important examples, such as acid rain and ozone, where things aren't as bad as predicted, and that's because behavior has changed." (1)In his book, The Skeptical Environmentalist, what is Lomborg's main argument? A.Our planet is in bad shape. B.The world's environment is improving. C.The total amount of forests in the world is not declining. D.Conservation efforts have been successful. (2)Wha t is Lomborg's main accusation of environmentalists? A.They scared people into making donations. B.They overturned our basic assumptions about the world's environment. C.They changed their behavior toward the environment. D.They only told people bad news about the environment. (3)The underlined word "depleting" in Paragraph 5 is closest in meaning to "____".

[来源:Zxxk.Com]

A.reducing C.expanding

B.limiting D.accelerating

(4)According to the passage, which of the following statements is true? A.The total area of forests in the world has increased significantly. B.The effects of global warming are not as bad as first expected. C.It appears that the bald eagle will now survive. D.In the last 50 years the number of whales has increased.

【解析】 “环境一直在变坏,我们的星球末日将要来临”,这是环保主义者们发出的警告, 然而 Lomborg 的新书却提出了完全相反的观点,他批驳了环保主义者们耸人听闻的言论。

(1)B 本题考查细节理解。根据文章第一段与第三段可知 Lomborg 在 The Skeptical Environmentalist 中的观点 (argument) 是环境状况正在改善,因此选项 B 正确,C 项只是他观点的一部分,不全面,故排除。 (2)A 本题考查细节理解。根据文章第四段中的第二句话可知 Lomborg 指责环 保主义者们利用恐吓手段让人们捐款。 (3)A 本题考查猜测词义。第五段 Lomborg 通过一些数据反驳了 The Worldwatch Institute 的观点 "deforestation has been acceleration over the last 30 years" ,Lomborg 认为在最近几十年森林面积的缩小已经停止,因此选择 reducing。 (4)C 本题考查细节判断。根据文章倒数第二段中的 "Whales are no longer threatened and the bald eagle is off the endangered list" 可知秃鹰已经不属于濒危 的物种了,由此可知 C 项正确。

**********************************************************结束

7、 (浙江省温州市 2011 年高三第一次适应性测试)

Rentals NYC. East 7 l st Street,Lexington/Park. $1,850;sunny,furnished studio apartment in New York City,available for long-term rental. Info and photos,e-mail: cenlterperform@aol.com. Vacation rentals:Florence,Piazza S. Croce,2BR,large kitchen,living room,two bathrooms,fully equipped, contactp_corsi@yaoo.com. Charming House—Florence & Todi,Italy.3 bedrooms,fireplaces,garden, breathtaking views,parking. Tel./fax:(+39)055 229 8620;e-mail: georgetatge@libero.it. Exchange English Academic Seeks Exchange:house in London (Highgate)for NYC apartment, to accommodate two. September-November,2011.Contact marcus.giaquinto@ucl.ac.uk. GreenSingles.com—Meet single book lovers who value green living,natural health, personal growth,spirituality. www.greensingles.com Single Booklovers, established 1970.Find singles who enjoy reading, books, and arts culture.www.singlebookloves.com. 1.700 per month. For photos and details,

Positions Hunted Experienced Researcher, Geneva, in having an elegant international level of personal assistance,both in French and English,with good computer knowledge,willing to travel.bdsmac@gmail.com. Psychotherapy(心理治疗) Child and Family Therapist offers help to make life at home happier and more harmonious. Visit Rosaleen(Rusty)Horn at www.psychologytoday.com;(212)799-0695. Websites Global Warming:the truth. It’s the hard truth:we’re done.www.irawrites.com. LIT BITS: somewhere between the seminar room and the pub, talk literature from we surprising angles. Listen for free at http.//web.me.com/adamsmyth. Topics so far:food and literature;bad literature;soccer and literature. Books BOOK SEARCH. Old,rare,and out-of-print books. Marsha J. Shapiro:355 west 85th Street,A pc.77,New York, NY 10024;(212)595—4219;mshap 10424@aol.com. Personals Retired Architect,Upper East Side,kind-hearted,loves classical music,movies, cats,puns,and crosswords. Seeks friendship with Manhattan lady for concerts, museums and travelling abroad.(212)327—2422. Adventuresome Spirit,companionable,very good looking blonde,easy-going. Slender,athletic,photographer. Livelly,generous, Loves being at home:cozying

up with a book, cooking for friends. Seeking athletic,fit,professional, man 58—78, curious to travel,explore the world. travelcuriosity 3@gmail.tom.(561)601—8202. Accomplished Woman,great smile,healthy,very attractive,Cambridge academic, writer,fit,very sane,interested in friendship with mall,60+,similar descriptors, for explorations.Hsms66@gmail.tom. (1)If you want to rent a house in New York City,you can send an e-mail to________. A. marcus.giaquinto@ucl.ac.uk B. p_corsi@yahooo.com C. georgetatge@libero.it D. centerperform@aol.com (2)The person with the email address of bdsmac@gmail.com want to find________. A. an experienced researcher to work with B. someone to teach French and English C. a job to work as an excellent assistant D. a researcher willing to travel to Geneva (3)If you want to buy some out-of-print books,you can dial________. A. (617)66l 一 3849 C. (212)799—0695 B. (561)601—8202 D. (212)595—4219

(4)65-vear-old Douglas can’t stand loneliness any more. He could get help from"________". A. Psychotherapy C. Exchange
【解析】 本文是一篇应用文,主要 介绍了几类实用的广告以及它们的相关信息。

B. Personals D. Rentals

(1)D 事实细节题。从 Rentals 部分可以看出,如果你要在纽约租房子可以发送邮 件到 centerperform@aol.com,由此答案选 D 项。 (2)C 事实细节题。从 Positions Hunted 部分可以看出,邮箱地址是 bdsmac@gmail.com 的人想要找一份工作,再结合"personal assistance”可知他想 找一份助理的工作,由此答案选 C 项。
[来源:学科网]

(3)D 事实细节题。 Books 部分可以看出, 从 如果要买绝版的书(out-of-print books) 的话,可以拨打电话(212)595-4219,由此答案选 D 项。 (4)B 事实细节题。 从文章最后的 Personals 部分可以看出这里是关于交友的信息, 故 65 岁的 Douglas 想摆脱孤独可以在这里得到些许帮助,答案选 B 项。

*******************************************************结束

(D) At times we all get angry when we are driving. It might be because we are stuck in a traffic jam or stuck behind a very slow driver. It might be because we think another driver has done something very stupid and dangerous. Whatever the reason, it seems that getting angry in a car is something which happens more and more often and there is now a special term fo r it “road rage”. Some experts even think that road rage is a kind of mental illness! How can we recognize this “illness”

of road rage? There are two kinds of road rage: aggressive driving and aggressive reactions to the way other people are driving. Aggressive driving can take different forms: ●Driving much faster than the speed limit. ●Increasing your speed very quickly. ●Driving very close behind the car in front and sounding the horn or flashing the headlights. ●Changing lanes very suddenly and blocking another car. ●Moving into a parking space where another car is trying to park. There are also different reactions to the way other people are driving. These include: ●Making rude signs at people.
[来源:学_科_网 Z_X_X_K] [来源:学.科.网]

●Shouting at people and threatening them. ●Deliberately driving into another person’s car. ●Hitting somebody. ●Using a weapon such as a baseball bat, or even a gun or a knife. Road rage is certainly not a joke . There have been incidents of road rage which have led to serious injuries and even murder. Experts think that one reason for road rage is that films show a lot of examples of fast and aggressive driving such as car chases where this kind of driving seems to be positive. Experts also think that the punishments for dangerous driving are not serious enough. Experience shows that driving problems can be controlled, but it takes a long time. In the UK in the last 30 years, the police have been quite successful in reducing the number of people who drink and drive. They are now working to stop people using mobile phones when they are driving. Let’s hope they can have the same success with the road rage. 48. Which of the following statements does NOT describe aggressive A. Driving much faster than the speed limit. B. Drinking and driving C. Moving into a parking space where another car is trying to park. D. Changing lanes very suddenly and blocking another car. 49. Road rage happens possibly because______. A. the drivers are drunk driving?

B. it won’t cause serious injuries or death C. we’re in a fast-changing society D. the punishments are not serious enough 50. What’s the tone(语气)of the last paragraph? A. Sad B. Cold C. Optimistic D. Exciting

参考答案 (D) 48-50 BDC; *************************************************************结束


相关文章:
吉林市2014届高考英语阅读理解一轮(暑假)训练题(4)及答案.doc
吉林市2014届高考英语阅读理解一轮(暑假)训练题(4)及答案_英语_高中教育_
吉林市2014届高考英语阅读理解一轮(暑假)训练题(5)及答案.doc
吉林市2014届高考英语阅读理解一轮(暑假)训练题(5)及答案_英语_高中教育_教育专区。吉林市 2014 高考英语阅读理解一轮(暑假)训练题(5)及答案 (郑州市高中毕业...
山西省太原市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(4).doc
太原市 2014 高考英语阅读理解一轮(暑假)训练题(4)及答案(安徽省“江南十校...吉林市2014届高考英语阅... 9页 免费 太原市2014高考英语阅读... 暂无评价...
太原市2014高考英语阅读理解一轮(暑假)训练题(8)及答案.doc
太原市2014高考英语阅读理解一轮(暑假)训练题(8)及答案_英语_高中教育_教育专区。太原市 2014 高考英语阅读理解一轮(暑假)训练题(8)及答案 As you move around...
2015高考英语阅读理解一轮(暑假)训练(8)及答案_图文.doc
2015 高考英语阅读理解一轮(暑假)训练(8)及答案 【2015 高考复习】阅读链接 ...4.B 细节理解题。由第五段第三句“Water your rain garden immediately after...
2014 届高考英语阅读理解:2013暑假练习题(3).doc
2014 高考英语信息匹...2014 高考英语阅读理解:2013 暑假练习题(3)及答案解析 (第 A 篇) Even at ...
2015高考英语阅读理解一轮(暑假)训练(8.pdf
2015 高考英语阅读理解一轮(暑假)训练(8)及答案 ...4.B 细节理解题。由第五段第三句 “Water your ...山西省太原市2014高考英... 9页 免费 喜欢...
2015高考英语阅读理解一轮(暑假)训练(8.doc
2015 高考英语阅读理解一轮(暑假)训练(8)及答案 ...4.B 细节理解题。由第五段第三句“Water your ...山西省太原市2014高考英... 9页 免费 喜欢...
2015高考英语阅读理解一轮(通用版)训练(9)及答案.doc
2015 高考英语阅读理解一轮(通用版)训练(9)及答案 【福建省漳州市 2014 高考...中&高*考*网】 4. C.推理判断题.最后一句 These sounds of the night now...
2014 届高考英语阅读理解:2013暑假练习题(12).doc
2014 高考英语阅读理解:2013 暑假练习题(12)及答案解析 (第 1 篇) Cities ...最后一段 NHTSA 称:2006 行人死亡人数 4,784,比 1996 年(5,449)降低了...
山西省太原市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(1).doc
山西省太原市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(1)_英语_高中教育_教育专区。太原市 2014 高考英语阅读理解一轮(暑假)训练题(1)及答案 (南昌市高三年级第一...
2015高考英语阅读理解一轮训练6.doc
2015 高考英语阅读理解一轮(暑假)训练(6)及答案 ...4.B 推理判断题。根据第五段“The ski jacket is...2014年高考理科数学新课... 2014年高考理科数学北京...
2014高考英语阅读理解限时训练题及答案 (10).doc
2014高考英语阅读理解限时训练题及答案 (10)_语文_高中教育_教育专区。2014高考英语阅读理解限时训练题及答案2014高考英语阅读理解限时训练题及答案 ...
2015高考英语阅读理解一轮(通用版)训练(8)及答案.doc
2015 高考英语阅读理解一轮(通用版)训练(8)及答案 【福建省漳州市 2014 高考...【来.源:全,品…中&高*考*网】 4. B.主旨大意题.通读全文可知,文章主要...
2014 届高考英语阅读理解:2013暑假练习题(11).doc
2014 届高考英语阅读理解:2013暑假练习题(11)_高三英语_英语_高中教育_教育专区。014高考英语文章阅读类:2013暑假练习题(3)及答案解析014高考英语文章阅读类:2013...
2014届高考英语一轮复习自选训练 阅读理解34.doc
2014届高考英语一轮复习自选训练 阅读理解34_英语_高中教育_教育专区。20
山西省太原市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(10).doc
山西省太原市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(10)_英语_高中教育_教育专区。太原市 2014 高考英语阅读理解一轮(暑假)训练题(10)及答案 A Camp memories ...
湖南省长沙市2014届高考英语完形填空:2013暑假训练题(4....doc
暂无评价|0人阅读|0次下载 | 举报文档 湖南省长沙市2014届高考英语完形填空:2013暑假训练题(4)及答案_高考_高中教育_教育专区。长沙市 2014 高考英语完形填空:20...
浙江省湖州市2014高考英语阅读理解一轮(暑假)精炼(3)含....doc
浙江省湖州市 2014 高考英语阅读理解一轮(暑假)精炼(3)含答案:阅读理解(
湖南省长沙市2014届高考英语完形填空:2013暑假训练题(9....doc
湖南省长沙市2014届高考英语完形填空:2013暑假训练题(9)及答案_高考_高中教育_...1. A. forgetful 2. A. recite 3. A. clear 4. A. regular 5. A. ...
更多相关标签: