当前位置:首页 >> 英语 >>

郑州市2014高考英语一轮(暑假) 阅读理解训练(7)及答案


郑州市2014高考英语一轮(暑假) 阅读理解训练(7)及答案

1.(201*江苏卷)D Shay asked, “Do you think they’ll let me play?” Shay’s father knew that most of the boys would not want someone like Shay on their team, but the father also understood that if his son, mentally and physically disabled, were allowed to play, it would give him a much-needed sense of belonging and some confidence. Shay’s father approached one of the boys on the field and asked if Shay could play, not expecting much. The boy looked around and said, “We’re losing by six runs (分) and the game is in the eighth inning (局).I guess he can be on our team and we’ ll try to put him in to bat in the final inning. Shay struggled over to the team’s bench and put on a team shirt with a broad smile and his father had a small tear in his eye and warmth in heart. The boys saw the father’s joy at his son being accepted. In the bottom of the eighth inning, Shay’s team scored a few runs but was still behind by three. In the top of the final inning, Shay put on a glove and played in the field. Even though no hits came his way, he was obviously joyful just to be in the game and on the field. In the bottom of the final inning, Shay’s team scored again. Now, Shay was scheduled to be next at bat. Would they let Shay bat and give away their chance to win the game? Surprisingly, Shay was given the bat. Everyone knew that a hit was almost impossible. The first pitch (投) came and Shay missed. The pitcher again again took a few steps forward to throw the ball softly towards Shay. As the pitch came in , Shay swung at the ball and hit a slow ground ball right back to the pitcher. The pitcher could have easily thrown he ball to the first baseman and Shay would have been out and that would have been the end of the game .Instead, the pitcher threw the ball right over the head of the first baseman, beyond the reach of all teammates, The audience and the players from both teams started screaming,“Shay, run to first! ” Never in his life had Shay ever run that far but made it to first base, wide-eyed

and shocked.. Everyone should, “Run to second!” Catching his breath, Shay awkwardly ran towards second.By the time Shay rounded towards second base, the smallest guy on their team,who had a chan ce to be the hero for his team fir the first time,could have thrown the ball to the second baseman, but he understood the pitcher’s intentions and he too intentionally threw the ball high and far over the third baseman’s head. All were screaming, “Shay,Shay,Shay,all the way Shay.” Shay reached third base when one opposing player ran to help him and shouted, “Shay, run to third.” As Shay rounded third, all were on their feet, crying,“Shay, run home! ”Shay ran to home, stepped on the home base and was cheered as the hero who the who won the game for his team. That day, the boys from both teams helped bring a piece true love and humanity into this world. Shay didn’t make it to another summer and died that winter, having never forgotten being the hero and making his father so happy and coming home and seeing his mother tearfully hug her little hero of the day! 66.Not expecting much, Shay’s father still asked the boy if Shay could play, mainly because the father _________. A. noticed some of the boys on the field were heisting B. guessed his presence would affect the boy’s decision C. learned some of the boys on the field knew Shay well D. understood Shay did need a feeling of being accepted 67. In the bottom of the final inning Shay was given the bat because the boys _________. A. believed they were sure to win the game B. would like to help Shay enjoy the game C. found Shay was so eager to be a winner D. fell forced to give Shay another chance 68. The smallest boy threw the ball high and far over the third baseman’ head, probably s because that boy ________. A. was obviously aware of the pitcher’s purpose B. looked forward to winning the game for his team
[来源:学+科+网 Z+X+X+K]

C. failed to throw the ball to the second baseman D. saw that Shay already reached second base 69. Which of the following has nothing to do with Shay’s becoming the hero for his team? A. The pitcher did not throw the ball to the first baseman. B. The audience and the players from both teams cheered for him. C. The opposing players failed to stop his running to home. D. One of the opposing players ran to help him. 70. What to you think is the theme of the story? A. True human nature could be realized in the way we treat each other. B. Everyone has his own strength even if mentally or physically disabled. C. Everyone can develop his team spirit in sports and please his parents. D. The results of the game should not be the only concern of the players.

66. D 推理判断题。根据第一段最后一句可以推断,Shay 的父亲理解儿子的心情,虽然身患 残疾,但儿子希望得到别人的认可和接受,这种归属感会让儿子感到自信和乐观。
[来源:学科网]

67. B 推理判断题。根据文章的整体内容,特别是最后一段第一句可推断,这些打棒球的小 男孩都十分善良,他们希望成全 Shay,让他感受到体育运动带来的快乐,所以在最后 一局,他们把球棒传到了 Shay 手中。 6 8. A 细节理解题。根据倒数第三段最后一句可知,最小的男孩理解了投手的意图,所以故 意把球扔得又高又远。 69. C 推理判断题。为了成全身患残疾的 Shay,球队双方进行了善意地欺骗,故意屡屡失手, 共同制造了一个特殊的“英雄” ,让 Shay 在人世间不多的日子里感到了快乐。显然 C 项与文章内容及主题不符。 70. A 主旨大意题。文章讲述了一个关于爱的故事,一个关于人性的话题,人性是善的,在 我们对待彼此的方式方法上,我们的人性充分显示出来。
[来源:学科网]

***************************************************************结束

阅读理解猜测词义 Passage **************** Facing sorest test. Bush declares "national tragedy" The worst attack on US soil since Pearl Harbor tore George W. Bush fr om what should have been routine education event Tuesday an d threw h im into the direst crisis of his young presidency. The US leader was reading to schoolchildren at an elemen tary school when his chief of staff, Andrew Card, interrupted him and whispered into his ear. president's face clouded but he said nothing. "We'll talk about it later, "He told reporters as he walked out of Sandr a Kay Daniels' second grade class, where he also listened to 18 smiling young pupils go through routine reading and pronunciation clrills. Card's intervention came after a plane slamme d into one of New York' s twin World Trade Center towers. but before a second plane crashed into the other landmark office building. The president spoke out after the second incident, aborting another education themed event and declaring "a national trag edy"and vowing an all-out hunt for the authors of what he called an apparent terrorist attack. Bush said"he had ordered that the full resources of the fed eral government go to help the victims and their families and to conduct a fullscale investigation to hunt down and to find those folks that committed this act. Terrorism against our na tion will not stand." "Today we've had a national tragedy. Two airplanes have crashed into the World Trade Center in an apparent t errorist at tack on our country. I have spoken to the Vice President. to the Governor of New York, to the Director of the FBI, "He said. 1. When Bush definitely learned the attack news from his chief of staff, Andrew Card? A. Soon after the first plane crashed into one of New York' s twin World Trade Center towers. B. In the middle of two attacks. C. Just after another plane crashed into the other landmark office building. D. On his journey to his office. The

答案:B 指导:推理题。布什得到爆炸消息是在第一次撞击后,而在第二次撞击前,即应是 两次撞击的中间,选 B. 2. In "aborting another education-themed event" the word "aborting"is the same meaning with______. A. putting off C. postponing B. delaying D. stopping
[来源:学科网]

答案: D 指导:词义解释。abort 基本意是“流产” ,延伸义是“停止、取消” 。 3. Which of the following steps Bush administration will take is not true.'? A. To find out the incident-maker. B. To help the victims and their families. C. To declare the attack day as a national tragedy. D. To put off the education themed event . 答案: D 指导: “steps”意为“措施” ,倒数第二段和第三段中,A、B、C 项都有提及。只 有 D 项不是与 A、B,C 并列的救急措施。 ***********************************************结束

【阅读理解猜测词义】Passage **************** You would like to take good photographs of real-life situations but you have few ideas for pictures. I suggest you look a- round you. The everyday world is full of scenes being played by an ever-changing group of actors. You probably passed a dozen picture situations without noticing on your way to work this morning. The realistic approach (态度) to photograph has been perfected in the past by such masters as Henri Cartier-Bresson and Bill Brand. But while you can learn a great deal from looking at the works of others, any success you can hope to achieve in this field has to come from d eveloping an individual approach. The main requirement for any photographer has little to do with technical matters. You must develop an awareness (观察) of the world around you and the people who live in it, and you should learn to notice when a situation may develop to a point where you will be able to take a good picture. Those who have reached this happy state will

be prepared when that moment comes, and will simply raise their camera quickly and shoot. Others who are not so aware will be struggling with the camera cases and lens (镜头) caps. Film manufactures must be delighted at the'thought of the inexperienced photographer setting out in search of the right situation and the right moment. Many miles of costly material have passed through thousands of cameras as this endless search continues. But although this waste must be put down to inexperience, you'll find that even the professionals have to use a lot of film when they are out shooting. Not every shot is going to be a winner. If you look at the works of even the best photographers, you'll notice dozens of pictures have had to be taken only because they lead up to the successful shot of a situation that the photographer has obviously been observing through the lens. You may find that you have taken one or two pictures after the right moment has pas- sed as well There is seldom more than one shot which stands out. There is just one point where it all comes together, and often you have to waste film to catch that precious moment. 1. According to the passage, one can become a better real-life photographer by________. A. watching the photographers at work B. learning about famous photographers
[来源:学,科,网]

C. just taking a great many photographs D. developing skills and ideas for yourself 答案:D 指导:从文中的描写可以获知,作者谈到如何才能成为一个好的摄影师,谈到要注 意身边的素材、观察周围的世界、还要注意摄影技巧,因此选 D. 2. The writer thinks that a photographer is required to________. A. be able to tell when a good situation might come B. go out and search for unusual situations C. be highly skilled in camerea techn iques D. have a camera which is easy and quick to use 答案:A 指导:文中作者谈到生活中处处有 picturesituations(B 错),第三段的首句告诉 我们 C 不对,最后一句表示不在于照相机好不好用,在于摄影师对生活的 aware(D 错),从该

段中间的讲述可知 A 对,文中有"will be prepared when that moment comes". 3. Most likely, to catch the right moment, one must ________. A. take pictures without too much preparation B. take a whole series of similar pictures C. take g reat care to set up the situation D. take one picture just at the right moment 答案:B 指导:从文中最后两段的讲述可知,即使是专业人士,他们为了捕捉瞬间往往要浪 费很多胶卷, “dozens。f pictures have had to be taken for the successful shot, ”因 此选 B. 4. The passage is ________. A. an introduction to photography B. an advertisement for film C. a history of photography D. part of a book of camera instruction 答案:A 指导:全文讲述摄影师必须注意观察生活,捕捉 real-life situations,不要担心 浪费胶卷,为了捕捉 that precious moment,often you have to waste film,不难看出其写 作宗旨是 A.

*********************************************结束


相关文章:
郑州市2014高考英语一轮(暑假) 阅读理解训练(7)及答案.doc
郑州市2014高考英语一轮(暑假) 阅读理解训练(7)及答案_英语_高中教育_教育专区。郑州市2014高考英语一轮(暑假) 阅读理解训练(7)及答案 1.(201*江苏卷)D Shay...
郑州市2014高考英语一轮(暑假) 阅读理解训练(1)及答案.doc
郑州市2014高考英语一轮(暑假) 阅读理解训练(1)及答案_英语_高中教育_教育专区。郑州市 2014 高考英语一轮(暑假) 阅读理解训练(1)及答案 高考阅读理解题考题种...
郑州市2014高考英语一轮(暑假) 阅读理解训练(12)及答案.doc
郑州市 2014 高考英语一轮(暑假) 阅读理解训练(12)及答案 (201*
【备战2014】2014高考英语阅读理解精品训练(7)及解析.doc
【备战2014】2014高考英语阅读理解精品训练(7)及解析 - 2014 高考英语阅读理解精品训练(7)及解析 Most people know that Marie Curie was th...
吉林市2014届高考英语阅读理解一轮(暑假)训练题(5)及答案.doc
吉林市 2014 高考英语阅读理解一轮(暑假)训练题(5)及答案 (郑州市高中毕
浙江省湖州市2014高考英语阅读理解一轮(暑假)精炼(7)含....doc
浙江省湖州市 2014 高考英语阅读理解一轮(暑假)精炼(7)答案 阅读理解(共 20 小题;每小题 2 分,满分 40 分) [来源:学科网 ZXXK] 阅读下列短文,从每题...
2015高考英语阅读理解一轮(暑假)训练(8)及答案_图文.doc
2015高考英语阅读理解一轮(暑假)训练(8)及答案 - 2015 高考英语阅读理解一轮(暑假)训练(8)及答案 【2015 高考复习】阅读链接 What is it that makes a ...
2015高考英语阅读理解一轮(暑假)训练(8.pdf
2015高考英语阅读理解一轮(暑假)训练(8 - 2015 高考英语阅读理解一轮(暑假)训练(8)及答案 【2015 高考复习】阅读链接 What is it that makes a hous...
吉林市2014届高考英语阅读理解一轮(暑假)训练题(3)及答案.doc
吉林市2014高考英语阅读理解一轮(暑假)训练题(3)及答案_英语_高中教育_
黄冈市2014高考英语阅读理解暑假训练(2)及答案.doc
黄冈市 2014 高考英语阅读理解暑假训练(2)及答案 Eat nuts every day, and ...郑州市2014高考英语一轮... 7页 免费 吉林市2014届高考英语阅... 9页...
浙江省湖州市2014高考英语阅读理解一轮(暑假)精炼(3)含....doc
浙江省湖州市 2014 高考英语阅读理解一轮(暑假)精炼(3)含答案:阅读理解(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 请认真阅读下列短文,从短文后所给的 A、B...
山西省太原市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(4).doc
太原市 2014 高考英语阅读理解一轮(暑假)训练题(4)及答案(安徽省“江南十
太原市2014高考英语阅读理解一轮(暑假)训练题(8)及答案.doc
太原市2014高考英语阅读理解一轮(暑假)训练题(8)及答案_英语_高中教育_教育...郑州市2014高考英语一轮... 7页 免费 山西省太原市2014高考英... 暂无评价...
吉林市2014届高考英语阅读理解一轮(暑假)训练题(12)及答案.doc
吉林市2014届高考英语阅读理解一轮(暑假)训练题(12)及答案_英语_高中教育_教育专区。吉林市 2014 高考英语阅读理解一轮(暑假)训练题(12)及答案 【真题在线】 ...
山西省太原市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(1).doc
太原市 2014 高考英语阅读理解一轮(暑假)训练题(1)及答案 (南昌市高三年级第...郑州市2014高考英语一轮... 7页 免费 喜欢此文档的还喜欢 山西...
山西省太原市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(10).doc
山西省太原市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(10)_英语_高中教育_教育专区。太原市 2014 高考英语阅读理解一轮(暑假)训练题(10)及答案 A Camp memories ...
福建省福州市2014高考英语(2013暑假)阅读理解训练(1)及....doc
福州市 2014 高考英语(2013 暑假)阅读理解训练(1)及答案解析【命题趋
2015高考英语阅读理解一轮训练6.doc
2015 高考英语阅读理解一轮(暑假)训练(6)及答案 ...2014年高考理科数学新课... 2014年高考理科数学北京...盐城市2015高考英语阅读... 暂无评价 7页 0....
张静中学2014高考英语一轮训练题及答案一七.doc
张静中学2014高考英语一轮训练题及答案一七_英语_高中教育_教育专区。张静中学2014高考英语一轮阅读题及答案 张静中学 2014 高考英语一轮训练题及答案一七 【专题...
福建省福州市2014高考英语(2013暑假)阅读理解训练(17)....doc
福建省福州市2014高考英语(2013暑假)阅读理解训练(17)及答案解析 - 福州市 2014 高考英语(2013 暑假)阅读理解训练(17)及答案解析 (二) [来源:Zxxk.Com] ...
更多相关标签: