当前位置:首页 >> 英语 >>

【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(二十八) [选修6 Unit 3 A healthy life]


课时作业(二十八)

[选修 6

Unit 3

A healthy life]

(限时:30 分钟)

Ⅰ.完形填空 In August of 2003, my mother was diagnosed with Stage 3 breast cancer. She was a fighter and a survivor and became stronger and more beautiful than ever. However, in the early morning hours of March 3rd, 2012 I was __1__ that my mother had brain cancer. Surgery was done, however it was __2__ as terminal, because the tumor(肿瘤)had grown into her brain and she had 6 more cancer cells on the back of her head in her brain and her skull(头骨). The doctors __3__ her six weeks, she survived for ten. During that time, I was able to be there for her and __4__ her in her final few months. What a __5__ experience! My mother __6__ me to this website well over a year ago, sending me some quotes that she __7__ suitable for me to read. As I __8__ the saddening process with my two younger brothers and my son, it helped to read words of encouragement and inspiration from this site and __9__ from the billboards. My mother was a courageous, beautiful woman, __10__ strength and compassion, living everyday to its __11__. She inspired people on a daily basis and she naturally left a good __12__ on anyone she __13__. She showed these qualities until that day in May when she __14__ in the arms of an angel. I love her and will ever miss her dearly every day for the rest of my life, and I only hope that I can take __15__ of what she had given me for the past 32 years in my future life. I will work my hardest every day so that her life will remain a shining light in the people I meet in the future. To a dear angel in heaven, I love you mummy? 1.A.asked C.worried C.diagnosed 3.A.allowed C.gave C.call on C.tiring 6.A.took 7.A.wrote 4.A.attend to B.informed D.shocked B.taken D.wished B.offered B.tend to B.bittersweet

2.A.considered

D.advised D.take care D.satisfying B.directed D.connected C.thought D.read B.put through D.lived through B.met

5.A.troublesome

C.introduced

8.A.read through C.went through

9.A.especially B.specially C.exactly D.surely 10.A.filled of B.full of

C.lack of C.best

D.short of B.finest B.example B.came into

11.A.fullest

D.most D.impression D.lived with

12.A.imagination C.thought 13.A.knew about C.talked about 14.A.ran C.escaped 15.A.control C.advantage Ⅱ.阅读理解

B.flew D.took B.charge D.possession A[2012· 广东卷]

I have been consistently opposed to feeding a baby regularly. As a doctor,

mother and scientist

in child development I believe there is nothing to recommend it, from the baby's point of view. Mothers, doctors and nurses alike have no idea of where a baby's blood sugar level lies. All we know is that a low level is harmful to brain development and makes a baby easily annoyed. In this state, the baby is difficult to calm down and sleep is impossible. The baby asks for attention by crying and searching for food with its mouth. It is not just unkind but also dangerous to say a four?hourly feeding schedule will make a baby satisfied. The first of the experts to advocate a strict clock?watching schedule was Dr Frederic Truby King who was against feeding in the night. I've never heard anything so ridiculous. Baby feeding shouldn't follow a timetable set by the mum. What is important is feeding a baby in the best way, though it may cause some inconvenience in the first few weeks. Well, at last we have copperbottomed research that supports demand feeding and points out the weaknesses of strictly timed feeding. The research finds out that babies who are fed on demand do better at school at age 5, 7, 11 and 14, than babies fed according to the clock. By the age of 8, their IQ (智商) scores are four to five percent higher than babies fed by a rigid timetable. This research comes from Oxford and Essex University using a sample (样本) of 10,419 children born in the early 1990s, taking account of parental education, family income, a child's sex and age, the mother's health and feeding style. These results don't surprise me. Feeding according to schedule runs the risk of harming the rapidly growing brain by taking no account of sinking blood sugar levels. I hope this research will put an end to advocating strictly timed baby feeding practices. 16. According to Paragraph 2, one reason why a baby cries is that it feels ________. A.sick A.He is strict. B.He is unkind. C.He has the wrong idea. D.He sets a timetable for mothers. 18. The word copper?bottomed in Paragraph 4 is closest in meaning to________. A.basic B.reliable C.surprising D.interesting 19. What does the research tell us about feeding a baby on demand? B.upset C.sleepy D.hungry 17. What does the author think about Dr King?

A.The baby will sleep well. B.The baby will have its brain harmed. C.The baby will have a low blood sugar level. D.The baby will grow to be wiser by the age of 8. 20. The author supports feeding the baby ________. A.in the night B.every four hours C.whenever it wants food D.according to its blood sugar level B If you're a male and you're reading this, congratulations: you're a survivor. According to statistics, you're more than twice as likely to die of skin cancer than a woman, and nine times more likely to die of AIDS. Assuming you make it to the end of your natural term, about 78 years for men in Australia, you'll die on average five years before a woman. There're many reasons for this—typically, men take more risks than women and are more likely to drink and smoke—but perhaps more importantly, men don't go to the doctor. “Men aren't seeing doctors as often as they should,” says Dr Gullotta. “This is particularly so for the over- when diseases tend to strike.” 40s, Gullotta says a healthy man should visit the doctor every year or two. For those over 45, it should be at least once a year. Two months ago Gullotta saw a 50?year?old man who had delayed doing anything about his smoker's cough for a year. “When I finally saw him it had already spread and he has since died from lung cancer,” he says. “Earlier detection and treatment may not have cured him, but it would have prolonged(延长) his life.” According to a recent survey, 95%of women aged between 15 and early 40s see a doctor once a year, compared to 70% of men in the same age group. “A lot of men think they're invincible (不可战胜的),” Gullotta says. “They only come in when a friend drops dead on the golf course and they think, ‘Geez,_if_it_could_happen_to_him,?’” Then there's the ostrich approach. “Some men are scared of what might be there and would rather not know,” says Dr Ross Cartmill. “Most men get their cars serviced more regularly than they service their bodies,” Cartmill says. He believes most diseases that commonly affect men could be addressed by preventive checkups. Regular check?ups for men would inevitably place strain on the public purse, Cartmill says. “But prevention is cheaper in the long run than having to treat the diseases. Besides, the ultimate cost far greater; it's called premature death.” 21.Why does the author congratulate his male readers at the beginning of the passage? A.They are more likely to survive serious diseases today. B.Their average life span has been considerably extended. C.They have lived long enough to read this article. D.They are sure to enjoy a longer and happier life.

22.What is the most important reason that men die five years earlier on average than women according to the passage? A.Men drink and smoke much more than women. B.Men don't seek medical care as often as women. C.Men aren't as cautious as women in face of danger. D.Men are more likely to suffer from fatal diseases. 23.Which of the following best completes the underlined sentence “Geez, if it could happen to him,?” (Para. 8)? A.it could happen to me, too B.I should avoid playing golf C.I should consider myself lucky D.it would be a big misfortune 24.What does Dr Ross Cartmill mean by “the ostrich approach” (Para. 9)? A.A casual attitude towards one's health conditions. B.A new therapy for certain psychological problems. C.Refusal to get medical treatment for fear of the pain involved. D.Unwillingness to find out about one's disease because of fear. 25.What does Cartmill say about regular check?ups for men? A.They may increase public expenses. B.They will save money in the long run. C.They may cause psychological strains on men. D.They will enable men to live as long as women.

课时作业(二十八) Ⅰ.母亲因癌症晚期不幸去世使作者感到无比悲伤,在文中作者追忆母亲的伟大和母亲对自 己的影响。 1.B 考查动词辨析。我得知母亲患脑癌。因为作者是患者的家属,只能是由医生告诉母 亲的病况。be informed that =be told that 表示“得悉;听说”。 2.C 考查动词辨析。做完手术之后,母亲的病被确诊为晚期。因为住院治疗只能是由医 生确诊。be diagnosed as 意为“病被诊断为??”。be diagnosed with 被诊断为患上??病。be considered as 被认为是。 3.C 考查动词辨析。医生说她能再活六周。根据病人的病情,医生依据以往的经验做出 的判断。give sb some time 在该句中,表示“给某人断定(活的)时间”;allow 表示主观的允许; offer 主动提供;advise 建议。 4.A 5.B 考查动词短语辨析。 在此期间,我照顾她度过了人生的最后几个月。attend to= 考查形容词辨析。这是一段苦乐参半的经历。母亲的病情和下文中母亲给自己介绍 take care of 表示“照顾”。tend to 倾向于;call on 拜访。 了一个好的网站,教给自己做人的道理形成了苦乐参半的经历。bittersweet 又苦又甜的,苦乐参 半的;troublesome 令人烦恼的,困难的;tiring 令人疲倦的;satisfying 令人满意的,圆满的。 6.C 考查动词辨析。一年以前,母亲把这个网站介绍给我。introduce A to B 表示“介 绍;引见”。 7.C 考查动词辨析。给了我一些她认为适合我的文章让我读。think 表示“认为”。 8.C 考查动词短语辨析。当我与两个弟弟和儿子经历这段伤感历程时。 go through 表示 “通过,经历”;read through 读完,通读;put through 完成,接通;live through 度过,经受 住。 9.A 10.B 11.A 充分地”。 12.D 考查名词辨析。她自然给她见过的人留下了良好的印象。leave sb an impression/leave an impression on sb 表示“给??留印象”。 13.B 14.B 考查动词短语辨析。come into sb 表示“偶然见到了,结识某人”。 考查动词短语辨析。当她在天使的臂弯中离我而去。句中的 angel 暗示着这里的答 考查副词辨析。阅读本网站的鼓励和激励的话很有用,尤其那些广告牌上的语。 考查短语辨析。我母亲是一个勇敢、美丽、充满力量和同情心的人。be full of=fill 考查固定短语。母亲每天的生活过得很充实。to the fullest 是固定短语,表示“最 especially 表示“尤其是”。specially 特别地,专门地;exactly 确切地;surely 一定。 with 表示“充满”。

案,fly away 用于引申用法,表示“去世”。 15.C 考查短语辨析。我希望我能将母亲在过去 32 年教给我的东西用于我今后的生活。 take advantage of 表示“利用”。take control of 控制;take charge of 负责;take possession of 占 有。 Ⅱ.A 这是一篇议论文。主要介绍了怎样喂婴儿,是根据婴儿的需求还是按照时间表。根据调查 研究发现,按照婴儿的需求喂婴儿要比按照时间规定喂婴儿要好很多。 16. D 17. C 细节理解题。从第二段 The baby asks for attention by crying and searching for food 推理判断题。根据第三段 I've never heard anything so ridiculous. Baby feeding with its mouth.看出婴儿哭是因为饿了。故选 D。 shouldn't follow a timetable set by the mum. What is important is feeding a baby in the best way,

though it may cause some inconvenience in the first few weeks.看出作者认为 Dr Frederic Truby King 的观点是不正确的。故选 C。 18. B 词义猜测题。根据本段的?research that supports demand feeding and points out the weaknesses of strictly timed feeding. The research finds out that babies who are fed on demand do better at school at age 5, 7 , 11 and 14, than babies fed according to the clock. By the age of 8, their IQ scores are four to five percent higher than babies fed by a rigid timetable.看出这个研究是非常可靠 的。basic“基础的,基本的”;reliable“可依赖的,可靠的”;surprising“令人吃惊的”; interesting“有趣的”。故选 B。 19. 20. D C 细节理解题。根据第四段 By the age of 8, their IQ scores are four to five percent 细节理解题。本文的第一句(I have been consistently opposed to feeding a baby higher than babies fed by a rigid timetable.看出答案。故选 D。 regularly)就提出观点,“反对定时喂婴儿”,最后一句(I hope this research will put an end to advocating strictly timed baby feeding practices)希望结束严格按时喂养的习惯。既然是“不定 时”,也就是按婴儿需要喂养,故选 C。 B 男性的寿命比女性短,究其原因,这是因为男性看医生的次数少于女性。当疾病来临的时 候,男人往往会不愿意就医。本文探讨为什么男性不愿意就医,并提出建议。 21.C 推理判断题。文章后面接着说,男性比女性更容易死于像皮肤癌和艾滋病这样的 疾病,比女性寿命短。结合选项看,这句话的含义是 C,能活到现在读这篇文章,实属不易, 值得庆贺。A 项“他们更可能从重病中幸存下来”;B 项“他们的平均寿命大大地延长了”;D 项“他们一定会更长寿,更快乐”,这些叙述都与文章内容相反,或者不符合文章的叙述。 22.B 23.A 细节理解题。第二段说,男人比女人冒的险更多,更容易抽烟喝酒,但是最重要 句意理解题。从语境的连贯看,前面说很多男人觉得自己是不可战胜的,只有当 的是,男人不喜欢去看病。由此判断选 B:男性不像女性经常寻求医疗救治。 朋友在高尔夫球场上猝死的时候他们才会感到警觉,才会想,“假如这样的事会发生在他身 上,那也可能发生在我的身上。”从语境的连贯判断选 A。 24.D 推理判断题。前面提到有些男性觉得自己打不垮,这里说还有些人采取鸵鸟政 策,因为害怕知道实际情况,就宁愿不知晓。显然这里的“鸵鸟政策”的含义是 D,因为害怕 而不愿意了解实际病情。A 项是对健康状况的随意态度;B 项是某些心理问题的新的治疗方 法;C 项指因害怕痛苦而拒绝接受医治;都不是该比喻的含义。 25.B 细节理解题。从最后一段他的话可知,经常体检,这会加重公共开支的压力,但 是从长远看,经常体检预防疾病比最后病情恶化之后不得不去接受治疗更便宜,而且,因为耽 误治疗而死亡,这个代价就更大了。从该段的叙述可知,他觉得,如果不经常体检,对公众开 支的压力会更大,而 B 项是他要阐述的观点:从长远看,体检会节约支出。


相关文章:
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(二十八) [选修6 ....doc
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(二十八) [选修6 Unit 3 A healthy life]_英语_高中教育_教育专区。课时作业(二十八) [选修 6 Unit 3 A ...
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(二十六) ....doc
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(二十六) [选修6 Unit 1 Art]_...but her sister is healthy D.Amanda is good at painting with wide brush ...
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(二十九) ....doc
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(二十) [选修6 Unit 4 Global warming]_英语_高中教育_教育专区。课时作业(二十九) [选修 6 Unit 4 Global ...
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(二十七) ....doc
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(二十七) [选修6 Unit 2 Poems]...B.To stay healthy, one should have a proper social network. C.Getting a...
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(二十九) ....doc
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(二十) [选修6 Unit 4
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(三十) [....doc
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(三十) [选修6 Unit 5 The ...he___. A.was healthy and strong as usual B.was in poor health C....
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(二十五) ....doc
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(二十五) [必修5 Unit 5 First ...D.After their operations, the monkeys were healthy and busy again. 课时...
高考英语一轮复习 课时作业(二十八) Unit3 A healthy l....doc
高考英语一轮复习 课时作业(二十八) Unit3 A healthy life 新人教版选修6_其它课程_高中教育_教育专区。高考英语一轮复习 课时作业(二十八) Unit3 A healthy...
2019届高三英语一轮复习Unit3Ahealthylife课时作业新人....doc
2019届高三英语一轮复习Unit3Ahealthylife课时作业新人教版选修6 - Unit 3 Ⅰ.阅读理解 A healthy life A (2018长沙市高中毕业生供题) A ...
...Unit 3 A healthy life 新人教版选修6(广东专版).doc
高考英语一轮复习同步精炼 Unit 3 A healthy life 新人教版选修6(广东专版) - Unit 3 A healthy life Ⅰ. 完形填空 阅读下面短文,掌握其大意,然...
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(三十一) ....doc
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(三十) [选修7 Unit 1 Living...a person's fate C.disabled people are more determined than healthy people ...
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(二十二) ....doc
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(二十二) [必修5 Unit 2 The ...D.healthy and wealthy 14.The author quotes Eppendorf to show that ___. ...
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(十二) [....doc
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(十二) [必修3 Unit 2 Healthy eating]_英语_高中教育_教育专区。【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(十二)...
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(十五) [....doc
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(十五) [必修3 Unit 5 Canada...protected by their parents C.be less healthy both physically and mentally D...
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(十五) [....doc
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(十五) [必修3 Unit 5 Canada...protected by their parents C.be less healthy both physically and mentally D...
...课时提升作业(二十八) 选修6 Unit 3 A healthy life....doc
2014英语复习方略 课时提升作业(二十八) 选修6 Unit 3 A healthy life(人教版通用) - 圆学子梦想 铸金字品牌 温馨提示: 此套题为 Word 版, 请按住 Ct....
【收尾精炼】2014届高考英语一轮复习训练:Unit 3 A hea....doc
【收尾精炼】2014届高考英语一轮复习训练:Unit 3 A healthy life(新人教版选修6) - Unit 3 Ⅰ.单项填空 A healthy life 1.What wil...
...:选修6 Unit 3 A healthy life Word版含解析].doc
【解析版】2015届高三英语一轮复习试题(适用于人教版):选修6 Unit 3 A healthy life Word版含解析] - 课时作业(二十八) 选修 6 Unit 3 Ⅰ.单项填空 ...
...复习(广东专用)单元课件:选修6 Unit3 A healthy lif....ppt
2013届高考英语一轮复习(广东专用)单元课件:选修6 Unit3 A healthy life(新人教版) - Ⅰ.单词思忆 (一)基本单词 1.___n.& vt.滥用;...
2013届高考英语一轮复习课件:选修6 Unit3 A healthy li....ppt
2013届高考英语一轮复习课件:选修6 Unit3 A healthy life(新人教版)广东专用 - Unit 3 A healthy life 1.abuse n.& vt.滥用;虐待 ...
更多相关标签: