当前位置:首页 >> 高一英语 >>

【金版新学案】2016-2017学年高一英语人教版必修一课时作业:1.2 Section Ⅱ Warming up答案


课时作业(二) Section Ⅱ Ⅰ.单句语法填空

Unit 1

Friendship

Warming up & Reading—Language Points

1.This is the first time we________________(see) a film in the cinema together as a family. 答案: have seen

2.It was by making great efforts________she caught up with other students. 答案: that

3. They are discussing how to build up a____________(power) government. 答案: powerful

4.The room has been empty for a long time and all the furniture is ________(dust). 答案: dusty that she couldn’t

5.The poor woman is so____________(concern) about her son’s safety sleep well all night. 答案: concerned

6.To be honest,I don’t think you’ll get the work________(finish) on time. 答案: finished

7.I once studied some Japanese at college,but I’m afraid that I’ve________(entire) forgotten it now. 答案: entirely

8.While________(walk) his dog in the park yesterday afternoon,Bob heard someone shouting for help in the distance. 答案: walking

9.It was no pleasure________(watch) the football match at home alone,so I went to the bar. 答案: watching

10.I wanted to have a word with her,but she________(ignore) me and went away. 答案: ignored

Ⅱ.阅读理解 People all need friends because nobody wants to be lonely and a friend can help you in good and bad times.You’ve made friends since childhood,but you still don’t know who your true friends are.Here are some signs to tell you if your friend is a true friend: Always honest Honesty is important to keep a relationship alive.A true friend always tells you the truth.It may be hard sometimes but lying can destroy a friendship.It is important that your friend speaks honestly and never makes up stories. ________________________ There are always periods in your life when you have problems or difficulties.A true friend will always have time to listen to your problems and give advice.It may not be able to offer a solution to

your problems but the fact that your friend made time to listen is a sign he/she cares for you.Your friend is not a true friend if he/she can never make time for you when you are in trouble.You also need to be reasonable and accept that your friend also has other things to do so he/she can’t always listen immediately to your problems. Always respectful (尊敬的) A true friend will always respect your opinion no matter whether he/she agrees or not.Your true friend may disagree but never insists that he/she is correct. Always understanding It is possible that some problems will arise between you and your friend.A true friend will always be forgiving (体谅的) and understanding,even if it isn’t his/her fault.We are all different people and we all make mistakes.A true friend is always forgiving and understanding because he/ she doesn’t want to take the risk of losing his/her best friend. 语篇解读 什么样的朋友才是真正的朋友呢?本文给出了答案。

1.What’s the best title for the third paragraph? A.Always there for you B.Keep your secrets C.Always happy for you D.Remember your important days 解析: 答案: 主旨大意题。本段主要讲真正的朋友在你遇到困难的时候会在你身边。 A

2.According to the passage,a true friend will always________. A.follow your advice B.offer a solution for your problems C.listen immediately to your problems D.respect your opinion even if he/she disagrees with it 解析: 细节理解题。根据第四段“A true friend will always respect your opinion no matter

whether he/she agrees or not”可知答案。 答案: D

3.A true friend will always forgive and understand you because________. A.he/she wants to help you B.he/she doesn’t want to lose you C.he/she wants you to feel confident D.he/she doesn’t care about your mistakes 解析: 细 节 理 解 题 。 根 据 全 文 最 后 一 句 “A true friend is always forgiving and

understanding because he/she doesn’t want to take the risk of losing his/her best friend”可知答 案。

答案:

B

4.What’s the author’s purpose in writing this passage? A.To teach us how to make true friends. B.To find out how long a friendship can last. C.To introduce his experience in making friends. D.To tell us how to find out if a friend is a true friend. 解析: 答案: 作者意图题。本文告诉我们如何判断一个朋友是不是真正的朋友。 D

Ⅲ.完形填空 Years ago,when I arrived to speak at a high school in Louisiana,I heard a lot about a student called Wild Man.Longhaired,platethrowing...Teachers and students thought __1__ of him.Unlike Wild Man,there was a student who had been a __2__to everyone.Zachary was a kid who helped with all the games and dances.But he had a __3__,and for years Zach had been in a wheelchair (轮 椅)controlled by __4__,moving from class to class. A month before I arrived,Zach’s condition got worse and he __5__an electric wheelchair to stay at school.__6__it,he would have to leave school. It turned out that Zach couldn’t __7__ the new electric chair,so his only __8__was to check out.When the day of Zach’s __9__ came,all the teachers and students got together in a hall.Zach __10__ it was his last day at school. The student president was introduced and he then __11__everyone when he introduced Wild Man.Without saying a word,Wild Man __12__Zach and brought him to the center of the stage (舞 台).Wild Man then __13__ himself and disappeared backstage.Seconds later,he reappeared driving a new and shiny electric wheelchair.After__14__Zach in the chair,he showed Zach how to use it and let Zach __15__around the stage.With tears streaming from their faces,two thousand teachers and students __16__and clapped for five minutes. Were they just __17__Zach and the fact that he could now __18__in their school?No,they were also cheering for Wild Man,who got Zach a new __19__by collecting money from his friends. So,it’s__20__:we shouldn’t judge (评判) a book by its cover. 语篇解读 本文是记叙文。在学校备受差评的 Wild Man 却做出了一件让全校师生称赞的事

情,也借此告诉我们一个道理:不能以貌取人。 1.A.much C.nothing 解析: (badly)”。 答案: D B.friend 根据上一句中的 Longhaired, B.highly D.badly platethrowing 可知,大家对 Wild Man 评价“不好

2.A.mirror

C.winner 解析: 根据本句开头的 Unlike Wild

D.problem Man 和下一句 Zachary was a kid who helped with all

the games and dances 可知,Zachary 是大家的“朋友(friend)”。 答案: B B.chance D.question

3.A.dream C.disease 解析: (disease)”。 答案: C

根据该空后的 for years Zach had been in a wheelchair 可知,Zach 得了一种“病

4.A.computers C.the teacher 解析:

B.hands D.the mouth

根据下文描述 Zach 需要电动轮椅可知,他之前使用的是 “ 手动 (controlled by

hands)”轮椅。 答案: B B.bought D.borrowed

5.A.designed C.needed 解析:

根据该空前的 Zach’s condition got worse 可知,Zach 的病情加重,因此 “需要

(needed)”电动轮椅。 答案: C B.Beside D.Beyond

6.A.Except C.Without 解析: 答案:

该空后的 he would have to leave school 是“没有(Without)”电动轮椅的后果。 C B.afford D.use

7.A.stop C.drive 解析:

根据下文 Wild Man 筹集资金给 Zach 买新的电动轮椅可知,Zach“买不起(couldn’t

afford)”新的电动轮椅。 答案: B B.choice D.advice

8.A.pity C.wish 解析: 答案:

由于买不起新的电动轮椅,因此 Zach 的“选择(choice)”只能是离校。 B B.teaching D.visit

9.A.leaving C.return 解析: 那天。

根据上文中的 leave school 和 check out 可知,到了 Zach 该“离开(leaving)”学校的

答案:

A B.remembered D.thought

10.A.promised C.decided 解析: 答案:

Zach“心想(thought)”那天是他上学的最后一天了。 D B.trusted D.protected

11.A.surprised C.welcomed 解析:

根据上文人们对 Wild Man 的评价不好可知,当主持人介绍 Wild Man 时,所有人

都感到“吃惊(surprised)”。 答案: A B.threw away D.laughed at

12.A.talked about C.walked to 解析:

根据该空后的 brought him to the center of the stage 可知,Wild Man 向 Zach“走过

去(walked to)”。 答案: C B.excused D.enjoyed

13.A.asked C.introduced 解析: (excused)”。 答案: B

根据该空后的 disappeared backstage 可知,Wild Man 因需要暂时离场向大家“致歉

14.A.discovering C.freeing 答案: D

B.controlling D.placing

15. A.run C.play 解析:

B.move D.dance

Wild Man 把 Zach“安顿(placing)”到电动轮椅里,并教给他如何操作使用,Zach

借助新轮椅在舞台上来回“移动(move)”。 答案: B B.rushed in D.sat back five minutes 并结

16.A.stood up C.woke up 解析:

根据本句中的 With tears streaming from their faces 和 clapped for

合当时的场景可知,所有师生都“站起来(stood up)”为舞台上发生的一切鼓掌。 答案: A B.feeling sorry for D.cheering for

17.A.waiting for C.making fun of 解析:

根据下一句中的 they were also cheering for Wild Man 可知,此处填 cheering for。

答案:

D B.help D.start

18.A.remain C.appear 解析: 答案:

Zach 有了新的电动轮椅后可以继续“留在(remain)”学校学习。 A B.seat D.life

19.A.book C.chair 解析:

根据上文中的 driving a new and shiny electric wheelchair 可知,Wild Man 给 Zach 买

了新的“轮椅(chair)”。 答案: C B.true D.sad

20.A.great C.stupid 解析: (true)”。 答案: B

根据全文的描述可知,我们不应该以书的封皮来评判一本书的好坏是 “ 正确的

Ⅳ.短文改错 I went shopping with my wife.We have a lot of things to buy them.We drove to the center of the city and stopped our car in the front of the shop.An hour late,we came back to the car.But it was strange that we couldn’t open the door.So we asked policeman for help.He was glad to help us.A few minute later,he got the door open.Just then a man came up and shouted angrily.“How are you doing with my car?” We were surprising and went to see the number of the car.What then?We had to speak sorry to the man 参考答案 again and again. you think we did

I went shopping with my wife.We hav e a lot of things to buy
had

them———.We drove to the

center of the city and stopped our car in the—— front of the shop.An hour lat e ,we came
later

back to the car.But it was strange that we couldn’t open the door.So we asked ∧ policeman for
a

help.He was glad to help us.A few minut e

minutes

later,he got the door open.Just then a man came and

up and shouted angrily.“Ho w are you doing with my car?” We were surprisin g
What

surprised

went to see the number of the car.What ∧
do

you think we did then?We had to spea k sorry
say

to the man again and again.

版权所有:高考资源网(www.ks5u.com)


赞助商链接
相关文章:
更多相关标签: