当前位置:首页 >> 英语 >>

初一英语(下册)英语期末测试卷(含参考答案)

七年级下册英语期末测试卷

听力部分(20 分)

一. 听对话,选择正确答案。(5 分)

( )1. Q: What food are they talking about?

A. Mid-autumn Day

B. Spring Day C. Children’s Day

( )2. What language(语言)can Linda speak?

A. Chinese.

B. English.

C. French.

( )3. What’s Maria’s sister’s favorite festival?

A. Spring Festival. B. Mid-autumn Festival. C. Christmas.

( )4. Q: What time does Helen’s brother get up on Sunday morning?

A. 8:00

B. 8:30

C. 9:00

( )5. Where were the two speakers?

A. At the post office .

B. In the shop.

二.听句子,选择与其意思相同或相似的句子。(5 分)

C. At home.

A. What shape is your present?

B. Which is your favorite season?

C. At the age of twelve, I couldn’t swim.

D. What’s wrong with you?

E. What do you think of the weather in Beijing?

1. __________ 2. __________ 3. __________ 4. __________ 5. __________ 三.听对话,根据其内容完成下面短文。(5 分)

One day I want to go to the East 1 , but I don’t know the way. So I ask a policeman. The policeman tells me

to go along the street, and take the 2 turning on the 3 and walk on. He says the park is in 4 of

me and it is about 5 minutes’ walk. I thank him for helping me and find the place easily.

1.__________ 2. __________ 3. __________ 4. __________ 5. __________ 四.听短文,选择正确答案。(5 分)

( )1.In winter it is very________.

A. cool

B. warm C. cold

( )2.We need _____ sweaters in winter.

A. heavy

B. light

C. cool

( )3.Every season is nice. I like _____.

A. spring

B. them all

C. fall

( )4.The weather in summer _____ much.

A. changes

B. do not change

C. does not change

( )5.We _____ heavy sweaters in spring.

A. take off

B. take on

C. put on

笔试部分 (80 分)

一. 单项选择。(15 分)

( )1. Lucy and Lily _____ China next week.

A. is visit

B. are visiting

C. visit

( )2. —How do you go to work?—I usually go to work _____.

A. by a car

B. in a car

C. on a car

( )3. —Must I finish my homework now?—No, you _____.

A. may not

B. mustn’t

C. can’t

( )4. They each _____ a CD in their bags.

A. have

B. has

C. is

( )5. It is a good time _____.

A. sing

B. to sing

C. singing

( )6. Find the answer _____ the question, please.

A. of

B. with

C. to

( )7. — _____ do you go for a picnic?— Once a month.

D. visits D. by cars
D. needn’t D. are
D. sang D. for

A. How long B. How many times C. How often ( )8. — _____ will you stay in America?—About two months.

D. How many time

A. How many B. How often

C. How long D. How

( )9. She’s good at _____.

A. read

B. reading

C. to read

( )10. —Mum, I’ m going to Ann’ s party this evening.—_____.

D. reads

A. Why not B. Have a good time C. Come back early D. Good idea ( )11. —I’m going to Hawaii with my aunt this month for my holiday.—_____!

A. Have a good time B. Best wishes to them C. Thand you very much ( )12. —Excuse me, which is the way to the post office?
—Sorry. I’m new here. —_____.

D. It’s OK

A. Not at all B. Bad luck C. Thank you all the same D. Thank you ( )13. —Would you like to go for a picnic with us? —_____, but I’m too busy.

A. No, I can’t B. I’d like C. Yes, I’d love to D. Why not

( )14. Leo likes _____, but he doesn’t like _____ now.

A. hike; hiking B. hikes; hiking C. hiking; to hike D. hiking; hiking

( )15. The flowers smell _____.

A. well B. badly 二. 完形填空。(15 分)

C. good

D. much well

A . One day there was an argument (争论) between the wind and the sun. “ I’m much 1 than you, ”said the

wind.“No, I don’t agree with you!”said the sun. While they were arguing, they saw a man 2 along the road. He is

wearing a heavy coat. The sun said to the wind, “Now, let 3 see who can make the man take 4 his coat. Then we will know who is stronger.”
First the wind tried. It began to blow very hard. It blew 5 hard that the man pulled (拉)his coat around him. The wind was 6 with the man. Then it said to the sun,“Now, it’s your 7 . ” The sun started to 8 on

the man. Soon it got very 9 ! The man took off his coat. The argument was over. We know the 10 was

stronger now.

( )1.A. strong

B. strongly

C. stronger

( )2.A. walking

B. walk

C. walks

( )3.A. we

B. our

C. us

( )4.A. up

B. on

C. off

( )5.A. not

B. so

C. such

( )6.A. sad

B. happy

C. angry

( )7.A. way

B. turn

C. turns

( )8.A. shines

B. shine

C. shining

( )9.A. hot

B. hotter

C. hottest

( )10.A. wind

B. sun

C. man

B. 根据对话内容, 从方框中选出正确的单词或短语补全对话。

celebrate, dance, Sure, I’d love to, perform, There is

Michael: Hi, Jane. 1 a party in the music hall tonight, would you like to come?

Jane:

2 , what kind of party is it?

Michael: You see the New Year is coming, we hold a party to 3 it.

Jane: That sounds exciting. What time does it start?

Michael: Half past six, by the way, would you like to 4 something at the party?

Jane: I can 5 ballet, is that OK?

Michael: Sure, it’s great!

1.________ 2.________3. ________4. ________5. ________

三. 阅读理解(共 15 小题,计 30 分)阅读下面的短文,并做每篇后面的题目,从四个选项中选出能回答所提问题或完成所给
句子的最佳答案。
(A)
My name is Li Lei .I have a good friend at school .She is an English girl .Her name is Tina .She is twelve .We are in No.14. We are not in the same class .She is in Class 4,Grade 1. I’m in Class Three .Tina’s brother is not a student .His name is Jim .He is two .He is a nice boy .

( )1.Tina is

.

A .American ( )2.Tina is in

B .Chinese C .English Middle School .

A .No. 8

B .No .5

C .No. 14

( )3.Tina is in Class

,Grade

.

A .4 , 2

B.4,1

( )4.Tina’s brother is

.

C.2,1

A.4

B.5

( )5.Tina’s brother’s name is

C.2 .

A . Jim

B . Tom

C .Tim

D .Japanese . D .No.4 D.2,2 D.3 D .Li Lei

(B)

Li Ming is a school boy .He is twelve .He lives in Shanghai .He studies in the No.3 Middle School .He gets up at half

past five every day .He reads English and Chinese in the morning .He has breakfast at seven .After that ,he goes to school

with his friends .They have four classes in the morning and two in the afternoon .In the evening he does his homework at

home .But he often watches TV on Saturday evening .Li Ming likes drawing .He draws better than his sister .He likes

reading English books .Now he is reading an English book in the room .

( )6.Li Ming is a

.

A .student

B .girl

C .teacher

( )7.Li Ming gets up

every day .

D .doctor

A .at seven

B .at five thirty

C .at six

D .very late

( )8.Li Ming does his homework

.

A .in the evening

B .at school

C .at home ( )9.Li Ming likes

D .in the afternoon . .

A .English and Chinese

B .playing football

C .growing flowers

D .drawing and reading

( )10.Li Ming has

classes at school every day .

A .four

B .five

C .three

D .six

(C)

选用方框中所给句子完成对话,有一句是多余的。

A: By the way, why did you call me?
B: How long did you stay there?
C: Would you like to come to my birthday party?
D: What’s up?
E: How was your trip?
F: Where did you go?
A: Hello! May I speak to Bill? B: Speaking! A: Hi, Bill! This is Jane speaking. B: Hello! 11 A: I called you yesterday, but nobody answered the telephone. 12 B: I went to the World on Water (水上世界) with my parents. A: Really? 13 . B: It was great. We saw the dolphin show (海豚表演). It was very wonderful. A: That sounds interesting. B: 14 . A: Oh, the day after tomorrow will be my birthday. 15 B: Yes, I'd love to. Thanks a lot. A: You're welcome. 11.________ 12.________13. ________14. ________15. ________ Ⅴ. 句型转换。(10 分) 1. There is some rice in the bag. (改为否定句)
There _____ _____ _____ in the bag. 2. Children often have a good time on Children’s Day. (改为同义句)

Children often _____ _____ on Children’s Day. 3. It starts in May, and goes on to July. (改为同义句)
It _____ from May to July. 4. She writes to her mother twice a month. (对划线部分提问)
_____ _____ does she write to her mother? 5. You’d better go to Fuzhou by train. (改为否定句)
You _____ _____ _____ _____ to Fuzhou by train. 6. I like apples. I like bananas, too. (合并句子)
I like apples _____ _____ _____ bananas. 五. 书面表达 1O 分
上周末 你和朋友们去了中山农场游玩 请你介绍一下你们是怎么度过的
字数 60 字左右

答案
听力材料 Ⅰ. 1. W: What festival do you have in China in autumn? M: We have Mid-autumn Day. It is the time for families to get together. And we eat moon cakes on that day. 2. M: Linda, can’t you speak English? W: Yes, I can. 3. W: Maria, what’s your favorite festival? M: Of course the Spring Festival in China, but my sister likes Christmas best. 4. M: Helen, what time does your brother get up on Sunday morning? W: He gets up at half past eight on Sunday morning. 5. W: Can you post the letter for me, Tom?I am busy with the house work. M: OK, Mother. I will go to the post office this afternoon. Ⅱ. 1.How is the weather in Beijing? 2.Which season do you like best? 3.I couldn’t swim when I was twelve. 4.What’s the matter with you? 5.What’s the shape of your present? Ⅲ. W: Excuse me. How can I get to the East Park, please? M: Well, go along the street, and take the second turning on the right. Then walk on. You’ ll see the park in front of you. W: How long will it wake to walk there? M: It’s about twenty minutes’ walk. W: Thanks a lot. M: You’re welcome. Ⅳ. My country has all four seasons: winter, spring, summer and fall. We girls wear different clothes in each season. It’s very cold in winter, so we need heavy sweaters and wool skirts. We like spring. We take off our heavy coats and sweaters then. In spring we wear light(单薄的)skirts. The weather often changes in spring. It’s not too hot and it’s not too cold. In summer we put on light clothing. We need cool clothing. The weather doesn’t change much. It’s always hot. It’s cool in fall. The weather often changes. Girls wear light coats and sweaters them. Every season is nice. I like them all.

听力部分 一.1~5 A B C B C 二 .1~5 E B C D A 三.1.Park 2.second 3.right 4.front 5.twenty 四.1~5 C A B C A 笔试部分
一.1.B 2.B 3.D 4.A 5.B 6.C 7.C 8.C 9.B 10.B 11.A 12.C 13.C 14.C 15.C 二 . 1.C 2.A 3.C 4.C 5.B 6.C 7.B 8.B 9.A 10.B
B. 1.There is 2.Sure,I’d love to 3.celebrate 4.perform 5.dance 三.A. (1-5 CCBCA 6-10 ABADD ) B . 1~5 D F E A C 四.1.isn’t any rice 2.enjoy themselves 3.lasts 4.How often 5.had better not go

6.as well as


相关文章:
七年级英语(下册)英语期末测试卷(含参考答案).pdf
七年级英语(下册)英语期末测试卷(含参考答案) - 七年级下册英语期末测试卷 满
初一英语(下册)英语期末测试卷(含参考答案).doc
初一英语(下册)英语期末测试卷(含参考答案) - 七年级下册英语期末测试卷 听力
初一英语(下册)英语期末测试卷(含参考答案)[1].doc
初一英语(下册)英语期末测试卷(含参考答案)[1] - 资料有大小学习网收集 w
【强烈推荐】七年级英语(下册)英语期末测试卷(含参考答案).doc
英语学习| 七年级| 英语|【强烈推荐】七年级英语(下册)英语期末测试卷(含参考答案)_初一英语_英语_初中教育_教育专区。初中一年级英语习题,测试模拟题 阳光...
七年级英语(下册)英语期末测试卷(含参考答案)[1].doc
七年级英语(下册)英语期末测试卷(含参考答案)[1] - 七年级下册英语期末测试
初一英语(下册)英语期末测试卷(含参考答案5)2.doc
初一英语(下册)英语期末测试卷(含参考答案5)2 - 七年级下册英语期末测试卷
2013七年级英语(下册)期末测试卷(含参考答案).doc
2013七年级英语(下册)期末测试卷(含参考答案) - 2013 七年级英语下期
2017七年级英语(下册)期末测试卷(含参考答案)(一).doc
2017七年级英语(下册)期末测试卷(含参考答案)(一) - II. 知识运用
...年度外研版初一英语(下册)期末测试卷(含参考答案).doc
2017-2018学年度外研版初一英语(下册)期末测试卷(含参考答案) - 2017-2018 学年度七年级下册英语期末测试卷 听力部分(20 分) 一. 听对话,选择正确答案。(5 ...
七年级英语(下册)英语期末测试卷(含参考答案).doc
七年级英语(下册)英语期末测试卷(含参考答案) - 厦门分校 一切为了孩子美好的
七年级英语(下册)英语期末测试卷(含参考答案).doc
七年级英语(下册)英语期末测试卷(含参考答案) - 七年级下册英语期末测试卷 满
初一英语(下册)英语期末测试卷(含参考答案).doc
初一英语(下册)英语期末测试卷(含参考答案) - 七年级下册英语期末测试卷 满分
七年级英语(下册)英语期末测试卷(含参考答案).doc
七年级英语(下册)英语期末测试卷(含参考答案) - 学思教育 七年级下册英语期末
2013七年级英语(下册)期末测试卷(含参考答案)(一).doc
2013七年级英语(下册)期末测试卷(含参考答案)(一) - Dianjin Education 2013 七年级英语下期期末测试试卷 笔试部分(100 分) II. 知识运用 (两部分, 共...
七年级英语(下册)英语期末测试卷(含参考答案).doc
七年级英语(下册)英语期末测试卷(含参考答案) - 根据课程标准要求,抓住考点,
2013七年级英语(下册)期末测试卷(含参考答案)(二).doc
2013七年级英语(下册)期末测试卷(含参考答案)(二) - 点金教育 2013 年春季人教新目标英语七年级下册辅导 2013-6-18 Dianjin Education 2013 七年级英...
2014人教版七年级下册英语期末试卷及参考答案.doc
2014人教版七年级下册英语期末试卷参考答案_初一英语_英语_初中教育_教育专区。2014 人教版七年级下册英语期末试卷听力部分(20 分) 一、听句子,选择恰当的答语,...
七年级英语下册期中测试卷及答案供大家参考.doc
七年级英语下册期中测试卷及答案供大家参考 - 英语 Go for it 七年级(下)期中测试卷参考答案 (时间:90 分钟 满分:100 分) Ⅰ 单项选择 (每空 1 分,共...
江西省南昌市2017-2018学年七年级英语下册(期末)试卷含....doc
江西省南昌市2017-2018学年七年级英语下册(期末)试卷含参考答案_英语_初
新目标英语七年级下册期末考试试卷及参考答案.doc
新目标英语七年级下册期末考试试卷参考答案_英语_初中教育_教育专区。新目标七年级(下)期末考试英语试卷 B、单项选择 26.The book store is far away from ...
更多相关标签: