当前位置:首页 >> >>

【重点推荐】2019高中英语 模块综合检测1 北师大版必修1

模块综合检测(一) Units 1-3

Ⅰ.阅读理解(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分)

A

Six people are talking about the newly?built garden on the roof of their building.

Jasmine:I loved the idea when Wilber first told me about it.We had lots of meetings

with our neighbors,trying to make them understand why it's good to build a garden on

the roof.Now people love coming here,and we have made a lot of friends!

Wilber:The whole thing wasn't easy at first.But Jasmine helped a lot.And she was

really good at making people happy to donate (捐赠) money for the roof garden.

David:My kids love going up there.They sit there watching butterflies and birds.The

roof garden brings them closer to nature.

Samuel:You want something green? Visit the park! It's only one block away! After

the roof garden was built,small insects started flying into my room! And the kids leave

mud on the stairs when they come down from the roof!

Rosie:Our building is now cooler in the summer.My baby sleeps well even on hot

summer days!

Flora:Guess where these tomatoes are from! Not from the supermarket.They're from

our roof! It's wonderful,isn't?

【语篇解读】 本文主要讲了六个人对于新建的屋顶花园发表了自己的看法。

1.Who dislikes the roof garden?

A.Jasmine

B.Rosie

C.Samuel

D.Flora

C [细节理解题。根据 You want something green? Visit the park! It's only one block away!

After the roof garden was built,small insects started flying into my room! And the

kids leave mud on the stairs when they come down from the roof!可知 Samuel 不喜欢屋

顶花园,所以选 C。]

2.What does Wilber tell us?

A.Jasmine helped to get the money.

B.Tomatoes grew well on the roof.

C.Children always make stairs dirty.

D.There are birds in the roof garden.

A [细节理解题。根据 But Jasmine helped a lot.And she was really good at making people

happy to donate (捐赠) money for the roof garden.可知 Wilber 告诉我们 Jasmine 帮忙筹

1

集到了钱,所以选 A。] 3.What can be inferred from the interview? A.Babies like sleeping in the roof garden. B.Most of the speakers love the roof garden. C.The roof tomatoes sell well in the supermarket. D.David first came up with the idea of a roof garden. B [推理判断题。通过六个人对屋顶花园的看法,可知大部分说话的人都喜欢这个屋顶花园, 所以选 B。]
B Children who spend more time outdoors may have a lower risk of becoming nearsighted, new research suggests. In the study,researchers looked at about 1,900 schoolchildren.The scientists found that the kids who had been instructed to spend more time outdoors over three years were 23 percent less likely to develop nearsightedness during this time than those who had not been instructed to spend more time outdoors.Moreover,among the kids who did become nearsighted during the study,the degree to which their eyesight worsened was slightly smaller among those who spent more time outdoors. The researchers selected six schools and required the children,whose average age was 7 at the start of the study,to attend one additional 60?minute class of outdoor activities during each school day for three years.The parents of these children were also encouraged to engage their children in outdoor activities after school,especially during weekends and holidays.The other half of the children,from another six schools, continued their usual activity patterns.After three years,30.4 percent of the kids in the intervention(干预) group had become nearsighted,compared with 38.5 percent of the kids in the other group. It is not clear exactly why spending more time outside would benefit children's eyesight,the researchers said.However,some research has suggested that the higher levels of light intensity found outdoors may increase the release of the chemical dopamine(多巴胺) of the eye.In turn,dopamine is known to restrain(抑制) the type of growth in the eye that is associated with nearsightedness. Based on the new results,the researchers recommend that children spend more time outdoors because of the potential benefits to their eyesight.However,it's important to protect kids' skin and eyes from UV light,which can be damaging.
2

【语篇解读】 本文为说明文。科学研究发现户外活动能减少孩子患近视的概率。 4.What did the children in the invention group do during each school day? A.Attend an extra class of outdoor activities. B.Continue to do their usual activities. C.Spend one hour in doing eye exercises. D.Participate in outdoor activities with parents. A [细节理解题。根据第三段中的“...required the children...to attend one additional 60?minute class of outdoor activities during each school day for three years”可知, 这一组的孩子在每个教学日都额外的上一节为时一个小时的户外活动课。故选 A。] 5.What can be inferred about the chemical dopamine? A.It can contribute to poor sight. B.It can damage people's brain C.It is beneficial to eyesight. D.It means low levels of light intensity. C [推理判断题。根据第四段中的“In turn,dopamine is known to restrain the type of growth in the eye that is associated with nearsightedness”可知多巴胺对视力是有好处 的,故选 C。] 6.What may be discussed in the following paragraph? A.How to design outdoor activities for kids. B.How to prevent kids becoming nearsighted. C.How to protect kids' skin and eyes from UV light. D.How to encourage kids to join in outdoor activities. C [推理判断题。根据最后一段最后一句中的“it's important to protect kids' skin and eyes from UV light”可推知,接下来作者很可能会讲怎样保护孩子的皮肤和眼睛免受紫外线 的伤害,故选 C。] 7.Which can serve as the best title for the passage? A.The More Time Outdoors,the Better B.Kids May See Better if They Play Outside C.It's Time to Engage Kids in Outdoor Activities D.Researchers Found a Cure for Nearsightedness B [主旨大意题。根据文章内容尤其是第一段中的“Children who spend more time outdoors may have a lower risk of becoming nearsighted”可知,本文主要讲的是在户外活动比较多 的孩子患近视的概率较小。故 B 项最能概括文章的大意。]
3

C Whether in the home or the workplace,social robots are going to become a lot more common in the next few years.Social robots are about to bring technology to the everyday world in a more humanized way,said Cynthia Breazeal,chief scientist at the robot company Jibo. While household robots today do the normal housework,social robots will be much more like companions(伙伴) than mere tools.For example,these robots will be able to distinguish when someone is happy or sad.This allows them to respond more appropriately to the user. The Jibo robot,arranged to ship later this year,is designed to be a personalized assistant.You can talk to the robot,ask it questions,and make requests for it to perform different tasks.The robot doesn't just deliver general answers to questions;it responds based on what it learns about each individual in the household.It can do things such as reminding an elderly family member to take medicine or taking family photos. Social robots are not just finding their way into the home.They have potential applications in everything from education to health care and are already finding their way into some of these spaces. Fellow Robots is one company bringing social robots to the market.The company's “Oshbot” robot is built to assist customers in a store,which can help the customers find items and help guide them to the product's location in the store.It can also speak different languages and make recommendations for different items based on what the customer is shopping for. The more interaction the robot has with humans,the more it learns.But Oshbot, like other social robots,is not intended to replace workers,but to work alongside other employees.“We have technologies to train social robots to do things not for us, but with us,” said Breazeal. 【语篇解读】 文章主要介绍了社会机器人的功能与作用。 8.How are social robots different from household robots? A.They can control their emotions. B.They are more like humans. C.They do the normal housework. D.They respond to users more slowly. B [细节理解题。根据文章第二段 While household robots today do the normal housework,
4

social robots will be much more like companions than mere tools.可知社会机器人更像

人或不是纯粹的工具。 ]

9.What can Oshbot work as?

A.A language teacher.

B.A tour guide.

C.A shop assistant.

D.A private nurse.

C [细节理解题。根据第三段 You can talk to the robot,ask it questions,and make requests

for it to perform different tasks.和 It can do things such as reminding an elderly family

member to take medicine or taking family photos.可知此机器人可以解答问题且可以提醒

家庭成员服药和拍照片。 ]

10.We can learn from the last paragraph that social robots will

.

A.train employees

B.be our workmates

C.improve technologies

D.take the place of workers

B [推理判断题。根据最后一段 Breazeal 的话“We have technologies to train social robots

to do things not for us,but with us”可以推断出社会机器人可以和我们一起做事情。 ]

11.What does the passage mainly present?

A.A new design idea of household robots.

B.Marketing strategies for social robots.

C.Information on household robots.

D.An introduction to social robots.

D [主旨大意题。根据全文内容可知,文章主要介绍了社会机器人的功能与作用。 ]

D

London is great.It's great.Rome and Paris were fine places,but I knew as soon as

we landed in London,this was the finest of the three.

There are only two small things which I don't like about London.First of all,

everyone speaks English here.I had so much fun in Rome and Paris.There I could speak

in foreign languages.In words,I made a lot of friends that way .But here everybody

can understand me.I don't have any reason to start up a conversation with a stranger.And

speaking of restaurants that is the other problem with London.The food here is no good

at all! I haven't had one good meal in the three days we've been here.

5

Since you asked me to write to you about everything I learned on this trip,here

is what I've learned about London.

London's population of eleven million makes it the second largest city in the

world .It is bigger than New York but not as big as Tokyo.London is twice the size of

New York.It has an area of 620 square miles!

The Thames River runs right through the center of the city .Someone once called

the Thames “liquid history”.It is a very good name.Dozens of armies have crossed

it over the past few thousand years.One of the first was the army of Julius Caesar two

thousand years ago.And most recently Mr.and Mrs.Gill.

So far I have only had time to visit one neighborhood .It is called Bloomsbury .In

fact there is a group of writers known as the Bloomsbury Group.It got its name because

so many of them lived there.Virginia Woolf was one of them .I know how much you like

her novels.

Baker Street is also part of Bloomsbury.Do you remember who once lived on Baker

Street When I asked Bob this question,he answered,“a man who baked bread,right”

Sherlock Holmes ,of course ,I won't have time to find his address .Maybe you will

when you come.

【语篇解读】 本文是应朋友的要求,根据自己的所见所闻,描述了伦敦的一些情况。

12.We learn from the first two paragraphs that

.

A.it is more difficult to start up a conversation in English in London than in any

languages

B.the writer had made a trip in Italy and France before she came to England

C.of all the meals the writer has had in London,only one she thinks is good enough

D.the writer hates to talk to strangers who can speak English

B [推理判断题。根据前两段的内容 Rome and Paris were fine places,but I knew as soon

as we landed in London,this was the finest of the three.I had so much fun in Rome and

Paris.罗马和巴黎是好地方,但是我们一到伦敦,我就知道伦敦是这三个中最好的。由在罗马

和巴黎我玩得很开心……可知,作者来伦敦之前,去过意大利和法国。故选 B。]

13.It seems that the writer

.

A.can speak English as a foreign language

B.does not like her mother language

C.does not speak French at all

D.can speak French as a foreign language

6

D [细节理解题。根据第二段的内容 I had so much fun in Rome and Paris.There I could speak in foreign languages.我在罗马和巴黎玩得很开心。在那里,我可以用外语说话,可知作者可 以说意大利语和法语作为外语,那不是她自己的第一语言(英语)。故选 D。] 14.Who do you think Mr.and Mrs.Gill are? A.A famous general and his wife. B.A famous American writer and his wife. C.Two friends of the writer's. D.The writer and her husband. D [推理判断题。作者戏称自己的一家人为 army(军队),是一种调侃的方式。故选 D。] 15.Who once lived on Baker Street? A.A man who baked bread. B.Sherlock Holmes. C.The former US Secretary of State. D.A friend of the writer's. B [细节理解题。根据文章最后一段的“Sherlock Holmes ,of course”可知答案为 B。] Ⅱ.阅读七选五(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分)
Scientists often see the first ten years of a child's life as the “window of opportunity,” 16 And studies show that the following activities can benefit their brain greatly.
17 Free playtime has always been an important part of “being a kid”,but it is also important to a child's development.“Free play” not only helps kids develop different skills,it also helps them develop into happy healthy adults in the future. Read with kids. Reading has long been known to improve children's intelligence. 18 For parents who don't have much time,just surrounding your kids with books goes a long way too. Put kids to bed early.
19 Preschool children should get at least eleven hours of sleep and kids up to age 12 should try to get at least ten hours of sleep.
Learn a second language. Early studies in this field have shown that bilingual(双语的)kids can perform better under pressure.Young children can learn new languages with nearly perfect fluency(流利)and pronunciation.
7

Praise good effort not intelligence. Your kids may be smart but you should mainly praise the effort they put into tasks.Kids,who are praised on intelligence,often feel it is a fixed quality,and mistakes or failures badly hurt their self?confidence.Kids who are praised on effort often focus more on learning. 20 A.Play some helpful games. B.Give them enough playtime. C.And they are not afraid to fail and try again. D.Kids still need time away from the TV to do homework. E.Kids who read often develop earlier writing and number skills as well. F.Everything at this time is very important to the development of a person's brain. G.Studies show that kids with regular bedtimes are better at languages,math and reading. 【语篇解读】 本文讲述的是在很小的时候对孩子的教育的重要性,文章给出了多个建议。 16.F [根据前句 Scientists often see the first ten years of a child's life as the “window of opportunity.”可知人生的前 10 年很重要,做的每一件事情对人脑的发展都会起 着很重要的作用。故 F 项符合上下文。] 17.B [根据本段第一句 Free playtime has always been an important part of “being a kid”,可知玩耍的时间对孩子来说特别重要,告诉我们要给孩子足够的时间。] 18.E [根据前句 Reading has long been known to improve children's intelligence 可知 大量的阅读对孩子有很多的作用,故 E 项符合上下文。] 19.G [根据下一句 Preschool children should get at least eleven hours of sleep and kids up to age 12 should try to get at least ten hours of sleep.可知有规律的睡眠时 间的孩子在很多方面发展得较好。故 G 正确。] 20.C [根据前一句 Kids who are praised on effort often focus more on learning.可知 被表扬的孩子更加关注学习,他们不害怕失败,愿意多次尝试。故 C 项符合上下文。] Ⅲ.完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分) I never forget the single act of kindness that changed my life over 25 years ago.During a vacation trip,I needed to find my 21 to the Greyhound bus station, some 30 miles away.Being a 22 student,I had little money to get there. I 23 to call various taxis and shuttle services but they were all to 24 or too far away to pick me up.Then,I got one person on the 25 who managed to make out that I needed a ride to the Greyhound station but only had limited financial 26 and he agreed to transport me! He came to pick me up about 45 minutes 27 .The driver
8

was older and I remember 28 why the shuttle didn't have a meter (计时器) but his ID

was there and I could see this was his 29 .The driver was so kind.He knew I was 30

so he distracted me with stories and good 31 .He said I looked like his granddaughter.

At one point,I asked him why he 32 so little to the others.Then ,he patiently

explained that he was 33 retired and hadn't removed his number from the phone book

but when I called,clearly upset,he felt 34 to help.This man drove an hour out

of his way to help a person he didn't know for a fee that only 35 his gas,if that!

Because of his 36 ,I knew things were going to be okay.This man's kindness warms

my heart every time I think of him. 37 ,I didn't get his name and his face has 38

gradually from my memory but he is on my mind often and I wish I could thank him

39 .“Thank you Mr.Angel Shuttle?Man! I hope your granddaughter knows what a(n) 40

grandfather she has!”

【语篇解读】 本文是一篇记叙文,作者是一名穷学生,心里烦恼,打车遇到善良司机。作者

不知道这位司机的名字,面容也渐渐地在记忆中消失,但经常在他的脑海出现,他想亲自感谢

这位好心的司机。

21.A.connection

B.entrance

C.way

D.route

C [考查名词。我需要找到去 Greyhound 公共汽车站的路。find one's way to 找到自己的路,

故选 C。]

22.A.poor

B.lucky

C.wealthy

D.talented

A [考查形容词。根据 I had little money to get there.可知我是一个穷学生。故选 A。]

23.A.forgot

B.failed

C.agreed

D.managed

D [考查动词。managed 管理。我设法打了各种出租车和接送服务但是他们都很贵,或者太远

了,不能来接我。故选 D。]

24.A.valuable

B.expensive

C.reasonable

D.special

B [考查形容词。但是他们都很贵,或者太远了,不能来接我。故选 B。]

25.A.paper

B.e?mail

C.Internet

D.phone

D [考查名词。我接到一个人的电话,他设法弄明白了我需要去 Greyhound 车站,但只是我的

钱是有限的,他同意送我。故选 D。]

9

26.A.difficulties

B.support

C.market

D.system

B [考查名词。但只是我的钱是有限的,也就是有限的财政支持,故选 B。]

27.A.later

B.earlier

C.before

D.after

A [考查副词。大约 45 分钟之后他来接我。故选 A。]

28.A.admiring

B.doubting

C.wondering

D.knowing

C [考查动词。我记得想知道为什么汽车上没有一个计时器,而只有他的 ID 在那里。故选 C。]

29.A.field

B.function

C.duty

D.business

D [考查名词。我知道这是他的生意。故选 D。]

30.A.upset

B.excited

C.hurt

D.crazy

A [考查形容词。司机善良,他知道我烦恼,所以他给我讲故事和谈话来分我的心。故选 A。]

31.A.speech

B.introduction

C.conversation

D.connection

C [考查名词。所以他给我讲故事和谈话来分我的心。故选 C。]

32.A.spent

B.demanded

C.offered

D.charged

D [考查动词。charged 索取,收费。我问他为什么向别人收这么少的费用。故选 D。]

33.A.actually

B.easily

C.certainly

D.clearly

A [考查副词。actually 事实上;他实际上已经退休了,只是电话没有从电话本上除掉。故选

A。]

34.A.disturbed

B.troubled

C.driven

D.permitted

C [考查动词。当我打电话时,很清楚心烦,他感到有必要帮忙。故选 C。]

35.A.covered

B.included

C.involved

D.provided

A [考查动词。这个人开了一个小时的车去帮助一个人,他不知道有什么费用只是收汽油费。

故选 A。]

36.A.courage

B.honesty

10

C.kindness

D.patience

C [考查名词。她很善良,我知道一切都会好起来的。故选 C。]

37.A.Unfortunately

B.Thankful

C.Surprisingly

D.Delightedly

A [考查副词。遗憾地是我不知道他的名字。故选 A。]

38.A.abandoned

B.fixed

C.existed

D.disappeared

D [考查动词。他的面容渐渐地在我记忆中消失了,但常在我脑海中浮现。故选 D。]

39.A.secretly

B.in person

C.privately

D.in a hurry

B [考查副词。我希望我能亲自感谢他。故选 B。]

40.A.wonderful

B.strange

C.ordinary

D.brave

A [考查形容词。我希望你的孙女知道她有一个非常好的爷爷。故选 A。]

Ⅳ.语法填空(共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分)

Jim went to the shop.He wasn't looking for anything.He liked to go there just to

have a look.A big sign on the front door said OPEN.The shop was 41.closed(close) on

Sunday and Monday.

Two 42.women(woman) worked inside.They 43.rang(ring) up sales and put the items

into plastic bags for the customers to carry out.At the back of the shop was a big room

44.where another lady worked.She sorted the new donations (捐赠物).45.At the end of

each day,she would bring the new donations out to the main part of the shop.

Everyone who worked at the shop was 46.a volunteer (志愿者).The only payment they

received was that they had the chance 47.to see(see) and buy any items in the shop before

the customers did.

When Jim entered,a lady said hello to 48.him(he).He smiled and said hello,too.She

knew Jim because he was a regular customer.Jim said,“What's new?” She said that

nothing was ever new at the shop,“It's always old 49.and / or used,” she laughed

50.happily(happy).Jim looked at the watches in the glass case.He saw one that he liked

“Could I look at that one?” he asked.

【语篇解读】 本文是一篇记叙文。主要介绍了吉姆常去的一家商店的情况。

41.closed [“The shop was 41.

(close) on Sunday and Monday.”the shop 和 close

之间是被动关系,所以应该用 close 的被动语态的形式,故填 closed。]

11

42. women [“Two 42.

(woman) worked inside.”由 two 可知有两个女人,所以应使

用 woman 的复数形式,故填 women。]

43.rang [“They 43.

(ring) up sales and put the items into plastic bags for

the customers to carry out.”浏览全文可知本文时态为一般过去时,根据时态一致的原则,

故填 rang。]

44.where [“At the back of the shop was a big room 44.

another lady worked.She

sorted the new donations (捐赠物).”本题考查定语从句的引导词,先行词 a big room 为

具体地点,作状语,所以用 where 引导,故填 where。]

45.At [“45.

the end of each day,she would bring the new donations out to

the main part of the shop.”考查固定短语“at the end of...在……的末尾”,故填 At。]

46.a [“Everyone who worked at the shop was 46.

volunteer (志愿者).” was

为动词,volunteer 为名词,因此,横线处应使用冠词修饰名词。故填 a。]

47 . to see [“The only payment they received was that they had the chance 47.

(see) and buy any items in the shop before the customers did.”本题考查固定搭配“have

the chance to do 有机会做某事”,故填 to see。]

48.him [“When Jim entered,a lady said hello to 48.

(he).”to 为介词,后

面的部分为宾语。因此要使用 he 的宾格形式,故填 him。]

49.and/or [“‘It's always old 49.

used,'”old 与 used 都为形容词,是一种

并列的关系,所以填 and,而本题根据语境还可以有“或者”的意味,故填 and/or。]

50.happily [“she laughed 50.

(happy).”laugh 为动词,应使用副词修饰,因

此要填 happy 的副词形式,故填 happily。]

Ⅴ.短文改错(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分)

Dear dad,

You're such busy every day that you don't pay much attention to your health.I really

worry about my health all the time.I'd like to give you some suggestion.As far as I'm

concerned,walking is good sport.Your company was not far from our home.Why not walk

to the office? You had better take exercise in least once a week,like playing tennis

in the gym.Go to swim is also a nice choice.Besides,it's necessary to have health food.

Try not to staying up too late.Having enough sleep can make your brain to work

better.

Best wishes to you!

Your loving son,

Tom

12

【答案】

Dear dad,

such You're so busy every day that you don't pay much attention to your health.I really

worry

about

my your

health

all

the

time.I'd

like

to

give

you

some

ssuuggggeessttiioonns.As

far

as

I'm

concerned,walking

is∧a good

sport.Your

company

was is

not

far

from

our

home.Why

not

walk

to

the

office?

You

had

better

take

exercise

in at

least

once

a

week,like

playing

tennis in the gym.GoGiong to swim is also a nice choice.Besides,it's necessary to have

health healthy food.

Try

not

to

staying stay

up

too

late.Having

enough

sleep

can

make

your

brain

﹨to

work

better.

Best wishes to you!

Your loving son,

Tom

Ⅵ.书面表达(满分 25 分)

假定你是李华, 你的加拿大笔友 Peter 七月份要带父母来山东旅游,发邮件向你咨询相关

信息。请按下列要点给他回信。

1.介绍山东景点;

2.体验齐鲁文化;

3.推荐交通工具。

注意:1.词数 100 左右;

2.可适当增加细节,以使行文连贯;

3.开头语已为你写好。

Dear Peter,

I'm glad to learn that

13

Yours, Li Hua 【答案】 Dear Peter, I'm glad to learn that you are planning to visit Shandong with your parents in July.I'm writing to offer some information. Shandong is a great province with a long history and splendid cultures.There are many tourist attractions , such as Mountain Tai and the Former Residence of Confucius.While travelling,you can experience colorful Qilu cultures,learning about many influential philosophers of Ancient China.Besides,you'd better go to Qingdao, which is a beautiful coastal city. As for transportation,the high speed railway network is the top choice,which will make your journey comfortable and pleasant.If you want to explore a city,shared bikes are worth using. Looking forward to your coming. Yours, Li Hua
14