当前位置:首页 >> >>

北京市14区县2012-2013学年第一学期初三期末考试英语试卷分类汇编(完形)_图文

五(昌平) 、完形填空。 (共 12 分,每小题 1 分) 阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选择 最佳选项。 Eleven-year-old Angela had something wrong with her nervous system (神经系统) .She was unable to __35__. In fact, she could hardly make any __36__. Although she believed that she had a good chance of recovering, the doctors said that __37__ , if any, could come back to normal after getting this disease. Having heard this, the little girl was not discouraged. There, lying in her hospital bed, she insisted that no matter what the doctors said, her going back to school was __38__. She was moved to a specialized health center, and whatever method could be tried was used. Still she would not __39__. It seemed that she was undefeatable(打不败的). The doctors were all fond of her and taught her about __40__ that she could make it . Every day Angela would lie there, faithfully doing her mental exercise. One day, __41__ she was imagining her legs moving again, it seemed as though a miracle(奇迹) happened: The bed began to move! “Look what I’m doing! Look! I can do it! I moved! I moved! ”she shouted___42___! Of course, at this very moment everyone else in the hospital was __43__. More importantly, they were running __44__ safety. People were crying, and equipment was falling .You see, it was an___45____. But don’t tell that to Angela. She has believed that she did it, just as she had never doubted that she would recover. And now only a few years later, She’s back in school. You see, to such a person who can __46__ the earth, such a disease is a small problem, isn’t it? 35.A.see B.hear C.talk D.walk 36.A.progress B.difference C.movement D.achievement 37.A.few B.all C.some D.most 38.A.true B.doubtful C.certain D.impossible 39.A.get up B.give up C.turn up D.stand up 40.A.thinking B.expecting C.pretending D.imagining 41.A.as B.since C.after D.before 42. A. quietly B. happily C. quickly D. carefully 43.A.frightened B.pleased C.touched D.encouraged 44.A.in B.by C.for D.with 45.A.appointment B.earthquake C.achievement D.instruction 46.A.push B.shock C.save D.shake 五(朝阳) 、完形填空(共 12 分,每小题 1 分) 阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选择 最佳选项。 One day, when I was in the 10th grade in high school, I saw a kid from my class walking home from school. His name was Kyle. It looked like he was carrying all of his 35 . I thought to myself, “Why would anyone bring home all his books on a Friday?” I had quite a weekend planned (parties and a football game with my friends tomorrow afternoon), so I shrugged my shoulders(耸耸肩) and went on. As I was walking, I saw some kids run at him, knocking all his books out

of his arms and tripping (绊倒) him, so he fell to the ground. His glasses went flying and I saw them 36 in the grass. He looked up and I saw terrible 37 in his eyes. My heart went out to him. As I 38 him his glasses, he looked at me and said, “Hey, thanks!” There was a big smile on his face. I helped him pick up his books, and asked him where he lived. We 39 all the way home, and I carried some of his books. I asked him if he wanted to play 40 with my friends. He said yes. We played all weekend and the more I got to know Kyle, the more I liked him, and my friends thought the same of him. Graduation (毕业典礼) day, I saw Kyle. He looked great but I could see that he was nervous about his speech. So, I said, “Hey, you’ll be great!” He looked at me and smiled. “ 41 .” he said. He started his speech, “Graduation is a time to thank those who helped you make it through those 42 years. Our parents, our teachers, maybe a coach but 43 our friends. I am here to tell all of you that being a friend to someone is the best gift you can give him. I’ m going to tell you a story.” I just looked at my friend as he told the story of the first day we 44 . He had planned to kill himself over the weekend. He looked at me and gave me a little smile. “Thankfully, I was 45 .” I heard the gasp (喘息) go through the crowd as this 46 boy told us all about his weakest moment. Not until that moment did I realize its depth. With one small action, you can change a person’s life. 35. A. books B. bags C. pictures D. magazines 36. A. set B. land C. put D. reach 37. A. fear B. tiredness C. worry D. sadness 38. A. brought B. showed C. handed D. sent 39. A. discussed B. played C. practised D. talked 40. A. football B. tennis C. volleyball D. baseball 41. A. No problem B. All right C. Thanks D. OK 42. A. free B. tough C. different D. tiring 43. A. mostly B. simply C. hardly D. clearly 44. A. came B. made C. began D. met 45. A. guided B. saved C. changed D. helped 46. A. shy B. honest C. popular D. polite 大兴

五(东城) 、完形填空(共 12 分,每小题 1 分) 阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选择 最佳选项。 “Do you want to come with me?” Sally asked her brother. “I’m going to meet some friends at the bike course (赛道, 路线) down the block. We’ re going to practice for the race next week.” “No, thanks,” Mark replied. “Sam’s coming over to play basketball.” Sally rode off on her bike while Mark waited for his friend. Mark was fast, 35 he usually did

well in most sports. He didn’t think it would 36 if he practiced the course. It could be hilly or sandy, and Mark knew he would 37 speed along. The race day finally arrived. “My stomach feels like I ate some butterflies,” Sally told Mark when she saw so many kids around. Then they 38 the other riders at the start line. “Sally is always nervous,” Mark thought. “Don’t worry. 39 will do fine,” he said. As soon as the starter shouted “Go!”, Mark’s legs pumped up and down like two machines. He moved 40 to the front. A few minutes later, there wasn’ t anyone ahead of him! Mark raced along the course. He rode past some pine trees. Then the path looped(环绕)around a pond. Mark was surprised that the course was so 41 . His tired legs felt like they weighed a hundred pounds. All at once, a flash of color caught his eyes. There was a line of bike riders on the course ahead of him! “How could this be?” Mark said to himself. “I must have taken a wrong 42 and made one more loop in the course,” he thought. Mark pushed his achy muscles(肌肉)harder. He realized his 43 alone wouldn’t be enough this time; 44 the course was just as important. He managed to ride past a couple of bike riders, but he couldn’t 45 the riders who were in the lead. After the race Mark saw his sister. “Wow, you must have done a good job in the race. What place did you get?” Mark asked. “Third place!” Sally answered excitedly. “That’s great! I came in ninth place. But I’ll do better next year because I’ll be 46 enough to practice the course with you,” Mark made a face at his sister and replied. 35. A. but B. as C. and D. or 36. A. help B. move C. care D. come 37. A. just B. even C. never D. still 38. A. joined B. passed C. visited D. invited 39. A. I B. You C. They D. She 40. A. quickly B. quietly C. clearly D. carefully 41. A. hard B. wide C. long D. tidy 42. A. chance B. turn C. step D. ride 43. A. patienceB. spirit C. speed D. imagination 44. A. accepting B. changing C. knowing D. finishing 45. A. leave B. touch C. face D. reach 46. A. honest B. smart C. brave D. confident

北京市房山区 2012-2013 学年第一学期初三一模(暨期末) 英语试卷 听力理解(共 26 分) 一、听对话,从下面各题所给的 A、B、C 三幅图画中选择与对话内容相符的图片。每段对 话读两遍。(共 4 分,每小题 1 分)

( ) 1.

A.

B.

C. ( ) 2.

A.

B.

C. ( ) 3.

A.

B.

C. ( ) 4.

A. B. C. 二、听对话或独白,根据对话或独白的内容,从下面各题所给的 A、B、C 三个选项选择最 佳选项。每段对话或独白读两遍。 (共 12 分,每小题 1 分) 请听一段对话,完成第 5 至第 6 小题。 ( ) 5. What are they going to do? A. To go shopping. B. To go to a party. C. To see a movie. ( ) 6. When will they meet? A. At 6:30. B. At 7:30. C. At 8:30. 请听一段对话,完成第 7 至第 8 小题。 ( ) 7. Where are the two speakers? A. At home. B. In a hospital. C. In a shop. ( ) 8. What does the woman have to do in the afternoon? A. To stay in bed. B. To go to work. C. To do the housework. 请听一段对话,完成第 9 至第 10 小题 ( ) 9. What does the woman want to buy? A. A dress. B. A coat. C. A hat.

( )10. How much does the woman pay for it at last? A. $50. B. $150. C. $200. 请听一段对话,完成第 11 至第 13 小题 ( )11. What sport does the woman like best? A. Baseball. B. Basketball. C. Volleyball. ( )12. What do we know about the man? A. He is very tall. B. He often plays basketball. C. He seldom plays team sports. ( )13. What do we know about the woman' s team? A. They never win. B. They are well-known. C. They often play in the city. 请听一段独白,完成第 14 至第 16 小题 ( )14. Who is the speaker? A. A teacher. B. A tourist guide. C. A host (主持人). ( )15. How many different kinds of ways do Americans like to spend their summer holidays? A. Three. B. Four. C. Five. ( )16. Why do some people like to travel abroad? A. Because they want to see famous buildings. B. Because they like to meet foreigners. C. Because they can enjoy the music. 三、听对话,记录关键信息,对话读两遍。 (共 10 分,每小题 2 分) 请根据所听到的对话内容和卡片上的提示词语, 将所缺的关键信息填写在下面卡片中的相应 位置上。 Lost and Found Information Name Things lost 17. ____________________ 18. A ____________________.

Things in it 19. A/An ____________________, a camera and a science 知识 运用 book 25 ( 共 Thing’s color 20. ____________________ 分) Phone number 21. ____________________ 四、 单项 填空(共 13 分,每小题 1 分) 从下面各题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选择可以填入空白处的最佳选项。 ( )22. Kate is an English teacher and ________ is very popular in our school. A. she B. her C. it D. its ( )23. My school is quite far from my home, so I have to get up at 6 ________ the morning everyday. A. to B. at C. on D. in ( )24. —________ schoolbag is this? —Oh, it’s yellow. I guess it’s Lily’s. A. What B. Who C. Whose D. Which ( )25. —Must I finish the composition in class, Mr Wang ?

—No, you ________. You can finish it at home. A. mustn’t B. needn’t C. shouldn’t D. can’t ( )26. The Science Museum is free, you can stay as________ as you like. A. long B. longer C. longest D. the longest ( )27. I knocked on the door but ________ answered. A. somebody B. nobody C. anybody D. everybody ( )28. The show is starting. The teacher is telling the children ________ quietly. A. sat down B. sit down C. sitting down D. to sit down ( )29. — How was your day off? — Pretty good! I ________ the Science Museum with my classmates. A. visited B. visit C. will visit D. was visiting ( )30. The doctor looked over Peter carefully after he _______ to the hospital. A. takes B. is taken C. was taken D. took ( )31. Jeff ________ the hospital if he feels better in a few days. A. leaves B. left C. will leave D. has left ( )32. — Look ! That boy ________ away the paper everywhere, let’s stop him. —All right. A. throws B. is throwing C. was throwing D. will throw ( )33. Mum, Harry Potter is my favourite great book. I ________ it twice already. A. read B. am reading C. will read D. have read ( )34. —Do you know ________ in the last Art Festival? — By practicing every day. A. how he got the first prize B. how did he get the first prize C. how he will get the first prize D. how will he get the first prize 五(房山) 、完形填空(共 12 分,每小题 1 分) 阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选择 最佳选项 A friend of mine met with an accident driving in darkness. His legs were so hurt that he couldn’t move. What was the __35__ was he found himself unable to ask for help—his mobile phone went out of ___36___ because of the dead battery(电池). Nothing could be done but to ___37___ in the cold car. It was 8 hours later that day broke, and then the arrival of the rescue who saved him. It is almost unimaginable that he could stand the cold and great fear in the darkness for so long. Even more surprising was his ___38___: “First of all I checked up my ___39___ conditions and found myself not in deadly danger. As there was no way to call for help, I leaned back in my seat trying my best to keep the wound from losing blood. In this way I dozed (打盹) off. ” His story put an end to my regret for the failure of an exploration adventure (冒险) that happened last year. A group of young men ___40___ to explore a mountain cave and got lost. Unable to find a way out in the dark cave they were frightened and ran anxiously without a sense of ___41___. Finally they fell dead in fear and tiredness. According to the rescue people that found them, the place where they got lost was only about 10 meters away from the ___42___ of the cave. If they stayed on the spot when they lost their way and tried to ___43___ themselves, they would probably sense a faint(very little) light glimmering (闪烁) not far away. Don’t you think that you can compare it with ___44___ itself? When you meet with obstacles or big problems in life and work, you are lost in darkness. ___45___ you it’s unclear yet and you

needn’ t put up struggle immediately. It seems not to be an active attitude, ___46___ a person who can afford to do so must have foresight(预见) as well as a great courage in the first place. ( )35. A. hopeless B. worst C. more D. best ( )36. A. service B. way C. work D. control ( )37. A. cry B. lie C. sleep D. wait ( )38. A. plan B. decision C. excuse D. explanation ( )39. A. physical B. mental C. working D. medical ( )40. A. had B. managed C. tried D. planned ( )41. A. sight B. direction C. hearing D. feeling ( )42. A. opening B. top C. end D. side ( )43. A. save B. help C. stop D. calm ( )44. A. adventure B. life C. work D. human ( )45. A. Mind B. Watch C. Imagine D. Warn ( )46. A. and B. so C. but D. while

北京市海淀区 2012-2013 学年第一学期初三一模(暨期末) 英语试卷 学校 __________ 班级 __________ 姓名 __________ 成绩 __________ 听力理解 (共 26 分) 一、听对话,从下面各题所给的 A、B、C 三幅图片中选择与对话内容相符的图片。每段对 话读两遍。 (共 4 分,每小题 1 分) 1.

B. 2.

C.

B. 3.

C.

A. 4.

B.

C.

B. C. 二、听对话或独白,根据对话或独白的内容,从下面各题所给的 A、B、C 三个选项中选择 最佳选项。每段对话或独白读两遍。 (共 12 分,每小题 1 分) 请听一段对话,完成第 5 至第 6 小题。 5. What does the man want to buy? A. A book. B. A magazine. C. A dictionary. 6. How much is the small one? A. Four pounds. B. Five pounds. C. Six pounds. 请听一段对话,完成第 7 至第 8 小题。 7. What did the man play when he was a child? A. Computer games. B. Football. C. The piano. 8. Where did he swim with his friends? A. At school. B. In the pool. C. In the river. 请听一段对话,完成第 9 至第 10 小题。 9. Where did the woman enjoy her holiday? A. On the beach. B. In the countryside. C. In a big city. 10. How was the weather? A. Rainy. B. Windy. C. Sunny. 请听一段对话,完成第 11 至第 13 小题。 11. When did the man start to feel sick? A. On Monday. B. On Tuesday. C. On Wednesday. 12. What is the man’s problem? A. He has a bad cold. B. He drinks too much water. C. He has to finish his paper. 13. What’s the woman’s suggestion? A. To rest at home. B. To see another doctor.

C. To take more medicine. 请听一段独白,完成第 14 至第 16 小题。 14.What’s the speaker’s job? A. A dancing teacher. B. A singing teacher. C. An English teacher. 15. What do people do in the speaker’s class? A. Exercise their bodies. B. Choose the best music. C. Come up with new ideas. 16. What can we learn about the speaker from the speech? A. People don’t listen to him in class. B. He exercises more to lose weight. C. He likes to see people make progress.

三、听对话,根据所听到的对话内容和提示词语,将所缺的关键信息填写在答题卡的相应位 置上。对话读两遍。 (共 10 分,每小题 2 分) Royal Hotel Room Reservation (预定) Date: Arriving time: Kind of room: Name: Phone number: From 23rd to 25th of At 7:30 in the 18 Single, facing the 19 20 21 James 17

知识运用 (共 25 分) 四、单项填空(共 13 分,每小题 1 分) 从下面各题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选择可以填入空白处的最佳选项。 Tom Hanks is a great actor and we love ________ movies. A. he B. his C. him D. himself Peter is playing volleyball _____ the playground. A. of B. to C. on D. for 24. ______ sweater do you prefer, the yellow or the green one? A. Which B. Whose C. How many D. How much 25. It is snowing! Please put on your coat, ______ you will catch a cold. A. and B. so C. or D. but 26. This term everyone in my class works much _______ than before. A. hard B. harder C. hardest D. the hardest

27. Rosa likes music _______ is quiet and gentle. A. that B. what C. who D. where 28. I’d like to go ________ for my summer vacation. A. anywhere amazing B. amazing somewhere C. amazing anywhere D. somewhere amazing 29. Next Sunday, I _____ at the library with my classmates. A. study B. am going to study C. have studied D. had studied 30. I ______ Mike since he moved to another town with his family. A. didn’t see B. don’t see C. haven’t seen D. won’t see 31. Kathy enjoys _______ mountains in autumn. A. climb B. climbs C. to climb D. climbing 32. The doctor asked me not __________ too many candies. It’s bad for my teeth. A. to eat B. eat C. eating D. eats 33. The first television ________ in America in 1927. A. makes B. made C. is made D. was made 34. — Can you tell me _______ yesterday? — By the time I got outside, the bus had already left. A. why you come late B. why did you come late C. why you came late D. why do you come late 五(海淀) 、完形填空(共 12 分,每小题 1 分) 阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选择 最佳选项。 Reggie couldn’t hear a thing. He was a normal boy, but he had been born deaf. He was well known to everyone in town, and they were all very fond of him. 35 unfortunately, he was always treated differently from everyone else. Children 36 that they would hurt him, adults acted like he was unable to understand them, as if he was a baby. Reggie didn’ t like this very much. But the person who disliked it the most was his friend Michael, who decided that things had to be 37 . Michael’s father was the town’s Mayor, and Michael managed to convince him that this year, in honor of Reggie, they should offer one day to deaf people. During that whole day everyone in town would have to 38 earplugs(耳塞). People liked the idea, because everyone loved Reggie. The day became known 39 the Day of Silence, and when it arrived everyone stuck plugs in their ears with great 40 . That morning was filled with jokes and laughter. But, as the hours passed, people became aware of (意识到) how 41 life was when you couldn't hear anything. However, learning about how life was more difficult for the deaf was 42 compared to the greatest discovery of the day: Reggie was amazing! On that day no one was thinking of Reggie as 43 a deaf person. This meant he could be treated just like any other little boy; and people saw a whole new side of him. Not only that, but Reggie had a 44 mind. On that day, using his usual gestures (手势), Reggie was the one who could communicate best with everyone. This meant that people paid more attention to what he was saying, and they were surprised by his intelligence and his ability to find solutions to almost any problem. They realized that in normal life all Reggie needed was a little more time than others to communicate. That was the only 45 . So the Day of Silence was the day when Reggie’s true nature became known. And it was the day

that everyone realized you have to give people a chance to show how 46 they are. 35. A. Or B. So C. And D. But 36. A. considered B. worried C. suggested D. wondered 37. A. changed B. finished C. decided D. happened 38. A. hold B. get C. wear D. carry 39. A. as B. in C. at D. on 40. A. honor B. hurt C. anger D. fun 41. A. serious B. careful C. difficult D. nervous 42. A. anything B. nothing C. something D. everything 43. A. just B. always C. ever D. already 44. A. simple B. strange C. bright D. general 45. A. result B. effort C. reason D. difference 46. A. active B. valuable C. healthy D. popular 五(怀柔) 、完形填空 (共 12 分,每小题 1 分) 阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选择 最佳选项。 Once a young man was traveling by train. It was a long and boring journey. As the train was moving through a wilderness(荒野), the passengers looked out of the windows 35 . When the train reached a bend(弯道),it slowed down and then a simple house 36 . It was so easy to notice that everybody on the train turned to “enjoy” with eyes wide open. Some passengers even began a discussion about it. The young man was also 37 by the scenery. On his return he 38 the train at the nearest station and found his way to the house. Its owner said that he was troubled by the 39 of the train. He wanted to sell the house, but 40 would buy it. 41 the young man spent 30,000 dollars on the house. He thought it was a good place for 42 because it was facing the railway bend. When the train moved slowly past, the tired passengers would 43 the house. He tried to 44 some big companies and told them that could be used for advertisement. At last the Coca-Cola Company took it to put up their 45 . To everyone’s surprise, the young man was afforded 180,000 dollars for a three-year rent. This is a true story. It tells us that discovery is very 46 . Many people have got new ideas from it. 35.A.excitedly B.quietly C.safely D.clearly 36.A.appeared B.found C. invented D.came 37.A.attacked B.attracted C. sticked D. moved 38.A.got on B.turned on C.got off D.turned off 39.A.track B.passengers C.conductors D.noise 40.A.nobody B.someone C.advertiser D. everybody 41.A.Gently B.Quickly C.Finally D.Lately 42.A.discovery B.renting C.staying D. advertisement 43.A.apply for B.lack of C. be interested in D.stay in 44.A.work for B.join in C.connect with D.look up 45.A. messages B.magazines C.notices D.slogans 46.A. interesting B.important C.difficult D.different

五(门头沟) 、完形填空(共 12 分,每小题 1 分) 阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的 A、B、C、D 四 个选项中,选择最佳选项。 About ten years ago when I was a student at college, I spent my summer holidays 35 a museum. 36 was hard for me then. Dad had lost his job and Mum was ill in bed. I was 37 if I would be able to go on with my study the next term. One day while I was working, I saw an old man come in with a little girl 38 a wheelchair. As I looked 39 at this girl, I found that she had no arms 40 legs. She was wearing a little white dress and she 41 had a hat on. As the old man pushed the wheelchair up to me, I was busy with my work. I 42 my head toward the girl and gave her a wink ( 眨眼). When I took the money from her grandfather, I looked back at the girl, who was giving me the prettiest, largest smile I have 43 seen. Suddenly her handicap(生理缺陷) was 44 and all I saw was this beautiful girl, whose smile almost gave me a better understanding of what life is all about. She brought me into her 45 of smiles, love and warmth. I'm now a successful businessman and 46 I get down and think about the trouble of the world, I think about that little girl and the unforgettable lesson about life that she taught me. 35. A. visiting B. cleaning C. painting D. working at 36. A. Work B. Life C. Business D. School 37. A. wondering B. guessing C. hoping D. checking 38. A. at B. for C. in D. with 39. A. longer B. nearer C. further D. closer 40. A. or B. and C. then D. so 41. A. too B. either C. also D. as well 42. A. held B. turned C. lifted D. gave 43. A. even B. never C. ever D. almost 44. A. driven B. lost C. gone D. covered 45. A. place B. mind C. head D. heart 46. A. whatever B. whenever C. whoever D. however







五(顺义) 、完形填空(共 12 分,每小题 1 分) 阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选择 最佳选项。 When I was in the third grade, I was picked to be the princess in the school play. For weeks my mother had helped me 35 my lines. But once on stage, every word 36 from my head. Then my teacher told me she had written a narrator's (旁白) part for the play, and asked me to change 37 . Though I didn't tell my mother what had happened that day, she 38 my unhappiness and asked if I wanted to take a walk in the yard. It was a lovely spring day. We could see dandelions(蒲公英)popping (炸开) through the grass in bunches, I watched my 39 carelessly bend down by one of the bunches. “I think I am going to dig up all these weeds(杂草),” she said. “From now on, we’ll have 40 roses in this garden.” “But I like dandelions,”I said.“All flowers are 41 —even dandelions!” My mother looked at me seriously. “Yes, every flower gives pleasure in its own way, doesn’ t it?”she asked thoughtfully. I nodded. “And that is 42 of people, too,”she added. When I 43 that she had guessed my pain, I started to cry and told her the truth. “ 44 you will be a beautiful narrator,” she said, reminding me of how much I loved to read stories aloud to her. Over the next few weeks, with her continuous 45 , I learned to take pride in the role. The big day finally came. A few minutes before the play, my teacher came over to me. “Your mother asked me to give 46 to you,” she said, handing me a dandelion. After the play, I took the flower home, laughing that I was perhaps the only person who would keep such a weed. 35. A. practice B. write C. train D. read 36. A. left B. developed C. disappeared D. failed 37. A. roles B. lines C. plays D. teachers 38. A. touched B. heard C. reached D. sensed 39. A. teacher B. friend C. classmate D. mother 40. A. only B. hardly C. still D. also 41. A. perfect B. beautiful C. natural D. lively 42. A. kind B. same C. true D. clever 43. A. remembered B. realized C. explained D. promised 44. A. Or B. So C. And D. But 45. A. talking B. management C. helping D. encouragement 46. A. that B. this C. it D. them 五(通州) 、完形填空(共 10 分,每小题 1 分) 阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选择 最佳选项。 My mom only had one eye. I hated her. There was one day during primary school where my mom came to say hello to me. How could she 30 this to me? I threw her a hateful look and ran out. The next day one of my classmates said, “EEEE, your mom only has one eye!” I wanted my mom to just disappear (消失) from my life. I told her that day, “If you’ re only making others laugh at me, why don’ t you just 31 ?” My

mom was silent? I didn’t 32 to think about what I had said, because I was full of anger. I wanted out of that 33 , and have nothing to do with her. I studied hard and went to Korea. 34 I had my own family. I was happy with my life and my children. One day, my mom came to visit me. When she stood by the door, my children laughed. I shouted at 35 , “How dare you come to my house and scare (惊吓) my children!’ GET OUT OF HERE! NOW!!!” My mom quietly answered, “Oh, I’m so sorry. I may have gotten the wrong 36 ,” and she went away. One day, I came back for a school reunion (聚会). My neighbors saw me and told me my mom died. They 37 me a letter. My dearest son, I think of you all the time.... I’m sorry that I was an embarrassment to you when you were growing up. You see?.when you were very little, you got into an accident, and lost your eye. As a mother, I couldn’t 38 you having to grow up with one eye. So I gave you mine. I was so 39 of my son who was seeing a whole new world for me, in my place, with that eye. With all my love to you, Your mother 30. A. say B. do C. explain D. throw 31. A. come B. leave C. die D. start 32. A. stop B. need C. want D. care 33. A. school B. class C. hospital D. house 34. A. Still B. Then C. Again D. Suddenly 35. A. them B. you C. it D. her 36. A. address B. idea C. time D. key 37. A. wrote B. sent C. handed D. left 38. A. hear B. find C. watch D. keep 39. A. sure B. tired C. nervous D. proud 五(西城) 、完形填空(共 12 分,每小题 1 分) 阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选择 最佳选项。 One fine day, a couple around the age of 70, walked into a lawyer’s office. They had been quarreling throughout their 40 years of marriage. Now that their children had grown up and there was 35 else for them to worry about, all they wanted was to lead their own lives 36 from all the years of unhappiness in their marriage. The lawyer was having a 37 time getting the papers done, because he couldn’t understand 38 the old couple wanted a divorce (离婚) after 40 years together. While they were signing the papers, the wife told the husband,“I really love you, but I really can't carry on anymore. I’m sorry.” “It’s OK, I understand.”said the husband. Seeing this, the lawyer 39 a dinner together. The first dish was roast chicken. 40 , the old man gave the drumstick (鸡腿) to his wife, “Take this. It’s your favorite.” But the wife frowned (皱眉).“This is always the 41 . You always think so highly of yourself,

never think about how I feel. Don’t you know that I have always hated drumsticks?” Little did she know that, over the years, her husband had been trying in all ways to 42 her, and that drumsticks were his favorite. That night, neither of them could sleep. After several hours, the old man couldn’t 43 it any more. Knowing that he still loved her, he picked up the phone, and dialed her number. On the other 44 , his wife was sad. After all these years, she loved him a lot, but she just couldn't stand it any more. Her phone rang, but feeling so sad, she refused to answer. She didn't remember that he had heart problems. The next day, she received news that he had passed away. She rushed down to his apartment. While 45 the drawers, she found a note.“To my dearest wife, ... I bought this insurance (保险) policy for you, though the amount is only $100,000, I hope it will allow me to keep the 46 that I made when we got married... I want this money to take care of you...I love you.” Her tears flowed like a river. 35. A. anything B. something C. nothing D. everything 36. A. free B. happy C. relaxed D. different 37. A. long B. hard C. spare D. full 38. A. when B. where C. how D. why 39. A. offered B. suggested C. prepared D. wanted 40. A. Immediately B. Suddenly C. Carefully D. Nervously 41. A. reason B. problem C. question D. way 42. A. please B. love C. understand D. attract 43. A. hold B. realize C. take D. say 44. A. hand B. end C. bed D. chair 45. A. looking at B. getting through C. passing by D. looking through 46. A. money B. care C. plan D. promise 五(延庆) 、完形填空(共 12 分,每小题 1 分) 阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选择 最佳选项。 Haircuts from the Heart

Even though Rebecca didn't enjoy having long hair, still, month after month for two and a half years, Rebecca let her hair grow until it nearly reached her waist. At the right time, 35 would donate (捐献) her beautiful hair to a group in Palm Springs, Florida called Locks of Love. Locks of Love is a special 36 called a charity(慈善机构). The members of this group work to help others in need. 37 the healthy cut hair that Rebecca sends them, they will have a wig( 假发 ) made for a child who needs it. Children who need wigs are those who 38 all their hair because of illness or as a side effect from certain medicines they have to 39 . Rebecca's hair will be used to help replace the 40 that another child has lost. It will also replace some of the bad feelings that child may have from not having hair. The day finally came to cut her long hair. Rebecca had chosen a beauty 41 in her city that gave to the Locks of Love program. The hairstylist who worked there took the time to make sure Rebecca's hair was cut and packaged properly . First the hairstylist made sure that Rebecca's hair was clean, dry, and not damaged by chemicals. The hairstylist also made sure that the cut hair would be at least ten inches long. Then he cut Rebecca's hair. Rebecca had 42 to have her cut hair bundled into a ponytail(绑成马 尾辫) . She took great 43 in placing the cut ponytail into a plastic bag and then an envelope to be mailed to Locks of Love. Finally as her reward, Rebecca's 44 hair was styled. Now with short hair, Rebecca made another important decision. She decided to let it grow long again. 45 she will give it to Locks of Love. Judging from last time, she 46 it will take about three years. Even though Rebecca no longer has long hair, she certainly has a big heart. 35.A.it 36.A.organization 37.A.Keeping 38.A.cut 39.A.take 40.A.medicine 41.A.shop 42.A.forgotten 43.A.care 44.A.long 45.A.Again 46.A.expected B.she B.invitation B.Buying B.mail B.meet B.time B.bank B.prepared B.pride B.clean B.Never B.realized C.he C.discussion C.Using C.style C.drink C.chance C.office C.chosen C.interest C.short C.Perhaps C.reminded D.you D.conversation D.Holding D.lose D.show D.hair D.school D.accepted D.effort D.dry D.Clearly D.predicted

北京市燕山区 2012-2013 学年第一学期九年级一模(暨期末)

英语试卷 考 生 须 知 本试卷共 12 页,满分 120 分。 本试卷共分四部分:听力理解(26 分) ;知识运用(25 分) ;阅读理解(44 分) ;书面表达(25 分) 。 考生必须用蓝色或黑色水笔、圆珠笔在答题纸上作答。

听力理解 (共 26 分) 一、听对话,从下面各题所给的 A、B、C 三幅图片中选择与对话内容相符的图片。每段对 话读两遍。 (共 4 分,每小题 1 分)

A. 2.

B.

C.

A. 3.

B.

C.

A. B. 4. C.

B.

C.

二、听对话或独白,根据对话或独白的内容,从下面各题所给的 A、B、C 三个选项中选择 最佳选项。每段对话或独白读两遍。 (共 12 分,每小题 1 分) 请听一段对话,完成第 5 至第 6 小题。 Where does Lisa work? A. At a bank. B. In a school. C. At a sports center. What does the man do? A. A clerk. B. A tennis player. C. A teacher. 请听一段对话,完成第 7 至第 8 小题。 What did the woman do that morning? A. Went to swim. B. Went to run. C. Went to play basketball. When does the man take a walk? A. In the morning. B. In the afternoon. C. In the evening. 请听一段对话,完成第 9 至第 10 小题。

How often will a learner go to the chess class? A. Once a week. B. Twice a week. C. Three times a week. How much will a member of the chess club pay for all the lessons? A.¥450. B.¥50. C.¥900. 请听一段对话,完成第 11 至第 13 小题。 11. What do we know about the woman? A. She likes the big kitchen. B. She is new to the company. C. She lives close to the office. 12. Why was Susan late for work? A. She missed the bus. B. Her train was late. C. Her car broke down. 13. What will the man do the next day? A. Leave home earlier. B. Visit Lily in her flat. C. Go to work by train. 请听一段独白,完成第 14 至第 16 小题。 14. What can they see on the second floor? A. Inventions in different centuries. B. Technology in the old days. C. Modern inventions in the 20th century. 15. Where can they have a drink? A. On the first floor. B. On the second floor. C. On the fourth floor. 16. Which is the most helpful way to find more information about the museum? A. Searching the Internet. B. Asking the guide for help. C. Buying books or magazines. 三、听对话,记录关键信息,在相应的位置上作答。对话读两遍。 (共 10 分,每小题 2 分) Missing person information Name: Jimmy Walton Date of birth: 17. 13th, 1968 Address: 18. East Avenue Telephone: 0561-0827 Job: 19. Appearance: A handsome man with 20. When last seen: Thursday 21. Where last seen: In front of our house

eyes and gray hair

知识运用(共 25 分) 四、单项填空(共 13 分,每小题 1 分) 从下面各题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选择可以填入空白处的最佳选项。 — Is this cellphone ______, Mike? —Yes. I’m looking for it. Thank you. A. yours B. his C. hers D. theirs The Mid-Autumn Day fell _____ 30th, September last year. A. to B. at C. on D. in He finished his homework on time _____ there were more mistakes than before. A. and B. so C. but D. or —Mum, there _______no milk in the fridge. — OK, I’ll buy some for you tomorrow.

A. are B. is C. was D. were — ______ do you have a piano class? — Once a week. A. How long B. How many C. How much D. How often —Look, this is my son next to me. — Wow, I can’t believe your son is even _______than you. A. tall B. taller C. tallest D. high — The streets are quite clean today. — Yes, the cleaners _________them. A. are sweeping B. will sweep C. have swept D. swept My mother often goes to the supermarket after she finishes ________ the house. A. clean B. cleaning C. to clean D. cleaned — Take care of yourself, Linda. — Don’t worry, mum. I’ll give you a phone as soon as I _______ in Beijing. A. arrived B. will arrive C. arrive D. am arriving Peter, we are in the hospital. You ______ speak loudly. A. needn’t B. mustn’t C. wouldn’t D. won’t — Can I speak to your headmaster? — I am sorry, but he _____ an important meeting now. A. has B. had C. will have D. is having On this website, the news _________ every hour. A. is updated B. will update C. updated D. will be undated — Winter holiday is coming, we can have a winter camp with Grade 8. — Yes, but do you know ____________. A. where we went B. where we will go C. where did we go D. where will we go 五(燕山) 、完形填空(共 12 分,每小题 1 分) 阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选择 最佳选项。 I teach a bilingual kindergarten class. One Monday I noticed that two of my students, Juan and Cynthia, had a shared 35 on Friday of that week. I informed both their moms that they could bring in 36 to celebrate their children’s birthdays. I wondered whether 37 intended (打算) to bring in a birthday treat for the kids. On Thursday, I asked Juan and Cynthia about it, but they didn’ t know anything about their parents’ plans. Both children, however, were very excited about having a birthday party the next day in class. As I was tired after work, I decided to 38 it until the next day. The next morning my first thought was: What should I do about the cakes? It would be terrible if there was nothing for the kids to eat at the party. It 39 me as I approached (接近)the Mexican bakery on my drive to school. The shop had four large pieces of cake for a dollar each. The only thing was that I was 40 on cash. I needed the five dollars in my purse to 41 until payday. However, I decided the 42 was the most important. The school day went well. After story time, I told the students, “Today we are celebrating the double birthdays of Juan and Cynthia.”

I brought out the cake and lit the candles, and then we sang Happy Birthday, Cynthia and Juan smiled happily. After the candles were blown out, I cut each of the four pieces of cake into five little pieces. It was just 43 , all 20 of my students had come to class that day. At the end, Juan said to me, “Miss Jones, I never had a birthday party before!” As I watched him walk away, still 44 , tears came to my eyes. When Cynthia came up moments later, I asked her if she’d ever had a birthday party before. “No”, she said, “but I loved my birthday today! Thank you, Miss Jones.” I later learned, after talking with their parents, that our simple celebration had, 45 , been both Cynthia’s and Juan’s first birthday party. I had to 46 the last couple of days of that month on the one dollar ---- but it was certainly worth it! 35. A. birthday B. interest C. room D. feeling 36. A. toys B. parents C. cakes D. friends 37. A. both B. either C. neither D. others 38. A. try B. leave C. keep D. change 39. A. required B. stopped C. worried D. left 40. A. weak B. short C. hard D. out 41. A. save B. make C. last D. owe 42. A. class B. party C. students D. money 43. A. half B. over C. all D. enough 44. A. smiling B. talking C. singing D. shouting 45. A. certainly B. truly C. anyway D. naturally 46. A. spend B. leave C. work D. make

五(东城) 、完形填空(共 12 分,每小题 1 分) 35. C 36. A 37. D 38. A 39. B 40. A 41. C 42. B 43. C 44. C 45. D 46. B 五(房山) 、(共 12 分,每小题 1 分) B 36.C 37.D 38.D 39.A 40.C 41.B 42.A 43.D 44.B 45.A 46.C 五(海淀) 、完形填空(共 12 分,每小题 1 分) 35. D 36. B 37. A 38. C 39. A 40. D 41. C 46. B 五(怀柔) 、完形填空。 35. B 36. A 37.B 38. C 41. C 42. D 43.C 44.C

42. B

43. A 44. C 45. D

39. D 45. D

40. A 46. B

五(门头沟) 、完形填空(共 12 分,每小题 1 分) 35. D 36. B 37. A 38. C 39. D 40. A 44. D 45. A 46. B

41. C

42. B

43. C

五(顺义) 、完形填空 35. A 36. C 37. A 44. D 45. D 46. B

38. D

39. D

40. A

41. B

42. C

43. B

五(通州) 、完形填空(共 10 分,每小题 1 分) 30. B 31. C 32. A 33. D 38. C 39. D 五(西城) 、完形填空(共 12 分,每小题 1 分) 35. C 36. A 37. B 38. D 39. B 40. A 42. A 43. C 44. B 45. D 46. D

34. B

35. D

36. A

37.

C

41. B

五(延庆) 、完形填空(共 12 分,每小题 1 分) 35---39 BACDA 40---44 DACBC 45---46 AD

五(燕山) 、完形填空 (共 12 分,每小题 1 分) 35—39 ACBBC 40—44 BCBDA 45—46 BA