当前位置:首页 >> 英语 >>

【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(十七) [必修4 Unit 2 Working the land]


课时作业(十七)

[必修 4 Unit 2

Working the land]

(限时:45 分钟)

Ⅰ.语法填空 Tom went to the seaside to spend his holiday last summer holiday with his family. One day, he was swimming in the river when someone shouted, “Look out! There is 1.________ shark not far away!” On hearing the shout, Tom was scared to 2.________ (die) because he 3.________ (scare) of its dangerous characteristic. “Just don't worry, Tom!” His father said, “But in order to avoid 4.________ (harm), let's go back to our hotel.” They stayed in the seaside for several weeks. Though the weather was much hotter than that in their hometown, Tom got used to 5.________ and felt at home. Every morning, he got up earlier than his parents and went for breakfast ahead of time. Then he went to have a chat with his new friend, Jack, who he happened to come 6.________ during his holiday. Jack was a native and he was familiar 7.________ the seaside well. He was a man with good 8.________ (qualify). Soon they became very good friends. After they parted, they kept writing to each other. Now, Tom still often hears 9.________ Jack. They talked in their letters about things and persons 10.________ they remembered in the seaside. Ⅱ.阅读理解 A Norman Borlaug, who is making a difference, is known around the world. He is often described as the man who has saved more lives than any other person in history. Norman Borlaug is considered the father of what has been called the Green Revolution. His ideas about agriculture increased crop production and ended hunger in many nations. Mr Borlaug continues to be a leader among agricultural researchers. Norman Borlaug was born in 1914 on a farm in the American state of Iowa. In the middle of the 20th century, world population was expanding faster than food production. Experts said many people in developing countries would face starvation. Norman Borlaug was an agricultural researcher at the International Maize and Wheat Improvement Center in Mexico. He developed methods of growing wheat that increased the amount harvested by three times. He later repeated this success in India, Pakistan and Africa. His methods of farming saved millions of people who would have starved to death. Norman Borlaug was given the Nobel Peace Prize for his efforts in 1970. Norman Borlaug is still urging experts to think about the needs of people around the world. His latest concern is a disease in wheat called UG 99.He says it has the power to destroy most of the wheat being grown around the world. He says reductions in agricultural programs have made it harder to take action against such threats. Mr Borlaug's granddaughter Julie works at the center named after him at Texas A&M University in Dallas. She says his worry about food problems rises from the belief that hunger is unacceptable. She says Norman Borlaug still believes it is our responsibility as human beings to feed one another. 11. Norman Borlaug was ________ years old when he was given the Nobel Prize. A.56 B.94 C.65 D.99 12.In the passage, the writer tries to ________. A.express his respect for Norman Borlaug B.introduce Norman Borlaug's own life in America C.show an interest in Norman Borlaug's research D.describe Norman Borlaug and his research 13.Which of the following statements about UG 99 is TRUE? A.UG 99 is a modern software virus. B.UG 99 is a disease that does great harm to the wheat. C.UG 99 is a virus that appeared in 1999. D.UG 99 caused increase in agricultural output.

14.In this passage, the author did NOT mention ________ besides the USA. A.France B.Pakistan C.India D.Africa 15.From the passage we can infer that________. A.Mr Borlaug died in 1970 B.Norman Borlaug has made great contributions to the crop production C.it is easy to take action against such threats D.hunger is the main problem in Asia B A firm handshake is key to interview success. As any serious job?hunter knows, it helps to dress smartly and smile at that allimportant interview. But research has showed that a firm handshake is what really matters when it comes to impressing potential employers. The US research looked at 98 undergraduates taking part in mock (模拟) interviews with businesses. As each undergraduate was graded on their overall performance, five “handshake raters” also marked them on their grasp, strength, duration, vigor and eye contact. Professor Greg Stewart, from the University of Iowa, who led the study, said those who scored highly with the handshake raters were also considered to be the most hirable by the interviewers. Students with “wimpy” shakes were judged to be more timid and less impressive. The study also found women with a firm handshake were likely to be evaluated more favorably than their male counterparts. Professor Stewart said: “We've always heard that interviewers make up their mind about a person in the first two or three minutes of an interview. But we found that the first impression begins with a handshake that sets the tone for the rest of the interview. We don't consciously remember a person's handshake but it is one of the first nonverbal clues we get about the person's overall personality, and that impression is what we remember.” Women were less likely to have a highly rated handshake, partly because traditionally they shake hands less than men. But when women did possess a firm handshake, they were likely to be evaluated more favorably than their male counterparts. Body language experts warn, however, that the firmness needs to be just right, as an overenthusiastic “bone crusher” handshake can indicate self?importance, a controlling personality and a lack of trustworthiness. The handshake is thought to have originated in medieval Europe as a way for kings and knights to show that they did not intend to harm each other and possessed no hidden weapons. 16.The passage is probably intended for ________. A.job?hunters B.an undergraduate C.employers D.handshake raters 17.From the first paragraph we know that in an interview ________. A.dressing smartly is more important than a firm handshake B.smile has no effect on impressing potential employers C.a firm handshake is more important than dressing smartly and smile D.dressing smartly, smile and a firm handshake are of the same importance 18.Which of the following statements is NOT true according to the passage? A.The firmer your handshake is the better impression you leave. B.The undergraduates without a firm handshake are thought to be less impressive. C.Generally speaking, women shake hands less with others. D.It's said that the handshake dates back to medieval Europe. 19.Professor Greg Stewart probably disagrees that ________. A.a “bone crusher” handshake gives an unfavorable impression B.the scores by the handshake raters were not related to the employment of the undergraduates C.an undergraduate highly scored by the handshake raters was more likely to be hired D.interviewers often decided whether to employ a person in the first two or three minutes of an interview

20.What is the main idea of the passage? A.Women with a firm handshake were likely to leave a better impression than men. B.A successful job interview starts with a firm handshake. C.Dressing, smile and a firm handshake are all important to a successful job interview. D.Job interview success depends on interviewees' body language. Ⅲ.读写任务 阅读下面的短文,然后按照要求写一篇 150 词左右的英语短文。 A young ensign (海军少尉) was given the opportunity to prepare his ship to “set sail”. Soon the ship was driven slowly out of the channel. The ensign's efficiency was remarkable. In fact, the talk was that he had set a new record for getting the ship underway. Later he was handed a radio message from the captain. “My personal congratulations on completing the sail with amazing speed,”it read,“but next time wait until your captain goes aboard before getting underway!” What good is a ship without the captain? The ensign did all the right things, but he never did the most important thing! It is a matter of priorities (优先). You may accomplish a great deal every day. But are you accomplishing the truly important things? Have you put first things first? In work and study, in the areas of mental, physical and spiritual health, are you truly doing the important things? Today, will you put first things first? And how about tomorrow? And the next day? If so, you will one day discover that you are building a life that counts. [写作内容] 以 Put first things first 为题,写一篇读后感。 1. 以约 30 个词概括所读文章的内容; 2. 以约 120 个词表达你对该主题的见解,并包括如下要点: (1) 对该主题发表你的看法; (2) 以你自己或他人成长的经历说明你的感受。 [写作要求] 1.作文中可以使用自己的亲身经历或虚构的故事,也可以参照阅读材料的内容,但不得直接 引用原文中的句子; 2.文中不能出现真实姓名和学校名称。 [评分标准] 概括准确,语言规范,内容合适,篇章连贯。

课时作业(十七) Ⅰ.本文讲述了汤姆在海边度假时的所见所闻。 1.a 此处指不远处有“一只”鲨鱼,表泛指。 2.death be scared to death 吓得要死。 3.was scared be scared of 害怕,是固定搭配。 4.being harmed avoid doing sth 避免做某事,是固定搭配。 5.it 指代上文的 the weather。 6.across come across 碰见,遇见。 7.with be familiar with?对??熟悉。 8.qualifications 作介词 with 的宾语,应用其名词形式。 9.from hear from?收到??的来信。 10.that 在定语从句中,先行词既有人又有物时要用关系代词 that。 Ⅱ.A 农学家 Norman Borlaug 是绿色革命的主要倡导者。他的研究对人类的粮食生产起到了巨大的 作用。 11.A 从 Norman Borlaug was born in 1914 及他获得诺贝尔奖的时间是 1970 年,可推知他获 诺贝尔奖时的年龄为 56 岁。 12.D 阅读全文可知,本文作者介绍了 Norman Borlaug 的生平以及他所从事的研究,故选择 D。 13.B 由倒数第二段 His latest concern is a disease in wheat called UG 99?it has the power to destroy most of the wheat?可知,B 正确。 14.A 文中第三段提到了 India,Pakistan 和 Africa,故排除 B、C、D 三项。 15.B B 对于一个求职者来说,适度的坚定握手对求职面试成功的重要性。 16.A 推理判断题。通过文中第一段以及后文可知,全文都在讲坚定的握手对于面试者在求 职面试中的重要性,所以全文应该是为求职者所写的,所以选 A。 17.C 细节理解题。通过原文第一段第二句话和最后一句话可知,穿着整齐和保持微笑在所 有重要面试中都起作用,但调查显示坚定的握手才能真正地给潜在的雇主留下深刻印象,所以选 C。 18.A 细节理解题。根据文中倒数第二段可知,坚定握手的硬度也应该适度,而过度热情会 握得骨头痛,会给人一种虚荣、缺乏信任度的感觉。 19.B 细节理解题。根据文中第三段可知,Greg Stewart 教授认为那些被握手评价者打高分 的人也被认为是在面试中最有可能被雇用的人,B 项与原文不符。 20.B 推理判断题。阅读全文可知,全文都在讲坚定握手在求职面试中的重要性,所以选择 B 项。 Ⅲ.One possible version: Put first things first Putting first things first is a matter of priorities, which was misapprehended by an ensign who prepared the sailing with remarkable efficiency but left behind the most important thing of having a captain. Whether people put first things first exerts great influence on the process of pushing things forward and even decides the future development. Things invariably go of their own accord. If the order is misplaced, the whole process is blocked and ceases to be an abstract concept. Therefore, we can hardly imagine how we achieve future development with things upside down, with the cart before the horse. My experience vividly illustrates the significance of putting first things first. In the examination for high school, I should have got tens of more marks if I had given priority to the questions I was familiar with. I can not explain why I was so stubborn at that time and was quite illogical when dealing with an important examination, which directly resulted in many questions unfinished, and of course resulted in my failure to enter a key high school. I always keep this lesson in mind and promise myself to put first things first this time for the coming NMET examination.


相关文章:
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(十七) [....doc
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(十七) [必修4 Unit 2 Working the land]_英语_高中教育_教育专区。课时作业(十七) [必修 4 Unit 2 Working the...
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(九) [必....doc
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业() [必修2 Unit 4 Wildlife protection]_英语_高中教育_教育专区。课时作业(九) [必修 2 Unit 4 Wildlife ...
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(十六) [....doc
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(十六) [必修4 Unit 1
...英语一轮同步练习(17) 必修4 Unit 2 Working the la....doc
广东2014届高三英语一轮同步练习(17) 必修4 Unit 2 Working the land(人教版...第5页 课时作业(十七) Ⅰ.本文讲述了汤姆在海边度假时的所见所闻。 1.a ...
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(十九) [....doc
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(十九) [必修4 Unit 4 Body ...Finally, he decided the animal was old, and the well needed 2.___ (cover...
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(七) [必....doc
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业() [必修2 Unit 2 The Olympic Games]_英语_高中教育_教育专区。【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(七...
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(七) [必....doc
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业() [必修2 Unit 2 The Olympic Games]_英语_高中教育_教育专区。课时作业(七) [必修 2 Unit 2 The Olympic ...
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(二十) [....doc
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(二) [必修4 Unit 5 Theme parks]_英语_高中教育_教育专区。【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(二十)...
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(十八) [....doc
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(十八) [必修4 Unit 3 A taste ...__15__ colors are better for some offices if the people working there ...
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(十四) [....doc
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(十四) [必修3 Unit 4]_英语_高中教育_教育专区。课时作业(十四) [必修 3 Unit 4 Astronomy:the science of the...
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(十) [必....doc
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(十) [必修2 Unit 5 Music]_...working conditions C.wasting money for nothing D.expressing their great ...
【广东专用】2014届高考英语一轮复习 课时作业(二) Uni....doc
【广东专用】2014届高考英语一轮复习 课时作业(二) Unit2 English around the world 新人教版必修1_高三英语_英语_高中教育_教育专区。课时作业(二) [必修 1 ...
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(十二) [....doc
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(十二) [必修3 Unit 2 Healthy eating]_英语_高中教育_教育专区。【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(十二)...
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(十) [必....doc
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(十) [必修2 Unit 5 Music]_...working conditions C.wasting money for nothing D.expressing their great ...
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(二十二) ....doc
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(二二) [必修5 Unit 2 The United Kingdom]_英语_高中教育_教育专区。课时作业(二) [必修 5 Unit 2 The...
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(二十四) ....doc
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(二四) [必修5 Unit 4 Making the news]_英语_高中教育_教育专区。课时作业(四) [必修 5 Unit 4 Making...
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(八) [必....doc
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业() [必修2 Unit 3 Computers]_英语_高中教育_教育专区。【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业() [必修2...
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(二) [必....doc
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(二) [必修1 Unit 2 English around the world]_英语_高中教育_教育专区。课时作业(二) [必修 1 Unit 2 English...
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(六) [必....doc
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(六) [必修2 Unit 1 Cultural ...B.Working in Mother Teresa's home. C.Doing simple things to help the ...
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(十五) [....doc
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(十五) [必修3 Unit 5 Canada“The True North”]_英语_高中教育_教育专区。课时作业(十五) [必修 3 Unit 5 ...
更多相关标签: