当前位置:首页 >> 英语 >>

广东省揭阳一中2013届高三第三次模拟试题英语试题 Word版含答案


2013 年揭阳一中、潮州金山中学第四次联考英语试题 I . 语言知识及应用(共两节,满分 45 分) 第一节: 完形填空 (共 15 小题; 每小题 2 分,满分 30 分) The concept of solitude (独处) in the digital world is almost non-existent. In the world of digital technology, e-mail, social networking and online video games, information is meant to be given up. In this respect, new technologies have 3 1 . Solitude can be 2 to discover once it has been

our culture. 4 in the world of networks and

The desire to be connected has brought solitude to an end. People have become so

connections that one can often be contacted even if they'd rather not be. Today we can talk, text, e-mail, chat and blog, not only from our 5 but from our mobile phones as well. 6 on digital technology simply because they've grown accustomed to it, and 7 . From this

Most developed nations have become

at this point not using it would make them an outsider. Also , many jobs and careers require people to be point of view, technology has changed the culture of not want to be able to be contacted at all times. I suppose the positive side is that solitude is still possible for anyone who 10 8 . Being reachable might feel like a 9

to those who may

wants it. Computers can be shut 11 , as well as disadvantages.

down and mobile phones can be turned off. The ability to be "connected" and "on" has many Travelers have ended up trapped and 13 12

on mountains, and mobile phones have saved countless lives. They can also make people feel 14 to unwanted texts. 15 across generations. Some find today's technology a gift.

to answer unwanted calls or

Attitudes towards our connectedness as a society

Others consider it a curse. Regardless of anyone's view on the subject, it's hard to imagine what life would be like without daily advancements in technology. 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. A. updated A. hard A.respected A.sensitive A. media A. bent A.connected A. study A. pleasure A. slightly A. aspects A. hidden B. received B. easy C. shared C. accessible C. ignored C.considerate C. databases C. keen C.recommended C.language C.burden C.merely C.advantages C.relaxed D. collected D. available D.preserved D.reachable D. monitors D.dependent D. interested D. life D.disappointment D. really D. exceptions D. deserted

B. shaped B.intelligent B. computers B. hard B. trained B. work B. benefit B. hardly B. weaknesses B. lost

13. 14. 15. 1. 【答案】C

A. forced A. turn A. vary

B. excited B. submit B. arise

C.confused C.object C.spread

D. interested D. reply D. exist

【解析】updated 被更新;received 被收到;shared 被分享; collected 被收集。数字的世界不存在独处,意味着信息 的开放性。故选 C。 2. 【答案】A 【解析】hard 难的; easy 容易的;accessible 易接近的;available 有效的。独处很难被发现,故选 A。 3. 【答案】B 【解析】respect 尊敬; shaped 塑造,形成,发展; ignore 忽视; preserve 保存。对第一段总结,就这方面而言, 新科技改变了我们的文化。故选 B。 4. 【答案】D 【解析】sensitive 敏感的;intelligent 聪明的; considerate 体贴的; reachable 可获得的。网络科技如此发达以至于 他人可以轻易的被联系到。故选 D。 5. 【答案】B 【解析】media 媒体; computers 电脑; databases 资料库; monitors 监控设备。我们可以通过电脑聊天,写文本, 发邮件,写博客等。与后面使用电话也可以做到这些相并列的日常生活工具。故选 B. 6. 【答案】D 【解析】bent 倾向; hard 难的; keen 热衷于;dependent 依靠的,依赖的。因为发达国家的人都习惯使用数码产品, 因此对数码产品很具依赖性,故选 D。 7. 【答案】A 【解析】connected 有联系的;trained 训练过的; recommended 被推荐的; interested 感兴趣的。许多工作和事业 都需要彼此有联系,故选 A。 8. 【答案】B 【解析】study 学习;work 工作;language 语言;life 生活。根据上文可知说的是工作的事情。从这一点上来说, 技术改变了工作文化,故选 B。 9. 【答案】C 【解析】pleasure 乐趣;乐事 benefit 好处;益处; burden 负担,责任; disappointment 失望。根据后文中的否定想 法可以看出对于不想被联系的人来说是个负担,故选 C。 10. 【答案】D 【解析】slightly 轻微地; hardly 几乎不; merely 仅仅; really 实际上。根据后文提示人们关电脑关手机,说明独 处对于一部分人来说是真正想要追求的,故选 D。

11. 【答案】C 【解析】aspects 方面; weaknesses 弱点; advantages 优势; exceptions 例外。与后文中的缺点相比得出是优点, 故选 C。 12. 【答案】B 【解析】hidden 隐藏的; lost 失去的;relaxed 放松的; deserted 遗弃的。描述数码产品的优点,当人们在山上迷 路的时候,移动电话的作用,故选 B。 13. 【答案】A 【解析】forced 强迫的;excited 兴奋的;confused 困惑的;interested 感兴趣的。与后文中被迫接电话和发信息可 以看出消极的情绪,故选 A。 14. 【答案】D 【解析】turn to 转向; submit to 提交; object to 反对;reply to 回答。这是固定搭配,答复电话和回复短信,故选 D。 15. 【答案】A 【解析】vary 变化; arise 引起;上升; spread 展开,扩展;exist 存在。对于全文的总结。人们对于社会连通性存 在各种各样的观点,故选 A。 第二节: 语法填空(共 10 小题; 每小题 1.5 分,满分 15 分) My most embarrassing moment occurred last month. I was invited to attend an interview I arrived on time and was shown into the manager’s office by an assistant. I was so nervous 16 17 a job as a hotel receptionist. I didn’t catch the

manager’s name. The interview began. “Do you have any previous experience in hotels?” asked the manager. “No sir,” I said. The manager frowned. “Are you good at using computers?” “Yes, sir. I am familiar 18 most popular kinds of software.” 19 (receive)

The manager frowned again. He didn’t look a friendly person. The interview continued. Every answer I gave by a frown from the manager, even though I told him about my 20

(communicate) skills, my knowledge of French and so on. Obviously, I was doing very badly. At last, the interview

came to a close. “One final question,” said the manager. “How good is 21 eyesight?” “Excellent, sir,” I replied. “Very well,” said the manager, “thank you for coming.” I stood up 23 the manager stood up as well, I realized what I had been doing wrong. The gentleman 24 25 22 I job.

(shake) hands.

had been calling “sir” during the whole interview was wearing a skirt! The manager was a woman! I didn’t get II. 阅读(共两节,25 题,满分 50 分) 第一节: 阅读理解 (共 20 小题;每小题 2 分,满分 40 分) A

Dr Wiseman started “the laugh lab” project in September 2001. It is the largest study of humour. Participants 参加者) ( are invited to log on to the laugh lab website, give a few personal details, tell their favourite jokes and judge the jokes told by other

people. The project will last for a year, and the organizers hope to finally discover the world’s funniest joke. But there is also a serious purpose. The researches want to know what people from different nations and cultures find funny. And they want to find out the differences between the male and female sense of humour. The idea is that if we want to understand each other, we have to find out what makes us laugh. This is a subject that has long attracted psychologists and philosophers. Most of the time, people are not completely honest. We do things that society expects us to and say things that help us get what we want. But laughing cannot be controlled. When we laugh, we tell the truth about ourselves. By December 2001 over 10, 000 jokes had been submitted. This gave the scientists enough evidence to make early conclusions. It seems that men and women do have different senses of humour, for instance. “Our findings show the major differences in the ways in which males and females use humour, ” said Dr. Wiseman. “Males use humour to appear superior to others, while women are more skilled in languages and prefer word play. ” Researchers also found that there really is such a thing as a national sense of humour. The British enjoy what is usually called “toilet humour”. But the French like their jokes short and sharp: “You’re a high priced lawyer. Will you answer two questions for $500?” “Yes. What’s the second question?” The Germans are famous for not having a sense of humour. But the survey found that German participants were more likely to find submitted jokes funny than any other nationality. Perhaps that proves the point. Is this joke funny? I don’t know, but let’s say yes, just to be safe. Dr Wiseman and his workmates also submitted jokes created by computer. But none of those who took part in the survey found any of them amusing. Perhaps this is relief. Computers already seem like they can do everything. At least they should leave the funny stuff to us. 26. Scientist started “ the laugh lab” project________ A. to find the funniest joke in European countries B. to know what funny people are like from different nations and cultures C. to find out the differences between the male and female sense of humour D. to get more personal details about participants 【答案】C 【解析】细节理解题。根据 And they want to find out the differences between the male and female sense of humour.他们要找 出女性和男性对于幽默感的不同,故选 C。 27. We can infer from the passage that________. A. most of the people all over the world are completely honest B. psychologists and philosophers take interest in the “laugh lab” project C. ordinary people are not interested in “the laugh lab” project at all

D. people tell the truth about themselves only when they laugh 【答案】B 【解析】推理判断题。根据 This is a subject that has long attracted psychologists and philosophers.故选 B。 28. According to the passage, we can safely say that ________. A. Jokes created by computer are less appealing to people. B. Men and women have similar senses of humour. C. The project lasted from September, 2001 to December, 2001. D. Scientists have collected enough evidence to make final conclusions. 【答案】A 【解析】细节理解题。根据 Dr Wiseman and his workmates also submitted jokes created by computer. But none of those who took part in the survey found any of them amusing.由计算机制造的笑话不吸引人,故选 A。 29. The writer gave the examples of the British, the French and the Germans________. A. to show thane French people have a better sense of humour B. to prove the British people have a sense of “toilet humour” C. to show people from different nations have different senses of humour D. to prove that the Germans have no sense of humour 【答案】C 【解析】细节理解题。根据Researchers also found that there really is such a thing as a national sense of humour. The British enjoy what is usually called “toilet humour”. But the French like their jokes short and sharp: “You’re a high priced lawyer. Will you answer two questions for $500?” “Yes. What’s the second question?”不同的国家有不同的幽默感,故选C。 30. What is the best title for the passage? A. Funny or not? C. Men laugh better. 【答案】A 【解析】标题归纳题。根据本文的内容可知那些幽默是可笑的那些是不可笑的,故选 A。 B Traditional fairytales are being abandoned by parents because they are too scary for their young children, a study found. Research revealed one in five parents has ditched old classics such as Snow White and the Seven Dwarves and Rapunzel in favour of more modern books. One third of parents said their children have been left in tears after hearing the horrible details of Little Red Riding Hood. And nearly half of mothers and fathers refuse to read Rumplestiltskin to their kids as the themes of the story are kidnapping and execution. Similarly, Goldilocks and the Three Bears was also a tale likely to be left on the book shelf as parents felt it forgives stealing. B. Laugh louder! D. Watch out for the trap in jokes!

The survey of 2,000 adults was conducted to mark the launch of the hit US drama GRIMM, which starts tonight at 9pm on Watch, and sees six episodes based on traditional fairytales. The poll found a quarter of parents polled wouldn’t consider reading a fairytale to their child until they had reached the age of five, as they prompt too many awkward questions from their offspring. Steve Hornsey, General Manager of Watch, said: “Bedtime stories are supposed to soothe children and send them off to sleep soundly. But as we see in GRIMM, fairytales can be dark and dramatic tales so it’s understandable that parents worry about reading them to young children.” “As adults we can see the innocence in fairytales, but a five year old with an over active imagination could take things too seriously. Despite the dark nature of classic fairytales, as we see in GRIMM, good will triumph over evil and there is always a moral to the story.” The study also found two thirds of mums and dads try to avoid stories which might give their children nightmares. However, half of parents said traditional tales are more likely to have a strong moral message than a lot of modern kids’ books, such as The Gruffalo, The Hungary Caterpillar and the Mr. Men books. 31.Why don’t some parents want to read Rumplestiltskin to their kids? A. Rumplestiltskin is too long C. Rumplestiltskin forgives stealing 【答案】D 【解析】细节理解题。根据 nearly half of mothers and fathers refuse to read Rumplestiltskin to their kids as the themes of the story are kidnapping and execution.父母担心它们会给孩子带来不好的影响,故选 D。 32.We can learn from paragraph 3 that Grimm is _____ A. a fairytales book C. a play loved by children 【答案】D 【解析】推理判断题。根据 But as we see in GRIMM, fairytales can be dark and dramatic tales,故选 D。 33. The underlined word “soothe “in paragraph4 can be replaced by____ A. put down 【答案】B 【解析】词义猜测题。根据 send them off to sleep soundly.可以猜出使人安静,故选 B。 34. Which of the following may Steve Hornsey agree to? A. There is a moral to a classic fairytale C. Adults take fairytales too seriously 【答案】A B. Fairytales are dark D. Fairytales are not good for children’s sleep B. calm down C. take down D. come down B. a movie for children D. a drama based on traditional fairytales B. Rumplestiltskin is too difficult D. Rumplestiltskin may have bad influence on Children

【解析】推理判断题。根据 as we see in GRIMM, fairytales can be dark and dramatic tales so it’s understandable that parents worry about reading them to young children 可以推出 Steve Hornsey 同意经典的童话故事要符合伦理道德。 35.What’s the author’s attitude towards traditional fairytales? A. Optimistic 【答案】B 【解析】作者态度题。根据全文可知作者的观点没有提及,故选 B。 C Teary Joe was a boy with a special ability: he could make himself cry in less than a second. If he disliked something, or things became difficult, Teary Joe would not hesitate to put on a pitiful face and set great big tears running down his cheeks. In this way he managed to get practically everything he wanted, because no one could resist the pity inspired by his tearful little face. But one day, Teary Joe met Pipo. Pipo was asking people in the street for some change, in return for him helping them in any way he could. Pipo was very poor; he had no home and no family, so he made a living however he could. Even so, Pipo always had the biggest smiles on his face. Joe took to Pipo, so he decided to help him out in making some money. He went over next to Pipo, took off his hat, put it face-up on the ground, and started crying with the most pitiful of expressions. In a few minutes, Joe’s hat was full of coins and sweets, but when Joe offered all this to Pipo, Pipo declined. “I prefer deserving what I receive,” answered Pipo with his usual smile, “It’s much more fun making an effort to get things. Maybe I haven’t gotten everything I’ve wanted, but I’ve done a load of interesting things.” Teary Joe didn’t answer; he just walked sadly away. Joe had got everything he wanted, but he’d done practically nothing of interest the whole day. That evening, having returned home, Joe requested a delicious cake for his supper. When his mother said no, Joe tried to cry but, remembering Pipo and how joyful he was, he tried to get the cake in some other way. Joe spent the whole evening helping his mother to water the plants and organize the library books. In the end there was no cake. But that wasn’t so bad, because Joe discovered it had been much more fun doing all those things that evening rather than just sitting crying to get a piece of cake that, in the end, wouldn’t have been worth it. 36. According to the passage, Teary Joe ______________________. A. relied on others’ sympathy before B. was joyful in his life C. hated working hard D. was a naughty boy 【答案】A 【解析】 细节理解题。 根据 In this way he managed to get practically everything he wanted, because no one could resist the pity B. Not mentioned C. Casual D. Disapproving

inspired by his tearful little face. Joe 依靠别人的同情得到他想要的东西,故选 A。 37. Teary Joe sadly walked away because he _________________. A. considered that Pipo was very poor B. realized he shouldn’t change his life style C. didn’t get delicious cake for supper D. got everything he wanted without delight 【答案】D 【解析】细节理解题。根据 he just walked sadly away. Joe had got everything he wanted,故选 D。 38. Joe’s attitude towards Pipo’s getting things by making efforts was _______. A. ridiculous 【答案】D 【解析】推理判断题。根据 remembering Pipo and how joyful he was,可以推知 Joe 羡慕 Pipo,故选 D。 39. What can be inferred about Teary Joe? A. He doesn’t have home and is poor. C. He built up true friendship with Pipo. 【答案】D 【解析】推理判断题。根据最后一段描述的 Joe 的做法可以看出 Pipo 对他的影响很大,故选 D。 40. The author wrote the passage to ask people to __________. A. receive things by crying more. C. have a biggest smile every day. 【答案】B 【解析】写作意图题。根据 Joe 前后两种不同的做法可以看出要通过努力得到自己想要的一切,故选 B。 D The first step in exercising for most people is determining whether or not they should. This is particularly true with anyone over thirty-five, especially if they have been heavy smokers. Likewise, young adults who have been very inactive should proceed slowly and with caution. A physical evaluation(评价)from a physician is recommended, preferably one that includes an exercise-stress test. While a person is exercising, a stress test detects cardiovascular(心血管的) problems that might not show up when the body is at rest. This is done by monitoring blood pressure, pulse rate, oxygen consumption, and the heart’s electrical activity while exercising. Whatever exercise program is selected, it is important to start with warm-up periods. These should include stretching exercises, jumping jacks, or active walking. The idea is to increase heart rate and circulation slowly without placing a sudden strain on the heart or the muscles that are starting to work. B. get things by making an effort. D. help their mother every day B. He still prefers crying to get things. D. He was profoundly influenced by Pipo. B. faulty C. doubtful D. admirable

The next phase in developing an exercise program is to determine the amount of exercise that is enough to condition the muscles and cardiovascular system without excessively exhausting the body. This involves taking one’s pulse and finding one’s target zone. This target zone, or safe-training pulse rate, is established by subtracting one’s age from 220 and then taking 60 percent to 80 percent of that total. If you are just starting to exercise, 60 percent is recommended; 80 percent is recommended if you are already in good condition. 41. Who is the intended reader of the passage? A. a social worker B. a physician who is in charge of physical checkups C. any would-be sportsman D. anyone who wants to take up exercise 【答案】D 【解析】推理判断题。根据因为整篇的内容是关于如何锻炼的,所以读者当然是想进行锻炼的任何一个人,故选 D。 42. What is NOT mentioned as a part of a stress test in Paragraph 1? A. watching the heart’s electrical activity. B. Examining the blood pressure. C. Observing oxygen consumption. D. Increasing blood circulation 【答案】D 【解析】 细节理解题。 根据 While a person is exercising, a stress test detects cardiovascular(心血管的) problems that might not show up when the body is at rest. This is done by monitoring blood pressure, pulse rate, oxygen consumption, and the heart’s electrical activity while exercising.故选 D。 43. The underlined word “excessively”probably means ____. A. slightly 【答案】B 【解析】词义猜测题。根据 that is enough to condition the muscles and cardiovascular system,这里是 enough 的反义词故 选 B。 44. In order not to place much strain on the body, if you are a beginner and at the age of 45, the safe training pulse rate suggested would be ____. A.105 【答案】A 【解析】细节理解题。根据 This involves taking one’s pulse and finding one’s target zone. This target zone, or safe-training pulse rate, is established by subtracting one’s age from 220 and then taking 60 percent to 80 percent of that total. If you are just B.220 C.140 D.175 B. overly C. attentively D. physically

starting to exercise, 60 percent is recommended; 80 percent is recommended if you are already in good condition.220-45=175; 因为初学者是 60%,所以 175*0.6=105,故选 A。 45. The author writes the passage mainly to recommend ____. A. that heavy smokers should quit smoking for the sake of their health B. that we should do warm-up periods either before or after doing exercises C. that young adults should live an inactive life instead of doing exercises D. that we should take up physical exercises according to our physical condition 【答案】D 【解析】写作意图题。根据建议我们要根据自己的身体状况进行适当的锻炼,故选 D。 第二节 信息匹配(共 5 小题,每小题 2 分,满分 10 分) 五位外国人(Dick, John, Mary, Jane , Bob)想在北京游览,请根据他们各自的情况,推荐相应的北京游套餐。请阅读下 列相关信息和广告,并按照要求匹配信息。 A. Beijing Highlights Luxury : 4 Days Standard : 4 Days Super Deluxe : 4 Days Budget : 5 Days $269 Up $249 Up $519 Up $189 Up

Beijing boasting a history of over a thousand years is rich in cultural relics. Our four-day itinerary will take you to the most popular sites around the city. You will see the magnificent Great Wall; sacred Tiananmen Square; majestic Forbidden City as well as the verdant gardens of the Summer Palace. B. Beijing Hutong Tour Luxury & Standard : 5 Days $299 Up Super Deluxe : 5 Days Budget : 6 Days $669 Up $239 Up

Beijing, one of the six ancient capital cities of China still has a rich history, and a diverse and colorful culture. Take a special rickshaw ride through an old Hutong neighborhood to experience the different life styles of Beijing residents. A visit to the Lama Temple will expose you to the local people’s religious beliefs.

C. Short Beijing Travel Luxury & Standard : 3 Days $159 Up

Are you annoyed by your tight time schedule but interested in visiting Beijing? Here we provide an elaborately(精心地) designed 3-day Beijing tour itinerary taking you to explore the highlights of Beijing. Hence, you can make full use of your time to visit the most aspects of Beijing.

D. Beijing Group Tour Luxury : 5 Days $279 Up

Explore the highlights of Beijing on a tight budget, why not join our Beijing group tour with only 6-18 people to each group, you will not only make new friends from different countries but also experience all of the comfort and flexibility at a

lower price.

E. Beijing Essence Tour Luxury : 2 Days $75 Up

To guide you to catch all the highlight sites of Beijing in short time schedule, we carefully design these two 2-day refined Beijing tours. Take the tour and make full use of your precious time to see as much as possible of Beijing.

F. Beijing One-Day Tours - 17 options here for you! Luxury : 1 Day $29 Up

Beijing is such a large city with numerous places of interest to visit. 17 one-day package tours offered here are all made up of the essence of Beijing. You can choose any of your preferred according to your interest. 请阅读以下 5 个人的个人信息,然后匹配人物和适合他/她的广告。 46. Dick is a newcomer to Beijing where he is going to stay for 5 days. Since he has to attend a very important conference on the third day, he has very limited time to spare. But he wishes to spend two days visiting a few of the scenic spots in Beijing so that he could have some basic idea of what Beijing is like. 【答案】E 【解析】Dick 想利用在北京开会的时间里的两天观看北京的风景。选项 E Beijing Essence Tour these two 2-day refined Beijing tours.有一个两日游,故选 E。 47. John,an exchange student coming from Los Angeles, is eager to know about Beijing which he believes is a great city with a lot of things to explore. So he plans to go around on Sundays. Since he is not familiar with the city, he decides to join one of the local tour agencies. But he prefers things to be different every week. 【答案】F 【解析】 John 是来自洛杉矶的交换生他希望加入一个周末旅游团, 每一个周末要有不同的地方, 选项 F Beijing One-Day Tours - 17 options here for you!17 one-day package tours offered here are all made up of the essence of Beijing.正适合约翰, 故选 F。 48. Mary:Mary is a mother with a 9-year-old daughter. She wants to travel around Beijing this summer holiday with her daughter. She would like her daughter to make some friends while opening her eyes during the trip. 【答案】D 【解析】 Mary 想在暑假时带着女儿在北京旅游, 让女儿交一些朋友, 同时了解北京。 选项 D Beijing Group Tour, only 6-18 people to each group, you will not only make new friends from different countries,故选 D。 49. Jane:Jane has a very long holiday this year. She wants to go on a guided tour round the most popular sites of Beijing. She does not believe in those so called “cheap and good” offer, so she does not care much about money. So long as the tour is comfortable and enjoyable, she will not hesitate to join in. 【答案】A 【解析】Jane 想加入一个有导游的旅游团,但是要这次旅游必须舒适有趣,选项 A Beijing Highlights,Luxury : 4 Days $269 Up 和 Our four-day itinerary will take you to the most popular sites around the city.可知故选 A。

50. Bob:Bob is interested more in culture and the way of life of the local people than simply taking a city sightseeing tour. Instead of going to museums and popular sites, he likes to explore how the local people lived in the old times. 【答案】B 【解析】 Bob 主要想了解当地人的文化及生活方式, 探险当地古代的人的生活。 选项 B Beijing Hutong Tour, Beijing, one of the six ancient capital cities of China still has a rich history, and a diverse and colorful culture. A visit to the Lama Temple will expose you to the local people’s religious beliefs.正符合鲍勃的要求,故选 B。 Ⅳ. 写作(共两节,满分 40 分) 第一节 基础写作(共 1 小题,满分 15 分) 揭阳某电视台打算开办一个面向中学生观众的英语节目,新聘任了来自英国的 John 作为节目编辑助理。现在,John 就节目内容向广大中学生征求意见。 [写作内容] 假如你是学生李华,建议开办“揭阳全接触”(All-round Jieyang)节目。请根据以下节目设想给 John 写信: 节目内容 播出时间 其他设想 开办理由 介绍揭阳的历史、教育、著名景点、饮食、名人 每周六、日,方便学生周末观看 ks5u 邀请中学生参加节目,提高学生的收看兴趣 1. 中学生可以更多地了解揭阳文化,以便向外国游客介绍揭阳; 2. 有助于提高中学生的英语水平 预期效果 [写作要求] 1.只能使用 5 个句子表达全部内容。 2.信的开头和结尾已给出,不计入总句数。 将会受到中学生的欢迎

[评分标准] 句子结构准确,信息内容完整,篇章结构连贯。 Dear John, I know you’re going to set up an English program for middle school students.So I’m writing to suggest a program ---“All-round Jieyang”. ______________________________________________________________________________________________________ _________________ I hope you can take my suggestion into consideration. Sincerely yours, Li Hua 第二节 读写任务 (共 1 小题,满分 25 分) 阅读下面的短文,然后按照要求写一篇 150 词左右的英语短文。 As we all know, life is full of dreams and having a good dream is of great importance in our daily life. Without a good dream, people can't make progress; without a good dream, countries can't develop; without a good dream, the world can't

become so beautiful! And I hold the strong belief that everyone, whether he is old or young, poor or rich, junior or senior, does have a good dream! After all, dreaming is certainly a positive part of our life, and wishing for good things, however, costs nothing! What's more, it is important to fly our dreams, especially for those who are Senior 3 students. It is high time for them to fly their dreams. If they can't let dreams fly, the dream would just be a dream, not reality! Therefore, it is no wonder that so many people have a dream since their childhood. With a nice dream, China succeeded in hosting the 29th Olympic Games in 2008; with a nice dream, Hong Kong returned to the motherland peacefully in 1997; with a nice dream, Yuan Longping rids the world of hunger; with a nice dream, Michael Jordon becomes the most popular basketball star; with a nice dream, I can stand on this stage to compete in the final English speech contest. And with an aim of achieving success, I must do the best! So my good friends, if you want to realize your dream, please do not be afraid in face of difficulties or give up in face of failure nor lose your dream in face of pains. You must keep going forward bravely! Just fly your dream highly above the sky!

[写作内容] 1.阅读短文后用 30 词左右概括短文的要点。 2.以“放飞梦想”为主题,以 120 词左右发表自己的看法,并包括以下内容要点: (1)叙述自己或现实生活中中学生梦想成真的一件事; (2)结合自己的实际,谈谈你现在的梦想,并说明打算如何实现。 [写作要求] 1.在作文中可以使用亲身经历或虚构的故事,也可以参照阅读材料的内容,但不得直接引用原文中的句子; 2.作文中不能出现真实姓名和学校名称。 [评分标准] 概括准确,语言规范,内容合适,篇章连贯。

2013 年揭阳一中、潮州金山中学第四次联考 英语试题答案 I. 语言知识及应用 第一节:完形填空:1-5 CABDB 第二节:语法填空 16.for 21. your 17. that 22. to shake 18. with 23. When 19.was received 24. who 20. communication 25. the 6-10 DABCD 11-15 CBADA

II. 阅读: 26~30 CBACA 41~45 DDBAD 31~35 DDBAB 46~50 EFDAB 36~40 ADDDB

III. 写作: 第一节:基础写作 Dear John, I know you’re going to set up an English program for middle school students.So I’m writing to suggest a program--“ All-round Jieyang”.This program will cover topics like the history, education, famous scenic spots, food and famous people of Jieyang. would be better to broadcast it on weekends so that we students can have the chance to watch it. It Besides, you can also invite some middle school students to get involved in the program, which will surely arouse other students’ interest in it.Not only will this program help students improve their English, but also get them to know more about the culture of Jieyang so as to introduce Jieyang to foreign visitors.I am sure it will be well-received by the middle school students. I hope you can take my suggestion into consideration. Sincerely yours, Li Hua 第二节:读写任务 Dreams play an important role in our daily life and a good dream is the motivation to success. To realize a dream, one should learn to defeat difficulties through constant struggles as well as persistence. Like most people, there was a time when I dreamed of being an excellent student in my English after entering junior middle school, though my English was very poor then. To catch up with my classmates, I made up my mind to learn English well and made penfriends with some foreign students so as to practise my spoken English and improve my written English. Finally, I won the English Speech Contest this term, realizing my dream. ks5u

Now, I hope that I can be admitted to a key university after graduation from middle school. Of course, whether my dream will come true depends on my personal efforts. I strongly believe that where there is a dream, there is hope and there is a way.


相关文章:
广东省揭阳一中、潮州金山中学2013届高三上学期联...
广东省揭阳一中、潮州金山中学2013届高三上学期联合摸底考试(数学文)WORD版 2013年广东高考数学模拟试题2013年广东高考数学模拟试题隐藏>> 广东省揭阳一中、潮州金山中...
...2014届高三上学期第一次阶段考试生物试题 Word...
广东省揭阳一中2014届高三上学期第一次阶段考试生物试题 Word版含答案 - 2013—2014 学年度高三第一次阶段考试题 理科综合 生物部分 一、单项选择题:本题共 6 ...
广东省揭阳一中、潮州金山中学2013届高三上学期联...
广东省揭阳一中、潮州金山中学2013届高三上学期联合摸底考试(数学理)WORD版 2013年广东高考数学模拟试题2013年广东高考数学模拟试题隐藏>> 广东省揭阳一中、潮州金山中...
广东省揭阳一中2013届高三10月月考数学理试题word...
广东省揭阳一中2013届高三10月月考数学理试题word版 隐藏>> 揭阳一中 2013 届高三 10 月月考 数学理一、选择题(40 分) 1、 a ? {-1,1, 。 则使函数 ...
...中学2014届高三上学期期中语文试卷 Word版含答...
广东省揭阳一中、潮州金山中学2014届高三上学期期中语文试卷 Word版含答案_语文_高中教育_教育专区。高三级 2013—2014 学年度两校联合期中考试 语文试卷一、语言文字...
...届高三下学期期初联考数学理试题 Word版含答案...
【精编Word版】广东省揭阳一中、潮州金山中学2014届高三下学期期初联考数学理试题 Word版含答案 - 2013—2014 学年度高三理科数学测试题 一.选择题:本大题共 8 ...
...中2019届高三上学期期中联考文综试题Word版含答...
广东省揭阳一中、潮州金中2019届高三上学期期中联考文综试题Word版含答案 - 2018-2019 学年度高三第一学期期中两校联考 文科综合 金榜题名,高考必胜!蝉鸣声里勾起...
...2019届高三上学期期中联考数学理试题Word版含答...
广东省揭阳一中、潮州金中2019届高三上学期期中联考数学理试题Word版含答案 - 2018-2019 学年度第一学期期中两校联考 理科数学试题 金榜题名,高考必胜!蝉鸣声里...
...潮州金中2019年高三上学期期中联考政治试题 Wo...
广东省揭阳一中、潮州金中2019年高三上学期期中联考政治试题 Word版含答案 - 高考不是 高不可 攀,是 要你向 更高的 目标前 进,永 不停息 ;高考 不是煎 ...
...上学期第一次阶段考试文科综合试题 Word版含答...
广东省揭阳一中2018-2019学年高三上学期第一次阶段考试文科综合试题 Word版含答案 - 揭阳一中 2018-2019 学年高三第一学期阶段考试一 文科综合 命题人 政治:郑...
更多相关标签: