当前位置:首页 >> 经管营销 >>

湖北黄冈市2016高考英语阅读理解二轮精练(52)及(解析)答案

湖北黄冈市 2016 高考英语阅读理解二轮精练(52)及(解析)答案

阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C 和 D) 中, 选出最佳选项。 体裁:记叙文 话题:公共服务 时间:7 分钟 The world of taxi drivers is dominated by men.But there is one small taxi company in Delhi,where all the drivers and passengers are female.Women's safety is a hot topic in India at the moment,so it's proving a very popular service. “When I'm on the road driving our taxi I feel very proud,because this is the first taxi service only for women,”says 31?year?old Shanti Sharma,who is one of eight female drivers with a taxi service called Cabs for Women by Women. The last couple of months, since the rape and murder in the city of a college student travelling on a bus, have been particularly busy for her and her colleagues. “After this case,our workload has increased so much,” says Sharma.“Women who used other cab services are also turning to us now.” Most women in Delhi say they routinely face harassment(骚扰),and worse,especially on public transport. Sharma, a single parent with three daughters, has been working as a taxi driver since 2011, when the service was first set up,and it has changed her life.This is the first time that she has earned enough—about month—to support her family. Of course,she and the other female taxi drivers are completely outnumbered by male cabbies.“When I park somewhere there are always men there and inevitably five or six of them get together and hang out,” she says.“I'm usually the only woman in the parking lot,so I just stay inside the car.” It's not much better when she is out on the road.Sharma says the male drivers give her a hard time.“As soon as they see a woman at the wheel they start honking(按喇叭) for no reason.They'll try to overtake you.I'm always worrying about how to avoid getting hit by someone.” The company behind Cabs for Women by Women, Sakha Consulting Wings, had a number of goals when it set up the service.It wanted to give women from poor backgrounds an opportunity to earn money.By putting women in charge of technologies,it also wanted to change people's attitudes,and open up boundaries for women. 【语篇导读】 德里一家出租车公司专门推出了女性司机只为女性乘客提供服务的 Cabs for Women by Women 出租车业务。生意异常火爆。 1.The taxi service Cabs for Women by Women ______. A.is greatly needed at present in India B.causes a hot debate in India C.was set up in 2012 D.is free of charge for women 解析 细节理解题。根据第一段第三句中的“it's proving a very popular service”可知,这项女性出租车服务 在现在有很大需求量。
1

250 a

答案 A 2.Why are women who used other cab services turning to Cabs for Women by Women? A.Because it is cheap. C.Because it is famous. B.Because it is safe. D.Because it is convenient.

解析 推理判断题。 根据第三、 四段内容可推知, 那些以前乘坐其他出租车的女性现在选择 Cabs for Women by Women,是因为这种由妇女驾驶的出租车能为女性乘客提供安全保障。 答案 B 3.What do we know about Sharma? A.She is the first female taxi driver in Delhi. B.She lives in harmony with her husband. C.She has regretted becoming a taxi driver. D.She has a better salary after becoming a taxi driver. 解析 细节理解题。根据第六段可知,从 2011 年 Sharma 成为出租车司机后,她才赚了足够多的钱来养家 糊口。 答案 D 4.What is the main idea of the last paragraph? A.The opportunities Cabs for Women by Women provides for women. B.The main purposes of Cabs for Women by Women. C.People's attitudes towards Cabs for Women by Women. D.The background information of Cabs for Women by Women. 解析 段落大意题。根据本段的主题句“The company behind Cabs for Women by Women,Sakha Consulting Wings, had a number of goals when it set up the service.”可知, 本段主要讲开展 Cabs for Women by Women 出 租车服务的目的。 答案 B 【长难句解读】 原文 Sharma,a single parent with three daughters,has been working as a taxi driver since 2011,when the service was first set up,and it has changed her life. 译文 Sharma 是一个独自抚养三个女儿的单亲母亲,自从 2011 年首次开展这项服务以来,她一直是一名 出租车司机。这改变了她的生活。 分析 and 前后为两个并列分句。 在第一个分句中, a single parent with three daughters 是 Sharma 的同位语。 when 引导一个定语从句,修饰 2011。

阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。
2

【2016 高考训练】 Thirteen can be a challenging age. Not only did I have to adapt to my changing body, I also had to deal with my parents’ bitter divorce, a new family and the upsetting move from my country home to a crowded town. When we moved, my beloved companion, a small brown pony had to be sold. I was heartbroken and terribly lonely. I couldn’t eat or sleep and cried all the time. Finally, realizing how much I missed my pony, my father bought me another horse, Cowboy. Cowboy was without doubt the ugliest horse in the world. But I didn’t care. I loved him beyond all reasons. I joined a riding club. When Cowboy and I entered the events where the horse was judged by appearance, we were quickly ”shown the gate”. I knew nothing could turn Cowboy into a beauty. My only chance to compete would be in the timed speed events. I chose the jumping race. For the whole next month we practiced running and jumping for hours in the hot sun and then I would walk Cowboy home, totally exhausted. All of our hard work didn’t make me feel confident by the time the show came. One girl named Becky rode a big brown horse in the race events. She always won the blue ribbons. I sat at the gate and sweated all out while I watched Becky and her horse charge through the court and finish in first place. My turn finally came. At the signal, we dashed toward the first fence, jumped over it without trouble and raced on to the next one. Cowboy then flew over the second, third and fourth fences like a bird and I turned him toward the finish line. No cheers filled the air. The end of our run was met with surprised silence. Cowboy and I had beaten Becky and her fancy horse by two seconds. I gained much more than a blue ribbon that day. At thirteen, I realized that no matter what the odds, I’d always come out a winner if I wanted something badly enough to work for it. I can be the owner of my fate. 1. Why did the author like Cowboy so much in spite of its ugliness? A. Because she loved horses more than anything else. B. Because Cowboy was a strong and smart young horse. C. Because Cowboy had a lot in common with her pony. D. Because she was sad and lonely and needed a companion. 2. The audience fell into silence at the end of the run probably because_________. A. they didn’t expect Cowboy would win the event
3

B. they were unhappy that Becky was beaten in the event C. they didn’t like cowboy, for it was too ugly D. they never saw a horse running as fast as Cowboy 3. After the competition, the author came to realize that _______. A. she ought to gather the courage to solve all the problems B. it was time to forget her pony and treat Cowboy better C. she needed to work harder to win more blue ribbons D. she could be the god of her own fate if she tried hard enough 4. It can be inferred from the story that _________. A. all of their hard training was totally in vain B. a blue ribbon must be the second highest prize C. Cowboy lost in the event of being judged by appearance D. both Becky and the author won in the jumping event 参考答案 1—4、DADC

阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。 【2016 高考训练】 Many thousands of Chinese are studying at schools in the United States. And writer Liel Leibovitz says the students are following an example that began in the eighteen seventies. Mr. Leibovitz and writer Matthew Miller joined forces to tell the story of the students in their book, “Fortunate Sons.” The book says China sent one hundred twenty boys from 1872 to 1875 to America to learn about developments that could help modernize their country. Mr. Leibovitz got the idea for the book about the boys a few years ago when he was traveling with his wife in China. Mr. Leibovitz learned that Qing government sent a whole delegation(代表团) of boys to learn the ways of the West. The goal was for them to return to China and help their country. The book says the boys received their American training in Massachusetts, New York, New Jersey and
4

Connecticut. It must have been a very good education. Mr. Leibovitz says the first prime minister of the Chinese Republic completed this program. And so did the first engineer to build a large-scale railroad without foreign help. The same was true of the fathers of Chinese education, diplomacy and the Navy. The book-writers had only to open some boxes containing the writings of these men to learn about them. Their notebooks, journals, letters and postcards were in English. Mr. Leibovitz said he was lucky to have so much information from events that took place long ago. The students returned to China after about nine years. They no longer spoke Mandarin(国语) well enough to answer questions. Police welcomed them home by putting them in jail. The young men were released after about a week. But they were given low-level jobs. Mr Leibovitz says it took about ten years for them to rise to higher positions. He said their story continues today with large numbers of Chinese studying in the United States. 1. How many exchange children did Qing government send to America? A. 1872. B. 1875. C. 120. D. 210. .

2. The Qing government send the boys to America because it A. wanted them to help their country B. lost the war C. expected them to destroy the culture of the West D. wanted the Western to help the boys 3. Which of the following is Not true according to the passage? A. Many thousands of Chinese are studying at schools in America. B. Some of the boys received their American training in California. C. Police welcomed the boys home by putting them in jail. D. One of the boys became the father of Chinese education. 参考答案 1—3、CAB

阅读理解

5

Shay asked, “Do you think they’ll let me play?” Shay’s father knew that most of the boys would not want someone like Shay on their team, but the father also understood that if his son, mentally and physically disabled, were allowed to play, it would give him a much-needed sense of belonging and some confidence. Shay’s father approached one of the boys on the field and asked if Shay could play, not expecting much. The boy looked around and said, “We’re losing by six runs (分) and the game is in the eighth inning (局).I guess he can be on our team and we’ll try to put him in to bat in the final inning. Shay struggled over to the team’s bench and put on a team shirt with a broad smile and his father had a small tear in his eye and warmth in heart. The boys saw the father’s joy at his son being accepted. In the bottom of the eighth inning, Shay’s team scored a few runs but was still behind by three. In the top of the final inning, Shay put on a glove and played in the field. Even though no hits came his way, he was obviously joyful just to be in the game and on the field. In the bottom of the final inning, Shay’s team scored again. Now, Shay was scheduled to be next at bat. Would they let Shay bat and give away their chance to win the game? Surprisingly, Shay was given the bat. Everyone knew that a hit was almost impossible. The first pitch (投) came and Shay missed. The pitcher again took a few steps forward to throw the ball softly towards Shay. As the pitch came in, Shay swung at the ball and hit a slow ground ball right back to the pitcher. The pitcher could have easily thrown he ball to the first baseman and Shay would have been out and that would have been the end of the game .Instead, the pitcher threw the ball right over the head of the first baseman, beyond the reach of all teammates, The audience and the players from both teams started screaming, “Shay, run to first!” Never in his life had Shay ever run that far but made it to first base, wide-eyed and shocked. Everyone should, “Run to second!” Catching his breath, Shay awkwardly ran towards second. By the time Shay rounded towards second base, the smallest guy on their team, who had a chance to be the hero for his team for the first time, could have thrown the ball to the second baseman, but he understood the pitcher’s intentions and he too intentionally threw the ball high and far over the third baseman’s head. All were screaming,“Shay,Shay,Shay,all the way Shay.” Shay reached third base when one opposing player ran to help him and shouted, “Shay, run to third.” As Shay rounded third, all were on their feet, crying, “Shay, run home!”Shay ran to home, stepped on the home base and was cheered as the hero who t won the game for his team.

6

That day, the boys from both teams helped bring a piece true love and humanity into this world. Shay didn’t make it to another summer and died that winter, having never forgotten being the hero and making his father so happy and coming home and seeing his mother tearfully hug her little hero of the day! ( ) 1. Not expecting much, Shay’s father still asked the boy if Shay could play, mainly because the father

_________. A. noticed some of the boys on the field were heisting B. guessed his presence would affect the boy’s decision C. learned some of the boys on the field knew Shay well D. understood Shay did need a feeling of being accepted ( ) 2. In the bottom of the final inning Shay was given the bat because the boys _________. A. believed they were sure to win the game B. would like to help Shay enjoy the game C. found Shay was so eager to be a winner D. fell forced to give Shay another chance ( ) 3. The smallest boy threw the ball high and far over the third baseman’s head, probably because that

boy ________. A. was obviously aware of the pitcher’s purpose B. looked forward to winning the game for his team C. failed to throw the ball to the second baseman D. saw that Shay already reached second base ( ) 4. Which of the following has nothing to do with Shay’s becoming the hero for his team? A. The pitcher did not throw the ball to the first baseman. B. The audience and the players from both teams cheered for him. C. The opposing players failed to stop his running to home. D. One of the opposing players ran to help him. ( ) 5. What to you think is the theme of the story? A. True human nature could be realized in the way we treat each other. B. Everyone has his own strength even if mentally or physically disabled. C. Everyone can develop his team spirit in sports and please his parents.
7

D. The results of the game should not be the only concern of the players. 本篇文章是一篇关于爱的教育的故事。一位父亲鼓励帮助自己心智和身体残疾的儿子,和正常人一样 参与棒球运动,并且得到同伴的认可。文章富有教育意义。 1. 细节题。 根据题干关键词定位到文章第一段,but 处出题,最后一句”it would give him a much-needed sense of belonging and some confidence”得出答案 D 为正确选项。 2.细节题。 答案在原文第五段 surprisingly 处, 显示了一种转折。 在上一段讲了 Shay 的团队赢分了, 在上文 even though 点出尽管他没有一个球是他进的,但他仍然感到很喜悦。在第五段文章说他被伙伴们 同意进入了最后一局。可见答案 B 是正确的,所有人都希望能够帮助他成功。 3. 细节题。根据题干将关键词定位到第七段”the smallest guy on their team”,这是个长难句, who 引导了一个非限制性定语从句,他本可以成为比赛最后的 hero,可 but 点出了转折,他明白 pitcher 的意图并且帮助了 Shay 的成功。可见答案 A 正确。 4.推断题。题干问下面哪一项是和 Shay 的成功无关的。文章第八段最后说众人喊道: “Shay, run home”,当他 run home 之后,我们看到结果是他成功了,他成为了 Hero,可见没有任何人在这个时候阻止 了他。可见 C 选项是与他的成功无关的,为正确选项。 5. 主旨大意题。文章处处渗透了球队人与人之间的相互尊重,因此 A 选项包容性最大, B,C,D 都是 很片面的。

8


相关文章:
湖北黄冈市2016高考英语阅读理解二轮精练(52)及(解析)答案.doc
湖北黄冈市 2016 高考英语阅读理解二轮精练(52)及(解析)答案 阅读下列短
湖北黄冈市2016高考英语阅读理解二轮精练(52)及(解析)....doc
湖北黄冈市2016高考英语阅读理解二轮精练(52)及(解析)答案解析_高考_高中教育_教育专区。湖北黄冈市2016高考英语阅读理解二轮精练(52)及(解析)答案解析 ...
湖北黄冈市2016高考英语阅读理解二轮精练(54)及(解析)答案.doc
湖北黄冈市2016高考英语阅读理解二轮精练(54)及(解析)答案_高考_高中教育_教育专区。湖北黄冈市 2016 高考英语阅读理解二轮精练(54)及(解析)答案 【2016 高考训练...
湖北黄冈市2016高考英语阅读理解二轮精练(44)及(解析)答案.doc
湖北黄冈市2016高考英语阅读理解二轮精练(44)及(解析)答案_高考_高中教育_教育专区。湖北黄冈市 2016 高考英语阅读理解二轮精练(44)及(解析)答案 阅读理解。阅读...
湖北黄冈市2016高考英语阅读理解二轮精练及(解析)答案_....doc
湖北黄冈市 2016 高考英语阅读理解二轮精练(26)及(解析)答案 阅读下列四
湖北黄冈市2016高考英语阅读理解二轮精练(35)及(解析)答案.doc
湖北黄冈市2016高考英语阅读理解二轮精练(35)及(解析)答案_高考_高中教育_教育专区。湖北黄冈市 2016 高考英语阅读理解二轮精练(35)及(解析)答案 阅读下列四篇短文...
湖北黄冈市2016高考英语阅读理解二轮精练(36)及(解析)答案.doc
湖北黄冈市 2016 高考英语阅读理解二轮精练(36)及(解析)答案 阅读下列四
湖北黄冈市2016高考英语阅读理解二轮精练(38)及(解析)答案.pdf
湖北黄冈市2016高考英语阅读理解二轮精练(38)及(解析)答案_高中教育_教育专区。湖北黄冈市2016高考英语阅读理解二轮精练(38)及(解析)答案 阅读理解。阅读下列四篇...
湖北黄冈市2016高考英语阅读理解二轮精练(32)及(解析)答案.pdf
湖北黄冈市2016高考英语阅读理解二轮精练(32)及(解析)答案_高中教育_教育专区。湖北黄冈市2016高考英语阅读理解二轮精练(32)及(解析)答案 2016高考训练题。阅读理解...
湖北黄冈市2016高考英语阅读理解二轮精练(29)及(解析)答案.pdf
湖北黄冈市2016高考英语阅读理解二轮精练(29)及(解析)答案_高考_高中教育_教育专区。湖北黄冈市2016高考英语阅读理解二轮精练(29)及(解析)答案 2016高考英语阅读理解...
湖北黄冈市2016高考英语阅读理解二轮精练(34)及(解析)答案.doc
湖北黄冈市2016高考英语阅读理解二轮精练(34)及(解析)答案_初中教育_教育专区。湖北黄冈市 2016 高考英语阅读理解二轮精练(34)及(解析)答案 阅读下列短文,从每题...
湖北黄冈市2016高考英语阅读理解二轮精练(37)及(解析)答案.doc
湖北黄冈市2016高考英语阅读理解二轮精练(37)及(解析)答案_初中教育_教育专区。湖北黄冈市 2016 高考英语阅读理解二轮精练(37)及(解析)答案 阅读理解。阅读下列短文...
湖北黄冈市2016高考英语阅读理解二轮精练(26)及(解析)....pdf
湖北黄冈市2016高考英语阅读理解二轮精练(26)及(解析)答案_高考_高中教育_教育专区。湖北黄冈市2016高考英语阅读理解二轮精练(26)及(解析)答案阅读下列四篇短文,从...
湖北黄冈市2016高考英语阅读理解二轮精练(22)及(解析)答案.pdf
湖北黄冈市2016高考英语阅读理解二轮精练(22)及(解析)答案_高中教育_教育专区。湖北黄冈市2016高考英语阅读理解二轮精练(22)及(解析)答案 阅读下列短文, 从给的四...
湖北黄冈市2016高考英语阅读理解二轮精练(47)及(解析)答案.doc
湖北黄冈市2016高考英语阅读理解二轮精练(47)及(解析)答案_经管营销_专业
湖北黄冈市2016高考英语阅读理解二轮精练(12)及(解析)....doc
湖北黄冈市2016高考英语阅读理解二轮精练(12)及(解析)答案_高考_高中教育_教育专区。湖北黄冈市 2016 高考英语阅读理解二轮二轮精练(12)及(解析)答案 阅读下列四篇...
湖北黄冈市2016高考英语阅读理解二轮精练(19)及(解析)答案.doc
湖北黄冈市 2016 高考英语阅读理解二轮精练(19)及(解析)答案 阅读下列四
湖北黄冈市2016高考英语阅读理解二轮精练(55)及(解析)答案.doc
湖北黄冈市 2016 高考英语阅读理解二轮精练(55)及(解析)答案 【2016
湖北黄冈市2016高考英语阅读理解二轮精练(3)及(解析)答案.doc
湖北黄冈市2016高考英语阅读理解二轮精练(3)及(解析)答案 - 湖北黄冈市 2016 高考英语阅读理解精练(3)及(解析)答案 阅读下列四篇短文,从每小题后所给的 A,B...
湖北黄冈市2016高考英语阅读理解二轮精练(36)及(解析)答案.pdf
湖北黄冈市2016高考英语阅读理解二轮精练(36)及(解析)答案 阅读下列四篇短