当前位置:首页 >> 英语 >>

山东省莱芜市莱芜十七中2013届高三4月模拟英语试题+Word版含答案


绝密 ★ 启用并使用完毕前

试卷版本:2014 版

莱芜十七中 2014 届高三 4 月月考英语试卷
本试卷分为第两部分。满分 150 分。考试用时 120 分钟。 第Ⅰ卷(共 105 分) 第一部分 听力(略) 第二部分 英语知识运用(共两节,满分 35 分) 第一节 1 看法和词汇知识(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 从 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填人空白处的最佳选项。 21.—Dad,can we go to the shop? I want to buy some sweets. — . Can't you see I'm busy at the moment? A. Take it easy B. No problem C. Forget it D. Don't mention it 22. Music is universal language and it is one of ways to learn about another culture. A. the; the B. a;/ C. the;/ D. a; the 23. For years the government of that country their responsibility when it comes to the mentally ill. A. ignored B. is ignoring C. has ignored D. ignores 24.—Why did you say that yesterday? —It was just a casual . I didn't mean anything by it. A. remark B. judgment C. statement D. discussion 25. It is a new kind of robot invented by Chinese, that can feel pain when being used in a dental training course. A. one B. it C. that D. the one 26. Mr. Johnson, as a manager for many years, found it hard to be an ordinary clerk again. A. having worked B. worked C. to have worked D. working 27. The world-famous director, three of movies won Oscar Awards, is reported to have retired. A. whose B. which C. whom D. his 28.—What's wrong with your face? —I'm allergic this kind of weather. Nothing serious. A. for B. with C. to D. by 29. The young man was modest and worked hard, and gradually managed to his status. A. take up B. bring up C. build up D. put up 30.—What has made John look like lacking sleep? — he had to prepare for the coming exam and stayed up last night. A. For B. Because C. That D. What 31. Some people usually think that life is better anywhere other than —— they are

right now. A. that B. when C. where D. which 32. People who study or work away from home are to go back to celebrate the Spring Festival. A. eager B. evident C. content D. curious 33. Police have put up posters around the city with photos of the man they in connection with the killing of a customer outside a bank. A. seek B. are seeking C. have sought D. have been seeking 34. The government should consider people and the environment will be affected before they make decisions. A. whether B. which C. where D. what 35.—Hey, you haven't been acting like yourself. Everything OK? — . A. Sure, it is B. I'm fine, thanks C. That's good D. It's a pleasure 第二节 完形填空(共 20 小题;每小题 1 分,满分 20 分) 阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出可以填人空 白处的最佳选项。 I know a doctor who is an expert in the area of nuclear medicine and is regarded by his peers as one of the most brilliant in his field. When I asked him about his feelings concerning his 36 , he responded as follows, and 37 me to present: "As far as I am concerned, a day will come, many years in the 38 , where people will look at this science of nuclear medicine and they will 39 it to a craft practiced by witch doctors(巫医). They will wonder how people could have been so 40 to use radioactive dyes in the nuclear imaging process. They will 41 my published research and think that I must have been a foolish doctor." He further explained," 42 of the day can be the stupidity of tomorrow. The scholars who 43 my work today will be denied by the intellectuals of tomorrow. I am not 44 by their high regard of my 45 because I know a day will come in the future where we are all regarded as having been miserable 46 ." "Ever hear of a guy named Aristotle? In his day, he was considered to be a 47 Of course, he also believed 48 in the concept that the sun revolved around the earth. Years later, he would be 49 by Galileo and Copernicus, who no doubt considered Aristotle to be a total fool." He concluded by stating, "I find certain scientists to be the most 50 people I know, generally, totally 51 ,and convinced that they have the answer to all problems. In my mind, a reasonably 52 person is the fellow who recognizes that life is little more than a lot of questions 53 answers, and one answer should only lead to another question. The truly intelligent person is somebody who 54 life is little more than a string of uncertainties and the immediate answers we acquire are rarely absolutes, but only a(n) 55 to the next string of uncertainties." Anyway, from my perspective, that answer seems pretty "smart".

36. A. medicine B. discovery C. wealth D. reputation 37.A. ordered B. allowed C. forbade D. forced 38. A. future B. past C. history D. world 39. A. lead B. refer C. compare D. turn 40. A. powerful B. dangerous C. clever D. stupid 41. A. read B. ignore C. burn D. accept 42. A. Experience B. Knowledge C. Usage D. Concept 43. A. stop B. finish C. admire D. require 44. A. frightened B. satisfied C. praised D. flattered 45. A. tricks B. skills C. medicines D. experiences 46. A. fools B. scientists C. researchers D. scholars 47. A. model B. worker C. hero D. genius 48. A. doubtfully B. hesitantly C. eagerly D. wrongly 49. A. killed B. denied C. blamed D. defeated 50. A. disgusting B. inspiring C. challenging D. demanding 51. A. mean B. gentle C. modest D. proud 52. A. intelligent B. responsible C. generous D. adventurous 53. A. in case of B. in search of C. in favor of D. in need of 54. A. loses B. starts C. recognizes D. suggests 55. A. solution B. exit C. entry D. bridge 第三部分 阅读理解(共 20 小题;每小题 2 分,满分 40 分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项。 A Each year, we are exposed to ten thousand ads on average. They try to sell us their products by using beautiful art , videos, images or slogans that are catchy. The most famous companies have highly popular logos that can be recognized by almost everybody. For those of you who have seen the movie Finding Forrester, there is that scene where Jamal walks up to some guy with a BMW and asks him what the car logo means. The man did not know the answer and since that day , whenever I see a famous company logo I try to find the meaning of it. Many think the horse on the Ferrari logo represents the horsepower of the cars they manufacture. The story behind it is far more interesting. During World War I, a pilot, Count Francesco Barraca, painted the horse on his airplane to bring him luck. He had it on his plane because it was the logo of his squadron (空军中队). Barraea's mother then convinced Enzo Ferrari to put the logo on his racing cars in the early 1930's to bring good luck to the drivers. The logo then stayed the same ever since. The yellow on the background represents the birthplace of Enzo Ferrari. Starbucks started in 1971, in Seattle. The mermaid (美人鱼) represented on the logo is now known by any coffee drinker. It is a mythological sea creature with the look of a female, the only difference being that they have a tail of a fish. The reason why Starbucks incorporated one in their company logo is that it was believed mermaids used to sing to sailors in order to make them walk away from their ship or to ground their ships. In the 1500s, spices, tea and coffee were popular merchandise to trade. So the mermaid in the logo of Starbucks is the one that "brings" coffee and tea to the

stores. 56. The writer became interested in logos of some famous brands after . A. he watched an attractive movie B. he saw a scene in a movie C. he walked up to some guy with a BMW D. he noticed some famous logos 57. Many companies use logos because . A. people enjoy beautiful logos B. people are more likely to buy their products C. people can recognize the products more easily D. people are interested in the meanings of the logos 58. From the second paragraph, we can conclude that . A. Barraca once served in the navy B. Barraca took part in car racing C. Enzo Ferrari founded a car company D. Enzo Ferrari liked horses very much 59. Which of the following is TRUE according to Paragraph 3 ? A. Starbucks was once a company trading spices, tea and coffee. B. Hearing mermaids sing, sailors would know the right direction. C. Starbucks has a history of more than five hundred years. D. The logo of Starbucks is believed to make the business better. 60. The underlined word in the third paragraph probably means . A. included B. abandoned C. corrected D. designed B "Peter, I'd like you to stay for a minute after class." Calvin teaches my favorite body conditioning class at the gym. "What did I do?" I asked him. "It's what you didn't do." "What didn't I do.'?" "Fail." "You kept me after class for not failing?" "This," he began to imitate my casual weightlifting style, using weights that were obviously too light, "is not going to get you anywhere. A muscle only grows if you work it till it fails. You need to use more challenging weights. You need to fail." Yet most of us spend a great effort trying to avoid even the possibility of failure. Dr. Carol Dweck, professor at Stanford University, has done a large amount of research to understand what makes someone give up in the face of hardship rather than struggle to overcome it. It turns out the answer is deceptively simple. It's all in your head. If you believe that your talents are inborn or fixed, then you will try to avoid failure at all costs because failure is proof of your limitations. But if you believe your talents grow with persistence and effort, then you see failure as an opportunity to improve. Michael Jordan, arguably the world's best basketball player, has a growth mindset. In high school he was cut from the basketball team but that obviously didn't discourage

him: "I've missed more than 9,000 shots in my career. I've lost almost 300 games. Twenty-six times I've been trusted to take the game winning shot and missed. I've failed over and over and over again in my life. And that is why I succeed." Want to increase your own performance? Set high goals where you have a 50% ~ 70% chance of success. According to Psychologist David McClelland, that's the sweet spot for high achievers. Then, when you fail half the time, figure out what you should do differently and try again. That's practice. The next class I did with Calvin, I doubled the weight I was using. Yeah, that's right. Unfortunately, that gave me tendonitis in my elbow, which I'm nursing with rest and ice. Sometimes you can even fail when you're trying to fail. Hey, I'm learning. 61. In Calvin's eyes, what is the best way to gain muscles? A. Doing more weightlifting exercises. B. Using more challenging weights. C. Practicing more after class. D. Avoiding casual attitudes. 62. How does the writer prove his opinion to us'?. A. By using his teacher's experience. B. By giving examples. C. By seeking help from experts. D. By quoting opinions of others. 63. According to Dr. Carol Dweck, some people give up before hardship because . A. they are afraid of revealing their limitations B. they have tried too many times C. they have talent limitations D. they don't have a chance to try 64. What is the purpose of the example of Michael Jordan? A. To tell us we can use failures to improve. B. To show hard work is the only way to success. C. To prove talent is less important compared with efforts. D. To show setting suitable goals is the key. 65. What goal is perfect for one who wants to make higher achievements? A. The higher the goal, the better. B. A goal with a small chance of success. C. A goal as high as other successful people's. D. A goal with a little more than half chance of success. C Former National Football League player and children's author Tim Green has added another book to his list of accomplishments: Unstoppable. The book tells the story of a 12-year-old boy named Harrison, who survives life in a cruel foster home before he finally finds a loving family. Once he settles in and realizes his natural football ability, tragedy strikes again and he loses his leg to a deadly bone cancer. Unstoppable follows Harrison's incredible journey as he faces many challenges in his life. Tim Green says he decided to write a novel about a kid facing cancer after watching

how his wife fought to survive her own illness. "Her mental and physical toughness were more heroic to me than anything I'd ever seen in the national sports leagues," Green told TFK Kid Reporter Zachary J. Lewis. After watching his wife's battle, Green said, he knew he needed to write about a person who struggled through a serious illness. But because the target age for his books is teen, he needed to tell the story through the eyes of someone that age. When friends introduced Green to Jeffrey Keith, Green knew he had found the right person to help him "capture the heroism that it takes to fight cancer". Cancer-survivor Jeffrey Keith lost his leg to disease at age twelve, but went on to be the goalie( 守门 员)for the Boston College Division 1 Lacrosse(长曲棍球) Team and was also the first amputee to run 3,300 miles across the country. When Green heard Jeffrey keith's story, he knew it was the perfect narrative on which to base his next book. TFK asked Keith what it felt like to read Unstoppable for the first time. "Tim captured what it felt like for me to go through this experience and battle back," Keith said. "After I read the book, Tim asked me to describe it in one word, and I said 'awesome'. Tim's book sends a message to all the kids across the country that are facing obstacles that can have nothing to do with cancer: you are all unstoppable, as long as you believe it." 66. What happened to Harrison after he was adopted by a loving family? A. He became a goalie of a football team. B. He lost one of his legs in an accident. C. He was found to suffer from blood cancer. D. He realized he had talent for playing football. 67. Who inspires Tim Green to write the novel Unstoppable7 A. A boy named Harrison. B. His wife. C. Zachary J. Lewis. D. Jeffrey Keith. 68. The underlined word "amputee" in Paragraph 4 most probably means A. a person who has survived cancer B. a person who has had a leg or an arm cut off C. a person who looks different from others D. a person who has no arms or legs 69. What do we know from the last paragraph? A. Jeffrey Keith thinks highly of Unstoppable. B. Jeffrey Keith has read Unstoppable many times. C. Unstoppable will be one of the best-sellers this year. D. Jeffrey Keith is fond of reading Tim Green's novels. 70. The novel Unstoppable intends to inspire kids that . A. they should fight against disease fearlessly B. they should pursue their dreams C. they can become a writer if they want D. they can overcome any obstacles ahead D Teachers and parents usually call attention to the pictures when they read storybooks to pre-school children. But a new study suggests that calling attention to the words and letters on the page may lead to better readers.

The two-year study compared children who were read in this way in class with children who were not. Those whose teachers most often discussed the print showed clearly higher skills in reading, spelling and understanding. These results were found one year and even two years later. Shayne Piasta, an assistant professor of teaching and learning at Ohio State University, was an author of the study. She says most pre-school teachers would find this method manageable and would need only a small change in the way they teach. They already read storybooks in class. The only difference would be increased attention to the printed text. "If you get children to pay attention to letters and words, it makes sense that they will do better at word recognition and spelling." But she says research suggests that very few parents and teachers do this in a systematic way.More than 300 children aged four and five were observed in classrooms. They came from poor families and were below average in their language skills. For thirty weeks, the children took part in a program called Project STAR — Sit Together and Read. The project is based at Ohio State. It tests the short-term and long-term results of reading regularly to pre-school children in their classrooms. There are different ways that adults can talk to children about print. They can point to a letter and discuss it, and even trace the shape with a finger. They can point out a word and discuss the meaning of the print or how the words tell the story. And they can talk about the organization of the print — for instance, showing how words are written left to right in English. 71. What do we know about the ways pre-school children are usually taught? A. Preference is given to the shape of letters and the organization of the print. B. More attention is paid to the pictures, with words and letters being ignored. C. The focus of the teaching is on bringing them up to be good readers. D. Equal attention is paid to the texts and the pictures. 72. What does Shayne Piasta suggest pre-school teachers should do in class? A. Teach children how to draw pictures to get an idea of what they mean. B. Adopt different methods according to the students' difference in reading skills. C. Change the way they teach and pay more attention to words and letters. D. Read storybooks to children rather than explain the meaning of the pictures. 73. What can be inferred from the passage? A. No immediate benefit will be shown with the new teaching method. B. Children from poor families usually have poor language skills. C. Reading to pre-school children will make them lose interest in reading later. D. Teaching pre-school children letters and words proves a big challenge for teachers. 74. Which of the following is TRUE about the study on language skills of pre-school children? A. Many teachers want to change their way of teaching pre-school children. B. Attention on the pictures has made the children uninterested in reading. C. Teachers are often prevented from taking different approaches to language teaching. D. Project STAR aims to research into the results of reading books to pre-school children in the classroom.

75. Which section of a magazine does the passage probably come from? A. Fashion. B. Economy. C. Education. D. Entertainment. 第Ⅱ卷(共 45 分) 第四部分 书面表达(共两节,满分 45 分) 第一节 阅读表达(共 5 小题;每小题 3 分,满分 15 分) 阅读下面短文,并根据短文后的要求答题(请注意问题后的词数要求)。 [1] Nowadays everybody seems to think that they know English. As in all things in life, many people speak it but few speak it really well. Practice is essential for speaking English well. It takes a lot of effort, time and will to master it in the best possible way. [2] Reading is also one of the things that will help you to speak English better. Read whenever you can and whatever you like. Read papers and Internet sites that you like in English every day. Gradually, you will see that the number of known words is increasing and you are able to speak with more skills. Then you will have made a good basis of English.This essential basis is going to help you to widen your knowledge. It is not advisable to stop and get stuck there. [3] Going to England or other English-speaking countries is a good choice, but many people cannot afford it. If you cannot go, reading and speaking with your friends will also help you to practice your English. However, I think that it is very good to visit some English-speaking countries to see and test your knowledge in everyday life. You will feel the everyday usage of language in its natural environment. There your level of English is going to improve even faster.Subconsciously, you will sense everything and all of a sudden your instinctive knowledge will start to emerge and therefore your ability to speak English will become better. Nothing can match the excitement and happiness when a native speaker tells you that your English is very good. [4] Finally, in order to speak English well, you must do it every day. It is like . Pianists play it every day and so should you. Embrace English in your life and you will see where it is going. Practice, practice! Read, write and improve your language skills and you are on your way to being able to speak it with more and more confidence. Let it be funny and entertaining! 76. What is the best title of the text? (no more than 6 words) . 77. Fill in the blank In Paragraph 4 with proper words. (no more than 4 words) It like . 78. List two benefits of reading mentioned in the text. (no more than 12 words)

is

. 79. What is important to speak fluent English according to the last paragraph ?(I word) . 80. What does the underlined word "it" ( Line 1, Paragraph 3) probably refer to? (no more than 10 words)

. 第二节 写作(满分 30 分) 你校某研究性学习小组正在开展关于 ”学生与家长、老师、同学之间的关系处理 ” 的调查。请你就这一话题,按照下列要点写一篇英语短文: (1)现状:关系处理总体情况较好,但仍存在一些问题,如与同学吵架、自我意识 强、不听家长和老师的教育,甚至顶撞老师、家长等。 (2)你个人的改进意见(至少两条)。 注意:词数 120—150;开头已给出,不计人总词数。 A survey about the relationship between students and teachers, family members or classmates is being made by a research study group of our school.

4 月月考参考答案 第二部分 英语知识运用 第一节 语法和词汇知识 21.C [命题意图] 考查交际用语。 [解题思路]——爸爸,我门去商店好吗?我想买一些糖果。——算了吧。难道你看不 出来我现在忙着吗?Forget it“算了吧”符合语境。 22.D [命题意图] 考查冠词。 [解题思路] 第一个空应用不定冠词,泛指“一种国际性的浯言”,universal 虽以元 音字母开头,但它的发音却并非以元音音素开头,故第一空用 a;第二个空后面有 动词不定式作后置定语,是特指。 23.C [命题意图] 考查时态。 [解题思路] 句意: 多年来, 该国政府忽视了他们对精神病患者的责任。 句中有“for+ 时间段”,要用现在完成时。 24.A [命题意图] 考查名词辨析。 [解题思路] 这里答话人表示,那仅仅是一个随便的评论,没有什么恶意。因此用 remark“谈论,评述”,符合语境。 25.A [命题意图] 考查代词。 [ 解题思路 ] 分析句子结构可知,此处应用 one 代替前面提到的单数可数名词

robot,表示泛指,故可排除 the one。it 指上文提到的那个事物,即同名同物,that 指代同名异物,但为特指,均可排除。 26.A [命题意图] 考查非谓语动词。 [解题思路] 句意:由于已经当经理很多年了,Mr.Johnson 发现重新做回一名普 通职员很难。主语 Mr. Johnson 与 work 之间为逻辑上:的主谓关系,故应用现在 分词形式;由空后的时间状语"for many years"来看,应该用完成式。 27.A [命题意图] 考查定语从句。 [解题思路] 空处引导定语从句,修饰先行词 world-famous director,而且根据句 意,后面应该表示的是”他的三部电影”,因此用关系代词 whose 作定语。 28.C [命题意图] 考查介词辨析。 [解题思路]——你的脸怎么了?——我对这种天气过敏。没什么。be allergic to. . .是 固定搭配,意为"对……过敏"。 29.C [命题意图] 考查动词短语辨析。 [解题思路] 根据语境可知, 这位年轻人谦虚而努力, 因此逐步建立了自己的地位。 build up"建立",符合题意。take up"占据,从事”;bring up"抚养,教育";put up" 搭起,张贴"。 30.C [命题意图] 考查名词性从句。 [解题思路] 分析句子结构可知,答语是回答上面句子中的主语"What"的,故此句 是一个主语从句,缺少引导词,而引导词在从句中不充当成分,故用"That"。 31.C [命题意图] 考查状语从句。 [解题思路] 根据句子结构和语境可知,人们通常认为住在其他地方比住在自己所 在的地方要幸福,是地点状语从句。 32.A [命题意图] 考查形容词辨析。 [解题思路] 句意:那些在外学习或工作的人们急于回家过春节。根据句意可知, eager"渴望的"符合句意。 33.B [命题意图] 考查动词的时态。 [解题思路] 句意:警方在全城张贴了他们正在搜寻的那个男人的照片,那个男人 与一起在银行外发生谋杀案有关。根据句意可知,seek 这个动作正在进行,所以 用现在进行时。 34.A [命题意图] 考查名词性从句。 [解题思路]句意: 政府应该在作决定前考虑是否会对人和环境造成影响。 根据句意, 此处应用 whether,表示"是否"。 35.B [命题意图] 考查交际用语。 [解题思路] 上文提出问题"情况还好吗?",故应回答"我很好",同时对别人的问候 与关心,应该表示感谢,故答案为 B。 第二节 完形填空 [解题导语] 本文是一篇夹叙夹议文。作者通过一位著名医生对于名声的态度,告 诉了我们今天的先进知识在将来就会变得落后,真正的智者将生活看成是解决未 知问题的过程。 [重点词语链接] revolve 旋转 revolve around/round sth.绕……旋转 The earth revolves round the sun.地球绕太阳公转。 revolve around/roundsb./sth.以……为中心,围绕 My life revolves around my job.我的工作是我生活的中心。

He thinks that everything revolves around him.他认为一切事情都以他为中心。 36.D [解题思路] 根据第一段可知,这位医生被看作他那个领域最有才华的人 之一,因此这里指的是他的名声,故选 D。 37.B [解题思路] 根据下文内容可知,这位医生允许作者把他的回答呈现出来, 因此选 B。 38.A [解题思路] 从前面的"a day will come",可知,此处指的是将来,因此这 里选 A,表示未来的时候。 39.C [解题思路] 从下文的"to a craft practiced by witch doctors(巫医)"可知,此 处表示将来的人们会把这位医生现在做的事情看作是一种巫术。因此选 C。 40.D [解题思路] 根据本段最后一句话中的"a foolish doctor"可知,将来的人们 会搞不明白为什么现在的人们这么愚蠢,竟然在核成像过程中使用放射性染料, 故选 D。 41.A [ 解题思路] 将来的人们会阅读这位医生的研究成果并认为他一定是一名 愚蠢的医生。 42.B [解题思路] 结合下文的内容可知,这位医生认为今天的 "知识"可能成为 明天的愚蠢。 43.C [解题思路] 根据第一段中的内容可知,这位医生的同伴们认为他是他的 领域中最有才华的人之—,因此这里表示现在这些“钦佩”他的学者,会被将来的知 识分子否定,故选 C。 44.D [解题思路] 根据下文 because 后的内容可知,这位医生不会因为别人对 他的技术的高度敬佩而自命不凡。 45.B [解题思路] 对于他人对自己"技术"的高度敬佩,这位医生不会因此而自 命不凡。 46.A [解题思路 l 结合上文的 foolish 和 slupidily 等可知,将来的人们会认为 现在的人们是可怜的“傻瓜”. 47.D [解题思路] 根据上文的内容可知,这位医生提到亚里士多德是为了证明 自己的观点,故此处应表示亚里士多德在他的那个时代被认为是天才,故选 D. 48.C [解题思路] 这里指亚里士多德曾经热切地认为太阳围绕着地球转。 49.B [解题思路] 亚里士多德在当时被看作天才,但是过了一些年之后就被伽 利略和哥白尼"否定"了,他们认为他是一个傻瓜。 50. A [解题思路] 从下文的"convinced that they have the answer to all problems", 可知,这些人认为自己无所不知,因此这位医生认为这些人是"令人厌恶的". 51.D [解题思路] 下文的"convinced that they have the answer to all problems", 表明这些人是”骄傲自大的”,故选 D。 52.A [解题思路] 在这位医生看来,一个相当聪明的人,应该是承认自己的生 活不过是寻求答案的过程的人。下文的"The truly intelligent person"是提示。 53.B [解题思路] 与前面的 questions 呼应,指寻求这些问题的答案,故选 B. 54 . C [ 解题思路 ] 真正聪明的人 " 意识到 " 生活是一系列的未知。上文提到的 recognizes 是提示。 55.D [解题思路] 这位医生认为我们获得的答案很少是绝对的,而是通向下一 系列未知事物的”桥梁”,故选 D。 第三部分 阅读理解 A [解题导语] 本文是一篇说明文,主要介绍了法拉利与星巴克标识的由来。

[长难句解读] The reason why Starbucks incorporated one in their company logo is that it was believed mermaids used to sing to sailors in order to make them walk away from their ship or to ground their ships. 分析:此句中 why 引导定语从句,修饰 The reason,后面的 that 引导表语从句. 译文:星巴克的标识中有一只美人鱼的原因是人们认为美人鱼经常给水手唱歌, 以诱使他们离开船只或使他们的船只搁浅。 56.B [命题意图] 考查细节理解。 [解题思路] 由第一段的后半部分可知,作者在看一部电影时,中间有个情节使他 开始对—些公司标识的含义感兴趣。 57.B [命题意图] 考查推理判断。 [解题思路] 由第一段中的"They try to sell us their products by…"可以推断,很多公 司采用标识是为了让人们买其产品。 58.C [命题意图] 考查推理判断。 [ 解题思路 ] 根据第二段的最后三句可以推断 Ferrari 汽车公司应该是由 Enzo Ferrari 创建的。 59.D [命题意图] 考查细节理解。 [解题思路] 根据第三段的最后一句"So the mermaid in the logo of Starbucks is the one that‘brings’coffee and tea to the stores."可知,星巴克用这个标识是为了让生意 更好。 60.A [命题意图] 考查词义猜测。 [解题思路] 根据这个词所在的这句话,可以猜测其为”包含”之意——在星巴克的 标识里"有"一条美人鱼。 B [解题导语] 作者通过自己上健身课的经历,体会到失败对成功来说是必不可少 的。 [长难句解读] lf you believe that your talents are inborn or fixed,then you will try to avoid failure al all costs because failure is proof of your limitations. 分析:此句中含有 If 引导的条件状语从句和 because 引导的原因状语从句。 译文:如果你相信你的天赋是天生的或是既定的,那么你会不惜一切代价去避免 失败,因为失败证明了你能力有限。 61.B [命题意图] 考查细节理解。 [解题思路] 由作者和 Calvin 的对话,尤其第七段可知,在 Calvin 看来,"不断地锻 炼肌肉直到举不动的时候,肌肉才会增长"。故答案为 B 项。 62.B [命题意图] 考查写作手法。 [解题思路] 作者主要通过自己上体能训练课的经历以及乔丹的例子告诉我们—— 失败对成功者来说是必不可少的。故选择 B 项。 63.A [命题意图] 考查细节理解。 [解题思路] 由文章第十、十一段可知,一些人面对困难时放弃努力,尽量避免失 败,是因为担心失败会证明自己能力有限。故选择 A 项。 64.A [命题意图] 考查推理判断。 [解题思路] 文章以乔丹为例,想说明我们要有一个成长的心态,可以利用失败来 提高自己。故答案为 A 项。 65.D [命题意图] 考查细节理解。 [解题思路] 由文章倒数第三段第二、三句话可知,设定只有 50%~70%的成功可

能性的目标是最有效的。故选择 D 项。 C [解题导读] 本文讲述了一个儿童作家根据与癌症抗争的妻子和一位残疾运动员 的故事创作了一部励志小说 Unstoppable 的情况。 66.D [命题意图] 考查细节理解。 [解题思路] 根据第一段倒数第二句可知,Harrison 被一家好心人收养后,发现了 自己的足球天赋。D 项正确。后来,他得了骨癌,失去一条腿,并不是因为事故, B 项错误。 67.B [命题意图] 考查推理判断。 [解题思路] 根据第二、三段可知,Tim Green 目睹了妻子与疾病作斗争的过程, 她所表现出来的精神,给了 Tim 创作的灵感。 68.B [命题意图] 考查词义猜测。 [解题思路] 根据第四段可知,Jeffrey Keith 因患癌症,在 12 岁时失去了一条腿。 但是,他在一个曲棍球队继续担任守门员,并成为第一个跑遍了全国的截肢者。 上文说他失去了一条腿,因此可推测画线词意为:被截肢的人。 69,A [命题意图] 考查推理判断。 [解题思路] 根据最后一段尤其是"awesome"可知,Jeffrey Keith 对 Tim Green 的这 部小说 Unstoppable 评价很高。 70.D [命题意图] 考查细节理解。 [解题思路] 根据文章的最后一段可知,这部小说向那些面临可能和癌症无关的挑 战的青少年传递了一种信息:只要你相信你能行,你就是不可阻挡的。 D [解题导语] 给学龄前儿童读书时,很多老师和父母关注的是图画,但研究表明, 此时教孩子关注图片旁的单词更有利于培养孩子的拼写、阅读和理解的技能,而 且老师只需稍微调整教学方式就能做到。 [长难句解读] If you get children to pay attention to letters and words, it makes sense that they will do beaer at word recognition and spelling. 分析:这个句子使用了 if 引导的状语从句,从句使用了 get sb,to do sth.这一固 定用法,表示”让某人做某事”;主句中 it 作形式主语,that 引导的从句是真正的 主语。 译文:假如你让孩子们关注字母和单词,那么他们将在早词识别和拼写方面做得 更好。 71.B [命题意图] 考查细节理解。 [解题思路] 第一段说老师和家长在给学龄前儿童读故事书的时候通常只注重图 画,但一项新的研究表明,关注书页上的字母和单词能更好地培养孩子们的阅读 能力,由此可推断 B 项正确。 72.C [命题意图] 考查推理判断。 [解题思路] 由第三段中的"would need only a small change in the way they teach"和 "If you get children to pay attention to letters and words…word recognition and spelling."可知,C 项正确。 73.A [命题意图] 考查推理判断。 [解题思路] 从第二段最后一句话可知,这些结果在一年甚至两年之后才能显现出 来,由此推断 A 项正确。其他选项都不符合文章的叙述。 74.D [命题意图] 考查细节理解。

[解题思路] 从第四段可知, STAR 这一项目的目的是检测给学龄前儿童在课堂上定 期阅读的短期和长期效果,因此选 D。 75.C [命题意图] 考查文章出处。 [解题思路] 文章主要讲述了——项关于学龄前儿童教育研究的新发现,故最可能 出现在教育这一版块。 第四部分 书面表达 第一节 阅读表达 76.How to speak English well 77.playing the piano 78.(1)You can increase your vocabulary.(2)You can speak with more skills. 79.Practice. 80.Going to England or other English-speaking countries. 第二节 写作 [范文赏读] A survey about the relationship students and teachers,family members or classmates is being made by a research study group of our school. Generally speaking, we are getting on well with each other. However, there exist some problems. Some students are easy to lose their temper because of anxiety and study hurden .Sometimes they are too self-centered.What's worse,they sometimes quarrel with others,and even turn a deaf ear to their parents and teachers and speak against their parents and teachers, which is very disappointing. In my opinion,we middle school students should make our efforts to improve the situation . First , we should respect our parents and teachers as well as our classmates. Second, when we are not feeling happy, we can have a heart to-heart chat with our friends or teachers or even parents.It is likely that they can understand us better and give us some reasonable advice,


相关文章:
山东省莱芜市莱芜十七中2013届高三4月模拟英语试题含答案.doc
山东省莱芜市莱芜十七中2013届高三4月模拟英语试题含答案_高考_高中教育_教育...68. The underlined word "amputee" in Paragraph 4 most probably means A. ...
山东省莱芜市莱芜十七中2013届高三4月模拟数学文试题+W....doc
山东省莱芜市莱芜十七中2013届高三4月模拟数学文试题+Word版含答案_高考_
山东省莱芜市莱芜十七中2013届高三4月模拟文综试题 Wor....doc
山东省莱芜市莱芜十七中2013届高三4月模拟文综试题 Word版含答案 - 莱芜
山东省莱芜市莱芜十七中2013届高三4月模拟文综试题+Wor....doc
山东省莱芜市莱芜十七中2013届高三4月模拟文综试题+Word版含答案 (1)_
山东省莱芜市莱芜十七中2013届高三4月模拟数学理试题 W....doc
山东省莱芜市莱芜十七中2013届高三4月模拟数学理试题 Word版含答案_数学_高中教育_教育专区。保密★ 启用前 莱芜市第十七中学 29 级理科数学高考模拟试题本试卷分...
山东省莱芜市莱芜十七中2013届高三4月模拟文综试题含答案.doc
山东省莱芜市莱芜十七中2013届高三4月模拟文综试题含答案 - 莱芜十七中 20
山东省莱芜市莱芜十七中2013届高三4月模拟数学文试题含....doc
山东省莱芜市莱芜十七中2013届高三4月模拟数学文试题含答案_其它课程_高中教育_教育专区。保密★启用前 莱芜市第十七中学 29 级文科数学高考模拟试题本试卷分第 I...
【英语】山东省莱芜市莱芜十七中2013届高三4月模拟试题20.doc
【英语】山东省莱芜市莱芜十七中2013届高三4月模拟试题20 - 莱芜十七中 2013 届高三 4 月月考英语试卷 本试卷分为第两部分。满分 150 分。考试用时 120 分钟...
【语文】山东省莱芜市莱芜十七中2013届高三4月模拟试题.doc
【语文】山东省莱芜市莱芜十七中2013届高三4月模拟试题 - 2013 年高考语文模拟试题 第Ⅰ卷(36 分) 注意事项: 1. 答第Ⅰ卷前,考生务必将自己的姓名、准考证...
山东省莱芜市莱芜四中2013届高三4月月考理科综合试题 W....doc
山东省莱芜市莱芜四中2013届高三4月月考理科综合试题 Word版含答案. -
山东省莱芜五中2013届高三4月模拟数学(文)试题 Word版....doc
山东省莱芜五中2013届高三4月模拟数学(文)试题 Word版含答案 - 绝密
山东省莱芜十七中2013届高三4月模拟数学文试题.doc
山东省莱芜十七中2013届高三4月模拟数学文试题 - 保密★启用前 莱芜市第十七中学 29 级文科数学高考模拟试题 本试卷分第 I 卷(选择题)和第 II 卷(非选择题)...
山东省莱芜十七中2013届高三4月模拟数学(文).doc
山东省莱芜十七中2013届高三4月模拟数学(文)_高三数学_数学_高中教育_教育专区。山东省莱芜市莱芜十七中 2013 届高三 4 月模拟 数学(文)试题本试卷分第 I...
山东省莱芜市莱芜四中2013届高三4月月考理科综合试题 W....doc
山东省莱芜市莱芜四中2013届高三4月月考理科综合试题 Word版含答案 - 2
山东省莱芜十七中2013届高三4月模拟文综试题_图文.doc
山东省莱芜十七中2013届高三4月模拟文综试题 - www.zgxzw.com
山东省莱芜十七中2013届高三4月模拟数学(理).doc
山东省莱芜十七中2013届高三4月模拟数学(理)_高三数学_数学_高中教育_教育专区。山东省莱芜市莱芜十七中 2013 届高三 4 月模拟 数学(理)试题本试卷分第 I...
山东省莱芜十七中2013届高三4月模拟数学理试题.doc
山东省莱芜十七中2013届高三4月模拟数学理试题 - 保密★ 启用前 莱芜市第十七中学 29 级理科数学高考模拟试题 本试卷分第 I 卷(选择题)和第 II 卷(非选择题...
山东省莱芜五中2013届高三4月模拟数学(理)试题 Word版....doc
山东省莱芜五中2013届高三4月模拟数学(理)试题 Word版含答案 - 绝密
莱芜市莱芜十七中2013届高三4月模拟 数学理.doc
莱芜市莱芜十七中2013届高三4月模拟 数学理 - 莱芜市第十七中理科数学 2013 年高考模拟试题 一、选择题(本大题共 12 小题,每小题 5 分.在每小题给出的四...
山东省2013届高三最新文科模拟试题精选(26套含一、二模....doc
(山东省济宁市 2013 届高三第一次模拟考试数学(文)试题 Word 版含答案)某...答案】D 10. (山东省莱芜市莱芜十七中 2013 届高三 4 月模拟数学(文)试题)...
更多相关标签: