当前位置:首页 >> 其它课程 >>

高考英语一轮复习方案 作业手册(5) Unit 5 Nelson Mandela—a modern hero(含解析) 新人教版必修1


课时作业(五)

[必修 1

Unit 5 hero]

Nelson Mandela—a modern

(限时:30 分钟)

Ⅰ.完形填空 We'll all have a heart that is already accurately showing us how true things are. Carmen's mother Maria had just __1__ a serious heart attack. But without a heart transplant (移植) her life was in constant __2__. Both the mother and daughter knew that the chances were very __3__: finding a donor heart that matched Maria's blood type could take years. However, Carmen was determined to save her mother. She kept __4__ hospitals all over the country. Days stretched out. By Christmas, Maria had trouble walking from one end of the room to the other. Carmen lost all hope. She fell into a corner of the hospital __5__. “Are you okay?” a man asked. Carmen sobbed as she told the stranger her __6__. This middle?aged man was named Frank, whose wife, Cheryl, a tender and devoted mother of four lovely children, had been in hospital with a brain disease and wouldn't __7__ it through the night. __8__, an idea came to Frank's mind. He knew Cheryl had always wanted to donate something from herself. After reviewing the data, doctors __9__ Frank that his wife's heart was by some miracle a perfect fit for Carmen's mother. They were able to __10__ the transplant. That cold night, when Cheryl was __11__ dead, Frank came to knock at Maria's door. She was __12__ for Frank's family as she had been doing every day recently. Though Maria had never met Frank before, they both felt a strange bond as they hugged and cried. On New Year's Eve, Carmen __13__ Cheryl's funeral (葬礼) with Frank's family, who were singing their favorite song My heart will go on. One day later, on New Year's Day, Maria __14__ with Cheryl's heart. Yes, Cheryl's loving heart would go on, for it was __15__ in another loving mother's chest. 1.A.suffered B.survived C.died D.made 2.A.change B.danger C.disorder D.pain 3.A.small B.big C.possible D.likely 4.A.finding B.phoning C.touring D.interrupting

-1-

5.A.crying B.sleeping C.doubting D.thinking 6.A.idea B.story C.thought D.accident 7.A.put B.support C.pass D.make 8.A.Hurriedly B.Suddenly C.Calmly D.Devotionally 9.A.informed B.warned C.congratulated D.reminded 10.A.give up B.carry out C.search after D.put off 11.A.noticed B.predicted C.found D.declared 12.A.praying B.begging C.decorating D.singing 13.A.attended B.joined C.visited D.passed 14.A.passed away B.woke up C.left behind D.dressed up 15.A.active B.alive C.necessary D.changeable Ⅱ.阅读理解 A Credit cards let people buy things now and pay for them over months or even years. But some people get deep into debt. Some banks have terms and charges that can make it harder for people to pay off that debt. In the United States, there are calls for stronger government supervision of the credit card industry. They_offer_economic_power_at_a_price. In 2004, Americans had about $800 billion in credit card debt. Now they own about $968 billion. Critics say banks made it too easy to get credit cards. But that may be changing. The crisis in the housing and credits markets is beginning to affect the credit card industry. More payments are late. Charges for late payments are a growing source of profit for banks. But late payments can also signal bad debts. The central bank, the Federal Reserve, says two?thirds of American banks have recently reported tighter lending requirements. Many people report having their credit limits reduced without warning. Some lawmakers are concerned that cardholders do not have enough protections from what critics say are abusive policies. These include actions like raising interest rates because of an unrelated event. Also, banks may raise the chances of a late payment by changing monthly payment dates for credit cards. According to a survey, 82% of Americans think credit cards provide a valuable service. But a majority, 58%, say they do not trust credit card companies. And three out of four think the government should regulate the industry more closely. Three

-2-

out of four people feel there is always some condition that makes a card less appealing than the company made it sound. And a little more than half say they have had a card that was not as good as they expected. But close to 80% say no one really reads the terms and conditions when they sign up for a credit card. 16.What does the underlined sentence in the first paragraph probably mean? A.We can enjoy more convenience using credit cards. B.Credit cards can improve your buying power. C.We can buy things at lower prices using credit cards. D.Credit cards bring more card debt as well as convenience. 17.Which of the following is NOT mentioned in the text? A.Banks are making it harder for people to get credit cards. B.Some people's credit limits have been reduced. C.It is more difficult to borrow money from some banks. D.Banks are receiving more charges from late payments. 18.Which of the following can be a case of abusive policies? A.Banks make credit cards look more attractive. B.Banks ignore the danger of bad debts. C.Banks raise interest rates with no good reason. D.Banks put off monthly payment dates. 19.What can we know from the text? A.Banks actually prefer to see more late payment. B.People should be more careful when applying for a credit card. C.The US government provides better protection for cardholders. D.The majority of Americans don't think much of credit cards. 20.What is the main idea of the last paragraph? A.Credit cards are still very well received in America. B.Credit cards don't live up to some people's expectations. C.Many people don't believe in credit card companies. D.The results of a survey about credit cards in Americans. B You love Jay Chou's songs and you can sing some quite well. So you make a video of your performance and post it online for your friends to see. But what if this led to something beyond your wildest imagination—a career in music? Canadian teenager Justin Bieber, 16, has just had the magical experience: He posted homemade videos of his versions of songs by American singer Chris Brown online for his relatives. He received a phone call from Brown, telling him how much he liked his performance. His singing eventually earned him a fan base and a record contract. After releasing a popular EP (extended play 密纹唱片) record in November 2009, his album My World 2.0 came out. Bieber sings ballads and songs about puppy love. But is he just another gooey (甜腻的) teen idol? David Malitz, a columnist with The Washington Post, doesn't think so. “If we truly want the best for American children, let us pause and give thanks for Justin Bieber,” he writes. “After years of humdrum bubblegum (乏味的摇滚舞 曲) from Miley Cyrus and the Jonas Brothers, the 16?year?old has thrown a candy?coated

-3-

wrench (扭转) into Disney's heartthrob (甜心) assembly line (生产线) by giving young fans something worth screaming their lungs out for: lovable pop songs.” From a boy who grew up below the poverty line with his divorced mom to a star who caused near?riots (近乎失控) in shopping malls, even Bieber himself can't believe his overnight fame, although his kind of success is becoming more and more common in the Internet era. Interested in hockey (冰球), the national sport of Canada, the boy once put up pictures of players on the walls of his bedroom. He dreamed of being a hockey star and used to practice signing his autograph (签名). He doesn't need practice now. He signs autographs, if the girls can get close enough, as a music star. 21.What did Chris Brown think of Justin Bieber's singing? A.He didn't like it. B.He liked it very much. C.He didn't say anything. D.He supported Justin Bieber. 22.Who is a columnist? A.Chris Brown. B.Jay Chou. C.David Malitz. D.Miley Cyrus. 23.What can we learn from the fourth paragraph? A.He had a happy family. B.His family was very poor once. C.His family was rich. D.His family helped him a lot. 24.What's Justin Bieber's hobby? A.Singing. B.Hockey. C.Signing. D.Making records. 25.What's the best title of the passage? A.Justin Bieber's overnight success. B.Justin Bieber's common experience. C.Justin Bieber's life. D.Justin Bieber's records.

-4-

参考答案 课时作业(五) Ⅰ.文章告诉我们,在生活中要有爱心,给别人无私的爱,只有这样才能将爱传承下去, 才是人间大爱。 1.B 根据后文的 but 可知,虽然得了严重的心脏病,但是死里逃生,还活着。 2.B 根据前后文语境 Carmen 到处给母亲找配型的心脏及 but 可知,虽然活过来了,但 一直没有脱离生命危险。 3.A 根据文中可知,寻找血型合适的配型心脏需要等很多年,所以实施心脏移植手术 的希望很渺茫。 4.B 根据语境可知,Carmen 只能通过坚持给世界各地方的医院打电话的方式寻找移植 的心脏,不可能亲自到世界各地去,所以此处只有打电话贴近实际。 5.A 根据文中 lost all hope 可知,Carmen 因绝望而在医院一角哭泣。 6.B 根据前后文可知,Carmen 把自己母亲的情况告诉了 Frank,只有 story 最合适。 7.D 根据后文可知,Frank 的妻子得了脑病,但是没能挺过那一晚,make it 意为“达 到,做到”,此处为“挺过,熬住”。 8.B 根据前后文可知,Frank 和 Carmen 是刚刚认识的,所以 Frank 要把妻子的心脏捐 给 Carmen 的母亲的念头是听完 Carmen 母亲的故事后突然闪现的。 9.A 根据 review 和 perfect fit 可知,医生经过检验数据后通知 Frank 他妻子的心脏 很适合给 Carmen 的母亲做移植。 10.B 根据前文可知,他们之间能进行心脏移植。carry out 意为“实施、施展”。 11.D 医生宣告病人死亡是很严肃、慎重的事情,用 declared 最合适。 12.A 根据前文可知,Carmen 每天都在为 Frank 的家人祈祷。 13.A 根据语意可知,参加 Frank 妻子的葬礼,只有 attend 最合适。join 意为“加入, 成为一份子”;visit 意为“参加,访问”;pass 意为“经过”。 14.B 根据全文语境可知,心脏移植一天后 Carmen 的母亲就醒了。 15.B Frank 妻子充满爱心的心脏将永远存在,因为它跳动在另一个有爱心的母亲的胸 腔里。 Ⅱ.A 文章主要介绍了现在在美国许多人由于使用信用卡,欠下很多的债务。通过调查有关的 问题,提醒大家慎重使用信用卡。 16.D 句意猜测题。根据本段的信息 Credit cards let people buy things now and pay for them over months or even years. But some people get deep into debt. Some banks have terms and charges that can make it harder for people to pay off that debt. 看 出,信用卡在给人们带来方便的同时,也带来了债务。 17.A 细节理解题。第三段的 Many people report having their credit limits reduced without warning. 说明 B 项是正确的;第三段的…says two?thirds of American banks have recently reported tighter lending requirements.说明 C 项是正确的; 第二段的 Charges for late payments are a growing source of profit for banks.说明 D 项是正确的;从第二段 的 Critics say banks made it too easy to get credit cards. 看出 A 项是不正确的。 18.C 细节理解题。从第四段的 These include actions like raising interest rates because of an unrelated event. 看出,银行没有任何的理由就提高利率。 19.B 推理判断题。根据这篇文章,美国的很多人因为使用信用卡,而欠下很多的债, 通过这篇文章提醒大家,办信用卡要慎重。 20.D 段落大意题。从最后一段提供的数据看是在美国有关信用卡的调查结果。

-5-

B 文章讲述了十六岁的加拿大男孩 Justin Bieber 把自己唱的歌曲做成录像,通过网络一 夜成名的故事。 21.B 细节理解题。从第二段的 He received a phone call from Brown, telling him how much he liked his performance.可找到答案。 22.C 细节理解题。从第三段的 David Malitz, a columnist with The Washington Post, doesn't think so.可找到答案。 23.B 推理判断题。从第四段的 From a boy who grew up below the poverty line with his divorced mom…可得出答案。 24. B 细节理解题。 从最后一段的 Interested in hockey, the national sport of Canada, the boy once put up pictures of players on the walls of his bedroom. He dreamed of being a hockey star and used to practice signing his autograph.可找到答案。 25.A 主旨大意题。纵览全文可得出答案。

-6-


相关文章:
2017年高考英语一轮复习Unit5NelsonMandela_amode...
2017年高考英语一轮复习Unit5NelsonMandela_amodernhero习题新人教版必修1_高考_高中教育_教育专区。2017 Unit 5 Nelson Mandela—a modern hero 【热点话题】 ...
...复习讲义(文档)Book 1 Unit 5 Nelson Mandela—...
2018版新步步高高考英语(全国用)大一轮复习讲义(文档)Book 1 Unit 5 Nelson Mandela—a modern hero - 话题词汇 1.achievement n.成就...
...题组层级快练5Unit5NelsonMandela_amodernhero...
19届高三英语一轮复习题组层级快练5Unit5NelsonMandela_amodernhero1_英语_高中教育_教育专区。题组层级快练 5 Unit 5 Nelson Mandela-a modern hero Ⅰ. 阅读...
...复习课时规范练5Unit5NelsonMandela_amodernhe...
(福建专用)2018年高考英语一轮复习课时规范练5Unit5NelsonMandela_amodernhero新人教版必修1 - Unit 5 Nelson Mandela-a modern h...
2019年高考英语一轮复习Unit5NelsonMandelaamoder...
2019年高考英语一轮复习Unit5NelsonMandelaamodernhero高效演练跟踪检测新人教版必修120180611174_高考_高中教育_教育专区。Unit 5 Nelson Mandela a modern hero Ⅰ ...
...基础必备Unit5NelsonMandela_amodernhero课时作...
2019届高三英语一轮复习基础必备Unit5NelsonMandela_amodernhero课时作业新人教版必修1 - Unit 5 Nelson Mandela-a modern hero ...
2017届高考英语一轮复习Unit5NelsonMandela_amode...
2017届高考英语一轮复习Unit5NelsonMandela_amodernhero导学案新人教版必修1_高考_高中教育_教育专区。2017 Unit 5 Nelson Mandela — a modern hero Ⅰ.单词—在...
2018年高考英语一轮复习Unit5NelsonMandela_amode...
2018年高考英语一轮复习Unit5NelsonMandela_amodernhero高考题新人教版必修1_高考_高中教育_教育专区。Unit 5 Nelson Mandela-a modern hero 高考试题一 Passage1 ...
...题组层级快练5Unit5NelsonMandela_amodernhero...
(新课标)2018高三英语一轮复习题组层级快练5Unit5NelsonMandela_amodernhero新人教版必修1 - 题组层级快练 5 Unit 5 Nelson Mandela-a ...
(教案)高考英语一轮复习 Unit5《Nelson Mandela-a...
(教案)高考英语一轮复习 Unit5Nelson Mandela-a modern hero》知识点学案 新人教版必修1 - 2012 版英语一轮知识点学案:Unit5Nelson Mand...
更多相关标签: