当前位置:首页 >> 英语 >>

高中英语阅读理解专题训练


你若安好

便是晴天

高中英语阅读理解专题训练 wang 第 1 页 2014-8-13

第一节:阅读理解(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 项中,选出最佳选 项,并在答题卡上将该项涂黑。 A(words:225&238) Unless action is taken immediately, there is a good chance that all the oceans of the world will be dead by the year 2010.How can this possibly

We have already seen that people allow all sorts of waste products to flow into the sea. It is almost impossible to measure how much waste water and industrial waste end up in our oceans, but we can find out how much oil is poured into them legally and illegally. It is illegal to pour oil into the sea close to the shore, but when a ship is many miles out to sea there are no such rules. Scientists have different ideas as to the amount of oil put into the sea, but the lowest figure for oil poured in European waters alone is nearly 200 000 tons every year. Some people say the figure could be ten times as high. It is not only our coasts that suffer from oil pollution. Among other things, many shell fish (creatures which live in water), and have a hard shell — oysters and mussels, for example — now have high amounts of
黄帅修改
1 翻版必究

你若安好

便是晴天

poisonous substances. Next time you have shell fish to eat, how can you be sure that they are free from oil pollution? You cannot see the effects

41. This passage is mainly about_________________ A. pollution in the oceans B. the a C. the amounts of poison in shell fish

4

B. Oil poured at sea when the oil tanks

43. Which of the following is illegal? A. Pouring oil into the sea from land, especially when there is no other choice. B. Allowing waste materia

44. What does the underlined word European waters' mean? A. The seas around Europe and Africa.

黄帅修改

2 翻版必究

你若安好

便是晴天

C. The Arctic Ocean.

45. Which of the following statements is WRONG according to the

B. The water body of the earth will be dead by the year 201 C. It's possible that all the creatures in the sea will die out if no action is taken. D. Some kinds of the living things in the waters have been poisoned and

【A 篇答案与解析】

41—45 DDCDA

本文说明的是海水的污染问题之一: 向海中倾倒油所导致的污染。 如果不立刻采取措施的话,在 2010 年之前所有的海洋就极有可能都变 成死水一潭。 41.D。主旨大意题。短文说明的是海水的污染问题之一: 向海中倾倒 油所导致的污染。所以正确答案为选项 D 42.D。细节理解题。根据第二段的第二句话“It is almost impossible to measure how much waste water and industrial waste end up in our oceans 43.C。 细节理解题。 根据第二段 “It is illegal to pour oil into the sea close to the shore”可知。44.D。猜测词义题。根据选项的内容,只有 D 项中 的黑海和地中海是在欧洲,
黄帅修改
3 翻版必究

你若安好

便是晴天

45.A。 是非判断题。 根据第一段可知,如果不立刻采取措施的话,在 2010 年之前所有的海洋就极有可能都变成死水一潭 ,所以现在还没有出现 这样情况。

B(words:303 & 174)

A Plan For Exploring Mars (火星探索计划) NASA is moving ahead with plans to put a long-armed lander on Mars’ icy north pole to search for clues① for water and possible signs of life. The $386 million Phoenix Mars is planned to touch down in the Martian arctic in 2008. The stationary probe will use its robotic arm to dig into the icy land and pick up soil samples② to analyze. In 2002, the Mars Odyssey orbiter spotted evidence of ice-rich soil near the arctic surface. Scientists hope the Phoenix mission will find clues to the geologic history of water on the Red Planet and determine whether microbes③ existed in the ice. Phoenix will be the first mission of the Mars Scout program, a renewed, low-cost effort to study the Red Planet. “The Phoenix mission explores new territory in the northern plains of Mars analogous to the permafrost regions on Earth,” Peter Smith said.
黄帅修改
4 翻版必究

你若安好

便是晴天

True to its name, Phoenix rose from the ashes of previous④ missions. The lander for Phoenix was built to fly as part of the 2001 Mars Surveyor program. But the program broke down after the well-known disappearance of the Mars Polar Lander in 1999. The Polar Lander lost contact during a landing attempt near the planet’s south pole after its rocket engine shut off prematurely, causing the spacecraft to fall about 130 feet to almost certain destruction. The Phoenix probe had been in storage at a Lockheed Martin clean room in Denver before it was reused for its present mission. It will carry science instruments that were designed for the Mars Surveyor program including an improved panoramic camera and a trench-digging robotic arm. Phoenix will lift off from the Kennedy Space Center in August 2007 and land on the planet nine months later. Notes:

① clue n. 线索 ② sample n. 标本,样品 ③ microbe n. 微生物 ④ previous adj. 先前的
46. The passage mainly tells readers that _________. A. clues of water will be found in Phoenix B. Phoenix will be sent to find clues of water on Mars C. August 2007 will see Phoenix lift off
黄帅修改
5 翻版必究

你若安好

便是晴天

D. the Mars Scout program will be carried out 47. The underlined word “prematurely” (Paragraph 5) means _________. A. on time D. ahead of time 48. According to the passage, we know Phoenix will land on Mars _________. A. in May 2008 B. in August 2007 C. in August 2008 D. in September 2008 49. According to the passage, the name “Phoenix” is after the meaning of _________. A. rebirth hope 50. After Phoenix lands on Mars, we can infer it will firstly _________. A. find soil samples and send them to the earth B. look for the icy land to dig for the soil samples C. take photos and send them to the earth D. find the remains of the Mars Polar Lander 【答案与解析】 46. B 46—50 BDAAB B. death C. energy D. B. behind the time C. out of work

主旨大意题。文章的第一段就是该文章的主题句,由此可知 文章要讲述的主要内容。
黄帅修改
6 翻版必究

你若安好

便是晴天

47. D 词义猜测题。由后面的句子可知 Phoenix 是在空中离地面 120 英尺处坠向地面,因此可以推测 rocket engine 提前结束工作。 48. A 细节计算题。由文章最后一段最后一句可以计算出。 49. A 推理判断题。由第五段的第一句可知。 50. B 推理判断题。由文章的第二段可知,Phoenix 的目的就是要通 过挖掘冰地,取出样本进行研究。因此,它首先要寻找冰地 C (words:269&190)

Protecting Copyright (版权保护) Having finished her homework, Ma Li wants some music for relaxation①. As usual, she starts her computer and goes to Baidu.com to download music files. But this time she is surprised when an announcement about protecting songs’ copyright bursts onto the screen. The age of free music and movie downloads may have come to an end as Web companies like Baidu are accused of pirating copyright. Lawsuits② have been filed against four websites offering free downloads. In September 2005, a Beijing court ordered Baidu to pay recording company Shanghai Push compensation for their losses. Baidu was also told to block the links to the pirated music on the website. This caused a heated discussion on Interact file sharing. “Baidu’s defeat in the lawsuit shows it is not right to get copyrighted songs without paying. Downloaders may face lawsuits or fines,” said an
黄帅修改
7 翻版必究

你若安好

便是晴天

official. Like many teens, Huang Ruoru, an 18-year-old girl from Puning in Guangdong Province, doesn’t think that getting music from websites is wrong. She always shares her favourite songs downloaded from Baidu with her friends. When told about the lawsuit, she began to feel a little guilty about obtaining others’ work without paying. However, other teenagers have different ideas. Wang Yafei, a Senior 2 girl from Jinan, Shandong Province pointed out that file sharing is a good way to promote pop singers. “If I download a song and really like it, I will buy the CD,” she said. “So what the recording companies really should concentrate on is improving their music, rather than pursuing③ file-sharers.” Notes:

① relaxation n. 娱乐 ② lawsuit n. 诉讼 ③ pursue vt. 追赶,追击
51. Which of the following best describes the passage? A. Music on the Internet is of better quality. B. Downloading material can be illegal. C. It’s good to get free music on the Internet. D. Baidu is a popular web company. 52. The four web companies were put to court because _________.
黄帅修改
8 翻版必究

你若安好

便是晴天

A. they got copyrighted songs without paying B. they downloaded copyrighted music for people C. they make copyrighted files for free downloads D. they offer free music on line 53. How do some of the teenagers feel while downloading free music after the lawsuit? A. A bit guilty. D. Awfully sorry. 54. B. A little sad. C. Extremely angry.

黄帅修改

9 翻版必究


相关文章:
高中英语阅读理解专题训练.doc
高中英语阅读理解专题训练 - 高中英语阅读理解专题训练 第一节:阅读理解(共 1
高中英语阅读技巧及专题训练(含答案).doc
高中英语阅读技巧及专题训练(含答案) - 高中英语阅读技巧及专题训练(含答案) 一、题型知识 短文的体裁涉及记叙文、说明文、议论文和应用文等;题材涉及政治、经济、...
高中英语阅读理解专题训练(附答案).doc
高中英语阅读理解专题训练(附答案) - 高中英语阅读理解专题训练 第一节:阅读理
高中英语新人教版完形填空、阅读理解专题训练_图文.doc
高中英语新人教版完形填空、阅读理解专题训练 - 完形填空 阅读理解 高效训练 1
高一英语阅读理解专项训练2.doc
高一英语阅读理解专项训练2 - 高一英语阅读理解专项训练 高一英语阅读理解专项训练 二 项训 略读 略读(skimming)是利用较短的时间粗略地阅读全文的阅读策略,其主要...
最新高一英语阅读理解专题训练大全.doc
最新高一英语阅读理解专题训练大全 - 最新高一英语阅读理解专题训练大全 议论文体
高二英语阅读理解专项训练(一).pdf
高二英语阅读理解专项训练(一) - 高中数学培训 http://kaoshi.china.com/gaokao/wangxiao/ 高二英语阅读理解专项训练(1) 摘要:在线高考网汇集整理,以...
...高中英语阅读理解题型体裁解读、解题技巧及练习(附....doc
全攻略-高中英语阅读理解题型体裁解读、解题技巧及练习(附答案) - 高考英语阅读
高中英语阅读理解专题训练.doc
高中英语阅读理解专题训练 - 高中英语阅读理解专题训练 (第 10 套) 第一节
高中英语阅读理解专题训练___(_1_).doc
高中英语阅读理解专题训练___(_1_) - 高中英语阅读理解专题训练 ( 每篇
高一英语阅读理解专项练习:议论文类1.doc
英语阅读理解| 高一| 高一英语阅读理解专项练习:议论文类1_英语_高中教育_教
高中英语阅读理解专题练习.doc
高中英语阅读理解专题练习 - 高中英语阅读理解专题练习 一、阅读理解(本大题共
高一英语阅读理解专项训练及答案.doc
高一英语阅读理解专项训练及答案 - 阅读理解专项训练 A. If you tra
高中英语阅读理解专题训练_图文.doc
高中英语阅读理解专题训练(广东专版 每篇 5 小题) (第 9 套) 第一节:阅
高中英语阅读理解练习题100(附有答案).doc
高中英语阅读理解练习题100(附有答案)_英语_高中教育_教育专区。1 阅读理解技巧阅读理解题是考查学生对活的语言材料的理解能力, 即通过阅读材料获得信息的能力。 ...
高二英语阅读理解专项练习.doc
高二英语阅读理解专项练习_英语_高中教育_教育专区。针对高二英语 阅读理解专项练习: 阅读理解专项练习: 1 When families gather for Christmas dinner, some will ...
高中英语阅读理解专题训练 ( 一 ).doc
高中英语阅读理解专题训练 ( 一 ) - 高中英语阅读理解专题训练 (广东专版
2015高中英语阅读理解专题训练 ( 五 ).doc
2015高中英语阅读理解专题训练 ( 五 ) - 高中英语阅读理解专题训练 (广
高中英语阅读理解练习题.doc
高中英语阅读理解练习题。阅读理解解题技巧阅读理解题是考查学生对活的语言材料的理解
高中英语阅读理解专题训练 ( 1 ).pdf
高中英语阅读理解专题训练 ( 1 ) - 高中英语阅读理解专题训练 (广东专版
更多相关标签: