当前位置:首页 >> 英语 >>

山西省太原市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(2)


太原市 2014 高考英语阅读理解一轮(暑假)训练题(2)及答案

A new study of 8,000 young people in the Journal of Health and Social Behavior shows that although love can make adults live healthily and happily,it is a bad thing for young people.Puppy love(早恋)may bring stress for young people and can lead to depression(忧郁症) .The study shows that girls become more depressed than boys, and younger girls are the worst of all. The possible reason for the connection between love and higher risk of depression for girls is “loss of self”.According to the study,even though boys would say “lose themselves in a romantic relationship”,this “loss of self” is much more likely to lead to depression when it happens to girls.Young girls who have romantic relationships usually like hiding their feelings and opinions.They won’t tell that to their parents. Dr Marianm Kaufman,an expert on young people problems,says 15% to 20% young people will have depression during their growing . Trying romance often causes the depression.She advises kids not to jump into romance too early.During growing up, it is important for young people to build strong friendships and a strong sense of self.She also suggests the parents should encourage their kids to keep close to their friends,attend more interesting school activities and spend enough time with family. Parents should watch for signs of depression—eating or mood changes—and if they see signs from their daughters or sons,they need to give help.The good news is that the connection between romance and depression seems to become weak with age.Love will always make us feel young,but only maturity(成熟)gives us a chance to avoid its bad side effects. 63.What’s the main idea of the passage? A.Puppy love may bring young people depression. B.Parents should forbid their children’s love. C.Romance is a two?edged sword for adults. D.Romance is good for young people.
-1-

64.Which of the following is more likely to have depression? A.Young people who have a strong sense of selfishness. B.Young boys whose parents watch for their behavior. C.Young girls who always hide their feelings and opinions. D.Careless parents whose children are deep in love. 65.What can be inferred from the passage? A.Lacking love can lead young people to grow up more quickly. B.Early love makes young people keep close to their friends and parents. C.Parents should help their children to be aware of the signs of depression. D.The older a woman is,the less likely she seems to lose herself in romance. 66.What’s the author’s attitude towards puppy love? A.Confused C.Disinterested B.Disapproving D.Scared

参考答案-------------C. 63-66 ACDB ***********************************************************结束

D Professor Wiseman expects thousands of people to take part in an experiment in controlling dreams. Participants will download a specially designed iphone app that turns their phone into a dream factory.Placed on the bed ,the phone can monitor when a sleeper is not moving, which suggests the onset of dreaming.It then plays a carefully crafted(精 心制作的)“soundscape”designed to produce pleasant scenes such as walking in the woods, or lying on a beach.The idea is that this will influence dreaming, causing dreamers to form fantasyland inspired by the sounds they are hearing.At the end of the dream the app sounds a gentle alarm to wake the dreamer, who submits a brief description of the dream to a “dream catcher”database(数据库) . Prof Wiseman, from the University of Hertfordshire, who is best known for his research on sleeps, said,“Getting a good night’s sleep and hav ing pleasant dreams
-2-

promotes people’s productivity, and is necessary for their mental and physical well being. Despite this we know very little about how to influence dreams.This experiment aims to change that.” As many as 10,000 people are expected to take part in the study, declared at the Edinburgh International Science Festival.Prof Wiseman teamed up with app developers YUZA, which created the“ Dream:ON” software.Participants will be encouraged to share their dreams via Facebook and Twitter. A national survey conducted for the experiment found that 21% of people had trouble sleeping and 15%suffered from unpleasant dreams.Prof Wiseman said people feeling low dreamed far more than others, and often had negative dreams.“Perhaps improving their dreams might help them,”he added. The “Dream:ON” app can be downloaded for free from iTunes or via the project site, http:∥dreamonapp.com. 67.What is the special function of the “Dream:ON”software? A.Recording the process of dreams. C.Stopping unpleasant dreams. B.Sweetening dreams. D.Waking up dreamers.

68.Why does professor Wiseman carry out the experiment? A.To improve the quality of sleeping. B.To analyse mental effect on dreamers. C.To set up a worldwide dream database. D.To know about how to affect dreams. 69.If you volunteer to participate in the study, you are expected to A.pay to download the“Dream: ON”app B.lie on a beach with your smartphone on C.present your dreams via Facebook and Twitter D.design a pleasant situation according to the sound 70.The word “onset”in the 2nd paragraph probably means A.influence C.starting B.background D.ending . .

-3-

参考答案------------D. 67-70 BDCC ************************************************************结束

4、 (2011 年陕西一省宝鸡市高三教学质量检测) Full Name: Cristiano Ronaldo Santos Averir, a world-famous football player.

Age: 25.Born in 1985.Nationality: Portugal. Position: Winger(边锋)

Shirt number: 7. Former club: Sporting Lisbon. Special move: first-rate stepover trick(交叉跨步动作). Now he is being interviewed by a journalist from the sports column of BBC. The following are part of their interview.

Q: Are you the best winger in the world now, Cristiano?

A: I’11 try to be the best, but it’s not really for me to say! To be honest with you, I don’t really compare myself to other wingers in football. I want to improve all the time, give 100 percent and play to the best of my ability. I will carry on doing that until the end of my career.

Q: Who is the most skillful player in the world?

A: There are a lot of fantastic players who ere extremely talented, but diff erent players have different strengths! Some are expert at dribbling (带球) with ball, while others pass the ball very well instead. The players have different techniques. So it’s difficult to pick just one out.

Q: Do you make sure your own tricks up, or do you copy other stars like Ronaldinho?

A: They are not inspired by other players — they just come from me! They’re something that I’ve worked on in training sessions and in games for many years now. I try to work on them by mysel f and then they just come naturally to me in games!

-4-

Q: Who’s more skillful, you or Wayne Rooney?

A: I think we’re just different players! There is no doubt that Wayne Rooney is a great player and very talented. He’s got his own individual style and I’ve got mine. We are trying to be ourselves:

Q: So how often do you practice your tricks and skills?

A: To be honest, they’re just something I’ve done since I was very young. All the tricks I do during games are things that I have developed throughout my career. I’m improving year after year. I just want to carry on getting better and better and learning more and more tricks.

(1)According to the interview, which of the following is not true?

A.Cristiano devotes himself to his football career.

B.Cristiano thinks a great player should have their own strengths.

C.Cristiano denies that he is the best football player in the world modestly.

D.Cristiano refuses to admit there are outstanding football players in the world.

(2)From the interview we can learn that Cristiano’s tricks are developed by ____.

A.copying other football stars like Ronaldinho

B.working on in training sessions and in games himself throughout his career

C.learning from his coaches and partners

D.building up his own individual style in the practice

(3)Which of the following is the unique skill of Cristiano Ronaldo?

A.Stepover trick.

B.Receiving the ball.
-5-

C.Passing the ball.

D.Dribbling.

(4)From the interview we can infer that Cristiano Ronaldo is ____.

A.young, honest and clever

B.skillful, talented, modest and hard-working

C.fantastic, proud and ambitious

D.special, frank and skillful

【解析】 本文是记者对一位足球明星的采访。这位明星不仅聪明,有天赋,而且还很用功,取得了成 就不骄傲,这些素质使他成为了世界上一流的边锋。

(1)D 正误判断题。根据 Cristiano 对第二个问题的回答 "There are a lot of fantastic players who are extremely talented" 可知 D 项内容错误。

(2)B 细节理解题。根据 Cristiano 对第三个问题回答中的关键信息可知,他的球技不是模 仿他人的,而是在多年的训练和比赛中自己摸索出来的,故选 B 项。

(3)A 细节理解题。根据第三段中的 Special move 可知,这位明星的特殊动作是交叉跨步, 故选 A。

(4)B 推理判断题。从 flrst-rate “一流的”可知他的动作很熟练;从他从小就开始踢球可 知他很有天赋 (talented);从不认为他是世界上最佳的边锋可知他谦虚 (modest);从一直 想提高自己并要坚持到他职业生涯结束为止可知他很努力 (hard-working)。故选 B。

*************************************************************结束

-6-

As a student, you must be excited to know something about American school students. In fact, just like in China, in the United States, high school is usually divided into two periods, the first two or three years are called “junior high school” and the other is “senior high school”. In China, children enjoy free educa tion of nine years, but in the United States, the students enjoy free education until they are 18 years old. As a result of the free education system , American children have little difficulty in going to senior high school.

6 8. Activities outside of the classroom refer to __________. A. what the students do after class in school B. what the students learn in extra classes C. what a music group or a sports team do D. what the teachers do after class for the students 69. Which of the following statements is NOT true? A. The time of free education in China is longer than that in America. B. Those who get good marks can go to a good university. C. American students can take all kinds of subjects during the high school period. D. They can be allowed to join the next grade even if they fail the school-year exam. 70. The writer of the passage tells us the truth that ________. A. the atmosphere in high schools is quite different from that in a university B. none of the schools in cities are good for learning C. suburban high schools are good places for learning D. all the American students want to go to university

参考答案 68-70 AAC *****************************************************结束
-7-

Grown-ups know that people and objects are solid. At the movies, we know that if we reach out to touch Tom Cruise, all we will feel is air. But does a baby have this understanding? To see whether babies know objects are solid, T. Bower designed a method for projecting an optical illusion (视觉影像) of a hanging ball. His plan was to first give babies a real ball, one they could reach out and touch, and then to show them the illusion. If they knew that objects are solid and they reached out for the illusion and found empty air, they could be expected to show surprise in their faces and movements. All the 16-to 24- week -old babies tested were surprised when they reached for the illusion and found that the ball was not there. Grown-ups also have a sense of object permanence. We know that if we put a box in a room and lock the door, the box will still be there when we come back. But does a baby realize that a ball that rolls under a chair does not disappear and go to never-never land? Experiments done by Bower suggest that babies develop a sense of object permanence when they are about 18 weeks old. In his experiments, Bower used a toy train that went behind a screen. When 16-week-old and 22-week-old babies watched the toy train disappear behind the left side of the screen, they looked to the right, expecting it to reappear. If the experimenter took the train off the table and lifted the screen, all the babies seemed surprised not to see the train. This seems to show that all the babies had a sense of object permanence. But the second part of the experiment showed that this was not really the case. The researcher substituted(替换)a ball for the train when it went behind the screen. The 22-week-old babies seemed surprised and looked back to the left side for the train. But the 16-week-old babies did not seem to notice the switch(更换). Thus, the 16-week-old babies seemed to have a sense of “something permanence,” while the 22-week-old babies had a sense of object permanence related to a particular object. 60. The passage is mainly about ____________. A. babies’ sense of sight objects C. effects of experiments on babies feelings
-8-

B.

babies’

understanding

of

D. different tests on babies’

61. In Paragraph 3, “object permanence” means that when out of sight, an object ___________. A. still stays solid is beyond reach 62. What did Bower use in his experiments? A. A screen. B. A chair. C. A film. D. A box. B. keeps its shape C. still exists D.

B----60. B 61. C 62. A **************************************************************结束

-9-


相关文章:
山西省太原市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(2).doc
山西省太原市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(2)_英语_高中教育_教育
山西省太原市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(5).doc
山西省太原市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(5)_英语_高中教育_教育专区。太原市 2014 高考英语阅读理解一轮(暑假)训练题(5)及答案 Mosquitoes (蚊子) ...
山西省太原市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(1).doc
山西省太原市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(1)_英语_高中教育_教育专区。太原市 2014 高考英语阅读理解一轮(暑假)训练题(1)及答案 (南昌市高三年级第一...
山西省太原市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(10).doc
山西省太原市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(10)_英语_高中教育_教育专区。太原市 2014 高考英语阅读理解一轮(暑假)训练题(10)及答案 A Camp memories ...
山西省太原市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(4).doc
山西省太原市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(4)_英语_高中教育_教育专区...QMA D. QCFM (2)According to the text,which of the following is NOT ...
山西省太原市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(3).doc
山西省太原市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(3)_英语_高中教育_教育
山西省太原市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(9).doc
山西省太原市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(9)_英语_高中教育_教育专区。太原市 2014 高考英语阅读理解一轮(暑假)训练题(9)及答案 ( A ) Once there ...
山西省太原市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(6).doc
山西省太原市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(6)_英语_高中教育_教育专区。太原市 2014 高考英语阅读理解一轮(暑假)训练题(6)及答案 【跟踪演练】 (2011...
山西省太原市2016高考英语二轮复习 阅读理解训练(2).doc
山西太原市2016高考英语二轮阅读理解训练(2)请认真阅读下列短文,从短文后各题所...D 66. C 【2014高考英语南京市、盐城市一模】 请认真阅读下列短文,从短文后...
山西太原市2016高考英语二轮阅读理解训练(1)及答案.doc
山西太原市 2016 高考英语二轮阅读理解训练(1)及答案 【2014高考英语南京市、盐城市一模】 请认真阅读下列短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出...
2016山西太原高考英语二轮阅读理解训练(1).doc
山西太原市2016高考英语二轮阅读理解训练(1)请认真阅读下列短文,从短文后各题所...A 62. D 22014高考英语南京市、盐城市一模】 请认真阅读下列短文,从短文...
2016山西太原高考英语二轮阅读理解训练(3).doc
山西太原市 2016 高考英语二轮阅读理解训练(3)阅读下列短文,从每题所给的四
高考英语一轮复习 阅读理解系列训练(86)1.doc
高考英语一轮复习 阅读理解系列训练(86)1 - 广安市 2017 高考英语阅读理解一轮系列训练(86) 阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)...
山西省太原市2016高考英语二轮复习阅读理解训练(1).doc
山西省太原市2016高考英语二轮复习阅读理解训练(1) - 山西太原市2016高考英语二轮阅读理解训练(1) 请认真阅读下列短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项...
山西省太原市2014届高三英语模拟考试试题(一)新人教版.doc
山西省太原市2014高三英语模拟考试试题(一)新人教版 - 太原市 2014 年高三年级模拟试题(一) 英语试卷 (考试时间:下午 2:304:30) 注意事项: 1. 本试题...
山西省太原市2016高考英语二轮复习 阅读理解训练(4).doc
山西太原市 2016 高考英语二轮阅读理解训练(4)阅读...qualifications required by each of the -2- ...参考答案】DCBC 【2014 高考英语陕西省一模联考试题...
山西省太原市2014届高三模拟考试(一)英语试题 Word版含....doc
山西省太原市2014高三模拟考试(一)英语试题 Word版含答案_英语_高中教育_教育专区。太原市 2014 年高三年级模拟试题(一) 英语试卷 (考试时间:下午 2:304:...
山西省太原市2014届高三下学期第一次模拟考试英语试题(....doc
山西省太原市2014高三下学期第一次模拟考试英语试题(解析版) - 山西省太原市 2014高三下学期第一次模拟考试英语试题 (解析版) (考试时间:下午 2:304:...
2014江苏省溧水县高考英语最后冲刺 阅读理解巩固训练2.doc
2014江苏省溧水县高考英语最后冲刺 阅读理解巩固训练2_高三英语_英语_高中教育_教育专区。2014 江苏省溧水县高考英语阅读理解巩固训练阅读理解 (2013太原市二模,B)...
高考英语一轮复习 阅读理解选编42.doc
高考英语一轮复习 阅读理解选编42 - 安徽和县 2017 高考英语阅读理解(一轮)选编 阅读理解训练 (2015山西省太原市二模) Washington: NASA has announce...
更多相关标签: