当前位置:首页 >> 英语 >>

备战2014高考英语 信息匹配和阅读理解训练题(1) 附答案


辽宁鞍山市 2014 高考英语信息匹配、阅读理解训练题(1) 附答案

任务型阅读
(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多 余选项。 Warren Buffett For someone who is such a successful investor, Warren Buffett comes off as a pretty ordinary guy. He was born on August 30, 1930. __71__ He used to go door? to?door and sell soda water. When his family moved to Washington, Buffett became a paperboy for The Washington Post. Buffett ran his five paper routes and even added magazines to round out his product offerings. While still in school, he was making$ 175 a month, a full?time wage for many men. __72__ He spent $ 1,200 on 40 acres of farmland in Nebraska. He and a friend also made $ 50 a week by placing pinball machines in barber shops. They called their venture(企业) Wilson Coin Operated Machine Co. Already a successful small?time businessman, Buffett wasn't interested in going to college but ended up at the University of Pennsylvania—his father encouraged

him to go. __73__ But he was turned down, which had to be one of the worst admission decisions in Harvard history. The outcome affected Buffett's life, for he ended up attending Columbia Business School, where he studied under Professor Benjamin Graham the father of securities analysis who provided the foundation (基础) for Buffett's investment strategy. From the beginning, Buffett made his fortune from investing. He started with all the money he had made from selling soda water, delivering papers, and operating pinball machines. Between 1950 and 1956, he grew his $ 9,800 to $ 14,000.
第 1 页 共 12 页

__74__ And then he gradually drew in other investors through word of mouth and very attractive terms. __75__ He doesn't collect houses or cars or works of art, and he disdains(鄙 视) companies that waste money on expensive cars, private dining rooms, and high ?priced real villas. He is a creature of habit—same house, same office, same city, same soda water. A. Then Buffett applied to Harvard Business School. B. Buffett is more likely to be found in a four?star restaurant. C.When he was 14, Buffett developed great interest in investment. D.Even as a young child, Buffett was serious about making money.
【来源:全,品?中&高*考*网】

E. One thing is for sure about Buffett: he is happy to do what he is doing. F. Buffett's investment strategy mirrors his lifestyle and his overall philosophy. G. From there, he organized investment partnerships with his family and friends. 【答案】71.D 72.C 73.A 74.G 75.F

【来源:全,品?中&高*考*网】

阅读理解 Most kids suffer from the common cold up to 10 times a year.Right now,there is no known cure for sniffles,sneezes,and coughs. But help could be on the way.Scientists recently announced they have made some progress in finding a cure for the common cold.The rhinovirus (rhino is Greek for “nose”) causes more than 50 percent of most colds.A team of researchers from around the United States has decoded (解码) the 99 known strains,or types,of rhinovirus. It turns out the virus that causes a simple cold is much more complicated than researchers once thought.Scientists have determined that you can have two separate strains of rhinovirus at the same time.Those strains can work together.The viruses can move their genetic material slowly
第 2 页 共 12 页

inside your body.And if that happens,a whole new strain of virus gets created. The rhinovirus’s ability to change like that makes one person’s cold different from another person’s.Therefore,it’s very difficult to develop an effective vaccine (疫苗) to fight it.But this new research does open the door for developing more effective ways to treat colds once a person has one.“We may have to have four or five drugs,and you’d need a test at your doctor’s office to know which drug will work.We are now quite certain that a very effective treatment for the common cold is at hand,” said Dr. Stephen B.Liggett,an author of the rhinovirus study. Liggett also hopes that finding a way to fight rhinovirus will help people who suffer from asthma (哮喘).Common colds set off more than 50 percent of asthma attacks.So if colds can be cut short,then a major cause of asthma attacks is gone too. But don’t put away the chicken soup just yet. There’s still lots of testing and development to be done before any of these cold “cures” can be available to the public.Drug development and government approval can take many years.So,for now,just keep washing your hands and get plenty of rest.Doctors say that’s the best way to stay away from the sniffles. 1.The third paragraph is mainly about ________. A.how the coldcauser works and how it is created B.how scientists devote their efforts to the cold research C.what remains to be done in dealing with the common cold D.why children suffer from the common cold so often 2.Why is it difficult to develop an effective vaccine to fight the common cold? A.Because medical technology isn’t advanced enough. B.Because no two colds are caused by exactly the same strain of virus. C.Because it’s not worth developing a vaccine for the common cold. D.Because many drugs for the common cold have already been invented. 3.What does the underlined sentence imply?
第 3 页 共 12 页
【来源:全,品…中&高*考*网】

A.Never throw away the chicken soup while you are eating chickens. B.Don’t think that drinking chicken soup is an effective way to prevent colds. C . Don ’ t take it for granted that these cold “ cures ” can be put into clinical practiceimmediately. D.Don’t drink any chicken soup before you get recovered from a cold. 4.Which statement is NOT true according to the passage? A.Most of colds are caused by the rhinovirus. B.Scientists had thought the cold viruses are far more complicated than facts. C.Over half of asthma attacks are related to common colds. D.An effective cure for the common cold is about to be found.
【来源:全,品?中&高*考*网】

5.Which of the following could be the best title for the passage? A.Protect Your Kids from the Common Cold B.You Only Do It by Nature If You Catch a Cold C.Scientists Make Progress in Curing the Common Cold D.Useful Tips for You to Stay away from the Sniffles

【参考答案】---------阅读理解 1.A 2.B 3.C 4.B 5.C

****************************************************************结束

(201*· 河南部分重点联考) Most Americans would have a difficult time telling you, specifically, what are the values which Americans live by. They have never given the matter any thought. Over the years I have introduced thousands of international visitors to life in the United
第 4 页 共 12 页

States. This has caused me to try to look at Americans through the eyes of foreign visitors. I am confident that the values listed in this booklet describe most (but not all )Americans, and that understanding these values can help you, the international visitor, understand Americans. It is my belief that if foreign visitors really understand how deeply these 13 values are ingrained in Americans, they will then be able to understand 95% of American actions—actions which might otherwise appear “strange”, “confusing”, or “unbelievable” when evaluated from the perspective (aspect) of the foreigner's own society and its values. The different behaviors of a people or a culture make sense only when seen through the basic beliefs, assumptions and values of that particular group. When you encounter (meet) an action, or hear a statement in the United States which surprises you, try to see it as an expression of one or more of the values listed in this booklet. 1. An ordinary American can't tell you his/her value system because ________. A. this is something an American lives by B. everyone will have his/her own value system C. he/she has never thought about it D. values are something often in their thought 2. The author lists 13 values in his booklet to ________. A. invite foreigners to visit America B. look at Americans through the eyes of foreign visitors C. describe the confusing actions of most Americans D. help international visitors understand Americans 3. The underlined word “ingrained” in Line 2, Paragraph 3 most probably means “________”. A. rooted in the minds
第 5 页 共 12 页

B. found in the grains C. planted for food D. prepared with grain 4. Visitors sometimes find Americans behave in a strange, confusing or unbelievable way, probably because ______. A. Americans are hard to understand B. Americans have values which are entirely different from their own C. they view Americans according to the values in their own society D. it is difficult to understand any people when you first encounter them 答案与解析: 本文是一本书的序言。作者观察到,很多外国游客对美国人的行为举止觉得很奇 怪,而这是因为他们不了解美国人的价值观。于是作者写了一本小册子介绍这些价值 观。了解了这些东西,人们就不会觉得美国人的行为“怪异、不可思议”了。 1.C 细节理解题。第一段说,美国人很难告诉你他们奉行的价值观是什么,因为

他们从来没有想过这个问题。 2.D 推理判断题。由第二、三段的内容可知作者列出美国人的 13 条价值观是为了 帮助外国游客理解美国人的行为举止。
【来源:全,品…中&高*考*网】

3.A 词义猜测题。结合上下文内容可知这 13 条是美国人从来不加考虑而奉行的价 值观,因此这些是深深地扎根于美国人的大脑中的东西,画线词的含义应该是 A 项。 4.C 推理判断题。第三段说假如外国游客从自己的文化价值观的角度去看美国人

的行为,他们就会觉得美国人的行为表现“怪异,让人看不懂,难以相信”,由此可知 选 C 项。 ************************************************************结束
第 6 页 共 12 页

(2010*唐山联考) We thought we had it all—a beautiful house, three healthy children and one more on the way, two cars, a couple of fourwheelers for entertainment—and we loved it. Then, the market turned and my husband's job at a construction company was gone. The company was closing down for good. We both started looking for jobs right away, but there weren't any to be found. With each passing day we were getting increasingly worried and we continued to work together in order to pull our family through. The__more__we__pulled__together,__the__closer__we__got. I felt feelings of admiration for my husband that I hadn't felt in years. That's why it was so hard for me to watch him blame himself for our present situation. I continually asked him to stop, but he seemed to want to punish himself for not having a job. Finally, one afternoon I pulled him aside and said, “We have four healthy children and each other. That's what's important. That makes you a rich man.” “But what if we lose the house? They'll hate me—you'll hate me,” he replied. I smiled at him and put my hands on both sides of his face to make him look me in the eye. “No matter where we live I will be happy—as long as I have you.” I smiled again. In all the struggling together I had found that deep love for him that I had on the day we said “I do”. I could see his shoulders and neck relaxed. He held me close and we were able to talk and plan and dream together in a way that we hadn't for quite some time. It was a turning point for us as a couple and a family. We are still struggling for our better life, but I consider us well- because we have off
第 7 页 共 12 页

something that money can't buy and no one can take away from us. 1. The underlined sentence in the second paragraph means that ________. A. they became closer as they struggled together B. they hoped to find jobs in the same company C. neither of them had the courage to face the difficulty D. they were trying to make their relationship closer 2. We can learn from the passage that ________. A. they both found good jobs at last B. both of them were worried about joblessness C. her husband was to blame for the unemployment D. they didn't love each other when they got married 3. Which of the following can best describe their present life? A. Bitter but easy. B. Comfortable and happy. C. Hard but warm. D. Well- and relaxing. off 4. The best title of the passage might be ________. A. We Have It All C. A Perfect Couple 答案与解析: 经济危机发生以后,丈夫的失业使作者的家庭生活发生了变化。丈夫常常因找不到 工作而自责,这时作者就安慰他。面临困境,他们能够互相体谅、安慰,虽然他们没有
第 8 页 共 12 页

B. We Find It Again D. A Hard Time

找到工作,但是他们感觉在精神上更富有了。 1.A 猜测句意题。结合语境可知,在丈夫找工作遭遇挫折的时候,妻子与他齐心

协力、渡过难关。可见 The more we pulled together, the closer we got 的含义是:我们越是 团结在一起,我们的心就越靠近对方。 2.B 推理判断题。根据第二段的前两句可知:他们对失业都很担心。故选 B 项。 其他三项与文中内容不符。 3.C 推理判断题。结合文章的内容可知,丈夫失业以后,作者家的生活比以前艰

难,但是他们感受到了一种强烈的爱,所以在心灵深处更加温暖,用 hard but warm 描述 作者一家现在的生活最合适。 4.B 主旨大意题。本文一开始谈到丈夫失业以后,“作者的家庭生活发生了变

化。虽然多次找工作未果,但是他们更团结了,也更看重对方了。从感情方面来说他们 又找回了(We Find It Again)久违的那种情感。We Find It Again 为双关语,既与文中谈到的 工作的话题重合,又暗示他们又找到了(幸福感),最适合作本文标题。

************************************************************结束

(201*· 江西五校联考) Live__the__“American__Dream” What is it: Work & Travel USA Who are qualified: Fulltime college students, above 18 years old About the program: Application for the 2009 Work & Travel USA program has just started. It's an 8~16 weeks' summer program for college students to work and travel in the U.S. Employers include Boeing, Hilton Hotel and 7Eleven. For next summer, about 3,500
第 9 页 共 12 页

positions are open to Chinese students. Applicants must pass a language test and sometimes an interview, and pay a registration fee to join the program. (source : www. Cultureexchange. org) Hundreds__needed__by__Volkswagen What is it: Shanghai Volkswagen jobs Who are qualified: College students graduating in 2009 About it: Shanghai VW offers over 300 positions from engineering to marketing to college students graduating in 2009. Applicants should have an excellent academic record, CET- or the same level language certificate in German, and good computer skills. Campus 6 talks will take place in Shanghai, Changchun, Harbin, Wuhan, Changsha, Nanjing, Beijing and Xi'an from October. (source: campus chinahr. com/2009/pages/csvw) Xiaonei__looking__for__graduates

【来源:全,品?中&高*考*网】

What is it: Oak Pacific Interactive (OPI) internships (实习) Who are qualified: College juniors and first- postgraduate students year About it: OPI is now offering internship positions for test engineer, development engineer and assistant to the director of corporate culture. For engineering positions, candidates should major in computer science or a related field, have communication ability and be familiar with various development languages. For assistant to the director positions, candidates should be adept in document writing, activities organizing and office software. (source: campus. xiaonei. com) 1. These advertisements are most probably advertisements ________. A. on the Internet intended for the general public to read B. in a newspaper intended for large companies to read
第 10 页 共 12 页

C. on the Internet intended for college students to read D. in a newspaper intended for college students to read 2. The opportunity of ________ is offered only to college students graduating in 2009. A. working in America B. traveling in America C. positions in VW D. OPI internship 3. If you want to apply for assistant to the director positions you must ________. A. be good at document writing B. study computer science C. have communication ability D. be familiar with various languages 答案与解析: 本文是网上的三则招聘广告。 1.C 细节理解题。三则广告在 Who are qualified 栏里谈到的招聘对象都是大学

生,且三则广告的 source 栏中都是网址,可知消息来自因特网,故选 C 项。 2.C 细 节 理 解 题 。 由 第 二 则 广 告 中 的 “Who are qualified: College students

graduating in 2009”可知答案为 C 项。 3.A 细节理解题。从第三则广告中的“For assistant to the director positions,

candidates should be adept in document writing, activities organizing and office software.”可 知 A 项符合题意。

*******************************************************************结束
第 11 页 共 12 页

第 12 页 共 12 页


相关文章:
备战2014高考英语 信息匹配和阅读理解训练题(1) 附答案.doc
备战2014高考英语 信息匹配和阅读理解训练题(1) 附答案_英语_高中教育_教育专区。辽宁鞍山市 2014 高考英语信息匹配、阅读理解训练题(1) 附答案 任务型阅读 (共...
备战2014高考英语 信息匹配和阅读理解训练题与答案(1).doc
备战2014 高考英语 信息匹配和阅读理解训 练题答案(1) 任务型阅读 (共
2014高考英语信息匹配指导及训练系列(1)(附答案.doc
2014高考英语信息匹配指导及训练系列(1)(附答案 - 2014 高考英语信息匹配指导及训练系列(1) (附答案 补全对话试题是在情境应答和对话中,抽出其中五个句子,打乱...
备战2014英语阅读理解训练题与答案.doc
备战2014英语阅读理解训练题与答案 - 备战 2014 高考英语 信息匹配和阅读理解训练题答案(1) 任务型阅读 (共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分) 根据短文...
2014年高考英语信息匹配题一轮训练(1).doc
2014高考英语信息匹配题一轮训练(1) 题型解读: 信息匹配题以考查考生快速阅读, 获取信息和处理信息的能力为出发点。 文章体裁属于应用文,与以往高考阅读理解题...
2014年高考英语信息匹配题一轮训练(1).doc
2014高考英语信息匹配题一轮训练(1) 题型解读: 信息匹配题以考查考生快速阅读, 获取信息和处理信息的能力为出发点。 文章体裁属于应用文,与以往高考阅读理解题...
2014高考英语短文改错、信息匹配一轮训练(1)及答案.doc
2014 高考英语短文改错、信息匹配一轮训练(1)答案 短文改错(共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分) 此题要求改正所给短文中的错误.对标有题号的每一行...
2015高考英语信息匹配及任务型阅读一轮训练(1)(答案).doc
2015 高考英语信息匹配及任务型阅读一轮训练(1) (答案) 【2014 高考英语安徽省六校联考】任务型读写 (共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 【来.源:全...
2016湖北黄冈市高考英语阅读理解及信息匹配选练(1)答案.doc
2016湖北黄冈市高考英语阅读理解信息匹配选练(1)答案 - 【2014 高考英语吉林省白山市第一中学二模】 (共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分) 根据短文内容...
2014年高考英语信息匹配题一轮训练(6).doc
2014年高考英语信息匹配题一训练(6)_高考_高中...1. 请阅读下列应用文和相关信息,并按照要求匹配信息...备战2014高考英语 信息... 12页 免费 ...
...高考英语阅读理解好信息匹配一轮练习(1)及答案.doc
张家口市桥东区2016高考英语阅读理解信息匹配一轮练习(1)答案 - 【2014 高考英语河南省开封市一模】 (共 5 小题 ;每小题 2 分 ,满分 10 分) 根据短文...
2014高考英语二轮复习方案专题限时训练(二十四)(新课标....doc
2014高考英语二轮复习方案专题限时训练(二十四)(新课标广东专用) 阅读理解信息匹配1 Word版含解析_高考_高中教育_教育专区。专题限时训练(二十四) [阅读理解...
高考英语信息匹配题解题技巧及练习(修订后).doc
高考英语信息匹配题解题技巧及练习(附答案)一、概述 信息匹配题是近年来高考英语中出现的一个新题型,其目的是考查考生通过快速阅读获取信息处理信息的能 力。从...
2014年高考英语信息匹配题一轮训练(5)_图文.doc
2014 年高考英语信息匹配训练(5) 5.排除...Parent.,故此答案 A。 1 , 5. 请阅读下列应用文...备战2014高考英语 信息... 12页 免费 高考英语...
2014高考英语短文改错、信息匹配一轮训练(25)及答案.doc
2014高考英语短文改错、信息匹配一训练(25)及答案...信息匹配 (共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 ...【参考答案】Key 10 1.去掉 the 5.falls─fall ...
西昌市2016高考英语阅读理解和信息匹配类练习(1)及答案.doc
西昌市2016高考英语阅读理解信息匹配练习(1)答案 - 阅读下列四篇短文
...2015高考英语信息匹配及任务型阅读训练(1)及答案.doc
河北省辛集市2015高考英语信息匹配及任务型阅读训练(1)答案_英语_高中教育_...2014 高考英语综合能力测试题(6) 】 信息匹配(共 5 小题;每小题 2 分,...
2014高考英语二轮(广东专用)专题限时训练:26阅读理解之....doc
2014高考英语二轮(广东专用)专题限时训练:26阅读理解信息匹配 - 专题限时训练(二十六) [阅读理解信息匹配(三)] (限时:35 分钟) A 阅读下列应用文及相关...
湖南株洲市2016高考英语阅读理解和信息匹配练习(5)及答案.doc
湖南株洲市2016高考英语阅读理解信息匹配练习(5)及答案 - 【2015 高
湖南常宁市2016高考英语阅读理解和信息匹配选练(1)及答....doc
湖南常宁市2016高考英语阅读理解信息匹配选练(1)答案 - 【深圳市 2014 高考英语综合能力测试题(9) 】 信息匹配(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分)...
更多相关标签: