当前位置:首页 >> 英语 >>

【三维设计】2017版高考英语大一轮复习Module1DeepSouth跟踪检测外研版选修8(新)


Module 1 Deep South
阅读理解提速练——练速度 (限时:20 分钟) A (2016·河南省洛阳市统一考试)Heritage is our legacy (遗产) from the past, what we live with today, and what we pass on to future generations. Our cultural and natural heritage are both irreplaceable (无可取代的) sources of life and inspiration. Places as unique and diverse as the Pyramids of Egypt, the Great Barrier Reef in Australia and the Great Wall of China make up our world's heritage. The United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO) seeks to encourage the identification, protection and preservation of cultural and natural heritage around the world considered to be of outstanding value to humanity. This is embodied in an international treaty called the Convention Concerning the Protection of the World Cultural and Natural Heritage, adopted by UNESCO in 1972. How does a place become a World Heritage Site? It takes a lot of people to decide. 1)If a country wants one of its places to be on the World Heritage List, it has to ask UNESCO. The place must be important and special. UNESCO put the Great Wall on the list in 1987 because, it said, it was a great part of Chinese culture and beautifully made to go with the land. When a country asks, it must also make a plan for taking care of the place. 2)The World Heritage Committee of UNESCO talks about different places and decides whether to put them on the list. The committee meets every June. Many experts help the committee to decide. 3)After a new place goes on the list, UNESCO gives money to help keep it looking good. If a place is in serious danger, it may be put on the List of World Heritage Sites in Danger. UNESCO gives special care and help to those places. 4)Countries have to give UNESCO regular reports about places on the list. If UNESCO thinks a country isn't taking good enough care of a place, the site will be taken off the list. 语篇解读:本文是一篇说明文。文章告诉我们什么是遗产,如何申请遗产,并呼吁人们 保护遗产。 1.What is the main purpose of Paragraph 1? A.To tell us what is heritage. B.To stress the importance of heritages.
1

C.To explain the aims of protecting heritages. D.To introduce some places of interest in the world. 解析:选 A 段落大意题。本段主要解释了什么是遗产及其大体分类,并列举了几个世 界遗产的例子,所以 A 项正确。 2.About cultural and natural heritage around the world, UNESCO encourages all the following EXCEPT________. A.identification C.protection B.application D.conservation

解析:选 B 细节理解题。根据第二段第一句可知,联合国教科文组织鼓励、认定和保 护世界遗产,并没有提到利用世界遗产,所以选 B 项。 3.If a place successfully becomes a World Heritage Site, the country________. A.can ask UNESCO for more money and help B.should continue to take special care of it C.won't take trouble of caring for it D.will try to put it on the List of World Heritage Sites in Danger 解析:选 B 细节理解题。由短文的最后一段可知,申遗成功后,要对世界遗产继续加 以保护,如果保护不善,该遗产可能会从名录上删除。 4.The purpose of putting a place on the World Heritage List is________. A.to attract more tourists from other countries B.to get more money and help from other countries C.to have it taken better care of D.to make it known to other countries 解析:选 C 推理判断题。通过联合国对一个国家的要求可推知,认定世界遗产的目的 是使其得到更好的保护。 B (2016·沈阳市高三质检)Where should an adventurous tourist go? After you've done sightseeing in London, shopping in New York, tasted the local food in Paris, and danced to your heart's content at the Brazilian Carnival, where else can you go? What exotic (异国风情的) tourist destination awaits you? Well, Antarctica sounds like the holiday of a lifetime! It's considered the last great wilderness on Earth. Just a few scientists in research stations share the icy landscape with penguins and other animals which can cope with the low temperatures.
2

Tourism began in Antarctica in the 1950s and it's still a small scale. About 37,000 tourists are expected there this season, but many won't even leave the boat. The BBC's Juliet Rix visited the frozen continent and asked herself if she should be there at all, causing potential problems to such a sensitive environment. Her tour guide admitted that all visitors leave footprints and they all go to the same place, the accessible coastline, which is also where the penguins and seals go to breed. But some people believe that if carefully controlled, tourism can be good for Antarctica. It has no native population and it needs advocates. Visitors to the icy continent might be ready to support and even to fund its preservation. And they're likely to engage in the discussion about global warming, which has led to the melting of glaciers. According to Rix, guidelines are followed when you're about to set foot in Antarctica and tourists have to disinfect (为??消毒) their boots to make sure no alien species are introduced. And once on land, there's no eating or smoking. Rocks, bone fragments — nothing should be taken as a souvenir and nothing should be left behind. Tourists fortunate enough to visit Antarctica must be aware that this is not their home and keep their fingers crossed that future generations will also be able to enjoy such breathtaking views. 语篇解读: 本文是一篇说明文。 游客应该去南极洲旅游吗?本文介绍了去南极洲旅游的 情况和对游客的要求。 5.According to the second paragraph, we can learn that ________. A.Antarctica has become the best place for people to travel B.only scientists can be allowed to go to Antarctica C.Antarctica is less affected by human activities D.no animals can survive in Antarctica except penguins 解析:选 C 推理判断题。根据第二段的第二句“It's considered the last great

wilderness on Earth.”可知,它被认为是地球上最后的不毛之地。由此可推知,南极洲受 人类活动的影响较小。 6.Juliet Rix's travel in Antarctica mentioned in the fourth paragraph indicates that ________. A.governments should take measures to stop tourists from going to Antarctica B.whether tourists should go to Antarctica or not should be considered carefully
3

C.the animals' habitat in Antarctica has been seriously affected by tourism D.only journalists begin to pay attention to the environmental protection in Antarctica 解析:选 B 推理判断题。根据第四段的“asked herself if she should be there at all, causing potential problems to such a sensitive environment”以及“Her tour guide admitted that all visitors leave footprints and they all go to the same place” 可推知,人们是否应该去南极洲旅游应认真地考虑一下。 7.Which of the following statements is TRUE according to Rix? A.Tourists can eat and smoke in Antarctica. B.Tourists can take something they like from Antarctica. C.Tourists can throw away something they don't need in Antarctica. D.Tourists can enjoy the beautiful scenery in Antarctica. 解析:选 D 正误判断题。根据最后一段的“there's no eating or smoking. Rocks, bone fragments — nothing should be taken as a souvenir and nothing should be left behind”可知, A 、 B 、 C 三项的说法均与原文不符;根据文章结尾处“to enjoy such breathtaking views”可知,游客可以在南极洲欣赏到美丽的景色。 8.Which of the following is the best title of this passage? A.Why can't tourists go to Antarctica? B.How can tourists go to Antarctica? C.Should tourists go to Antarctica? D.Are tourists allowed to go to Antarctica? 解析:选 C 标题归纳题。通读全文的内容可知,文章围绕的是“应该不应该去南极洲 旅游?”这一话题,因此 C 项最适合作标题。 C (2016·甘肃省高三第一次诊断)Even if trees cannot walk, they are still on the move. In parts of the Arctic, entire forests are moving northward. Across the Arctic, temperatures are rising faster than anywhere else in the world. As that happens, the tree line that marks where forests stop and the treeless tundra (冻原) starts has been shifting northward. Trees growing along the tree line must protect themselves from the cold wind. To do this,_plants tend to grow horizontal (水平 的) branches low to the ground. The energy it takes for trees to grow this way means they don't have enough energy to make seeds. But as Earth's climate has been warming, trees no longer have to just grow
4

horizontally. Many can instead grow up toward the sky. This takes less energy. And with all that leftover energy, these trees have started producing more seeds. This happens especially in places where white spruce (白云杉) grows. White spruce, which is a North American tree, is quite able to produce a lot of seeds, which can move long distances in the wind. When wind?blown seeds end up on the tundra beyond the tree line, they eventually can sprout(发芽) new trees. This explains how a forest can move. Of course, the process would work only if the tundra were warm enough. But in recent years, the whole planet has been warming. New trees will provide shelters for some snow. Keeping the sun's rays from making the white surface disappear. Instead, the trees absorb the sun's heat. This warms the surrounding air. The extra warmth encourages even more trees to produce seeds. That further boosts a forest's ability to expand. In addition, more trees will trap more snow, preventing much of it from being blown away. Snow can trap heat in the soil below, which encourages trees to grow. The recent rise of temperatures has helped more trees grow past the tree line. People worry about impacts on the animals that depend on frozen conditions for food and shelter. 语篇解读:本文是一篇科研报告。主要研究了气温升高对北极圈植物的影响。 9.What is the main cause of the trees in the Arctic moving northward? A.The shrinking of northern tundra. B.The rising temperature. C.The fierce and cold wind. D.The abundant resources in the north. 解析: 选 B 细节理解题。 根据第二段的第二句“Across the Arctic, temperatures are rising faster than anywhere else in the world.”以及本段的整体内容可知,不断上升 的气温是北极圈树木北移的主要原因,即 B 项正确。 10.What does the underlined word “this” in Paragraph 2 mean? A.To produce more seeds. B.To move northward. C.To respond to the climate change. D.To protect themselves from the cold wind. 解析:选 D 代词指代题。根据画线词前的“Trees growing along the tree line must protect themselves from the cold wind.”可知, 画线词 this 指代的是本句中的“protect themselves from the cold wind”,故 D 项正确。 11.What can be inferred from the last paragraph?
5

A.New trees can trap the snow, which may make the soil colder. B.The trapped snow prevents new trees from producing more seeds. C.New trees can make the surrounding air warmer. D.New trees can bring more food and shelter to local animals. 解析:选 C 推理判断题。根据最后一段中的“New trees will provide shelters for the surrounding air.”可推知,新树会让周围的空气更加温暖,故 C 项正确。 12.The passage is most probably taken from ________. A.a science report C.a fashion magazine B.a health report D.a children's magazine

解析:选 A 文章出处题。根据文章的整体内容可推知,本文主要研究的是气候变暖对 北极圈植物的影响,故该文应选自科研报告,故 A 项正确。

6


相关文章:
高中英语 Module 1《Deep South》教案2 外研版选修...
高中英语 Module 1《Deep South》教案2 外研版选修8_高三英语_英语_高中教育_教育专区。Module 1 Deep South 教学设计 Period Ⅰ(第一节) Introduction & ...
外研版选修八module1《deep south》第3课时(含答案...
外研版选修八module1deep south》第3课时(含答案)_英语_高中教育_教育专区。...8.depressing 9.obscure 10.absence Ⅱ.根据括号内所给的提示翻译下列句子 1....
更多相关标签: