当前位置:首页 >> 初三数学 >>

2010AMC10美国数学竞赛B卷

2010AMC10 美国数学竞赛 B 卷

2010 AMC10 美国数学竞赛 B 卷 ? 1. What is 100 100 ? 3)(100 100 ? 3) ( ? (A) -20,000 (B) -10,000 (C) -297 (D) -6 (E) 0

2. Makarla attended two meetings during her 9-hour work day. The first meeting took 45 minutes and the second meeting took twice as long. What percent of her work day was spent attending meetings? (A) 15 (B) 20 (C) 25 (D) 30 (E) 35

3. A drawer contains red, green, blue, and white socks with at least 2 of each color, What is the minimum number of socks that must be pulled from the drawer to guarantee a matching pair? (A) 3 (B) 4 (C) 5 (D) 8 (E) 9

4. For a real number x, define ?(x) to be the average of x and x2. What is ?(1)+ ?(2)+ ?(3)? (A) 3 (B) 6 (C) 10 (D) 12 (E) 20

5. A month with 31 days has the same number of Mondays and Wednesdays. How many of the seven days of the week could be the first day of this month? (A) 2 (B) 3 (C) 4 (D) 5 (E) 6

- 1 -

2010AMC10 美国数学竞赛 B 卷

6. A circle is centered at O, AB is a diameter and C is a point on the circle with ∠COB=50°. What is the degree measure of ∠CAB? (A) 20 (B) 25 (C) 45 (D) 50 (E) 65

7. A triangle has side lengths 10, 10, and 12. A rectangle has width 4 and area equal to the area of the triangle. What is the perimeter of this rectangle? (A) 16 (B) 24 (C) 28 (D) 32 (E) 36

8. A ticket to a school play cost x dollars, where x is a whole number. A group of 9th graders buys tickets costing a total of $48, and a group of 10th graders buys tickets costing a total of $64. How many values for x are possible? (A) 1 (B) 2 (C) 3 (D) 4 (E) 5

9. Lucky Larry’s teacher asked him to substitute numbers for a, b, c, d, and e in the expression a ? (b ? (c ? (d + e))) and evaluate the result. Larry ignored the parent these but added and subtracted correctly and obtained the correct result by coincidence. The number Larry substituted for a, b, c, and d were 1, 2, 3, and 4, respectively. What number did Larry substitute for e? (A) -5 (B) -3 (C) 0 (D) 3 (E) 5

10. Shelby drives her scooter at a speed of 30 miles per hour if it is not raining, and 20 miles per hour if it is raining. Today she drove in the sun in the morning and in the rain

- 2 -

2010AMC10 美国数学竞赛 B 卷

in the evening, for a total of 16 miles in 40 minutes. How many minutes did she drive in the rain? (A) 18 (B) 21 (C) 24 (D) 27 (E) 30

11. A shopper plans to purchase an item that has a listed price greater than $100 and can use any one of the three coupons. Coupon A gives 15% off the listed price, Coupon B gives $30 off the listed price, and Coupon C gives 25% off the amount by which the listed price exceeds $100. Let x and y be the smallest and largest prices, respectively, for which Coupon A saves at least as many dollars as Coupon B or C. What is y-x? (A) 50 (B) 60 (C) 75 (D) 80 (E) 100

12. At the beginning of the school year, 50% of all students in Mr. Wells’ math class answered “Yes” to the question “Do you love math”, and 50% answered “No”. At the end of the school year, 70% answered “Yes” and 30% answered “No”. Altogether, x% of the students gave a difference between the maximum and the minimum possible values of x? (A) 0 (B) 20 (C) 40 (D) 60 (E) 80

13. What is the sum of all the solutions of x = 2 x ? 60 ? 2 x ? (A) 32 (B) 60 (C) 92 (D) 120 (E) 124

- 3 -

2010AMC10 美国数学竞赛 B 卷

14. The average of the numbers 1, 2, 3, …, 98, 99, and x is 100x. What is x? (A)
49 101

(B)

50 101

(C)

1 2

(D)

51 101

(E)

50 99

15. On a 50-question multiple choice math contest, students receive 4 points for a correct answer, 0 points for an answer left blank, and -1 point for an incorrect answer. Jesse’s total score on the contest was 99. What is the maximum number of questions that Jesse could have answered correctly? (A) 25 (B) 27 (C) 29 (D) 31 (E) 33

16. A square of side length 1 and a circle of radius the area inside the circle, but outside the square? (A)
π
3
?1

3 share the same center. What is 3

(B)

2π 3 ? 9 3

(C)

π
18

(D)

1 4

(E)

2π 9

17. Every high school in the city of Euclid sent a team of 3 students to a math contest. Each participant in the contest received a different score. Andrea’s score was the median among all students, and hers was the highest score on here team. Andrea’s teammates Beth and Carla placed 37th and 64th, respectively. How many schools are in the city? (A) 22 (B) 23 (C) 24 (D) 25 (E) 26

18. Positive integers a, b, and c are randomly and independently selected with

- 4 -

2010AMC10 美国数学竞赛 B 卷

replacement from the set {1, 2, 3, …, 2010}. What is the probability that abc + ab + a is divisible by 3? (A)
1 3

(B)

29 81

(C)

31 81

(D)

11 27

(E)

13 27

19. A circle with center O has area 156π. Triangle ABC is equilateral, BC is a chord on the circle, OA = 4 3 , and point O is outside △ABC. What is the side length of △ ABC? (A) 2 3 (B) 64 (C) 4 3 (D) 12 (E) 18

20. Two circles lie outside regular hexagon ABCDEF. The first is tangent to AB, and the second is tangent to DE, Both are tangent to lines BC and FA. What is the ratio of the area of the second circle to that of the first circle? (A) 18 (B) 27 (C) 36 (D) 81 (E) 108

21. A palindrome between 1000 and 10,000 is chosen at random. What is the probability that it is divisible by 7? (A) 1/10 (B) 1/9 (C) 1/7 (D) 1/6 (E) 1/5

22. Seven distinct pieces of candy are to be distributed among three bags. The red bag must each receive at least one piece of candy; the white bag may remain empty. How many arrangements are possible? (A) 1930 (B) 1931 (C) 1932 (D) 1933 (E) 1934

- 5 -

2010AMC10 美国数学竞赛 B 卷

23. The entries in a 3×3 array include all the digits from 1 through 9, arranged so that the entries in every row and column are in increasing order. How many such arrays are there? (A) 18 (B) 24 (C) 36 (D) 42 (E) 60

24. A high school basketball game between the Raiders and Wildcats was tied at the end of the first quarter. The number of points scored by the Raiders in each of the four quarters formed an increasing geometric sequence, and the number of points scored by the Wildcats in each of the four quarters formed an increasing arithmetic sequence. At the end of the fourth quarter, the Raiders had won by one point. Neither team scored more than 100 points. What was the total number of points scored by the two teams in the first half? (A) 30 (B) 31 (C) 32 (D) 33 (E) 34

25. Let a>0, and let P(x) be a polynomial with integer coefficients such that
P (1) = P (3) = P (5) = P (7) = a, and P (2) = P (4) = P(6) = P (8) = ?a.

What is the smallest possible value of a? (A) 105 (B) 315 (C) 945 (D) 7! (E) 8!

- 6 -


相关文章:
2011AMC10美国数学竞赛A卷附中文翻译和答案
2011AMC10美国数学竞赛A卷附中文翻译和答案 - 2011AMC10 美国数学竞赛 A 卷 2011AMC10 美国数学竞赛 A 卷 1. A cell phone plan costs...
2011AMC10美国数学竞赛A卷 中文翻译及答案
2011AMC10美国数学竞赛A卷 中文翻译及答案 - 2011AMC10 美国数学竞赛 A 卷 1. 某通讯公司手机每个月基本费为 20 美元, 每传送一则简讯收 5 美分(一美 元=...
2011年-AMC10数学竞赛A卷-附中文翻译和答案
-7- 2011AMC10 美国数学竞赛 A 卷 (A) 11 (B) 12 (C) 13 (D) 14 (E) 15 3.若以 [a b]表示 a , b 两数的平均数, 以 {a b c} 表示 a...
2014美国数学竞赛AMC10A、10B试题及答案
2014美国数学竞赛AMC10A、10B试题及答案 - 答案:1. C 2. E 3. E 4. B 5. A 6. C 7. A 8. E 9. A 10. C 11. C 12...
AMC 美国数学竞赛 2000 AMC 10 试题及答案解析
AMC 美国数学竞赛 2000 AMC 10 试题及答案解析AMC 美国数学竞赛 2000 AMC 10 ...Thus, the answer is B. - 11 - 17 Boris has an incredible coin ...
2000-2012美国AMC10中文版试题及答案
2000到2012年AMC10美国数学竞赛 2000-2012美国AMC10...(B) 5.06 (C) 6.24 (D) 7.42 (E) 8.77 ...CDECB 2010 年第 11 届 美国 AMC10 (2010 年 ...
2010-2015年AMC 10A和B竞赛真题及答案(英文版)_图...
2010-2015年AMC 10A和B竞赛真题及答案(英文版)_学科竞赛_高中教育_教育专区。...2011年AMC8竞赛真题(英文... 7页 1下载券 AMC 美国数学竞赛 2002 ... 16...
AMC10的真题答案及中文翻译
AMC10的真题答案及中文翻译_其它考试_资格考试/认证_教育专区。美国数学竞赛AMC...USA 2010 AMC10 B 中文翻... 5页 3下载券 2011年-AMC10数学竞赛A卷.....
明志教育:AMC10、12考试的A和B卷是什么?
明志教育:AMC10、12考试的A和B卷是什么?_学科竞赛...AMC 试卷命制、批阅地点 AMC 总部现设在美国加州...同济大学2010-12线性代数... 3页 免费 ©...
USA 2010 AMC 10 A 中文翻译及答案
USA 2010 AMC 10 A 中文翻译及答案_学科竞赛_高中教育_教育专区。USA 2010 A...USA 2010 AMC10 B 中文翻... 5页 3下载券 2011AMC10美国数学竞赛A......
更多相关标签: