当前位置:首页 >> 英语 >>

【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(十) [必修2 Unit 5 Music]


课时作业(十)

[必修 2

Unit 5

Music]

(限时:30 分钟)

Ⅰ.完形填空 Nicknamed the Golden Music Boy, 25year- Hu Yanbin was born and grew up in Shanghai. At the old age of 15, he made a(n) __1__ that he would make his own album before he was 18. Fortunately, the __2__ boy's dream came true. His first album Adept with Both Pen and Sword__3__ in 2002 and he became the first mainland artist to release a solo album in the mainland, Hong Kong, and Taiwan __4__at the same time. The album __5__ him to become a popular star. His success is not only because of his excellent singing__6__, but also because of his talent in song__7__.Before his album was made, Hu Yanbin's __8__company tried to invite someone else to write several songs for him. None of them were as good as they'd hoped. Then Hu Yanbin came into the office with a guitar on his back and played several songs. __9__, everyone in the office really liked these tunes and they decided to__10__ them on his first album. Some people would__11__this rising star with Jay Chou from Taiwan, but Hu says his musical__12__ is quite different from Jay Chou's, even though he likes Jay Chou's music. With many music awards already in his __13__, Hu Yanbin seems to be __14__up with many of the superstars in the country. Though some people don't like him and say __15__ things about him, he says that it doesn't matter. All he plans to do is focusing on his music and bringing out more and better songs for his fans. 1.A.concert B.devotion C.invitation D.wish 2.A.clever B.talented C.confident D.familiar 3.A.came up B.came over C.sorted out D.came out 4.A.even B.all C.still D.yet 5.A.wanted B.expected C.pretended D.helped 6.A.skills B.ideas C.performances D.devotions 7.A.playing B.making C.writing D.feeling 8.A.concert B.record C.music D.performance 9.A.To his surprise B.Above all C.To be honest D.Afterwards 10.A.take B.include C.contain D.attach 11.A.praise B.perform C.compare D.cheer 12.A.ability B.taste C.performance D.style 13.A.pockets B.mind C.sight D.heart 14.A.keeping B.coming

C.catching D.breaking 15.A.nice B.sensitive C.extra D.bad Ⅱ.阅读理解 A The Beatles were the most influential band in pop history. In their 8?year, 12album history, Paul McCartney, John Lennon, George Harrison and Ringo Starr altered (改变) popular culture dramatically. And it wasn't just the suits and changing lengths of hair the four Liverpool boys wore that had such an impact, but what they seemed to stand for. The world saw them as the voice of a new generation, one with a very different attitude to life. Their influence was at its height in the 1960s, but their music continues to stir listeners today. However, up until recently one aspect of the Beatles was struck in Yesterday: The music had never been remastered (重新灌录). But on September 9 that situation came to an end, with the release of the entire band's music in a digital makeover. It is probably the biggest reissue (重新发行) in pop music history, said British newspaper the Financial Times. The albums were remastered at Abbey Road Studios in London, the location where the band produced much of their work. The cover of their last album, Abbey Road of 1969, featured the four young men striding (大步行走) across a zebra crossing on Abbey Road itself. It is one of the most famous of all Beatles images. Recently, to celebrate the 40th anniversary of the album, hundreds of Beatles lovers gathered there to show their appreciation. Pop groups come and go. The boy band pursued by screaming fans one year will be forgotten the next. But the Beatles are one of the few groups whose music seems to have endured (持久). Why? Paul McCartney's biographer Barry Miles has an explanation. “They were the first rock band? and they just happened to be the best. They were the first band to play at stadiums, to have their own products. They were groundbreaking in every way,” he says. 16.Why did the Beatles change popular culture? A.Because of the suits and hairstyles of the four Liverpool boys. B.Because of their albums. C.Because of their different attitude to life. D.All the above. 17.Which of the following statements is NOT true according to the second paragraph? A.The Beatles influenced people at its height in the 1960s. B.Their music Yesterday had never been remastered until September 9. C.The entire band's music in a digital makeover will be remastered. D.On September 9, their music came to an end. 18.What is their last album? A.Yesterday. B.Abbey Road of 1969. C.Come Together. D.In My Life. 19.What is NOT the reason why their music can endure? A.That they were the first rock band. B.That they were the best one. C.That they were the first band to play at stadiums and to have their own works. D.That they wore special suits. 20.What's the main idea of the passage? A.What are the Beatles? B.Legendary band stays on top in digital times. C.The origin of the Beatles. D.Why are the Beatles popular with people?

B One of the world's richest men has taken a close interest in one of man's most basic functions: visiting the toilet. Bill Gates's charitable organization, the Bill and Melinda Gates Foundation, is looking for inventors to design the loo of the future, which, they hope, would improve sanitation for millions of people around the world. So, what's wrong with the traditional flush toilet? Firstly, it wastes a huge amount of potential drinking water. Secondly, they are more likely to cause pollution. This is a real problem in many areas of the developing world, where, according to United Nations estimates, unsafe sanitation causes half of all hospitalizations. Younger people are particularly at risk. Illnesses which cause diarrhea are responsible for the deaths of about 1.5 million children a year. Finally, standard lavatories simply aren't practical in remote areas. The challenge set by Bill Gates was to come up with a latrine which works without running water, electricity or aseptic tank. It also needed to operate for less than 5 cents. 28 designs were displayed at the recent Reinvent the Toilet fair, in Seattle, USA. Among them was one which turned human waste into electricity using microwaves, another which converted human waste into charcoal, and yet another which used urine for flushing. But the winner was a solar?powered design which generated hydrogen gas and electricity. The team from the California Institute of Technology (CIT) picked up a prize of $100,000. But clearly Bill Gates doesn't feel he's flushing money down the toilet. After the Seattle event he said, “We couldn't be happier with the response we've gotten,” Gates has even pledged $370m (2.2 billion RMB) more to the future toilet project. They hope to field test more prototypes over the next three years. 21.Why is Bill Gates paying people to invent new toilets? A.Because he wants to test people's sense of creativity. B.Because he wants to improve sanitation for many people. C.Because he thinks the traditional ones are out of fashion. D.Because he can't design this kind of things himself. 22.Which of the following is NOT a problem with the traditional flush toilet? A.They waste too much water. B.They might cause diseases. C.They are not always practical. D.They are too complicated to use. 23.The underlined word “latrine” in the third paragraph might have similar meanings to the word “________” in the text. A.loo B.sanitation C.diarrhea D.prototype 24.The team from CIT won the prize because their design ________. A.can change human waste into electricity B.can turn human waste into charcoal C.can produce power with solar energy D.can use urine for flushing 25.If someone “flush money down the toilet”, they are ________. A.showing off their wealth B.being angry with their working conditions C.wasting money for nothing D.expressing their great determination

课时作业(十) Ⅰ.1.D that 后的句子描述的是他的一个愿望,由此可知答案。make a wish 固定词组,意为 “(在心中)许下一个心愿”。 2.B clever 聪明的;talented 有天赋的;confident 有信心的;familiar 熟悉的。联系上下文可 知,这个有天赋的男孩的梦想实现了。 3.D come out 出版,发行;出来。此处的意思是:他的第一张专辑发行了。come up 出现, 流行,发生;come over 过来;sort out 分类。 4.B all 完全。此处的意思是:在大陆、香港、台湾完全同步发行专辑。even 甚至;still 仍 然;yet 仍,至今。 5.D 这张专辑帮助他成为明星。 6.A skill 技巧。 7.C 考查句意理解。联系上下文可知,胡不仅在演唱上有天赋,在写歌方面也有一定的造 诣。 8.B concert 音乐会;record 唱片;music 音乐;performance 表演。由常识可知应是唱片公 司。 9.A to his surprise 令他惊讶的是。above all 首先,最重要的是;to be honest 说实话; afterwards 之后。 10.B 考查动词辨析。句意是:唱片公司决定把它们收录在他的第一张专辑内。include, contain 的区别为:include 包含部分,而 contain 包含全部。contain 强调容量,include 强调范围。 11.C compare?with?“拿??与??作比较”,本句的意思是:有人会拿胡和台湾的周杰 伦作比较。 12.D style 风格,时尚,文体;performance 表现,演出;taste 味道,品味;ability 能力。 13.A 本句的意思是:胡获得许多个奖项(把奖项收入囊中)。 14.C 考查动词词组。 catch up with 跟上,赶上。 15.D 考查形容词辨析。本句的意思是:有些人不喜欢他,说他的坏话。 Ⅱ.A 文章主要介绍 Beatles 至今仍然影响着人们。 16.D 细节理解题。从文章第一段的 And it wasn't just the suits and changing lengths of hair the four Liverpool boys wore that had such an impact, but what they seemed to stand for. The world saw them as the voice of a new generation, one with a very different attitude to life.可知答案。 17.D 细节理解题。从文章第二段 Their influence was at its height in the 1960s, but their music continues to stir listeners today. 可知 A 正确;由 However, up until recently one aspect of the Beatles was struck in Yesterday: The music had never been remastered. 可知 B 正确;由 But on September 9 that situation came to an end, with the release of the entire band's music in a digital makeover. 可知 D 错误; 由 It is probably the biggest reissue in pop music history, said British newspaper the Financial Times.可知 C 正确。 18.B 细节理解题。从文章第三段的 The cover of their last album, Abbey Road of 1969, featured the four young men?可知答案。 19.D 细节理解题。从文章最后一段的 They were the first rock band?and they just happened to be the best. They were the first band to play at stadiums, to have their own products.可知答案。 20.B 主旨大意题。从全文可知答案。 B 文章主要介绍了比尔·盖茨提出为了改善世界成千上万的人们的环境卫生,让人们发明出既不 用水、电,也不用无菌马桶的公厕,由比尔·盖茨基金会提供奖金。加州理工学院的一个团队拿到 10 万美元的大奖,他们的设计是用太阳能产生能量。他们希望通过更多的实验,在三年的时间里 见雏形。 21.B 细节理解题。从第一段的?they hope, would improve sanitation for millions of people around the world.看出,是想改变人们的环境卫生。

22.D 细节理解题。从第二段的 Firstly, it wastes a huge amount of potential drinking water. Secondly, they are more likely to cause pollution.和 Finally, standard lavatories simply aren't practical in remote areas. 看出 A、B 和 C 项是文章中提到的。 23.A 词义猜测题。从本句中 a latrine which works without running water, electricity or aseptic tank 看出 latrine 是指“公共厕所”。从第一段的?design the loo of the future, which, they hope, would improve sanitation for millions of people around the world.看出,loo 也是指“公共厕所”。 24.C 细节理解题。从第四段的?the winner was a solarpowered design which generated hydrogen gas and electricity. 看出他们的设计是用太阳能产生能量。 25.C 细节理解题。因为原来的公厕是用水冲的,每天会浪费掉很多的水,浪费水就等于白 白的浪费钱。比尔· 盖茨的设想如果成功,他感觉到是不会浪费钱的。


相关文章:
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(二十...
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(二十) [必修5 Unit 1 Great ...课时作业(二十一) Ⅰ.1.B 应。 2.A 为:遵守。 3.A 5.B 6.A 7.B...
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(二十...
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(二十五) [必修5 Unit 5 First aid]_英语_高中教育_教育专区。课时作业(二十五) [必修 5 Unit 5 First aid] ...
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(六)...
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业() [必修2 Unit 1 Cultural relics]_英语_高中教育_教育专区。【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(六) ...
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(三十...
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(十五) [选修7 Unit 5 Travelling abroad]_英语_高中教育_教育专区。【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(...
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(二十...
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(二十四) [必修5 Unit 4 Making the news]_英语_高中教育_教育专区。【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(...
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(十一...
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(十一) [必修3 Unit 1 Festivals around the world]_英语_高中教育_教育专区。课时作业(十一) [必修 3 Unit 1 ...
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(十八...
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(十八) [必修4 Unit 3 A taste of English humour]_英语_高中教育_教育专区。课时作业(十八) [必修 4 Unit 3 A...
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(三十...
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(三十七) [选修8 Unit 2 Cloning]_英语_高中教育_教育专区。【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(三十七)...
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(二十...
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(二十) [选修6 Unit 2 Poems]_英语_高中教育_教育专区。【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(二十七) ...
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(十九...
【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(十九) [必修4 Unit 4 Body language]_英语_高中教育_教育专区。【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(十九)...
更多相关标签: