当前位置:首页 >> >>

2017_2018学年高中英语Unit4Globalwarming单元检测试题含解析新人教版选修620171130110

内部文件,版权追溯 内部文件,版权追溯

Unit 4 Global warming
Ⅰ.阅读理解 A Wildfires and heat waves have been troubling the states of California and Arizona this year. Since 2010, about 6.4 million acres have been burned on average per year. Recent studies have stated that global warming is the cause of these wildfires and higher temperatures, and that the incidence of these natural disasters is likely to increase. As temperatures increase, wildfires become more common. As this cycle progresses, climate change and wildfires both increase frequently and seriously. Forest fires are also developing at higher frequencies as a result of global warming. Firefighters use techniques like back-burning to help prevent further spread of these fires, but these measures are not always effective. Some factors that promote wildfires, such as drought and insect outbreaks, have been linked to global warming as well. Insects that kill trees and other plants make the remains more sensitive to fires, as the plant matter dries out and can more easily be burned. Higher temperatures that result from climate change cause more water to evaporate(蒸发)from reservoirs and lakes, which can lead to drought. With global warming causing higher temperatures, the wildfire seasons of affected areas lengthen. This occurs because summer heat begins to build earlier in the year, and the cooling fall season is delayed. For forests in the southwest United States, the conclusion of snow’s melting indicates the time when fires are able to start. Climate change has caused the melting of snow to occur earlier than it did 50 years ago by about one to four weeks. The global warming trend has hit Southern California extremely hard, and the months of January through April have been hotter this year than they have been for any others in recorded history. This has also caused a drought which has been severe or worse for the entire state. Last year, drought affected only 46 percent of California. With the results from these recent studies, global warming has been linked to an environment that promotes wildfires, by creating higher temperatures and causing drought. California’s wildfire season is just starting, and the damages are likely to be worse as the season continues.
1

1. What does the author intend to tell in the passage? A. Global warming causes high temperatures and wildfires. B. Forest fires have been bringing serious threat to the earth. C. High temperatures make water disappear at a high speed. D. California and Arizona are faced with the extreme weather. 2. Why are insects connected with wildfire? A. Because tons of insects exist in the forests. B. Because drought drives insets into the forests. C. Because insects leave the trees dead and dry. D. Because the bodies of insects can burn easily. 3. We can conclude from the passage that .

A. it is impossible to prevent wildfire from happening B. the southern states in the USA will see the longest summer C. it is necessary to raise awareness of fire prevention D. California has done nothing to fight wildfires B Fred and Bonnie have 21 children. First they had two of their own and they adopted 19 others from countries around the world. They adopted children from many countries, like Japan, India and Vietnam. Each time they made sure they had music, food, pictures, and books of the child's native country so the children would feel good about themselves. Fred and Bonnie had pre-school children running around the house for 26 years without a break! The washer was always going and clothes hung from one end of the room to the other. Everyone helped out with the housework. The family drank ten litres of milk a day. The couple enjoyed their children. They took care of small problems right away so they wouldn't become big problems. Fred says, "If you have trouble with one of your children, don't worry. Worry doesn't help, and in time your child will be all right." When the children were older, Bonnie began travelling to India. She opened three homes for 170 homeless children. She travels there four times a year to bring food, medicine, and used clothing to the needy children. Back home, Bonnie cooks meals for her seven children still living there. The other children
2

keep in touch. When Tran got married,18 brothers and sisters danced at his wedding. They hope their children will find their own way to help others. They want them to be happy, healthy and independent. Fred says, "Let me light my lamp and never wonder if it will take away the darkness." 4. What does the word "adopted" underlined in Paragraph 1 mean ? A. raised children with government support. B. looked after children for parents who were busy. C. provided education for children from poor families. D. brought up someone else's child as his parents. 5. What did the couple do to make sure that the children felt good about themselves? A. To offer them things from their own country. B. To feed them well. C. To make sure they could play well. D. To handle small problem right away. 6. What does Bonnie do after the children grow up? A. She goes abroad to help more children in need. B. She still stays at home to cook for them. C. She set up three homes in Vietnam. D. She often visits her son in India. 7. Why do the couple want to live such a life? A. To get extra money from the government. B. To be allowed to build more rooms. C. To have more chances to travel abroad. D. To offer help and to show their love. 8. Which of the following is the best title for the article? A. Worry doesn't help. C. How to help others. Ⅱ.完形填空 The back door of the ambulance(救护车)was suddenly shut and the driver ran to the front, jumped into his seat, and started the engine. Inside were the 1 parents, Mr. and Mrs. Green, the mother
3

B. A big happy family. D. Family should keep in touch.

holding their baby daughter, Ally. The little girl had some food hardly breathe.

2 in her throat and could

The driver, Mr. White, turned on his siren (报警器) and flashing light, and started speeding towards the nearest hospital, fighting 5 3 time. The 4 ahead of him pulled out of the way

he drove through the busy traffic. From the back of the ambulance the parents were shouting

at him to hurry, since Ally had almost stopped breathing. In front of him he saw some traffic 6 , with the red “STOP” light shining. Mr. White knew that he had no time to 7 , so he drove

straight past the traffic lights, looking to his left and right as he did so. Coming towards him from his right was a taxi. The driver had the windows car was air-conditioned, and he was playing his radio. He did not were green, so he drove straight 8 , since the

9 the ambulance. The lights

10 into the part of the ambulance. 11 . It hit the taxi. 12 was shaken

Mr. White tried to stop his ambulance but it was too but no one was hurt. Mr. White looked to see relief(宽慰) instead of 13

little Ally was. He was astonished to see

14 on the faces of the parents. 15 again.”

“Look!” cried Mrs. Green. “She is “It

16 have been the crash”, said her husband. “It 17 the food out of her throat.” 18 , and she was crying in loud 19 healthy voice. They 20 all around

The baby’s color was turning to

were all joyful, and quite forgot about the accident, the taxi and the lines of them. 1. A. worried 2. A. stayed 3. A. against 4. A. people 5. A. that 6. A. signs 7. A. think 8. A. open 9. A. hear 10. A. away 11. A. dangerous B. angry B. stuck B. on B. drivers B. as B. policemen B. look about B. clean B. see B. on B. late C. young C. eaten C. for C. cars C. if C. lights C. miss C. up C. find C. off C. careless D. to

D. surprised D. wounded

D. parents D. where D. marks D. lose D. down D. notice D. out D. quick
4

12. A. The driver 13. A. how 14. A. pleasure 15. A. crying 16. A. may 17. A. took 18. A. common 19. A. or 20. A. people Ⅲ. 语法填空

B. Someone B. what B. anger B. breathing B. can B. picked B. normal B. with B. policemen

C. No one C. where C. fear C. smiling C. should C. knocked C. usual C. but C. lights

D. Everyone D. who D. surprise D. speaking D. must D. made D. ordinary D. and D. cars

Walking down the city streets, you look up and see the road, a big red double-floor bus passes by, And the red is what the city is famous 3 2 .

1

red telephone box. Behind it, on

(carry) citizens and tourists. This is London.

Modern transportation has changed the way we lead our lives. One important means of transport has been the bus. In London, buses take on a bigger role. They are used to visit the city. Red tourist buses have open city and enjoy 5 4 (roof), which let people take photos, have an amazing view of the

(them) as they drive past Big Ben, the Thames and so on.

But how did the bus become unique to London culture? Horse-drawn buses enjoy a history of more than 180 years. They 6 (use) in London since 1829. By the early 20th century, motor-buses 7 (big)

were driving around London. Bus companies used different colors at the time. One of the companies chose red because the bright colour made 8

easy for the citizens to pick out the 9

bus. In 1933, when London transport was grouped into a single company, they chose the most (wide)used color at the time-red. And so the color red stayed in London. But it was in the mid-1950s 10

the red double-floor

was born. Its name is the Routemaster. Built between 1954 and 1968, they still look traditional. Like they have been frozen in time. Ⅳ. 短文改错 I just come back from Britain last week. I was luckily enough to be one of the student from different countries to visit the UK from Feb. 16 to 28. We paid a visit to many places, like London,

5

Oxford or the Lake District. I learned much about British culture and history in London, where was my favorite. I also liked Oxford, in which I saw much more old buildings. The Lake District

was beautiful, but it was pity that it rained heavily when they were there. The most excited thing for me in the Britain was that I made a lot of friends there. Ⅴ. 书面表达 假如你是李华,正在一所美国学校学习英文。你对学校的周末音乐俱乐部(Music Club at Weekend)很 感兴趣,决定申请加入。现给该俱乐部负责人写一封信,内容如下: 1. 表示有意加入; 2. 介绍音乐特长; 3. 说明性格优势; 4. 期待答复。 注意: 1. 词数 100 左右; 2. 可以适当增加细节,以使行文连贯; 3. 开头和结束语已写好,不计入总次数。 Dear Sir/Madam, I'm Hua, a Chinese student taking the English course at our school. ____________________________________________________________________________________________ ______________________________________________________________

Yours, Li Hua

6

Ⅰ.阅读理解 A 【语篇解读】全球变暖导致森林地带变得更干燥,而且干燥时间变长,增加森林大火的发生率,森林大火 反过来使得地球气温上升,给生态环境带来伤害。 1. A【解析】主旨大意题。作者在文章中主要讲述了地球变暖给加利福尼亚州和亚利桑那州的动植物带来 的 危害,其中导致野火的频繁发生、气温升高等。故选 A 项。 2. C 【解析】 细节理解题。 依据文章第三段中的"Insects that kill trees and other plants make the remains more sensitive to fires...easily be burned"可知,昆虫啃食树木和其他植物使之死亡且成为枯树,

遇到高温的天气 时,植物的剩余部分很容易发生自燃。故选 C 项。 3. C【解析】推理判断题。依据文章后三段可知,今年野火季节延长了,且今年受影响地区的前半年的温度 比 任何历史上记录的这个时期的温度都高,带来了干燥炎热的天气 ,尾段中的"California’s wildfire season is just starting, and the damages are likely to be worse as the season continues"也

说明,形势严峻,人们应该提高 防火意识。故选 C 项。 B 【语篇解读】本文为记叙文。讲述的是一对夫妇收养很多孩子组成了一个快乐的大家庭,并在孩子们 长大之后出国去帮助更多在困难中的孩子。

7. D【解析】推理判断题。根据第六段 They hope their children will find their own way to help others. They want them to be happy, healthy and independent.可知这对夫妇是为了帮助别人和表达他们的爱,故选 D。 8. B【解析】主旨大意题。纵观全文可知本文讲的是一对夫妇收养很多孩子组成了一个快乐的大家庭,故选 B。 Ⅱ.完形填空

7

【语篇解读】本文主要讲述了一个救护车司机在接女婴去医院的途中所发生的故事。一个女婴因吃的 东西卡在了喉咙里,几乎快要窒息了。救护车的司机为了救这个女婴争分夺秒,全速开往最近的医院,他 甚至看见红灯也没有停下来,直接往前闯,不幸的是,他和对面开来的出租车撞在了一起,没想到这一幢 竟然把孩子喉咙中卡的东西给撞出来了,孩子得救了。万幸的是,事故中双方都没有人员伤亡。这时出租 车和沿线的汽车都围了上来,看到这种情况,他们都很高兴,完全忘记了这次事故。 1. A 根据上下句“The back door of the ambulance(救护车)was suddenly shut and the driver ran jumped into his seat, and started the engine. Inside were the____parents, Mr.

to the front,

and Mrs. Green, the mother holding their baby daughter, Ally. The little girl had some food ____in her throat and could hardly breathe.” 的意思可知, 现在孩子生命垂危。 所以此处该是“担

心的(worried)”父母。 angry 生气的,young 年轻 的,surprised 吃惊的。所以 A 项的意思符合语境。 故选 A。 2. B 根据本句“The little girl had some food ____in her throat and could hardly breathe.某 插入,阻塞,卡住)在小女孩的喉咙里,使得她几乎不能呼吸。”的意思可知 B

种食物卡(stick 刺入,

项的意思符合语境。stay 呆,eat 吃,wound 伤,伤害。故选 B。

5. B 根据本句“The car ahead of him pulled out of the way ____he drove through the busy traffic. 他开车穿过繁 忙的交通时(as 当……的时候),在他前面的车都给他让路。”的意思可知 B 项的意思符合语境。that 以 至于,结果(引导结果状语从句) ; if 如果;where……的地方。故选 B。 6. C 根据本句“In front of him he saw some traffic____, with the red “STOP” light shining.

在他前面 ,他看见了 一些交通信号灯, 有红灯‘停’在闪烁。 ”的意思可知 C 项的意思符合语境。 sign 标 识,招牌; policemen 警察;mark 记号,分数。故选 C。 7. D 根据本句 “ Mr. White knew that he had no time to____, so he drove straight past the traffic

lights, looking to his left and right as he did so.怀特先生知道他没时间磨蹭了 lose(因耽搁、 打扰等)浪费,失去(时间), 所以他直接开过交通信号灯。当他通过信号灯时,他向左右环顾了一

8

下。” 的意思可知 D 项的意思符 选 D。 8. C

合语境。think 认为,look about 向四周环顾,miss 错过,想念。故

根据句子“Coming towards him from his right was a taxi. The driver had the windows____, air-conditioned, and he was playing his radio. He did not ____the ambulance.

since the car was

从他右面向他开来的是一辆出 租车。司机让车窗关着(up‘向上’,因车窗的开关是上下移动的。), 因为车是空调车,并且他在播放 open 开着,down 向下,clean 干 9. A 着收音机。他没有听到救护车。” 的意思可知 C 项的意思符合语境。 净的。故选 C。

根据上句的意思可知本句“He did not ____the ambulance.”的意思应该是:他没有听到(hear) see 看见,find 发现,notice 注意到。所以 A 项的意思符合语境。故选 A。

救护车。

10. B 根据上句的意思可知本句“The lights were green, so he drove straight____into the part of the ambulance.” 车的那个地方。away 的意思应该是:灯是绿的,所以他就继续(on 继续,不停地)开,直接开进了救护 离开;off 脱落,脱离;out 到外面。所以 B 项的意思符合语境。故选 B。

11. B 根据这两句“Mr. White tried to stop his ambulance but it was too____. It hit the taxi. 怀特先生尽力让车停 可知 B 项的意思符合语境。 下,但是已经太晚(late 晚,迟)了。他的车撞上了这辆出租车。”的意思 dangerous 危险的,careless 粗心的,quick 快的。故选 B。

12. D 根据本句“____was shaken but no one was hurt.每个人(Everyone 每个人)都被摇晃,但是没人 受伤。” 人。故选 D。 的意思可知 D 项的意思符合语境。The driver 这个司机,Someone 有人,No one 没

16. D 根据本句“‘It ____have been the crash’, said her husband.她的丈夫说,这一定(must 表推测,意思是‘一 定,肯定,准’)是刚才碰撞的。” 的意思可知 D 项的意思符合语境。may 和 can 可能,should 应该。 故选 D。

9

17. C 根据本句“‘It must have been the crash’, said her husband. ‘It____the food out of her throat.’她的丈夫说, 出来了。” 的意思可知 C 项 这一定是刚才碰撞的,这次碰撞把食物从她的喉咙中给撞(knock 碰撞) 的意思符合语境。take 拿,pick 摘,make 制作。故选 C。

18. B 根据本句“The baby’s color was turning to____, and she was crying in loud____healthy voice. 孩子的颜色 的意思可 普通的, 正恢复正常 (normal 正常的, 正规的, 标准的) , 并且她正以大的但是健康的声音哭着。 ” 知 B 项的意思符合语境。 common 常见的, 普通的, 公共的; 共有的; usual 通常的; ordinary 一般的,平常的。故选 B。

19. C 根据本句“The baby’s color was turning to normal, and she was crying in loud ____healthy voice.孩子的颜 的意思符合语境。or 色正恢复正常,并且她正以大的但是(but)健康的声音哭着。” 的意思可知 C 项 或者,还是,否则;and 并且,with 和……一起。故选 C。

20. D 根据本句“They were all joyful, and quite forgot about the accident, the taxi and the lines of ____all around 都围着他们。”的意 Ⅲ. 语法填空 【语篇解读】文章对英国伦敦的公交车为什么选择红色作为装饰颜色进行了介绍。 1. a 考查冠词。此处指“一个红色的电话亭”。red 是辅音音素开头的单词。故填 a。 them. 他们都很高兴,并且完全忘了这次事故,出租车和沿线的汽车(car 汽车) 思可知 D 项的意思符合语境。people 人们,policemen 警察,light 灯。故选 D。

2. carrying 考查非谓语。句子有谓语 passes by,主语 a big red double-floor bus 与 carry 之间是主 动关系, 所以用现在分词作伴随状语。故填 carrying。

8. it 考查代词。在此 it 作形式宾语,真正的宾语是 for the citizens to pick out the bus。故填 it。 9. widely 10. that 了时间状语 Ⅳ. 短文改错
10

考查副词。此处指“最广泛使用的颜色”,修饰形容词 used 用副词。故填 widely。 考查强调句。本句运用了强调句式“it is/ was+强调部分+that+句子其他部分”,在此强调 “in the mid-1950s”。故填 that。

I just

back from Britain last week. I was

enough to be one of the

from different countries to visit the UK from Feb. 16 to 28. We paid a visit to many places, like London, Oxford history in London, the Lake District. I learned much about British culture and more old

was my favorite. I also liked Oxford, in which I saw

buildings. The Lake District was beautiful, but it was were there. The most there. 解析:

pity that it rained heavily when

thing for me in the Britain was that I made a lot of friends

第一处:根据时间状语“last week”可知,句子谓语用一般过去时态。故用 came。 第二处:在系动词 was 后面跟形容词 lucky 作表语,由副词 enough 修饰。

第七处:it is a pity that 是固定句式,指“可惜的是……”,a pity 指“一件可惜的事”。故 pity 前加 a。 第八处:文章在讲述“我们”的伦敦之旅。故用 we。 第九处:修饰事物应该用-ing 结尾的形容词,此处指“令人兴奋的事情”。 第十处:国家名词前面不需要冠词 the。故去掉 Britain 前面的 the。 Ⅴ. 书面表达 Dear Sir/Madam, I'm Li Hua, a Chinese student taking the English course at our school. I'm interested in Music Club at weekend and I'd like to join it if possible. I'm good at playing the piano. I have been playing the piano for more than 14 years and I once won the third place in a nation-wide piano playing competition. Also I can sing Chinese folk songs very well. As for my personalities, I think I'm open-minded, friendly and easy-going, and above all, I really enjoy making friends with people from all around the world. I would be very happy if I can be admitted into the club! Looking forward to your reply!

11

Best wishes! Yours, Li Hua

12