当前位置:首页 >> >>

2018届高三英语译林牛津版一轮复习练习:必修3 Unit 1 The world of our senses (A卷)

课后分层集训 必修三 Unit 1 The world of our senses (A 卷) Ⅰ.阅读理解 A (2017· 河北省高三三市联考)We talk about people being “colourblind” but very few of us are.Even those who describe themselves as colourblind are normally just colour lack.A strongly colourblind person will still be able to tell 20 different colours,compared to the 100 or so that normal?sighted people see. Pingelap, a tiny island in the Pacific, is a beautiful spot but one that has a genetic trouble.It is known as Colour?blind Island because so many people who live on this remote island can only see in black and white. Not being able to see in colour is bad enough.But one islander,Herrol,who's a fisherman,also struggles in full sunlight because all he sees is a painful burnt?out image.“I find it difficult to go outside in the sun because when it's sunny I cannot see to do my work.” But if being truly colour ? blind is rare, why is it that around 10% of the population of Pingelap live in a totally black and white world? Well,we know that in 1780 the population of Pingelap was all but wiped out by a tsunami (海啸).As few as 20 people survived,one of whom was the king.It's believed he had a genetic fault that causes colour?blindness and he passed this fault on to his many generations. There is one advantage.Herrol can see well,really well,in the dark.So when it gets dark,Herrol and his friends get in their boats and hunt flying fish.They hang up flaming torches and the fish are attracted to the flames.“This type of fishing is fun, ” Herrol says, “especially if we catch plenty.So even though it's hard work we enjoy it.” 【语篇解读】 本文是一篇说明文。Pingelap 岛因很多居民是色盲而闻名。 由于统治该岛的国王是色盲,他将这一基因遗传给了后代。 1.What is Pingelap famous as? A.A tiny island. B.A beautiful island. C.A mentally troubled island. D.A colour?blind island. D [细节理解题。根据第二段第二句 “It is known as Colourblind Island because so many people who live on this remote island can only see in black and white.”可知,Pingelap 因为岛上很多居民是色盲而出名,故 D 项正确。] 2.What can we infer about Herrol? A.He may stay at home when it's sunny. B.He is interested in burnt?out images. C.He likes taking photos very much. D.He doesn't live in Pingelap any more. A [推理判断题。 根据第三段最后一句 Herrol 所说的话“I find it difficult to go outside in the sun because when it's sunny I cannot see to do my work. ”可知,Herrol 发现在阳光下他无法看清东西,所以无法工作;据此可以判断,阳光充足时他可 能会待在家里,故 A 项正确。] 3.Why are about onetenth of people in Pingelap seriously colourblind? A.Because Pingelap often suffers from tsunamis. B.Because the king had an unlucky marriage.