当前位置:首页 >> 数学 >>

高优指导2017英语人教版(福建专用)一轮考点规范练40 选修8 Unit5

考点规范练 40(选修 8 Unit 5)
Ⅰ.阅读理解 The summer before my senior year of high school,I was eating in a cafeteria with some other high school students,and one girl asked me,“Do you live in a teepee(圆锥形帐篷)?”It was such a silly question that,at first,I thought she was joking!I said,“Are you serious?”She said,“Oh,wait,I’m sorry.Is that something I shouldn’t ask?”She wasn’t trying to be rude,so it didn’t bother me.I just said,“No,I have a house with electricity and running water.I’m not disconnected from the world!”But the truth is,I did grow up differently. I’m a Native American,and I’m from a reservation in California.A reservation is a place that’s reserved for Native American tribes(部落) by the federal government. People often have misconceptions about what living on a reservation means.In reality,though,my life probably looks a lot like yours.But there are ways that my life has been different.The reservation is an hour from town,and there’s a big connection to the land.Our house is surrounded by a mountain,a river,and a farm.We have 23 animals including 10 chickens.It’s not just for show!We collect eggs from the chickens,use manure(粪肥) from the animals to fertilize soil,and pick fruits and vegetables from our garden. I’ve also learned how to hunt and fish.When hunting for deer,my tribe has two rules:1)Never shoot a female deer,because she might be pregnant;2)If you kill a deer,find a way to use all of it. Going to college has been a big change for me.There were only 25 people in my graduating class,and now I go to school with thousands.On my reservation,I was surrounded mostly by Natives,and at college,the Native population is only 0.07%.It’s intimidating but also exciting. I’m studying to become a vet—there aren’t any on my reservation.If an animal gets sick,you have to drive an hour to get them help.My goal is to open a veterinary clinic that will help my reservation develop. 1.Why did the girl ask the author if she lived in a teepee? A.Because she was silly. B.Because she liked teepees. C.Because she was just curious. D.Because she was being rude to the author. 2.Life on the reservation where the author grew up is . A.pretty hard B.very boring C.close to nature D.just like city life 3.The two rules mentioned in Paragraph 4 are . A.quite eco-friendly B.frequently broken C.very unreasonable D.difficult to understand 4.The underlined word “intimidating” in Paragraph 5 can best be replaced by “ ”. A.tiring B.annoying C.interesting D.frightening Ⅱ.七选五 Chuck was in my high-school English class.1. So,when he told me he had been accepted into the journalism program at the University of Missouri,I wasn’t surprised. During the first year at college,Chuck stopped by school a few times.We talked about our work together several years before.We had raised money together for twenty-three sick and abandoned babies.2. It was an activity that in some ways changed our formal relationship into a friendship. In his second year in college,it was discovered that Chuck had lung cancer and had only a short while to live.So he left school and came home to be near to his loved ones. About six weeks later,Chuck died.3. The youngest of nine children,Chuck was talented and full of promise.More importantly,he was a good person,a just man. When I went to his funeral(葬礼),his father asked to speak with me.He told me that before Chuck’s death,he chose six items to bury with him.4. He told me that Chuck had always kept the piece because he liked the message I had written to him at the bottom of the last page.In that little note,I affirmed(肯定) his talent as a writer and I encouraged him to be responsible for the gift.

1

5. His taking my note with him forever offered me a great opportunity for influencing students’ lives.I felt inspired with a sense of purpose that was greater than ever:teachers have the power to affect hearts and minds for a long time. A.He was a writer of great promise. B.Chuck helped to raise several thousand dollars. C.Whenever I forget my purpose,I think of Chuck. D.It was a great loss for everyone,especially for his family. E.My spirits were lifted up as Chuck was filled with the joy of life. F.One of them was an essay he had written in my class some years before. G.I was touched and grateful to Chuck who gave me a special gift that would change my life.

##

考点规范练 40(选修 8 Unit 5)
Ⅰ.【语篇导读】本文是记叙文。文章主要介绍了一位美国土著学生的生活。 1.C 推理判断题。由第一段中女孩所说的“Oh,wait,I’m sorry.Is that something I shouldn’t ask?”可推断,她只是出于好奇才问作者这个问题。 2.C 推理判断题。由第三段中的“there’s a big connection to the land.Our house is surrounded by a mountain...our garden.”可推断,作者成长地方的生活比较亲近自然。 3.A 推理判断题。由第四段中的“1)Never shoot a female deer,because she might be pregnant;2)If you kill a deer,find a way to use all of it.”可推断,这两条规定非常注重对生态 环境的保护。故 A 项正确。 4.D 词义猜测题。由倒数第二段中的“Going to college has been a big change for me.”及 下文提到的学校人数变得很多、身边的土著人所占比例极小可推断,这种与以往截然不 同的生活对作者来说有点“恐怖”但也很令人兴奋。故画线词的意思应是 frightening。 Ⅱ.【语篇导读】本文是记叙文。Chuck 是作者曾经教过的学生。在他英年早逝后,他让 家人把作者给他一篇文章的评语陪他一起埋葬,这让作者意识到了身为教师能带给他人 的巨大影响。 1.A 根据本空后的内容可知,Chuck 被密苏里大学的新闻学专业录取后,作者并不感到 惊讶,这是因为 Chuck“是一个很有前途的作家”。 2.B 根据本空前的“We had raised money”可知,Chuck 和作者一起为 23 个病婴、弃婴筹 钱,由此可推测,这里是说“Chuck 帮助筹集了几千美元”。 3.D 根据本段内容可知,Chuck 是家里最小的孩子,而且有天赋、有前途,是个正直的好 孩子,所以他的去世“对所有人,尤其是他的家人来说,是个巨大的损失”。 4.F 根据下段中的“...the piece because he liked the message I had written to him at the bottom of the last page.”可推测,Chuck 选择的陪葬品之一是“多年前他在作者的班上写的 一篇文章”。 5.G 根据本段中的“offered me a great opportunity for influencing students’ lives.I felt inspired...”可知,Chuck 的这个选择让作者“既感动又感激”,因为“他给了作者一份可以改 变作者人生的特殊礼物”。

2


相关文章:
高优指导2017英语人教版(福建专用)一轮考点规范练...
高优指导2017英语人教版(福建专用)一轮考点规范练25 必修5 Unit5_数学_高中...8.A.way B.chance C.act D.form 9.A.decision B.failure C.fortune D....
高优指导2017英语人教版(福建专用)一轮考点规范练...
高优指导2017英语人教版(福建专用)一轮考点规范练11 必修3 Unit1_数学_高中...8.A.chance B.way C.place D.reason 9.A.arm B.nose C.breath D.head...
高优指导2017英语人教版(福建专用)一轮考点规范练...
高优指导2017英语人教版(福建专用)一轮考点规范练4 必修1 Unit 4_数学_高中教育_教育专区。考点规范练 4(必修 1 Unit 4) Ⅰ.阅读理解 A Though larger ...
高优指导2017英语人教版(福建专用)一轮考点规范练...
高优指导2017英语人教版(福建专用)一轮考点规范练14 必修3 Unit4_数学_高中教育_教育专区。考点规范练 14(必修 3 Unit 4) Ⅰ.阅读理解 A A few months ...
高优指导2017英语人教版(福建专用)一轮考点规范练...
高优指导2017英语人教版(福建专用)一轮考点规范练17 必修4 Unit2_数学_高中教育_教育专区。考点规范练 17(必修 4 Unit 2) Ⅰ.阅读理解 Trees take years to...
高优指导2017英语人教版(福建专用)一轮考点规范练...
高优指导2017英语人教版(福建专用)一轮考点规范练18 必修4 Unit3_数学_高中教育_教育专区。考点规范练 18(必修 4 Unit 3) Ⅰ.阅读理解 A A culture’s ...
高优指导2017英语人教版(福建专用)一轮考点规范练...
高优指导2017英语人教版(福建专用)一轮考点规范练3 必修1 Unit 3_数学_高中教育_教育专区。考点规范练 3(必修 1 Unit 3) Ⅰ.阅读理解 (2015· 吉林长春第...
高优指导2017英语北师版(福建专用)一轮考点规范练...
高优指导2017英语北师版(福建专用)一轮考点规范练1 必修1 Unit 1_数学_高中...8.A.passengers B.policemen C.drivers D.passers-by 9.A.story B.joke C...
高优指导2017英语北师版(福建专用)一轮考点规范练...
高优指导2017英语北师版(福建专用)一轮考点规范练18 选修6 Unit 18_数学_高中教育_教育专区。考点规范练 18(选修 6 Unit 18) Ⅰ.阅读理解 A (2016 广东实验...
...通用)2017高考英语一轮复习 考点规范练39 Unit...
高优指导】(全国通用)2017高考英语一轮复习 考点规范练39 Unit 4 Pygmalion 新人教版选修8 - 考点规范练 39(选修 8 Unit 4) Ⅰ.阅读理解 If I h...
更多相关标签: