当前位置:首页 >> >>

高优指导2017英语北师版(福建专用)一轮考点规范练24 选修8 Unit 24

考点规范练 24(选修 8 Unit 24)
Ⅰ.阅读理解 Cooking Kills Four Million People a Year Polluted airborne particles(大气悬浮颗粒)kill 7 million people a year,reports the World Health Organization. That news may not come as a surprise to anyone who has seen images of chimneys in Beijing,Delhi or Mexico.But those factories—or even the jammed roadways of modern cities—are not the biggest killer.Each year,some 4.3 million people die earlier than they should because of polluted air inside their homes,says the WHO. What’s causing the air inside people’s homes to be so poisonous that it kills around 11,000 people a day?Stoves.“Having an open fire in your kitchen is like burning 400 cigarettes an hour.” says Kirk Smith,a professor at the University of California at Berkeley,whose research suggests that household air pollution from cooking killed between 3.5 million and 4 million people in 2013. Not all stoves cause this kind of harm.The ones Smith’s talking about are those that the 3 billion people in the developing world use for heat and cooking,which burn solid fuels such as wood,coal,or crop waste instead of gas.The smoke from those fires produces harmful fine particles and carbon monoxide into homes.Poor ventilation then prevents that smoke from escaping,raising fine particle levels 100 times higher than the limits that the WHO considers acceptable. Breathing this air day in day out eventually causes a lot of diseases:more than a third of the 4.3 million die of a stroke,while a quarter die of heart disease.And around one-third of annual lung disease deaths worldwide are due to waste from coal stoves. Exposure tends to be extremely harmful for the people who spend the most time around the fire— usually women and young children.In fact,the WHO reports that household air pollution almost doubles the risk for childhood lung disease. 1.According to Kirk Smith’s research, . A.factories are the biggest killer worldwide nowadays B.burning 400 cigarettes an hour is extremely dangerous C.household air pollution from cooking is surprisingly harmful D.some 4.3 million people die earlier each year than they should 2.What should be the deadly killer in a household kitchen? A.Cooking smoke. B.Coal. C.Poor gas. D.Wood. 3.The underlined word “ventilation” in Paragraph 4 probably means . A.cooking B.airing C.burning D.cooling 4.The author intends to tell people . A.how to avoid polluted air in their homes B.to stop cooking in the household kitchen C.how to prevent childhood lung diseases in household D.to guard against household pollution from cooking Ⅱ.七选五 Nowadays,in an ever tighter job market,great importance has been attached to an interview by both the employer and the applicant. 1 On the one hand,the interviewer can take advantage of the occasion to learn about the candidates,such as their work experiences,education and their personalities,so as to pick out the right candidates for the company. 2 Important as it is,the job interview is far from fearful.Well begun,half done. 3 But how can one succeed in it? First of all,the interviewee has to pay attention to his or her appearance. 4 Secondly,good manners are equally important.The interviewee has to be neither too proud nor too shy.Just be courteous (谦恭 的).Thirdly,the interviewee must express himself clearly and confidently when showing his talents and skills for the job and knowledge about the job-related areas.Last but not least,the interviewee ought to be honest about his or her personal as well as academic background,for honesty is the best policy. To sum up,the job interview is indeed important. 5 If the interviewee has made full preparations for it and given a fairly confident and honest performance,his or her success can be ensured. A.If you want better results on your job interviews,follow the steps below. B.However,there is no need to be nervous.

1

C.The interview,so to speak,has become quite necessary for getting a satisfactory job. D.Practicing speaking confidently in front of people is helpful to your job interview. E.Though we can never judge a person by his appearance,the first impression is always where we start. F.On the other hand,the interviewee can make use of the opportunity to get to know the job he is going to take up,and the working conditions as well. G.Excellent performance in it will enable the would-be employee to get the job successfully. Ⅲ.短文改错 Bailey is an only child,and first boy born into a family that was accustomed to raise girls.He has grandparents who love to buy his “boy” toys and spoil him like crazy.Bailey is fortunate enough to have multiple gaming system and more toy cars than someone he knows.He has always been kind-hearted and generously with older kids and has never had a problem inviting them to join his fun.However,when it came to younger kids,he falls short.He get easily frustrated when they play with his favorite toy cars or fail to understanding how to play his video games with. ##

考点规范练 24
Ⅰ.1.C 细节理解题。根据第三段 Kirk Smith 所说的话可知,家庭做饭对人有着很大的 伤害,甚至造成数百万人死亡。故选 C 项。 2.A 细节理解题。根据第四段说明可知,家庭做饭产生的烟对人造成伤害。 3.B 词义猜测题。根据该句说明可知,此处表示不良的通风阻止了烟雾散出,故该词相 当于 airing。 4.D 写作意图题。阅读全文可知,作者写作该篇文章目的在于防止家庭厨房造成的空 气污染对人的伤害。 Ⅱ.1~5 CFGEB Ⅲ. Bailey is an only child,and ∧ first boy born into a family that was accustomed to raise
raising

girls.He has grandparents who love to buy his “boy” toys and spoil him like
him systems

the

crazy.Bailey is fortunate enough to have multiple gaming system and more toy cars than someone he knows.He has always been kind-hearted and generously with older kids and has
anyone generous

never had a problem inviting them to join his fun.However,when it came to younger kids,he falls short.He get easily frustrated when they play with his favorite toy cars or fail to understanding how to play his video games
understand gets comes

with

.

2