当前位置:首页 >> 英语 >>

2014高考英语第二轮查漏补缺:专题二十九 故事型阅读理解


世纪金榜

圆您梦想

www.jb1000.com

专题限时训练(二十九) [故事型阅读理解]
(限时:25 分钟)

(一) War Horse is a historical story by Michael Morpurgo. It is written for kids aged 8 to 12. Now just sit and get through the introduction to the plot. In 1914, a young horse named Joey is sold to a farmer. The farmer's son, Albert, is thrilled. He cares for Joey. When the family begins to feel the financial impact of war, Albert's father secretly sells Joey to an army officer named Captain Nicholls. Albert begs the captain to let him join the army. Albert is too young, but Nicholls promises to take good care of Joey for him. Nicholls treats Joey well. Though Joey still remembers Albert, he grows to like his new master. He develops a friendship with another horse, Topthorn, who belongs to Nicholls' friend, Captain Stewart. The horses and men are shipped overseas for battle. They soon face their own battle in France, and Captain Nicholls is killed. A young soldier named Warren becomes Joey's new owner. Joey and Topthorn do well in battle, but the Germans capture Warren and Stewart and their horses. The horses' duty of pulling carts full of wounded German soldiers earns th em praise. An old farmer and his granddaughter, Emilie, dote_on the horses as well. When the German army moves out of the area, Emilie and her grandfather keep the two horses. Joey and Topthorn are content to work on the farm until another band of soldiers takes them. They become workhorses under bad conditions. Joey is very upset when Topthorn dies of exhaustion. Alone and frightened, Joey wanders into “no?man's?land” between the German and English camps. An English soldier takes him back to camp. Joey is reunited with Albert. As the war ends, Albert's officer announces the horses will be sold in France. An old Frenchman buys Joey. The man, Emilie's grandfather, tells Albert how Emilie lost the will to live after the horses were taken. However, he eventually sells Joey to Albert for one penny, as long as Albert promises to share Emilie's story so her life will not be in vain. Joey and Albert return home. 1.Why does Albert's father secretly sell Joey? A.Because he's in need of money. B.Because Captain Nicholls is fond of Joey. C.Because Albert is too young to care for Joey. D.Because he believes Joey will contribute to the country. 2.Which of the following is TRUE about Captain Nicholls? A.He's a rich man. B.He's a Frenchman. C.He's a man of his word. D.He doesn't win Joey's trust. 3.The underlined phrase “dote on” in Paragraph 4 probably means “________”. A.train A.Brave. B.ride B.Generous. C.raise D.love 4.Which of the following words can be used to describe Emilie's grandfather? C.Hard?working. D.Humorous.

第 1 页(共 4 页)

山东世纪金榜科教文化股份有限公司

世纪金榜

圆您梦想
(二)

www.jb1000.com

I still remember—my hands and my fingers still remember—what used to lie in store for us on our return to school from the holidays. The trees in the school yard would be in full leaf again and the old leaves would be lying around like a muddy sea of leaves. “Get that all swept up!” the headmaster would tell us. “I want the whole place cleaned up, at once!” There was enough work there, to last over a week. Especially since the only tools with which we were provided were our hands, our fingers, and our nails. “Now see that it's done properly, and be quick about it,” the headmaster would say to the older pupils, “or you'll have to answer for it!” So at an order from the older boys we would all line up like peanuts about to cut and gather in crops. If the work was not going as quickly as the headmaster expected, the big boys, instead of giving us a helping hand, used to find it simpler to beat us with branches pulled from the trees. In order to avoid these blows, we used to bribe(贿赂) the older boys with the juicy cakes we used to bring for our midday meals. And if we happened to have any money on us, the coins changed hands at once. If we did not do this, if we were afraid of going home with an empty stomach or an empty purse, the blows were redoubled. They hit us so violently and with such evil enjoyment that even a deaf and dumb person would have realized that we were being whipped not so much to make us work harder, but rather to beat us into a state of obedience(服从) in which we would be only too glad to give up our food and money. Occasionally one of us, worn out by such calculated cruelty, would have the courage to complain to the headmaster. He would of course be very angry, but the punishment he gave the older boys was always very small—nothing compared to what they had done to us. And the fact is that however much we complained, our situation did not improve in the slightest. Perhaps we should have let our parents know what was going on, but somehow we never dreamed of doing so; I don't know whether it was loyalty or pride that kept us silent, but I can see now that we were foolish to keep quiet about it, for such beatings were completely foreign to our nature. 1.The statement “my hands and my fingers still remember” (Para.1) means that________. A.the author's hands were severely injured in the cleaning up B.the author seldom did such hard work as the cleaning up C.the author was bullied by the big boys in the cleaning up D.the author's hands were his only tool for the cleaning up 2.The headmaster would tell the students to clean up the school yard at the beginning of the term because________. A.he was too lazy B.there were many fallen leaves on the ground C.the school yard was covered with mud D.the students didn't finish their homework 3.The headmaster asked the older boys to________. A.beat those who worked slowly C.take charge of the process of the cleaning up A.gave it to the big boys so as to please them C.spent it all on his midday meal A.slight punishment C.complete indifference
第 2 页(共 4 页)

B.treat the small boys as peanuts D.do the cleaning up all by themselves B.gave it as a bride to the headmaster D.spent it buying midday meals for the big boys B.harsh criticism D.good beatings
山东世纪金榜科教文化股份有限公司

4.According to Para. 3, if the author had any money on him, he most probably________.

5.When receiving complaints, the headmaster would deal with the big boys by means of ________.

世纪金榜

圆您梦想
(三)

www.jb1000.com

Years ago a farmer owned land along the Atlantic. He constantly advertised for hired hands. Most people were not willing to work on farms along the Atlantic because they worried about the terrible storms that destroyed buildings and crops. The farmer received a steady stream of refusals at the interview for a farmhand. Finally, a short, thin man approached the farmer. “Are you a good farmhand?” the farmer asked him. “Well, I can sleep when the wind blows, ” answered the little man. Although puzzled by this answer,the farmer, desperate for help, hired him. The little man worked well around the farm,busy from dawn to dusk, and the farmer felt satisfied with the man's work. Then one night the wind howled loudly from offshore. Jumping out of bed,the farmer grabbed a lantern and rushed next door to the hired hand's sleeping quarters. He shook the little man and yelled, “Get up! A storm is coming! Tie things down before they are blown away!” The little man rolled over in bed and said firmly, “No, sir. I told you, I can sleep when the wind blows.” Enraged (激怒)by the response, the farmer was tempted to fire him on the spot.Instead, he hurried outside to prepare for the storm. To his amazement,he discovered that all of the hay had been covered. The cows were in the barn,the chickens were in the coops,and the doors were barred. The shutters were tightly secured. Everything was tied down. Nothing could be blown away. The farmer then understood what his hired hand meant, so he also returned to his bed to sleep while the wind was still blowing. 1.Why did the farmer constantly advertise for hired hands? A.Because he needed hired hands all the year round. B.Because there was too much work to do on the farm. C.Because he could hardly hire a farmhand. D.Because he offered poor conditions for the hired hands. 2.The farmer felt amazed because ________. A.the little man was sleeping B.everything was in safety C.the wind was too strong D.he could not open the doors 3.What did the man mean by saying “I can sleep when the wind blows”? A.He needed much sleep after working hard on the farm. B.He was very brave and not afraid of wind. C.He enjoyed sleeping when the wind blew. D.He would get everything done before the wind blew. 4.Which of the following statements about the little man is TRUE? A.He was not afraid of storms. B.He was a heavy sleeper under any condition. C.He was hard?working and devoted to his work. D.He was fired shortly after he tied everything down.

第 3 页(共 4 页)

山东世纪金榜科教文化股份有限公司

世纪金榜

圆您梦想
专题限时训练(二十九) (一)

www.jb1000.com

【要点综述】本文叙述了一个英国农场少年阿尔伯特的父亲为了维持农场,无奈之下将马儿乔伊卖给 军队,为前线运送军火物资。阿尔伯特和他心爱的马不得不分离。 1.A 细节理解题。根据“When the family begins to feel the financial impact of war,Albert's father secretly sells Joey to an army officer named Captain Nicholls.”可知选 A。 2.C 细节理解题。根据“Albert is too young,but Nicholls promises to take good care of Joey for him.Nicholls treats Joey well.”可知 Captain Nicholls 是一个守信用的人。故选 C。 3. D 词义猜测题。 根据“When the German army moves out of the area, Emilie and her grandfather keep the two horses.”可知他们喜欢马。故选 D。 4.B 推理判断题。根据最后一段可知选 B。 (二) 【要点综述】本文为记叙文。文中作者回忆了早年读书期间,暑假返校清除落叶的一段经历。 1.D 细节理解题。作者一开始用了两个 remember 表明他对暑假返校要清除落叶一事记忆深刻。第 二段提到在为学校清除落叶时没有别的工具,唯一的工具就是手,由此可推断“手和指尖都记得”是因为 在大扫除中,作者的手作为唯一的清洁工具受了不少的罪。 2.B 细节理解题。第一段最后一句提到假期过后学校会堆满落叶,第二段校长发布学生大扫除的命 令,两者之间的因果关系显而易见,因此本题应选 B 项。 3.C 细节理解题。第二段最后一句,特别是其中的 see,表明校长让大孩子们做大扫除的“监工”, 负责带领其他孩子把学校打扫干净。这也可以从该段最后一句的“or you'll have to answer for it(否则你们就 要为此负责)”看出答案。 4.A 推理判断题。根据第三段第四句中的“?the coins changed hands at once.”可知“钱马上就会 易主”,即到了大孩子们的口袋里。 5.A 细节理解题。根据题干中的 complaints 可定位到最后一段开头两句。该段第二句表明校长对大 孩子的惩罚很轻微,因此本题应选 A 项。 (三) 【要点综述】本文讲述了一个在大西洋边上经营农场的人雇用工人为他工作的故事。 1.C 细节理解题。根据第一段“Most people were not willing to work on farms along the Atlantic because they worried about the terrible storms that destroyed buildings and crops.The farmer received a steady stream of refusals at the interview for a farmhand.”可知没有人愿意来这里工作,所以他才不断登广告。故 C 项正确。 2.B 细节理解题。文章倒数第二段“To his amazement,he discovered that all of the hay had been covered.The cows were in the barn,the chickens were in the coops,and the doors were barred. The shutters were tightly secured.Everything was tied down. Nothing could be blown away.”说明一切都很安全,这让他很 惊讶。故 B 项正确。 3.D 推理判断题。根据文章倒数第二段内容可知他在风暴来临之前把一切都安排妥当了。故 D 项正 确。 4.C 推理判断题。根据文章第四段“The little man worked well around the farm,busy from dawn to dusk,and the farmer felt satisfied with the man's work.”和倒数第二段内容可知这个人很努力也很用心做事。 故 C 项正确。

第 4 页(共 4 页)

山东世纪金榜科教文化股份有限公司


相关文章:
2014高考英语第二轮查漏补缺:专题二十九 故事型阅读理解.doc
2014高考英语第二轮查漏补缺:专题二十九 故事型阅读理解 - 世纪金榜 圆您梦想 www.jb1000.com 专题限时训练(二十九) [故事型阅读理解] (限时:25 分钟) (...
2014高考英语第二轮查漏补缺:专题二十八 人物型阅读理解.doc
2014高考英语第二轮查漏补缺:专题二十八 人物型阅读理解 - 世纪金榜 圆您梦想 www.jb1000.com 专题限时训练(二十八) [人物型阅读理解] (限时:25 分钟) (...
2014高考英语第二轮查漏补缺专题集训(16)故事型阅读理....doc
2014高考英语第二轮查漏补缺专题集训(16)故事型阅读理解(基础+提升,含详解) - 专题限时训练(十六) [故事型阅读理解] (限时:25 分钟) (一) War Horse is a...
2014高考英语第二轮查漏补缺专题集训(20)文化教育型阅....doc
2014高考英语第二轮查漏补缺专题集训(20)文化教育型阅读理解(基础+提升,含详解) - 专题限时训练(二十) [文化教育型阅读理解(二)] (限时:25 分钟) (一) ...
2014高考英语第二轮查漏补缺专题集训(25)科普知识型阅....doc
2014高考英语第二轮查漏补缺专题集训(25)科普知识型阅读理解(基础+提升,含详解) - 专题限时训练(二十五) [科普知识型阅读理解(一)] (限时:25 分钟) (一) ...
2014高考英语第二轮查漏补缺专题集训(26)科普知识型阅....doc
2014高考英语第二轮查漏补缺专题集训(26)科普知识型阅读理解(基础+提升,含详解) - 专题限时训练(二十六) [科普知识型阅读理解(二)] (限时:25 分钟) (一) ...
2014高考英语第二轮查漏补缺:专题二十二 记叙文型完形填空.doc
2014高考英语第二轮查漏补缺:专题二十二 记叙文型完形填空 - 世纪金榜 圆您
2014高考英语第二轮查漏补缺专题集训(19)文化教育型阅....doc
2014高考英语第二轮查漏补缺专题集训(19)文化教育型阅读理解(基础+提升,含详解) - 专题限时训练(十九) [文化教育型阅读理解(一)] (限时:25 分钟) (一) For...
2014高考英语第二轮查漏补缺专题集训(21)史地自然型阅....doc
2014高考英语第二轮查漏补缺专题集训(21)史地自然型阅读理解(基础+提升,含详解) - 专题限时训练(二十一) [史地自然型阅读理解(一)] (限时:25 分钟) (一)...
2014高考英语第二轮查漏补缺专题集训(24)社会生活型阅....doc
2014高考英语第二轮查漏补缺专题集训(24)社会生活型阅读理解(基础+提升,含详解) - 专题限时训练(二十四) [社会生活型阅读理解(二)] (限时:25 分钟) (一) ...
2014高考英语第二轮查漏补缺:专题二十 记叙文型完形填空.doc
2014高考英语第二轮查漏补缺:专题二十 记叙文型完形填空 - 世纪金榜 圆您梦
2014高考英语第二轮查漏补缺:专题九 非谓语动词.doc
暂无评价|0人阅读|0次下载 | 举报文档 2014高考英语第二轮查漏补缺:专题九 ...圆您梦想 www.jb1000.com 专题限时训练(九) 1.A 2.A 考查分词作后置定语...
2014高考英语第二轮查漏补缺:专题三 代词.doc
暂无评价|0人阅读|0次下载 | 举报文档 2014高考英语第二轮查漏补缺:专题三 ...第 2 页(共 4 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司 世纪金榜 圆您梦想 ...
2014高考英语第二轮查漏补缺:专题七 介词与介词短语.doc
暂无评价|0人阅读|0次下载 | 举报文档 2014高考英语第二轮查漏补缺:专题七 ...第 2 页(共 4 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司 世纪金榜 圆您梦想 ...
2014高考英语第二轮查漏补缺专题集训(29)各种从句(基础....doc
暂无评价|0人阅读|0次下载 2014高考英语第二轮查漏补缺专题集训(29)各种从句(基础+提升,含详解)_初中教育_教育专区。专题限时训练(二十九) [各种从句(一)] ...
2014高考英语第二轮查漏补缺:专题八 非谓语动词.doc
暂无评价|0人阅读|0次下载 | 举报文档 2014高考英语第二轮查漏补缺:专题八 非谓语动词_英语_高中教育_教育专区。世纪金榜 圆您梦想 www.jb1000.com 专题限时训...
2014高考英语第二轮查漏补缺专题集训(17)时闻型阅读理....doc
2014高考英语第二轮查漏补缺专题集训(17)时闻型阅读理解(基础+提升,含详解) - 专题限时训练(十七) [时闻型阅读理解] (限时:25 分钟) (一) As Apple tries...
2014高考英语第二轮查漏补缺专题集训(18)广告型阅读理....doc
2014高考英语第二轮查漏补缺专题集训(18)广告型阅读理解(基础+提升,含详解) - 专题限时训练(十八) [广告型阅读理解] (限时:25 分钟) (一) Honey Sweet Cake...
2014高考英语第二轮查漏补缺专题集训(15)人物型阅读理....doc
2014高考英语第二轮查漏补缺专题集训(15)人物型阅读理解(基础+提升,含详解) - 专题限时训练(十五) [人物型阅读理解] (限时:25 分钟) (一) Kareem Abdul?Jab...
2014高考英语第二轮查漏补缺专题集训(30)各种从句(基础....doc
暂无评价|0人阅读|0次下载 2014高考英语第二轮查漏补缺专题集训(30)各种从句(基础+提升,含详解)_初中教育_教育专区。专题限时训练(三十) [各种从句(二)] (限...
更多相关标签: