当前位置:首页 >> 英语 >>

【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(三) [必修1 Unit 3 Travel journal]


课时作业(三)

[必修 1

Unit 3

Travel journal]

(限时:30 分钟)

Ⅰ.[2012· 广东卷] 完形填空 We all know that some things are obviously right. For example, it is right to be __1__ to other people. It is also right to look after the environment. Some things are __2__ wrong, too. For instance, we should not hurt or bully (欺负) others, nor should we litter. Rules often tell us what is right or wrong. Rules can help the public make the right __3__, and remain safe. Car drivers have to obey traffic regulations that tell them the right things to do on the road to avoid crashes. Cyclists who give signals before turning or stopping help prevent __4__. If people follow rules without taking other matters into consideration, it will be __5__ for them to form what is sometimes called a “black and white” view. For example, they may believe that people should always tell the truth, and that lying is __6__ acceptable. Such people always stick to their views, even if it means that they may get into __7__. Sometimes it may not be so easy to know __8__ what is right or wrong. Some people choose not to eat meat because they believe that it is __9__ to eat animals, but others argue that they can eat meat and __10__ be kind to animals; some insist that stealing is always wrong, but others think that one does not need to feel so __11__ when stealing some food to eat, if he lives in a really poor area and he is __12__ . Rules help us live together in harmony, because they show us the right way to __13__ others. However, some people argue that rules may be __14__, having observed that rules change all the time, and that some schools have some regulations and others have different ones—so who is to __15__ what is right? 1. A.kind B.sensitive C.fair D.generous 2. A.equally B.slightly C.clearly D.increasingly 3. A.suggestions B.conclusions C.turns D.choices 4. A.accidents B.mistakes C.falls D.deaths 5. A.interesting B.vital C.easy D.valuable 6. A.seldom B.rarely C.merely D.never 7. A.trouble B.power C.prison D.control 8. A.roughly B.eventually C.deliberately D.exactly 9. A.awful B.cruel C.unhealthy D.unnecessary 10. A.still B.even C.later D.somehow 11. A.nervous B.anxious C.afraid D.guilty 12. A.begging B.starving C.growing D.wandering

13. A.follow B.instruct C.treat D.protect 14. A.disgusting B.confusing C.unsafe D.unimportant 15. A.predict B.explain C.decide D.consider Ⅱ.阅读理解 A To hitch?hike successfully in any country you must be able to do two things: attract attention and at the same time convince the driver at a glance that you do not intend to rob or murder him. To fulfill the first requirement you must have some mark to distinguish you at once from all other hikers. A serviceman, for instance, should wear his uniform, and a student his scarf. In a foreign country an unmistakable indication of your own nationality will also arrest a driver's attention. When I hitch?hiked 9,500 miles across the United States and back recently I wore a well?tailored suit, a bowler hat and a trench coat, and carried a pencil- rolled black umbrella. My suitcase was thin decorated with British flags. Having plenty of luggage, moreover, I was not likely to be suspected of being a dangerous lunatic(精神病患者). I then had to get across to the driver the idea that I was a real traveler, and needed to get somewhere cheaply. But even with careful preparation, you must not assume that the task will be easy. You should be prepared to wait a little, for there are drivers who confess to a fierce prejudice against, (not to say hatred of) hitchhikers, and would no more pick up a hiker than march from Aldermaston to London. In America, my average wait was half an hour, and my longest is two hours, but I have heard of people waiting all day: they probably took less pains to make themselves easy to notice. Nor must you assume that all the drivers who stop for you are nice, normal people. On one occasion I found myself driving with two boys of about nineteen who turned out to be on the run from the police, and were hoping to use me as an alibi. There are also lesser (较小的) risks: you may find yourself in the car of a Fascist fanatic, a Mormon missionary(传教士), or just a bad driver. You cannot tell, of course until you are in the car. But you soon learn the art of the quick excuse that gets you out again. If the hitchhiker in the US will remember that he is seeking the willingness of drivers to give him a free ride, and is prepared to give in exchange entertainment and company, and not go to sleep, he will come across the remarkable, almost legendary, hospitality of American of the West. It will also help if he can drive—I think that I drove myself about 4,500 of those 9,500 miles I hitchhiked in the States. 16.A serviceman should wear his uniform ________. A.so as not to look too unusual B.to attract attention C.to show he is on duty D.to put the driver at ease 17.In Paragraph 3, we learn that the writer ________. A.has sometimes failed to hitch a ride B.has marched from Aldermaston to London C.has been successful in hitching a ride D.has had to wait for long hours for a ride 18.The main idea of Paragraph 4 is that ________. A.it is dangerous to be in a car with strangers B.hitch?hiking may turn out to be risky sometimes C.a hitch?hiker must also learn the art of quick excuse D.hitch?hikers might come across bad drivers 19.In the last paragraph, the writer mainly wants to tell us that a hitchhiker should ________. A.not talk to the driver too much B.fall asleep to make it a peaceful ride C.try to make himself pleasant and entertaining

D.not offer to drive 20.A suitable title for the passage would be “________”. A.The art of hitch?hiking B.An Englishman's view of the US C.An English hitch?hiker D.The joys and dangers of hitchhiking B[2012· 湖南卷] What makes a gift special? Is it the price you see on the gift receipt?Or is it the look on the recipient's face when they receive it that determines the true value? What gift is worth the most? This Christmas I was debating what to give my father. My dad is a hard person to buy for because he never wants anything. I pulled out my phone to read a text message from my mom saying that we were leaving for Christmas shopping for him when I came across a message on my phone that I had locked. The message was from my father.My eyes fell on a photo of a flower taken in Wyoming,and underneath a poem by William Blake. The flower, a lone dandelion standing against the bright blue sky, inspired me. My dad had been reciting those words to me since I was a kid. That may even be the reason why I love writing. I decided that those words would be my gift to my father. I called back. I told my mom to go without me and that I already created my gift. I sent the photo of the creamcolored flower to my computer and typed the poem on top of it. As I was arranging the details another poem came to mind. The poem was written by Edgar Allan Poe;my dad recited it as much as he did the other.I typed that out as well and searched online for a background to the words of it. The poem was focused around dreaming, and after searching I found the perfect picture. The image was painted with blues and greens and purples, twisting together to create the theme and wonder of a dream. As I watched both poems passing through the printer, the white paper coloring with words that shaped my childhood, I felt that this was a gift that my father would truly appreciate. Christmas soon arrived. The minute I saw the look on my dad's face as he unwrapped those swirling black letters carefully placed in a cheap frame, I knew I had given the perfect gift. 21. The idea for a special gift began to form when the author was ________. A.doing shopping B.having a debate C.reading a message D.leaving for Wyoming 22.The author's inspiration for the gift came from ________. A.a photo of a flower B.a story about a kid C.a call from the mother D.a text about Christmas 23.The underlined word “it” in Paragraph 3 refers to a poem by ________. A. the father B.the author C.William Blake D.Edgar Allan Poe 24.The author made the gift by ________. A.searching for the poems online B.drawing the background by hand C.painting the letters in three colors D.matching the words with pictures 25.What is the main purpose of the passage? A.To show how to design images for gifts. B.To suggest making gifts from one's heart. C.To explain how computers help create gifts. D.To describe the gifts the author has received.

课时作业(三) Ⅰ.在日常生活中,我们有许多的规章条例。有的规章制度是无形存在的,有的是显而易见 的。人们都在遵守着这些规章制度。 1. A 考查形容词。与下文 hurt or bully others 意义相对的应是 be kind to other people 故选 A 项。语境为:我们知道,一些事情是明显正确的,比如,善待别人。 2. C 考查副词。与第一句 some things are obviously right 中的 obviously 相对应,故选的是同 义词 clearly。 3. D 考查名词。由常识和下句?tell them the right things to do on the road to avoid crashes 可 知,规章制度告诉人们如何作出正确“选择”。故选的是 D 项。 4. A 考查名词。由常识和上句中的 crashes 可知选 accidents(事故)。这里 accidents 是 crashes 同义词复现。 5. C 考查形容词。由逻辑推断可知,如果人们遵守规章制度而不用考虑其他事情,他们就很 “容易”形成“是非”观。故选 C 项。interesting 有趣的; vital 重要的;valuable 有价值的。 6. D 考查副词。根据语境中的反义词复现确定答案。句中“tell the truth”与“lying”相对,而与 “always”相对的应是“never”。故选 D 项。 7. A 考查名词。 由常识可知,坚持己见的人有时也会“ get into trouble”,“惹上麻烦”。而 “上台(get into power)”与语境不符,“坐牢(get into prison)”是惹上麻烦的一种程度极深的情况, 不具有普遍性,所以该项干扰最大。故选 A 项。 8. D 考查副词。由下文举的例子 Some people choose not to eat meat because they believe that it is?to eat animals, but others argue that they can eat meat and?be kind to animals(有的人认为吃肉对动 物残酷,而有的人认为一方面吃肉,一方面对动物友好)可知,有时很难“严格地”区分正确与错 误,故选 D 项。 9. B 考查形容词。根据反义词复现确定答案。由 but 可知,应选与下文中 kind 相对的 cruel。 故选 B 项。 10. A 考查副词。 他们认为可以吃肉,但对动物“依然”友好。故选副词 still,意为:仍 然。 11. D 考查形容词。根据常识和俗语“做贼心虚”可知,偷东西应有“犯罪感”,即感到犯 了罪(guilty)。故选 D 项。 12. B 考查动词。根据“poor”可知, 这里指的是穷得没有东西吃,也就是选项中所说的挨 饿,故选 B。 13. C 考查动词。根据上下文的因果关系可知,“规章制度有助于我们和睦相处,因为规章制 度告诉我们‘对待(treat)’他人的正确方式”。故选 C 项。follow 追随; instruct 指导; protect 保护。 14. B 考查形容词。由最后一句 that some schools have some regulations and others have different ones?可知,规章制度也可能是“令人困惑的”。故选 B 项。 15. C 考查动词。根据文章提到的,既然不同学校有不同的规章制度,那么该由谁来“评判” 什么是正确的呢?故最佳答案是 C 项。 Ⅱ.A 文章主要介绍了作者对于如何搭乘便车的一些经验,如装束、等车、遇到的司机,还特别提及 了在美国的一些有关搭乘的趣事。 16.B 根据第一段可以得知答案。 17.C 根据第三段的最后一句?my average wait was half an hour, and my longest is two hours, but I have heard of people waiting all day 可知作者是比较成功的。 18.B 第四段的第一句是主题句。遇到的司机不见得个个是正常人,从后面的例子也得知乘 便车是有危险性的。 19.C 从最后一段的第一句即可知答案,得到司机的 willingness“愿意”是需要技巧的。 20.A 此处的 art 是“技巧”的意思。全文讲的是搭乘便车的一些经验,故 A 是最佳答案。 B

作者一直不知道给父亲买什么礼物,但是偶尔看到父亲的信息使其想到了爸爸“读诗歌”的爱 好,因而用心制作了“诗配花”的图片礼物。最后作者看到父亲对待礼物的态度,知道自己做对 了。 21.C 细节理解题。考查对文章细节的理解和判断能力。根据文章的第二段可知:作者拿出 手机时看到了妈妈发来的信息,偶然看到了爸爸发来的信息。信息是一朵花,花儿使作者想到了爸 爸的话,因而使作者想到了给爸爸的礼物。故选 C。 22.A 细节理解题。考查对文章的细节的理解和判断能力。见上一题的解析。 23.D 词义猜测题。考查上下文中代词的指代。根据第三段中的 I typed that out as well and searched online for a background to the words of it.可知,作者在见到这首诗的同时“也”把它打出来 了。这就是 Edgar Allan Poe 写的诗。故选 D。 24.D 细节理解题。考查对文章细节的理解和判断能力。根据第三段的第二句可知:作者先 在电脑上找到这种花,然后在花上打上字。可见其礼物是“配有文字的图片”。 25.B 推理判断题。考查对文章的言外之意进行复合逻辑的推理判断的能力。作者“诗配花”的 礼物,灵感来自于爸爸的信息和小时候对爸爸的印象,这种礼物虽不昂贵,但确实是用心做出来 的,爸爸收到礼物时的态度使得作者相信自己送对了礼物。A、C 两项都是第三段的细节;D 项与 原文意思不符。故选 B。


相关文章:
高考英语一轮复习 Unit 3 Travel journal学案(新人...
高考英语一轮复习 Unit 3 Travel journal学案(新人教版)必修1_高三英语_英语_高中教育_教育专区。Unit 3 Travel journal 游记 晨读·记忆 A Hard Trip My ...
2018年高考英语一轮复习Unit3Traveljournal(讲)(含...
2018年高考英语一轮复习Unit3Traveljournal()(含解析)新人教版必修1_高考_高中教育_教育专区。Unit 3 Travel journal 单元知识预览 项目 单词及其词性变化(语法...
...一轮总复习单元检测:必修1 Unit 3 Travel jour...
2017届高考英语(全国人教版)一轮总复习单元检测:必修1 Unit 3 Travel journal_英语_高中教育_教育专区。必修 1 基础检测 Ⅰ.词性转换 1.The young man isn't...
高考英语一轮复习 Unit 3 Travel journal(讲)(含解...
高考英语一轮复习 Unit 3 Travel journal()(含解析)新人教版必修1_其它课程_高中教育_教育专区。高考英语一轮复习 Unit 3 Travel journal()(含解析)新人教...
...2016年高考英语一轮复习Unit3Traveljournal(讲...
【讲练测】2016年高考英语一轮复习Unit3Traveljournal()(含解析)新人教版必修1(新)_高考_高中教育_教育专区。Unit 3 Travel journal 单元知识预览 项目 单词...
2017高考英语一轮复习Unit3Traveljournal素材新人...
2017高考英语一轮复习Unit3Traveljournal素材新人教版必修1_高考_高中教育_教育专区。2017 Unit 3 Travel journal 话题词汇 1.aboard prep.上(船、飞机、火车、...
2019版高考英语一轮复习Unit3Traveljournal新人教...
2019版高考英语一轮复习Unit3Traveljournal新人教版必修1_高三英语_英语_高中教育_教育专区。Unit 3 1 课文与语法填空 Travel journal 阅读下面短文,在空白处填入 ...
高考英语一轮复习 unit3 Travel journal学案 新人...
高考英语一轮复习 unit3 Travel journal学案 新人教版必修1_高三英语_英语_高中教育_教育专区。高考英语一轮复习 unit3 Travel journal学案 新人教版必修1 ...
高考英语一轮复习话题3旅行(Unit3Traveljournal)新...
高考英语一轮复习话题3旅行(Unit3Traveljournal)新人教版必修1_高考_高中教育_教育专区。高考英语一轮复习话题3旅行(Unit3Traveljournal)新人教版必修1 ...
...英语大一轮复习《Book 1 Unit 3 Travel journa...
【人教版】2016届高三英语大一轮复习《Book 1 Unit 3 Travel journal》文档(含解析)_英语_高中教育_教育专区。1.as usual 照常 2.fond adj.喜爱的;慈爱的;...
更多相关标签: