当前位置:首页 >> 初三数学 >>

湖南省长沙一中2007-2008学年高三第八次月考(英语)

NO.01

湖南省长沙一中 2007-2008 学年高三第八次月考试题 英 语
第 I 卷 (三部分, 共 115 分)
第一部分 听力 (共三节, 满分 30 分) 第一节 (共 5 小题, 每小题 1.5 分, 满分 7.5 分) 听下面 5 段对话。 每段对话后有一个小题,从题中所给的 A, B, C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷 的相应位置。听完每段对话后你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 1. Why does the woman buy the painting? A. Because it is really beautiful and worth a lot of money. B. Because her friend drew it for her many years ago. C. Because she wants to make her living room more beautiful 2. What was the weather like before the conversation? A. Cold B. Warm C. Hot 3. What is the possible relationship between the two speakers? A. Employer and employee. B. Next door neighbors C. Two good friends 4. When will the meeting begin? A. At 10:30 B. At 10: 50 C. At 10: 45 5. Where does the conversation probably take place? A. In a department store B. At a bus stop C. In the post office 第二节(共 12 小题,每小题 1. 5 分,满分 18 分) 听下面 4 段对话,每段对话后有几个小题,从题中所给的 A,B,C 三个选项中选出最佳选项,并标在 试卷的相应位置。听每段对话前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后各小题将给出 5 秒钟 的作答时间。每段对话读两遍。 听下面一段材料,回答第 6 至第 8 三个小题。 6. What are the speakers talking about? A. Buying a car B. Choosing a gift C. Using a computer 7. What‘s the relationship between the speakers? A. Husband and wife B. Professor and student C. Salesman and consumer. 8. What do we know about the person mentioned by the speakers? A. Maybe he likes something expense. B. He is surely over sixty years old C. He must be fond of learning computer. 听下面一段材料,回答第 9 至第 11 三个小题。 9. Why was the man angry? A. The woman didn‘t tell him Mr. Powell come. B. The woman didn‘t phone him. C. Mr. Powell didn‘t phone him. 10. What did the man think he had done before he left? A. He had put the card in his wallet. B. He had written the name and phone number on the card. C. He had given the card to the woman.
第 1 页 共 15 页

NO.01

11. Why did the man apologize? A. He forgot to give the card to the woman. B. He didn‘t tell everything clearly. C. He was late for the phone. 听下面一段材料,回答第 12 至第 14 三个小题。 12. How does the man get information about the apartment? A. From TV advertisement. B. From advertisement in the newspaper. C. From radio advertisements 13. How many rooms has the apartment got? A. 4 B. 5 C. 6 14. How much will the man pay for the rent per month if he wants to include management and parking as well? A. $ 500 B. $ 450 C. $ 550 听下面一段材料,回答第 15 至第 17 三个小题。 15. Where is the conversation taking place? A. In the room B. In the classroom C. In a snack bar 16. Why does Bill sometimes get angry at the man? A. He doesn‘t tell truth B. He‘s too noisy C. He‘s messy 17. What did Bill do during the vacation? A. He took a long trip. B. He visited the man‘s family C. He stayed in the dorm. 第三节(共 3 小题,每小题 1.5 分,满分 4.5 分) 听下面一段材料,将第 18 至第 20 三个小题的信息补充完整,每小题不超过 3 个单词。听材料前你将 有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 15 秒钟的作答时间。本段材料读两遍。 Why I changed my interest My friend‘s reaction to the change The first excuse The second argument 18. _____________________ Underwater exploration is 19. _________ than space flight. The ocean has many things 20. ________ with space

第二部分 英语知识运用(共两节,满分 45 分) 第一节 单项填空(共 15 小题,每小题 1 分,满分 15 分) 从 A,B,C,D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 21. –What does the sign over there read? --No person _______ smoke or carry a lighted cigarette, cigar or pipe in this area. A. must B. may C. shall D. will 22. Finding his cell phone stolen on the bus, _________. A. the bus driver was asked to help B. the bus was searched thoroughly C. it was looked for everywhere D. Steve hurried to a policeman for help 23. They _______ on the program for almost one week before I joined them, and now we ______ on it as no good results have come out so far. A. had been working; are still working B. had worked; were still working C. have been working; have worked D. have worked; are still working 24. It would be a good idea to use a plastic bottle, ________ cut off, as a container to grow young plants in. A. of which the top B. the top is C. the top of which D. with its top
第 2 页 共 15 页

NO.01

25. Not only _______ the jewelry she _______ been sold for her son‘s gambling debts but also her house. A. is; has B. has; has C. has; had D. 不填; has 26. A series of meetings _______ about the best way to market the new product. A. are held B. was held C. were held D. have been held 27. How one thinks and feels is mainly ________ traditions, habits and education. A. thanks to B. due to C. since D. through 28. She must have set off for the village the other day, ________ she? A. mustn‘t B. hadn‘t C. hasn‘t D. didn‘t 29. _________ it with me, then I‘ll see what I can do. A. When left B. Leaving C. If you leave D. Leave 30. David left me the information ________ he could pass the examination he was willing to do _____ he could. A. as long as; what B. if; anything C. if; all D. that if; what 31. The price was ________ within the reach of the average household. A. fairly B. all C. very D. well 32. Sit on the edge of ________ bed _______ minute before putting your feet on the floor. A. the; a B. the; the C. /; a D. /; the 33. Many people in this country eat _______ as they actually need every day. A. twice as much meat B. twice meat as much C. as twice much meat D. meat as much twice 34. Mom promised to buy me a nice gift for my birthday, ______ beyond my imagination. A. something B. that C. which D. the one 35. _______, I have never seen anyone but David that is as enthusiastic about singing as he is. A. As long as I have traveled B. Now that I have traveled so much C. Much as I traveled D. As I have traveled so much 第二节 完形填空 (共 20 小题,每小题 1.5 分,满分 30 分) 阅读下面短文,掌握其大意,然后从 36—55 各题后给的 A,B,C,D 四个选项中,选出最佳选项, 并在答题卡上将该项涂黑。 第二节 完形填空 (共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分) 阅读下面短文,掌握其大意,然后从 36—55 各题所给的 A、B、C、D 四个选项中, 选出最佳选项, 并 在答题卡上将该项涂黑。 Many years ago,my dad was diagnosed with a terminal illness,He was unable to work at a (n) 36 job. He would be fine for quite a while,but would then fall suddenly 37 and have to be admitted to the hospital. wanted to do something to keep himself He 38 , so he decided to be a volunteer at the local children 39 . My dad loved kids He would talk to them and play with them. Sometimes, he would 40 one of his kids. In certain instances, he would give 41 to the sad parents of these children. One of his kids was a girl who had been admitted with a 42 disease that paralyzed (使…瘫痪) her from the neck down. I don‘t know the 43 of the disease,but I do know that it was very sad for a little girl. My dad decided to try to help her. He started 44 her in her room, bringing paints, brushes and paper. He stood the paper up 45 a backing, put the paintbrush in his mouth and began to paint. He didn‘t use his hands at all. Only his 46 would move. He would visit her 47 he could and paint for
第 3 页 共 15 页

NO.01

her. All the while he would tell her, ―See, you can do 48 you set your mind to‖. 49 , she began to paint using her mouth,and she and my dad became friends.Soon after, the little girl was discharged (允许出院). My dad also 50 the children hospital for a little while because he became ill. Sometime later after my dad had recovered and 51 to work, he was at the volunteer counter one day and pushed the front door open. In came the little girl who had been paralyzed, but this time she was 52 , She ran 53 my dad and hugged him really tight. She gave my dad a picture she had done using her 54 . At the bottom it read, ―thank you for helping me walk.‖ Sometimes love is more 55 than doctors, and my dad—who died just a few months after the little girl gave him the picture—loved every single child in that hospital. 36. A. important B. steady C. easy D. good 37. A. ill B. behind C. asleep D. down 38. A. well B. wealthy C. busy D. healthy 39. A. palace B. hospital C. centre D. park 40. A. cure B. miss C. lose D. treat 41. A. speech B. comfort C. praise D. appreciation 42. A. special B. curious C. strange D. rare 43. A. result B. reason C. name D. course 44. A. observing B. drawing C. painting D. visiting 45. A. with B. across C. against D. over 46. A. head B. neck C. fingers D. eyes 47. A. with whoever B. whenever C. as if D. as soon as 48. A. everything B. something C. anything D. nothing 49. A. Basically B. Naturally C. Suddenly D. Eventually 50. A. left B. entered C. rushed to D. stayed at 51. A. stopped B. returned C. hesitated D. refused 52. A. shouting B. lying C. walking D. jumping 53. A. down to B. through to C. direct to D. straight to 54. A. hands B. pens C. paper D. mind 55. A. thankful B. useful C. thoughtful D. powerful 第三部 分阅读理解 (共两节,满分 40 分) 第一节 选择题 (共 17 小题;每小题 2 分,满分 34 分) 阅读下面的短文,从每题所给的四个选项 A、B、C 和 D 中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 A When we found him, he was a sorry sight. His clothes were torn, his hands bleeding. Before we reached him, we saw him fall. He lay a moment. Then he pulled himself to his feet, walked unsteadily a few yards through the woods and fell again. After we got him out, we went back to find the gun that he had thrown down. His tracks showed that for two days he had circled in the forest, within 200 yards of the road. His senses were so dulled by fear and tiredness that he did not hear the cars going by or see the lights at night. We found him just in time. This man, like others before him, had simply been frightened when he knew he was lost. What had been a

第 4 页 共 15 页

NO.01

near disaster might have turned out as only a pleasant walk, had he made a few preparations before he stepped from the highway or off a known path. Whatever sense of direction that a man may have,it's still largely a question of observation. A skilled woodsman always keeps an eye on his surroundings. He notes the shape of a mountain, the direction water flows through a swamp, and the way a tree leans across a path. With these in mind, he may be turned around many times, but he is seldom lost. There are exceptions, of course, and Once in a while a man does come across some strange problem that puts him into the "lost" situation. A rainstorm or sudden blizzard may catch him without a compass (指南针) in his pocket. Darkness may find him in a rough area, where travel is dangerous without a light. When this happens,the normal first reaction (反应) is the fear of being laughed at as a result of his poor knowledge in the woods. He may also be concerned about the inconvenience that he will cause his friends when he doesn't show up. This false pride may lead him to keep on the move in a false effort to find his way against all difficulties. The person who thinks ahead is seldom in great danger.He‘ll be safe if he observes carefully, thinks ahead, and remains calm. 56. The author suggested that if the man had not been found,he would have A. been shot by a gun B. become confused C. been attacked by wild animals D. been in great danger 57. According to the passage, if a person gets lost in the forest, at the very beginning, he would______. A. worry about being laughed at B. push himself to find his way out C. feel it is convenient to ask for help from his friends D. be concerned about being frightened by wild animals 58. When a person tries to find his way in the woods, ________ is the most important. A. intelligence B. observation C. direction D. chance 59. The author tells the story of the lost mad as an example of people who ________. A. go into the woods by themselves B. don‘t know how to signal for help properly C. are frightened when they think they are lost D. notice everything when stepping from the highway B What exactly is a lie? Is it anything we say which we know is untrue? Or is it something more than that? For example, suppose a friend wants to borrow some money from you. You say, "I wish I could help you but I'm short of money myself." In fact you are not short of money but your friend is in the habit of not paying his debts and you don't want to hurt his feelings by reminding him of this. Is this really a lie? Professor Gerald Gullion of the University of Southern California has made a scientific study of lying. According to him, women are better liar than men, particularly when telling a "white lie", such as a woman at a party tells another woman that she likes her dress when she really thinks it looks awful. However, this is only one side of the story. Other researchers say that men are more likely to tell more serious ties, such as making a promise which they have no intention of fulfilling. This is the kind of lie politicians and businessmen are supposed to be particularly skilled at: the lie
第 5 页 共 15 页

NO.01

from which the liars hopes to profit or gain in someway. Research has also been done into the changes of people‘s behavior in a number of small, clearly unimportant ways when they lie. It has been found that if they are sitting down at the time they tend to move about in their chair more than usual. To the trained observer they are saying ―I wish I were somewhere else now‖. They also tend to touch certain parts of the face more often, in particular the nose. One explanation of this may be that lying causes a slight increase in blood pressure. The nose is very sensitive to such changes and the increased pressure makes it itch (痒). Another gesture which gives away is what the writer Desmond Morris in his book Man Watching calls ―the mouth cover‖. He says there are several typical forms of this, such as covering part of the mouth with fingers, touching the upper-lip or putting a finger of the hand at one side of the mouth. Such a gesture can be understood, as an unconscious attempt on the part of the liar to stop himself or herself from lying. Of course, such gestures as rubbing the nose or covering the mouth, or moving about in a chair cannot be taken as proof that the speaker is lying. They simply tend to occur more frequently in this situation. It is not one gesture alone that gives the liar away but a whole number of things, and in particular the context in which the lie is told. 60. According to the passage, a ―white lie‖ seems to be a lie _______. A. that other people believe B. that other people cannot believe C. told in order to avoid offending someone D. told in order to take advantage of someone 61. Research suggests that women _______. A. are better at telling lies than men do B. generally fie far more than men C. often make promises they in.rid to break D. lie at parties more often than men do 62. Researchers find that when a person tells lies. A. his or her blood pressure increases greatly B. he or she looks very serious and moves about in their chairs more than usual C. he or she tends to make small changes in his behavior D. he or she uses his unconscious mind 63. One reason people sometimes rub their noses when they lie is that A. 1ying causes a slight increase in blood pressure B. the nose is sensitive to physical changes caused by lying C. they want to cover their mouths D. they are trying to stop themselves from telling lies 64. Which of the following may best betray (出卖) a liar? A. The touching of the tip of one‘s nose. B. The change of one‘s behavior. C. ―The mouth cover‖ gesture. D. The situations in which his lies are told. C They are among the 250, 000 people under the age of 25 who are out of work in the
第 6 页 共 15 页

NO.01

Netherlands, a group that explains the cause of 40 percent of the nation‘s unemployed. A storm of anger boils up at the government-sponsored (政府资助的) youth center, event among those who are continuing their studies. ―We study for jobs that don’t exist,‖ Nicollets Steggerda, 23, said. After thirty years of prosperity, unemployment among 10 member nations of the European Community has reached as much as 11 percent, affecting a total of 12.3 million people, and the Number is climbing. The bitter disappointment long expressed by British youths is spreading across the Continent. The title of a rock song ―No Future‖ can now be seen written on the brick walls of closed factories in Belgium and France. Recent surveys have found that the increasing argument in the last few years over the deployment (部署) in Europe of North Atlantic Treaty Organization missiles and the possibility of nuclear war have clouded European youths‘ confidence (信心) in the future. One form of protest(抗议) tends to put the responsibility for a country‘s economic troubles on the large numbers of ―guest workers‖ from Third World nations, people welcomed in Western Europe in the years of prosperity. Young Europeans, brought up in an extended period of economic success and general stability, seem to be similar to Americans more than they do their own parents. Material enjoyment has given them a sense of expectation, even the right to a standard of living that they see around them. ―And so we pass the days at the discos, or meet people at the café and sit and stare,‖ said Isabella Cault. , "There is usually not much conversation. You look for happiness. Sometimes you even find it.‖ 65. Unemployment in the Netherlands has affected A. about 0 6 million people B. 250,000 people C. 1ess than half of the population D. one million people 66. What Nicollete Steggerda said (Para.2) means that ________. A. what the students learn is more than necessary B. the students cannot get work after graduation C. the students’aim in study is not clear D. school education is not sufficient (enough) 67. The underlined word ?‘it” in the last paragraph most probably refers to ________. A. material enjoyment B. a sense of expectation C. a job D. happiness 68. Which of the following is TRUE according to the passage? A. British youths have pity on the unemployed on the Continent. B. British youths care about unemployment in France and Belgium. C. British youths show their disappointment over joblessness. D. British youths have confidence to find work on the Continent. D Science isn‘t something mysterious, only for the few. Every one of us—whether a poet, worker, or physicist has to be able to think scientifically, and to understand some science, such as whether to smoke, what to eat, and what protection to use. Even for decisions that don‘t depend on some scientific facts, science remains the proven set of best methods for getting exact information about the world. Some people will end up as policy—makers in government or business. People such as these make decisions that affect the life of everyone, and most of them know no more about science than does the rest of the general
第 7 页 共 15 页

NO.01

public. Yet they are called upon to decide what to do about nuclear reactors, global warming, environmental toxins(环境霉素), expensive space programs, and biomedical research. It‘s nonscientists, not scientists, who have the last word on whether the milk we drink can safely come from cows treated with medicine. To make such decisions wisely, the decision makers have to be drawn from a scientifically educated public. Even if science is irrelevant to the lives of ordinary Americans, a strong scientific spirit is basic to our economy, educational system, and society. This requires lots of young people to become excited enough by science that they decide to become professional scientists. This also requires, to some degree, the support and understanding of the general public. Scientists are not always able to communicate their findings in an easy-to-understand manner. Although the scientists should do a better job of explaining what they have discovered, members of the general public have to make efforts to understand what is being said. 69. What does the author mean by saying that ―a strong scientific spirit is basic to the economy, educational system and society‖? A. Sch00l and society should encourage young people to become professional scientists. B. The school should only teach lessons of economy and education· C. A scientifically educated public is basic to the economy,educational system and society. D. More scientists work in our economy, educational system and society. 70. The general public is required to _______. A. support and understand the need of scientific education B. check what the scientists are saying C. give help to the policy-makers D. become professional scientists 71. The main idea of this passage is __________. A policy—makers must be science professionals B. science is not far from everyone‘s life C. science has nothing to do with ordinary Americans D. science professionals make decisions that affect the life of everyone 72. According to the passage, who can decide whether the milk we drink can safely come from cows treated with medicine? A. Scientists B. Young people C. The public D. Policy-makers 第二节 简答题 (共 3 小题;每小题 2 分,满分 6 分) 阅读下面短文,根据第 73 至 75 小题的具体要求,简要回答问题。 London (Reuters)—Girls under 16 may face a ban from catwalk modeling to protect them from eating disorders and sexual exploitation, a panel of fashion and health experts said recently. The panel said there was a trend for the industry to use younger models, who are more vulnerable (易受攻击 的) to eating disorders such as anorexia. "There was also strongly expressed concern that it is profoundly inappropriate that girls under 16 … should be portrayed as adult women,‖ said Baroness Kingsmill, chair of the panel. ―The risk of sexualizing these children was high and designers could risk charges of sexual exploitation.‖ The inquiry was set up by the British Fashion Week, in the wake of long-running controversy over super-thin ―size— zero‖ models.

第 8 页 共 15 页

NO.01

The panel rejected the idea of weighing models and banning those under a certain weight. It said ―size-zero‖ doesn‘t exist in British shops and is ―meaningless‖. It received mixed evidence on whether models should have tests to assess their body mass index, a measure of fat. Many models told the inquiry that they feared losing work because they were not thin enough. As well as eating disorders, the panel highlighted health risks from stress, substance abuse and poor working conditions. ―We have grave concerns about other health areas, such as drug and alcohol abuse and the tress caused by working conditions for models,‖ the panels interim report says. ―We are also concerned that modeling is very much a hidden profession with very little transparency about the working conditions that many models have to endure.‖ The panel wants better training for designers and agents to help them spot models with eating disorders. There should be a clampdown on drugs and smoking backstage and models should have access to healthy food, it added. 73. Find in the passage a word closest in meaning to the underlined word ―clampdown‖. ___________________________________________________________________ 74. According to the passage, what can we do to protect the models form eating disorders and sexual exploitation? (回答词数不超过 12 个) ___________________________________________________________________ 75. Why were the models willing to be vulnerable to eating disorders? (回答词数不超过 6 个) ___________________________________________________________________

第Ⅱ卷 (共 35 分)
第四部分 书面表达 (共两节,满分 35 分) 第一节 填 空 (共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 阅读短文,根据所读内容在文后 76~85 的空格里填上适当的单词或短语,并将答案转写到答题卡上. 注意:每空不超过 3 个单词。 This is supposed to be a civilized age, but you wouldn‘t think of it if you know what the average man thinks of the average woman. Women won their independence years ago. After a ling, bitter struggle, they now enjoy the same educational opportunities as men in most part of the world. They have proved repeatedly that they are equal and often superior to men in almost every field. The hard-fought battle for recognition has been won, it is by no means over. It is men, not women who still carry on the sex war because their attitude remains but basically hostile. Even in the most progressive societies, women continue to be regarded as second-rate citizens. To hear some men talk, you‘d think that women belonged to a different species! On the surface, the comments made by men about women‘s abilities seem light-hearted. The some tired jokes about women drivers are repeated day in, day out. This apparent light-heartedness dose not conceal the real contempt (轻蔑) that men feel for women. However much men sneer at women, their claims to superiority are not borne out by statistics. Let‘s consider the matter of driving, for instance. We all know that women cause far fewer accidents than men. They are too conscientious and responsible to drive like maniacs. But this is a minor quibble (狡辩). Women have succeeded in any job you care to name. As politicians, soldiers, doctors, factory-hands, university professors, farmer, company directors, lawyers, bus-conductors, scientists and presidents of countries they have often put men to shame. And we must remember that they frequently succeed brilliantly in all

第 9 页 共 15 页

NO.01

these fields in addition to bearing and bringing up children. Yet men go on maintaining the fiction that there are many jobs women can‘t do. Top-level political negotiation (谈判) between countries, business and banking are almost entirely controlled by men, who jealously guard their so-called ―rights‖. Even in otherwise enlightened places like Switzerland women haven‘t been given the vote. This situation is preposterous (是非颠倒的)! The arguments than men put forward to exclude women from these fields are all too familiar. Women, they say, are unreliable and irrational (无理性的). They depend too little on cool reasoning and too much on intuition and instinct to arrive at decisions.They are not even capable of thinking clearly. Yet when women prove their abilities, men refuse to acknowledge them and give them their due. The truth is that men cling to their supremacy because of their basic inferiority (自卑感) complex. They avoid real competition. They know in their hearts that women are superior and they are afraid of being beaten at their own game. 76. ___________ between Men and Women 77. ___________ to their opponent 78. Remains basically ____________ Men Women 83. ___________ Regarding women as 79. ___________ Equal and often 81. __________ men in almost every field. Supporting arguments Many important jobs controlled by men. are

Women are 80. ____________ They have 82. _________ any job one cares to name.

In fact, men‘s 84. ___________ and 85. ___________ of being beaten by women leads to the war.

第二节 写作 (满分 25 分) 假设你叫 Jack,是美国某大学的中国留学生。有 32 名你的美国校友希望你能为他们筹划一次奥运会 前的北京之行,为期 7 天,请你给北京的某旅行社经理 Phil 发一封电子邮件,联系相关事宜。 要点如下: (1) 希望能够派车接送; (2) 请求告知旅行日程及就餐、旅馆、费用等情况; (3) 其他你想要了解的情况。 注意:(1) 词数:100 词左右; (2) 开头已为你写出,不计人总词数; (3) 参考词汇:旅馆住宿 accommodation;旅行日程安排 itinerary;长途客车 coach Hi,Phil, I'd like you to organize a trip to Beijing for us. _____________________________________ ___________________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________________ _______________________________ ___________________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________________ _______________________________________________________
第 10 页 共 15 页

NO.01

Yours truly, Jack

第 11 页 共 15 页

NO.01

长沙市一中 08 届高三第 8 次月考参考答案
第 I 卷 答题卡
题序 答案 题序 答案 题序 答案 题序 答案 题序 答案 1 C 16 C 31 D 46 A 61 A 2 A 17 B 32 A 47 B 62 C 33 A 48 C 63 B 34 A 49 D 64 D 35 C 50 A 65 A 3 A 18 4 B 19 5 C 20 6 B 21 C 36 B 51 B 66 B 7 A 22 D 37 A 52 C 67 D 8 A 23 A 38 C 53 D 68 C 9 B 24 D 39 B 54 A 69 A 10 C 25 B 40 C 55 D 70 A 11 A 26 B 41 B 56 D 71 B 12 B 27 B 42 D 57 A 72 D 13 A 28 D 43 C 58 B 73 14 C 29 C 44 D 59 C 74 15 C 30 D 45 C 60 C 75

18. surprised and puzzled 19. much cheaper 20. in common with 73. Ban 74. Not to weigh them and to ban those under a certain weight. 75. Because they feared losing work. 第 II 卷 第一节 76. The Sex War 77. Attitudes 78. hostile 79. second-rate 80. unreliable and irrational 81. superior to 82. succeeded in 83. Conclusion 84. basic inferiority complex 85. fear/ being afraid 第二节 写 作 One possible version: Hi, Phil, I'd like you to organize a trip to Beijing for ns I have here a group of 32 American college students who want to go on a seven-day tour before the 29th Olympic Games in Beijing, I hope we can have a coach which will take us around to some of the most inviting places of interest and then bring us back to the hotel. It would be better if we can go to visit some Olympic stadiums, for example, the Bird Nest. That is our long-running dream. I would be very grateful if you can work out an itinerary as soon as possible and tell me about our accommodation, meals as well as how much each of us has to pay. If you have any information, please email me.
第 12 页 共 15 页

NO.01

Looking forward to your early reply. Yours truly, Jack (128 words)

附: 听力材料 Text 1 M:Are you really going to buy that painting? W:Yes.I think it will brighten my living room wall. Text 2 W:It seems to be clearing up. M:It‘s such a nice change. W:I really don‘t think this weather will last. M:Let‘s just hope it won‘t get cold again. Text 3 w:I‘m sorry, sir. I didn‘t finish the job as required. M:Oh,no,Sally,don‘t say sorry.Anyway,You‘ve tried your best. Text 4 M:Let‘s hurry, Susan. It‘s ten thirty。or we'll be late for the meeting. W:Calm down, Mike. We‘ve got twenty minutes to go. There is no hurry. Text 5 M:Could you please tell me how much postage is needed for this parcel to London? W:I‘ll just weigh it for you, sir. That‘ll be three dollars fifty. Text 6 M:Oh,we still haven‘t decided what to get him. W:I know.It‘s hard. What does he need? M:Well, darting, the other day he said that he needed a car. W:Yeah,right.Well,I think that‘s a little beyond us. M:Yeah,it‘d be fun,but it‘s just a little too expensive. W:There‘s the usual kind of thing,like a wallet or a tie. M:Oh,please,not for his sixtieth.I think we should get him something more expensive than that, Don‘t you? I mean,we want to get something good, something. W:Something unusual. M:Yeah. W:Well,how about a computer? We could get him a computer.That way we could keep in touch on e.man, , “ M:No,no,no.You know him.He says he‘s too old to learn how to use a computer.He isn‘t,of course, but I don‘t think he‘d ever use it. Text 7 M:Did anyone phone me while I was out? W:Nobody phoned,but..er. . .Mr. Powell came.
第 13 页 共 15 页

NO.01

M:What? But he‘s the man I want to talk with as soon as possible. I told you all about that before I left. W:Yes,but.. . M:I even gave you a card with the name and phone number of the restaurant. W:But that‘s just it! You didn‘t give me the card. M:What do you mean? Of course I did.I took the card out of my wallet just before I left.Look! It isn‘t in my wallet now! W:Mr. Smith,what‘s that card on the floor? It fell out of your wallet a second ago. M:That card? It‘s..er..the card I thought I gave you. . . W:You see! You forgot! That‘s why I didn‘t phone. M:I‘m very sorry.It wasn‘t your fault.I apologize. W: 。that‘s all right.Please forget it. Text 8 M:Hello,my name‘s David Parker.I'm calling about the apartment advertised in the paper.Can You tell me something about it? W:Yes,it‘s n one-bedroom apartment,with a living room,a kitchen, an bathroom and a balcony. M:Where is it located? W:It‘s on Montreal Road. M:Is it furnished? W:It is furnished with a sofa,a dinning table,chairs and some appliances. M:How much is the rent? W:It‘s five hundred dollars per month,including utilities. M:You mean gas,electricity and heat? W: Yes,that‘s right. M: Is there anything like management fee or parking fee? W:The management fee is included in the rent.But parking is fifty dollars a month. M:Can I come and have a look at it today? W:Yes.How about one o'clock this afternoon? M:One o‘clock sound fine.See you then. W:See you. Text 9 W:Let‘s go in here and order some coffee while we look at your pictures. M:Good idea.We both like coffee.OK,here is one of my roommates—Bill.I took this picture right after we arrived at school this fall. have just met in fact. We And this was our room in the dorm while we were unpacking all of our things.What a mess! W:You certainly had a lot of boxes.How did you ever find room for everything? M:In the beginning we thought we’d never get it all arranged But now we are very comfortable. Luckily,Bill keeps his things neat. W:Do you like living in the dorm? M:It‘s not bad.Sometimes Bill turns his radio up too loud and makes too much noise.Then I get angry. Sometimes I leave my books and clothes lying around and he gets angry. usually we get along well. But Here is a picture of him taken when we went to visit my family during vacation.
第 14 页 共 15 页

NO.01

W:And this last one? M:That‘s my dog,Alexander. Text l0 Now let‘s go on with the topic about“My Interests” .When my interest changed from space to the sea.I never expected that my friends would be so surprised and puzzled.Yet I can understand their feelings.As I have been writing and talking about space flight for the best part of 20 years,a sudden switch of interest to the depth of the sea does seem rather strange To explain,I'd like to share my reasons behind this unusual change of mind.The first excuse I give is all economic one. Underwater exploration is so much cheaper than space flight.The first round-trip ticket to the moon is going to cost at least 10 billion dollars if you include research and development r By the end of the century,the cost will be down to a few million.Oil the other hand,the diving suit and a set of basic tools needed for skin-diving can be bought for 20 dollars.My second argument is n10re philosophical.The ocean,surprisingly enough,has many things in common with space.In their different ways,both space and sea are equally hostile environments.If we wish to survive in either for any length of time,we need to have special equipment.The diving suit helped the design of the space suit The feelings and the emotions of a man in the deep sea will be much like those of a man out in space.

第 15 页 共 15 页


相关文章:
湖南省长沙市一中2007-2008年九年级第六次月考数学...
湖南省长沙市一中2007-2008年九年级第六次月考数学试卷_专业资料。湖南省长沙市一中 2007-2008 年九年级第六次月考数学试卷请同学们注意:1、时间:120 分钟,总分...
湖南省长沙市一中2007-2008学年度高一政治期中试卷
2007湖南省长沙市一中 2007-2008 学年度高一政治期中...2007 年 10 月 15 日召开党的第十七次全国代表...(3 分) 班次 考室号 (2) 材料二体现了什么?(...
2007-2008湖南省长沙一中高一数学新课标第二次调研...
2007-2008湖南省长沙一中高一数学新课标第二次调研测试 湘教版必修3_数学_高中...湖南省长沙市一中2007-2... 8页 免费 2007-2008学年度湖南省长... 5页...
2007-2008学年度湖南省长沙市一中第二学期高一期中...
高一英语上册知识点总结。 高一物理上学期知识点总结...湖南省桂阳一中2010届高三... 8页 免费 湖南省慈利...2007-2008学年度湖南省长沙市一中第二学期高一期中考试...
2007-2008学年度湖南省长沙市一中高二期末考试(文...
2007-2008学年度湖南省长沙市一中高二期末考试(文)2007-2008学年度湖南省长沙市一中高二期末考试(文)隐藏>> web 试卷生成系统谢谢使用题号 得分 一、填二、选三...
2007-2008学年度湖南省长沙市一中高二期末考试(理...
2012年高考全国英语试题语... 7页 5财富值如要投诉违规内容,请到百度文库投诉...2007-2008学年度湖南省长沙市一中高二期末考试(理)2007-2008学年度湖南省长沙市...
2007-2008学年度湖南省长沙市第一中学高二期末考试
2007学年度湖南省长沙市第一中学高二期末考试 2007-2008 学年度湖南省长沙市第一中学高二期末考试 历史试卷参考答案和评分标准 历史试卷参考答案和评分标准 试卷一、...
更多相关标签: