当前位置:首页 >> 英语 >>

2015届高考英语二轮专题复习 小题精做 完形填空14


2015 届高考英语二轮专题复习小题精做 完形填空 14
Night after night, as was often the case, she’d lean down and push my long hair out of the 36 ,then kiss my forehead. I don’t remember when it first started 37 me . But it did. Finally one night, I shouted out as her, “Don’t do that any more – your hands are too 38 !” She didn’t say anything in reply. But never again did my mother 39 my day with that familiar 40 of her love. With the years passing, my thoughts 41 to that night, when I missed my mother’s hands, missed her goodnight 42 on my forehead. Sometimes the incident seemed very 43 , while sometimes far away. But always it was hidden in the back of my 44 . Now Mom is in her seventies, and those hands that I 45 thought to be so rough are still doing things for me and my 46 . And now my own children are grown and gone. One Thanksgiving Eve, 47 I slept in the bedroom of my youth, a 48 hand hesitantly run across my face to 49 the hair from my forehead. Then a kiss, ever so 50 , touched my brow. In my memory, for the thousandth time, I recalled the night and my young voice 51 . “Don’t do that any more – your hands are too rough!” 52 , I caught Mom’s hand in hand, saying how 53 I was for that night. I thought she’d remember, as I did. But Mom didn’t know 54 I was talking about. She had forgotten, and forgiven long ago. That night, I fell asleep with a new 55 for my gentle mother and her caring hands. And the guilt that I had carried around for so long was nowhere to be found. 1.A.place B.way C.order D.shape 2.A.pleasing B.frightening C.satisfying D.annoying 3.A.sweet B.tough C.ugly D.rough 4.A.take up B.give up C.end up D.break up 5.A.expressionB.symbol C.promise D.experience 6.A.remained B.returned C.occurred D.missed 7.A.story B.greeting C.kiss D.song 8.A.close B.serious C.different D.unusual 9.A.brain B.mind C.spirit D.heart 10.A.once B.even C.still D.always 11.A.husband B.children C.family D.father 12.A.as B.before C.although D.since 13.A.rough B.reliable C.thin D.fa miliar 14.A.tidy B.touch C.brush D.wiped 15.A.gently B.friendly C.closely D.weakly 16.A.wept B.whispered C.complained D.struggled 17.A.On time B.All at once C.Once again D.As usual 18.A.grateful B.anxious C.sorry D.excited 19.A.where B.why C.what D.whom 20.A.memory B.sense C.pleasure D.appreciation The world always makes way for the dreamer. When I was twelve years old, my father took me to see Zig Zigler. I remember sitting in that dark hall listening to Mr. Zigler 36 everyone's spirits up
试卷第!异常的公式结尾页,总 5 页 1

to the ceiling, I 37 there feeling like I could do anything. When we got to the car, I turned to my father and said, "Dad, I want to 38 people feel like that." My father asked me 39 I meant. "I want to be a motivational speaker just like Mr. Ziglar. I replied A(An) 40 was born. Recently, I began seeking my dream of motivating others. 41 a four-year relationship with Fortune 100 Company 42 as a sales-trainer and ending as a regional sales manager, I left the company at the height of my 43 . Many people were 44 that I would leave after earning a six-figure income. And they asked 45 I would risk everything for a dream. I made my 46 to start my own company and leave my worryingless position after 47 a regional sales meeting. The vice-president of our company delivered a 48 that changed my life. He asked us, “If a god would offer you three wishes, what would they be?” After giving us a 49 to write down the three wishes, he then asked us, “Why do you need a 50 ?” I would never forget the power I felt at that moment. I realized that 51 I had accomplished in the past had prepared me for this moment. I was ready and didn’t need a god’s help to become a motivational speaker. A motivational speaker was 52 . Having made that decision, I was immediately 53 . One week after I gave notice, my husband was laid off from his job, and now we had no 54 . But I held fast to my dream. The wonder really began to happen. In a short time my husband found a better job. And I was able to book several 55 engagements with new customers. I discovered the incredible power of dreams. 21.A.rise B.blow C.put D.raise 22.A.left B.came C.arrived D.slipped 23.A.get B.hope C.make D.cheer 24.A.that B.what C.which D.if 25.A.dream B.idea C.girl D.speaker 26.A.After B.Before C.Because D.While 27.A.beginning B.working C.acting D.regarding 28.A.life B.love C.income D.career 29.A.disappointed B.moved C.surprised D.delighted 30.A.when B.why C.if D.how 31.A.plan B.promise C.decision D.mind 32.A.attending B.joining C.entering D.holding 33.A.newspaper B.book C.report D.speech 34.A.day B.second C.week D.moment 35.A.help B.job C.god D.company 36.A.everything B.anything C.nothing D.something 37.A.alive B.dead C.missing D.born 38.A.examined B.searched C.checked D.tested 39.A.help B.harm C.income D.money 40.A.selling B.speaking C.writing D.listening 41. On a hot day, I decide to mow our extremely hilly lawn. It was likely to 21 a jungle(丛林)with weeds growing wildly. I need to mow it at once. After several false 22 , I had to examine it and finally got our old lawn mower 23 . I was mowing and trying hard to push the machine uphill,
试卷第!异常的公式结尾页,总 5 页 2

which was really a hard job, for the machine was too old to work well. I was so 24 that I complained under my breath, so I decided to take a short break. At the top of a rise, I 25 to see my 12-year-old John Thomas standing there, with a smile on his face and a glass of 26 in his hand. "Here, Mom, "he said, "have a drink, Want me to help you? Dad 27 me work on hte flat places." I 28 the ice water and went to sit in the 29 of a tall tree. As I took my drink, I 30 my son. To my surprise, he didn't seem to be 31 the normal mowing pattern. And he kept smiling at me 32 he worked. I wondered 33 made him so happy? I thought to myself. After a while, he 34 mowing and looked in my direction. "Hey, Mom. Could you 35 here? " "He's always naughty like this, lazy again?" I said to myself 36 . Then I stood up and walked across the lawn, noticing that he had missed a sizable spot. "John, you didn't..." My angry words gradually became 37 , for the spot I thought he'd missed had been 38 mowed into the shape of a ( an ) 39 , suddenly I felt something warm and gentle rising from inside. "Like it, Mom? It's mine and it's for you." he asked with a big 40 . "Now I'll finish the job." 21. A. turn on B. turn into C. turn down D. turn up 22. A. starts B. words C. ends D. behavior 23. A. work B. move C. going D. flying 24. A. cheerful B. tired C. cared D. boring 25. A. looked through B. looked over C. looked after D. looked up 26. A. hot tea B. chocolate C. milk D. ice water 27. A. asks B. allows C. lets D. agrees 28. A. drank B. heated C. accepted D. received 29. A. shade B. leaves C. root D. top 30. A. saw B. watched C. observed D. noticed 31. A. feeling B. finding C. following D. feeding 32. A. if B. since C. whether D. as 33. A. what B. that C. all D. it 34. A. continued B. went on C. stopped D. finished 35. A. go over B. turn over C. driver over D. come over 36. A. happily B. angrily C. eagerly D. anxiously 37. A. heavier B. thicker C. louder D. quieter 38. A. carefully B. carelessly C. casually D. comfortably 39. A. heart B. apple C. hand D. foot 40. A. sign B. smile C. surprise D. sigh 42. When I was young, my grandmother used to tell me stories. I’d like to 36 with you one of my favorites. Once, there was a young boy. He was very 37 because he couldn’t keep his friends. He asked his father 38 this was so. His father 39 replied, “Son, each time you say or do something that 40 one of your friends, hammer a piece of wood into the 41 .” The curious boy did 42 he was told and soon he made fence(篱笆) out of the wood. “Father!” he cried, “I can’t get out! I am blocked by this fence!” “Well, Son, each time you say something 43 to a friend, you can take one
试卷第!异常的公式结尾页,总 5 页 3

piece of wood out.” The boy 44 this, too. On the first day he took out one piece of wood and on the second day he took out 45 two. On the third day he took out 46 more. Finally he had 47 all of the wood. “But Father!” he cried again, “Look at the 48 in the ground! They are big and dark! Oh, how ugly!” “Son,” his father said, “this is why you aren’t able to 49 your friends. Remember: when you hurt someone’s feeling, no matter what you do to 50 for it, there will always be a scar(伤痕) in his 51 .” From that day on, the boy was very 52 of his words and actions and he 53 hurt his friends’ feelings again. I always keep this story close to my heart. It has 54 me lot. I am always careful not to hurt any of my friends because they are people that I wouldn’t want to 55 . 36. A. argue B. discuss C. share D. compare 37. A. happy B. upset C. friendly D. frightened 38. A. what B. how C. when D. why 39. A. just B. hardly C. also D. once 40. A. leaves B. pleases C. hurts D. amuses 41. A. wall B. ground C. field D. door 42. A. that B. which C. when D. as 43. A. surprising B. interesting C. nice D. bad 44. A. did B. made C. refused D. said 45. A. other B. another C. the other D. others 46. A. few B. some C. any D. no 47. A. removed B. repeated C. replanted D. recycled 48. A. sand B. dirt C. holes D. sticks 49. A. make B. meet C. keep D. stay 50. A. turn up B. take up C. bring up D. make up 51. A. heart B. face C. neck D. hand 52. A. afraid B. careful C. proud D. fond 53. A. always B. ever C. never D. already 54. A. found B. taught C. lent D. saved 55. A. avoid B. admire C. respect D. lose

试卷第!异常的公式结尾页,总 5 页

4

试卷第!异常的公式结尾页,总 5 页

5

参考答案 1.B 2.D 3.D 4.C 5.A 6.B 7.C 8.A 9.B 10.A 11.C 12.A 13.D 14.C 15.A 16.C 17.B 18.C 19.C 20.D 【解析】 1.B 主要测试名词。根据语境可知句子译文:她弯下腰,拨开(out of the way)我的头 发,然后亲吻我的前额。 2.D 主要测试形容词。四个选项的意思分别如下:高兴;害怕;满意;讨厌、厌倦。再结 合下文内容可知句子译文:我不记得这种动作什么时候开始让我讨厌(annoying) 。但是他 确实令我讨厌。 3.D 主要测试形容词。结合下文的句子:“Don’t do that any more – your hands are too rough!,再结合所给选项可以选出最佳答案为:rough。句子译文如下:最后一天晚上, 我对母亲大嚷,“不要再那样做了—你的手太粗糙了!” 4.C 主要测试短语动词。所给选项的意思分别如下:开始从事(某职业) 、占有;放弃;结 束、死亡;崩溃、分离、解散。由具体语境可知句子译文如下:母亲再也没有用那种熟悉的 表达方式(expression)表达她的爱,使我结束(end up)自己的一天。故此选择:end up 最佳。 5.A 主要测试名词。四个选项意思分别如下:表达;象征、标志、符号;诺言;经历、经 验。再结合上面第 39 题的解释可以选出最佳答案为:A。 6.B 主要测试动词。句子译文如下:随着岁月的推移,我的思绪又回到(returned)那天 晚上,我想念目前的手,想念母亲在我前额晚安的吻(kiss) 。 7.C 主要测试名词。结合文章第一段中:she’d lean down and push my long hair out of the 36 , then kiss my forehead.可以选出自己答案为:kiss。 8.A 主要测试形容词。根据文章中: Sometimes the incident seemed very 43 , while sometimes far away.可以看出关键词:while“然而”,进而可知此处需要选择和句子中关
第 6 页 共 9 页

键词:far away 相反的词来表达,故此选择:close。 9.B 主要测试名词。根据文章可知句子译文:但是它总是隐藏在我的脑海(mind)后。此 处:mind 泛指的思想。 10.A 主要测试副词。根据语境可知句子译文如下:现在目前七十多岁了,那双手,我曾 经(once)认为如此粗糙的手任然为我和我的家人(family)做着什么。并且我自己的孩子 长大了,离家啦。 11.C 主要测试名词。参考上面第 45 题的解释可以选出最佳答案:family。 12.A 主要测试连词。由所给的选项可知意思分别如下:当什么时候;在、 、 、之前;虽然; 既然。再结合语境可知句子译文如下:感恩节前夕,当(as)我睡在年轻时候的卧室,一个 熟悉的(familiar)手犹豫地掠过我的脸,拨开(brush)我前额的头发。然后,一个吻, 如此轻柔地(gently)印在我的额头。 13.D 主要测试形容词。结合所给选项的意思:粗糙的;可靠的;瘦弱的;熟悉的,及上面 第 47 题的解释,可以选出最佳答案:familiar。 14. C 主要测试动词。 结合所给选项的意思及上面第 47 题的解释, 可以选出最佳答案: brush。 同时表示作者对儿时母亲哪种做法的美好记忆。 15.A 主要测试副词。结合所给选项的意思:温柔的、轻柔的;友好的;亲近的、近的;虚 弱的,及上面第 47 题的解释可以选出最佳答案:gently,主要是形容母亲的动作温柔。 16.C 主要测试动词。此题可以参照上文第二段中:Finally one night, I shouted out at her, “Don’t do that any more – your hands are too 38 !”尤其是此处的:shout out at her,说明小时候对母亲的这种行为感觉不满意,抱怨(complain) 。根据语境可知句子 译文如下:记忆中,无数次,我想起那个晚上,并且我小时候抱怨道:“不要在那样做了! --你的手太粗糙了!” 17.B 主要测试副词短语。根据所给选项的意思:准时、按时;突然、一下子;再次;像通 常一样。再结合语境可知:作者应该是突然(all at once)抓住母亲的手,说我为那晚感 到多么残酷(sorry) 。此处:all at once 相当于:suddenly。 18.C 主要测试形容词。参考上面第 52 题的解释可以选出最佳答案:sorry。 19.C 主要测试连词。根据语境可知句子译文如下:我本来以为母亲记得那件事。但是母亲 不知道我在谈论什么 (what) 。 他已经忘记了, 并且很早就原谅我了。 分析句子: Mom didn’t know 54 I was talking about 的结构可知,此处需要选择引导句子: I was talking about 同时还要能够充当介词:about 的宾语的引导词,只能选择:what。 20.D 主要测试名词。根据语境可知句子译文如下:那晚,带着对温柔的母亲和她关爱的手 的新的赏析(appreciation)我睡着了。而多年来萦绕我心头的负罪感再也无处可寻了。 21.D 22.A 23.C 24.B 25.A 26.A 27.A 28.D 29.C 30.B 31.C
第 7 页 共 9 页

32.A 33.D 34.D 35.C 36.A 37.D 38.D 39.C 40.B 【解析】 21.D raise 及物动词, “提高,提升”的意思。 22.A 我听了 Zig Zigler 的报告,受到激励,离开的时候“感觉”我什么都能做。 23.C make people feel like that “使人们感觉到自己有能力做任何事情” 。 24.B what 引导宾语从句。 25.A 一个梦想诞生了。这里是说:我想做一个像 Zig Zigler 一样的人,通过报告会去激 励人们。 26.A 连词 after.意思是:工作四年后。 27.A 根据下文的 ending 一词,我们判断这里用 beginning.意思是:在这个公司由一个销 售培训师做到了区域销售经理。 28.D 在我事业最高峰的时候,我离开了这家公司。 29.C 很多人对我的离开感到惊奇。 30.B 他们问我为什么要为理想冒失去一切的风险。 31.C 在参加了一个区域销售会议后,我决定开办自己的公司。 32.A attend a meeting 参加会议。 33.D deliver a speech 发表演说。 34.D 给我们一会儿时间去写下三个愿望。 35.C 根据上下文,这里填 god.意思是:为什么要神来帮助我们实现愿望了?也就是说: 为什么我们不能靠自己的努力去实现愿望呢? 36.A 那个时刻我感觉到力量,我在过去所完成的一切已为我辞职去开办自己的公司,实现 自己的梦想做好了准备。 37.D 一个 motivational speaker 诞生了。 38.D test 测试。我很快受到了“考验” 。 39.C income 收入。没有了“收入” 。 40.B 一个 motivational speaker 的工作就是 speaking. 41. 21-25 BACBD -30 DCCAB 31-35 CDACD 36-40 BDAAB 【解析】 21 小题解析:野草疯长,草坪可能变成丛林。选 B,turn into 变成 turn down 关小、拒 绝 turn up 开大,出现 22 小题解析:several false starts, 失败的开端 因为后文说 the machine was too old to work . 23 小题解析:开始除草失败了,所以不得不检查一下,get our old lawn mover going. 让 我们的旧的割草机运转起来。 get sth /sb to do ,所以 AB 项错误。D 不符合题意。get sth doing 使某物处于某种状态。 类似的结构有: keep/have/leave/set /send sb (sth) doing
第 8 页 共 9 页

24 小题解析:so I decided to take a short break 说明是太累了,选 B 项 tired. 25 小题解析:John at the top of a rise, 所以我得向上看 选 D。 look throuth 浏览 ; 复习 look over 检查;查看 26 小题解析:26 小题 ice water 在 28 小题后有提示。 27 小题解析:let sb do sth. 而 ask/allow sb. to do sth. agree to do sth; agree with/on /to sth 28 和 29 小题解析:此句意思是我接过冰水走到树荫下。所以选 accept(接受).recieve 是收到的意思。如果选 A drank 喝掉,那么 30 小题前的从句就不会再说“as i took my drink, 我一边喝水 I watched my son. 一边看着儿子干活。 30 小题解析: A 项 saw 看见 noticed 注意到母亲并不是此时才看到或注意到儿子, 所以不 选。observe 是观察 watch sth carefully,esp. in order to learn it 的意思也有看到, 注意到的意思。 31 小题解析:follow the normal pattern 遵循正常的模式。 32 小题解析:用 as 引导从句,表示" 一边。 。 。 , 一边。 。 。” 33 小题解析:wondered 后面的宾语从句缺少主语,所以选用代词 what. that 在名词性从 句中是连词,不能充当成分。 34 小题解析:he stoped moving and looked in my direction 他停止割草朝我看过来。 AB 项是继续做一件事。 根据下文“Now i'll finish the job." 说明儿子并没有干完。D 项错误。 35 小题解析:儿子让母亲过来看自己的杰作,所以选 come over 36 小题解析: naughty (淘气) , lazy (偷懒) again? 以及 37 小题前 my angry word gradully 说明是 angry. “生气地自言自语。” 37-39 小题解析:儿子很用心(carefully)地用割草机割出了一个“心”(heart)的形状, 母亲生气的话逐渐变得没声音了(quieter) 40 小题解析: 根据上文 32 小题儿子 kept smiling, 说明此时是很开心地笑着说。 D sigh 叹 气 A sign 招牌;手势;迹象;签名等意思 42. 36—40:CBDAC 41—45:BDCAB 46—50:BACCD 51—55:ABCBD 【解析】

第 9 页 共 9 页


赞助商链接
相关文章:
2015届高考英语二轮专题复习 小题精做 完形填空6
2015届高考英语二轮专题复习 小题精做 完形填空6_英语_高中教育_教育专区。2015...14.B 15.C 16.D 17.A 18.B 19.C 20.D 【解析】 试题分析:文章讲述...
2015届高考英语二轮专题复习小题精做:完形填空11
2015届高考英语二轮专题复习小题精做:完形填空11_英语_高中教育_教育专区。2015...14.B 15.D 16.D 17.A 18.D 19.B 20.C 【解析】略 21.A 22.D 23...
2015届高考英语二轮专题复习小题精做:完形填空1
2015届高考英语二轮专题复习小题精做:完形填空1_高考_高中教育_教育专区。2015 ...6.A7.B8.C9.C10.A 11.B12.C13.D14.B15.D 16.A17.C18.B19.D20.A ...
2015届高考英语二轮专题复习小题精做:完形填空3
2015届高考英语二轮专题复习小题精做:完形填空3_高考_高中教育_教育专区。2015 ...14.B 15.A 16.A 17.D 18.B 19.A 20.B 21.D 22.B第 6 页共 8 ...
2015届高考英语二轮专题复习 小题精做 完形填空9
2015届高考英语二轮专题复习 小题精做 完形填空9_英语_高中教育_教育专区。2015...13.C 14.A 15.D 16.B 17.C 18.A 19.C 20.B 【解析】 1.动词辨析...
2015届高考英语二轮专题复习 小题精做 完形填空2
2015届高考英语二轮专题复习 小题精做 完形填空2_高考_高中教育_教育专区。淘宝...14.D 15.D 16.A 17.D 18.A 19.C 20.A 21.B 【解析】 试题分析:...
高考英语二轮专题复习 小题精做 完形填空14
高考英语二轮专题复习 小题精做 完形填空14_教学案例/设计_教学研究_教育专区。2015 届高考英语二轮专题复习小题精做 完形填空 14 Night after night, as was ...
高考英语二轮专题复习 小题精做 完形填空6
高考英语二轮专题复习 小题精做 完形填空6_教学案例/设计_教学研究_教育专区。2015 届高考英语二轮专题复习小题精做 完形填空 6 My name is Amy. I’m a 25...
高考英语二轮专题复习 小题精做 完形填空4
高考英语二轮专题复习 小题精做 完形填空4_教学案例/设计_教学研究_教育专区。2015 届高考英语二轮专题复习小题精做 完形填空 4 [04 年高考福建卷]Not too ...
更多相关标签: