当前位置:首页 >> 数学 >>

新课标.滚动测试卷3.必修5~6


滚动测试卷三(必修 5~选修 6)
第Ⅰ卷
一、 听力(共两节,满分 30 分) 1.What is the woman doing? A.Walking. B.Driving. C.Running.

2Which type of music does the man probably like most? A.Jazz. B.Hip h

op. C.Rock.

3What was Mandela’s attitude to his son’s death? A.He was deeply sad and ashamed. B.He could face the reality. C.He made an apology to the whole country. 4How long did the woman stay in Canada? A.3 days. B.5 days. C.7 days.

5When should Susan go to meet Professor Brown? A.At 9:30. B.At 10:00. C.At 10:30.

6Why does the man hate this time of the year? A.Too many meetings to attend. B.Too many tests to take. C.Too many assignments to finish. 7What does the woman plan to do? A.Focus on one project only. B.Try to get three projects done. C.Help the man with his work. 8What’s wrong with the woman’s bike? A.The wheels are loose. B.The brake is loose. C.The chain is loose. 9Where does the conversation most probably take place? A.In a post office. 1

B.In the street. C.In a garage. 10Who is probably Rogers? A.Tom’s friend. B.Tom’s teacher. C.Tom’s boss. 11What did Tom tell his mother in his letter? A.He had made a new discovery. B.He had lost his new job. C.He had just bought a car. 12When did Tom take the part-time job? A.Only yesterday. B.About three months ago. C.About three weeks ago. 13How long is the journey? A.5 km. B.10 km. C.15 km.

14Why doesn’t the man take exercise often? A.He isn’t interested in it. B.He is healthy enough. C.He has no time for it. 15What can we learn about the man’s life? A.He eats more and sleeps less. B.He eats an unbalanced diet and sleeps late. C.He eats junk food and sleeps early. 16What’s the man’s attitude to the woman’s words? A.Happy. B.Thankful. C.Impatient.

17What’s wrong with the man? A.He’s got a bad headache. B.He isn’t able to hear clearly. C.Something is wrong with his eyes. 2

18Where did the man hit his head? A.On his forehead. B.On the back. C.On the side. 19What was the man doing when the accident happened? A.He was climbing up to the roof. B.He was walking down to the basement. C.He was driving back home from work. 20What will the doctor do next? A.Order some tests. B.Call a specialist immediately. C.Give some medicine to the man. 二、 阅读理解(共两节,满分 40 分) 21.阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项。 A (2014· 河南洛阳统考) Favoritefilmsthisweek ATaleofTwoCities is set in London and Paris in the 1780s.It is a dangerous time in France.A Frenchman returns to Paris from London to try to save his friend,and an Englishman gives his life to save them both.It’s an exciting and very sad film. 134 minutes,9:00 pm.Every day except Friday. TheVillage is set in a small 19th century community near old woods full of spirits.The spirits are friendly until a young man called Phoenix goes too close to them.Then they get angry.It’s a film which makes it hard for you to sleep at night! 107 minutes,5:30 pm and 7:30 pm.Fridays only. LondonLoveStory.In a quiet street in London,a lonely boy meets a lonely girl who changes his life.But they both have a sad secret.This is about two young people who learn to love life. 92 minutes,4:00 pm and 8:15 pm.Every day. TheMenWhoCamefromMars.Set in the 22nd century,somewhere in the USA,men called Martians,from the planet Mars,have taken over the earth because humans have let it become too polluted.Now humans have to do what the Martians say.This is a good film which makes you think about the future of our world. 100 minutes,7:45 pm.Mondays only. Which film will tell you about French history? A.ATaleofTwoCities. B.TheVillage. 3

C.LondonLoveStory.

D.TheMenWhoCamefromMars.

22.Which type of film is the film LondonLoveStory? A.Historical adventure. C.Romantic story. B.Science fiction. D.Thriller. .

23.Tom is a student majoring in astronomy.He may most probably want to see A.ATaleofTwoCities C.LondonLoveStory 24. B B.TheVillage D.TheMenWhoCamefromMars

Childhood was an illusion(错觉) and the illusion was this:everything was bigger.Yes,I mean everything,not just houses and shops and grown-ups,but colors and flowers and journeys,especially journeys which seemed endless.“Are we there yet,Daddy?” Funfairs(露天游乐场) were huge things that spread for miles around you with noise and lights and exciting danger.Rainy days at home when you were ill seemed to last for ever.Being a grown-up yourself was an unthinkable distant possibility.Every sound was louder,every game was grander,and every pain was unbearable. As I’ve grown old,life has become smaller.Tastes have dulled.Surprises have turned into shocks.Days go by unnoticed.How can I regain childhood when it was an illusion? I have only one repeatable and wonderful way and even in this way I can regain only part of that larger world.I can play upon the stage like a child and make the crowd laugh and laugh,sometimes helplessly like a child,and then,even though I’m a sixty-one-year-old man,I can almost catch the colors and sounds and stillness of those bigger years when I was little. How does the author feel about his childhood? A.It was endless. C.He is glad that it is over. B.It was unpleasant. D.He misses it as a grown-up. .

25.The author thinks that everything was bigger in childhood because A.children could not make proper judgements B.children were curious and eager about life C.things appeared really big in children’s eyes D.to grow up seemed so long for children 26.The world seems to have become smaller to the author because A.life is disappointing C.he has had too many surprises B.time goes by too fast D.foods no longer taste delicious . .

27.The author enjoys playing on the stage so as to

4

A.act like a child C.make the crowd laugh 28.

B.live an unusual life D.regain his childhood

C (2014· 重庆联合测试) There are many things people don’t believe in.But,some people do have doubts about things that do not appear to be believable at first,one of which is Santa Claus.I am not saying that most adults believe in Santa Claus of their youth,but what about a real Santa Claus?You doubt this,I’m sure. Well,the real Santa Claus can be alive and well through you.Yes,the real Santa Claus lives in the spirit of the human mind,represented by the deeds that are done for no reward or recognition.You don’t need a Santa suit,or a beard.You can exercise your Santa Claus spirit throughout the year without having to wait for December,or snow. You see,the spirit of giving says more about helping those in need;those who cannot afford the basics of life,or who are struggling to feed or clothe their family,or those seniors who are living alone on a fixed budget that is being constantly eroded through the continuous increase in living costs. It is the spirit that means you help,give or assist without expecting anything in return.It means that you pass on good intentions,good deeds and good will unselfishly.There are a number of people who share the spirit of Santa Claus throughout the year.If you doubt this,just make a visit to any number of community organizations and count the number of people volunteering their time and energy. Santa Claus does not and should not only represent the commercialism we see during the holiday season where millions have been influenced to buy presents.The true spirit of Santa Claus goes well beyond.And,if you want to be a Santa Claus,go for it—there is no greater feeling than giving. According to the author,a real Santa Claus .

A.needs to be dressed in a Santa suit B.does good deeds just in snowy December C.never expects anything in return D.does not exist in the real world

29.What does the underlined word “eroded” in Paragraph 3 mean? A.Decreased. C.Fixed. B.Calculated. D.Maintained.

30.Why does the author suggest counting the number of people volunteering? A.To publicize the spirit of real Santa Claus. B.To confirm that more volunteers are still needed. C.To advertise for the community organizations. D.To show that many people are willing to give. 31.In the last paragraph,the author wants to A.criticize the commercial use of Santa Claus 5 .

B.warn people not to be influenced by others C.encourage people to be real Santa Claus D.persuade people to save for holidays 32. D (2014· 河南开封第一次摸底) On a clear night,the sky is a wonderful thing.Is there life out there somewhere?Is there another place like Earth where life might exist?If so,where is it?And how far away is it? Recently,the American Kepler spacecraft found “22b”,a planet about six hundred light years away.It is the first planet in a “habitable zone” outside the solar system.That means the planet orbits a star like our Sun,but it is not too close to it,nor too far away.Because of this position,scientists say Kepler-22b might have water,one of the main things needed for life. The newly-discovered planet is about two and a half times larger than the Earth.It is closer to its star than we are to the Sun,but 22b’s Sun is smaller than ours,and doesn’t produce as much heat.Scientific instruments show the new planet could be made of gases,rocks or some kinds of liquids. The Kepler spacecraft was named in honor of Johannes Kepler,the seventeenth century German astronomer.It was designed to examine a small part of the Milky Way galaxy and search for places like the Earth.It was made to inspect over 150,000 stars and measure how bright they are.It looks to see if a star’s brightness gets less over a short time. If a planet passes between Kepler and the star,it blocks out part of the light.That is what suggested to scientists that there is at least one planet orbiting the star.The instruments on Kepler show the new planet as a small,black dot moving across its Sun.An important part of the Kepler experiment is on the Earth.After the spacecraft gathers information,scientists use the space telescopes on the ground. Scientists have found over 2,300 new planets since Kepler was launched.About 200 of these are about the size of the Earth.Most are much larger,but it is the new planet’s distance from its star that is important.For life to possibly exist there,the planet’s temperature must not be too hot or too cold. What can we learn about Kepler-22b? A.Water must have existed on it. B.It takes humans about 600 years to get there. C.It is made of gases,rocks and many kinds of liquids. D.It is the first planet in outer space where life may survive. 33.The Kepler spacecraft was sent into space to A.show honor to Johannes Kepler B.look for Earth-like planets in the sky C.observe the changes of a star’s brightness 6 .

D.measure the brightest star among 150,000 stars 34.In Paragraph 5,the author mainly tells us A.how the Kepler system works B.if the Kepler system sees a new planet C.how the Kepler system uses the space telescopes D.why an important part of the Kepler system remains on the Earth 35.What can we infer from the passage? A.Life may exist on the new planet in another form. B.It is colder on the new planet because its Sun is smaller. C.Life can’t exist on planets which are much larger than Earth. D.The new planet’s distance from its star decides on the possibility of life existence. 36.根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余 选项。 Whydoonionsmakeuscry? Did you ever wonder why cutting an onion makes you cry?What about how dung beetles(屎壳郎) find their way home?Sometimes science can be silly,in a good way.36 The Ig Nobel Prizes are awards given to scientific researchers whose work first makes people laugh,and then makes them think.One of this year’s winners is Japanese scientist Shinsuke Imai.37 Imai,a chemist at a Japanese food company called House Foods,didn’t mean to discover why onions make us cry.38 Over a decade ago,Imai was studying onion and garlic pastes used in House Foods’ products.In the process,he came across a new enzyme(酶).Imai realized that this enzyme is directly involved in a chemical reaction that happens when we slice into an onion.When the onion juices hit the air,the enzyme produces a strong,tear-jerking(催人泪下的) response in our eyes. Since his research was published in 2002,Imai’s team has learned how to remove the enzyme they discovered by changing the onion’s genes.These genetically modified(转基因的) onions don’t make people cry as much as conventional onions do.39 The Japanese government hasn’t approved the sale of genetically modified foods.So,Imai is hoping to figure out a way to develop tearless onions without changing the genes of the plants. 40 Imai’s lab has also learned how to create the tear-jerking components of onions.Imai thinks that someday this work could help people with Dry Eye Syndrome,since these people don’t produce enough tears.Imai’s eye-watering discovery may be able to help them. A.His discovery happened by accident! B.Even silly science can have a serious influence. C.He helped discover why cutting onions makes us cry. D.When you cut an onion,you break cells,releasing their contents. 7 .

E.Unfortunately,the “tearless” veggies haven’t hit supermarkets yet. F.While the smell of cooked onions may be strong,it doesn’t burn your eyes. G.On September 12,an award ceremony was held to honor just such achievements. 三、 英语知识运用(共两节,满分 45 分) 41.阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出可以填入空白处的 最佳选项。 Tears slid down Keri’s cheeks.Their newborn baby 41 was removed from life support,taken back to her and her 42 ,Charlie.who held their baby.Austin was born at 12:17 pm,three months 43 than he should have been.The length of a school ruler,he weighed one pound,nine ounces.Doctors tried 44 that technology and medicine could offer at the 45 baby,but Austin did not respond well.Austin’s lung tissue(组织) had probably 46 developing four weeks before,even still 47 his mother,because of an accident.Zero chance of 48 .It was time to let him go,and let him leave in his mother’s arms—at peace and in no pain. In the next few hours,Charlie’s parents,and Keri’s mother came to meet and say 49 Austin.Charlie and Keri 50 their eyes on the baby as he snuggled(依偎) into Keri’s chest.The end,they believed,was coming 51 Nurse Melissa walked in every so often to check Austin’s 52 If it was time for him to 53 ,his heart rate would begin to slow.After four hours, 54 ,Austin was still breathing.His heart thumped(强有力地跳动) at a healthy 120 beats per 55 He moved his head and wrapped his fingers and toes around the fingers of his 56 Four hours became five,then six.Austin and his parents remained still 57 Word about this baby had spread out.Everyone was talking about him.As the minutes and hours ticked away,Austin was going strong.The tests showed a(n) 58 level of carbon dioxide in his blood,which meant he was 59 enough oxygen into his body.The clock passed midnight.Austin had 60 the next day.Miracle,a life miracle! A.Melissa 42.A.husband 43.A.sooner 44.A.something 45.A.young 46.A.started 47.A.inside 48.A.arrival 49.A.hello to 50.A.put 51.A.steadily 52.A.heartbeat 53.A.wash B.Charlie B.nurse B.faster B.anything B.tiny B.stopped B.outside B.approval B.sorry to B.focused B.fast B.mouth B.live C.Austin C.doctor C.later C.everything C.big C.delayed C.beside C.death C.goodbye to C.took C.slowly C.blood C.die D.Keri D.wife D.earlier D.nothing D.sick D.continued D.with D.survival D.yes to D.had D.soon D.temperature D.eat 8

54.A.however 55.A.second 56.A.friends 57.A.crying 58.A.unsatisfied 59.A.losing 60.A.lived into

B.therefore B.minute B.sisters B.waiting

C.meanwhile C.hour C.relatives C.sitting

D.otherwise D.day D.parents D.sleeping D.excellent D.pouring D.suffered from

B.unacceptable C.normal B.getting B.waked up C.making C.waited for

61.阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1 个单词)或括号内单词的正确形式。 In the last years of the 1920s,hundreds of record flights were made.A few of them were made by women,but by that time no woman 61 (fly) across the Atlantic Ocean.A wealthy American woman,Amy Guest,bought a plane to do this.However,her family were against the idea,62 she looked for another woman to take 63 place.Her friends suggested Amelia Earhart,who first became 64 (interest) in flying while living in Toronto.American publisher George Putnam helped organize the Atlantic Ocean flight 65 made Amelia famous.Afterwards,66 continued to support her flying activities.In 1931,George and Amelia were married.He helped provide financial support 67 her. On May 20th,1932,Amelia took off from Newfoundland.She headed east in 68 small red and gold plane.Amelia faced great challenges,69 ice on the wings and fog from the ocean.At one point,her plane dropped 70 (sudden) nine hundred meters.She regained control,and after fifteen hours,she landed in Ireland.She had become the first woman to fly across the Atlantic Ocean alone. 四、 写作(共两节,满分 35 分) 71.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共 有 10 处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1 每处错误及其修改均仅限一词; 2 只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。 In recent years,scientists have become very concerning about the greenhouse effect.There are gases in the Earth’s atmosphere what act like the glass in a greenhouse.They let the sunlight in,or they don’t let the sun’s heat out.Greenhouse gases came from burning coals and oil using by industries,cars,and trucks.These gases are increasing.Most scientists are worried about that as these gases increase,the Earth will get too warmly.This condition called global warming.If the Earth does grow warmer,the ice from the North and South Pole will begin to melt.Then our oceans will spill over low-lying coastal areas.World leaders is trying to find ways to reduce greenhouse gases.

9

72.假定你是李华。你的美国笔友 Tom 给你发了封邮件,询问你假期做了些什么、新学期有 什么打算。因为准备开学后的考试,你未能及时回复。请根据以下要点给他回复邮件,要点如下: 1 未能及时回复的原因; 2 假期外出旅游、阅读小说、复习功课; 3 新学期努力学习,争取考上理想大学。 注意:1 词数 100 左右; 2 可以适当增加细节,以使行文连贯。

##

一、 听力(共两节,满分 30 分)
1.1~5 BCBCC 解析:附:听力原文 (Text1) M:Rose,there is really a good view over there. W:Sorry,we can’t stop here.There is nowhere to park. (Text2) M:Great show,Kim.I noticed your band played mostly rock and roll. W:Yes,we play some jazz and hip hop as well. 6~10 CAABC 11~15 CBBCB 16~20 CCBBA

10

M:I know,but I don’t like those songs as much as the rock. (Text3) W:What are you doing,Tom? M:I’m listening to a news report. W:Anything new? M:Yes.Mandela’s son died from AIDS.Mandela said “We must not hide.” (Text4) M:Hi,Jane.Did you go abroad on your vacation? W:Yes,to Canada. M:Did you visit some cities there? W:Just 2 days in Vancouver,3 days in Quebec,and 2 days in Ottawa. (Text5) W:Can I come to see you at 10:00,Professor Brown? M:I’m sorry,Susan,but I’ll be meeting my students then.Why not come half an hour later? (Text6) M:I hate this time of the year.There are so many deadlines to meet.I don’t know if I’m going to be able to meet them all. W:I know what you mean.I’m working on three projects right now.I should just concentrate on one and get it done because I don’t think I can complete all three. M:The most important one is the science project.Have you made any progress on it yet?We’re supposed to finish it and give our presentations next week. W:I know.I’ve been meaning to spend some time on it lately. (Text7) W:Can you help me,sir? M:What seems to be the trouble? W:There is something wrong with my bike.Brake,chain or something else? M:Oh,your wheels seem to have become loose.That’s dangerous.Without good wheels,accidents are more likely to happen.You’d better have them repaired as soon as possible. W:Where can I find a repairman? M:There’s one at the corner of the street,just next to the post office.It is about 150 meters away. W:Thank you,sir. M:You’re welcome. (Text8) W:What are you doing,Tom? M:I’m writing to my mother.

11

W:But you wrote to her only yesterday. M:Yes,but I have something new to tell her. W:Something new? M:Yes.I am telling her I’ve decided to take up a part-time job as a shop assistant. W:What do you mean?You’ve been working at one nearly three months.Have you been fired by Rogers? M:No.My mother doesn’t know I have a part-time job. W:You mean you didn’t tell her before? M:No.I didn’t want her to worry about my study. W:But why are you telling her now? M:Now,I don’t want her to worry about my life here.You see,I told her that I’d just bought a car in my letter. (Text9) M:I’m done in and must rest here. W:Why?We just walked 5 km,and it is only half of the journey. M:I have never walked such a long distance for several years. W:How often do you take exercise? M:I can’t remember when the last time I took exercise is.And I always hurry on with my bus in the morning.I have no time for doing it. W:Oh,you should take exercise regularly and should have a well balanced diet.I know you always go to bed after midnight,even later.This is not a good habit. M:You seem my mother at this moment. W:No,I talk to you because I know that having good health is an important condition that you can compete with others in your work. M:OK,let’s go on.I don’t want to sit here and listen to your long speech . W:Hey,come on.I just can’t stand your lifestyle.Taking exercise for an hour every day is good for your health. (Text10) M:Thank you for agreeing to see me on such short notice,doctor. W:Anything for my favorite patient!Now,what seems to be the matter? M:It’s my vision.I can’t see well at night,and when I wake up in the morning,it takes me a few minutes before I can see clearly. W:OK.I’m going to take a closer look.Just relax.How long has this been going on? M:A couple of weeks,I guess...wow,that’s bright! W:Does it hurt when I do that? M:Not exactly,it’s just really bright. W:OK.Please go on.

12

M:Well,I was walking down to the basement in my house about three weeks ago,and I slipped and bumped my head pretty hard on the steps. W:Where exactly did you hit your head? M:Right on the back.I heard a loud sound when I hit it,but there was no blood and everything seemed to be OK. W:You didn’t get it checked out then? M:My wife said I should,but nothing was wrong,so I thought,why bother?Well,a week passed,and all of a sudden I started to have problems with my sight.I first noticed it when I was driving back home from work.It’s gotten worse over the past week or so. W:I’m glad you came to see me.I’m going to order some tests,and I want to make an appointment for you to see a specialist tomorrow morning.Hopefully,it’s nothing too serious.

二、 阅读理解(共两节,满分 40 分)
21.A 解析:推理判断题。这 4 部电影中只有第一部《双城记》与法国有关,因此选 A 项。 22.C 解析:推理判断题。从对第三部电影的介绍看,这是一个浪漫的爱情故事,因此选 C 项。

23.D 解析:推理判断题。汤姆是天文专业的学生,因此他最有可能看《来自火星的人》这部影片,选 D 项。 24.D 解析:推理判断题。根据第三段的最后一句“HowcanIregainchildhoodwhenitwasanillusion?”可知,作者怀 念童年时的感觉,应选 D 项。 25.B 解析:推理判断题。根据第二段的内容可知,孩子对未知世界充满了好奇,感觉一切都比他们看到的大些,

而文章第三段讲述了作者长大后,味觉迟钝,不再感到惊奇,因此感觉一切又变小了,应选 B 项。 26.A 解析:细节理解题。根据第三段中的 “Tasteshavedulled.Surpriseshaveturnedintoshocks.Daysgobyunnoticed.”可知,作者长大后,对外面的世界不再感到 新鲜好奇,对生活也越来越失望,因此选 A 项。 27.D 解析:细节理解题。根据第三段的最后一句以及最后一段中的 “IhaveonlyonerepeatableandwonderfulwayandeveninthiswayIcanregainonlypartofthatlargerworld.Icanplayuponthestag elikeachild...”可知,作者喜欢像孩子一样在舞台上玩乐,以重新获得童年的感觉。 28.C 解析:细节理解题。第二段说,圣诞老人活在人们的心中,他做好事从不求回报,这就是圣诞老人所代表

的含义,因此选 C 项。 29.A 解析:词义猜测题。该词所在部分说到这些退休老人的收入是固定的,而生活费则在不断上涨,因此这里 表示他们的收入实际上是在下降,由此判断该词的含义是“降低”。 30.D 解析:推理判断题。第四段说,正是圣诞老人的奉献精神鼓励我们传递正能量,帮助他人。如果你对此感 到怀疑,那么你就去数一数那些愿意奉献出自己的时间和精力的人数。由此推断,作者建议我们去数一数这些志 愿者的人数是为了说明很多人都愿意奉献,愿意给予。 31.C 解析:推理判断题。最后一段说,圣诞老人代表的不只是节日期间的商业行为,而是超越了这一点。如果

你想当圣诞老人,就去当吧!没有什么情感比奉献更美妙了!作者是在鼓励大家去做圣诞老人,奉献自己的时间和 精力,因此选 C 项。

13

32.D 解析:细节理解题。从第二段的“Becauseofthisposition,scientistssayKepler-22bmighthavewater...”可知,A 项表述不正确;从第二段的“aplanetaboutsixhundredlightyearsaway”可知,B 项表述不正确;从第三段最后一句中的 “thenewplanetcouldbemadeofgases,rocksorsomekindsofliquids”可知,C 项表述不正确;从第二段的 “Itisthefirstplanetina‘habitablezone’outsidethesolarsystem.”可知,D 项表述正确。 33.B 解析:细节理解题。根据第四段的

“ItwasdesignedtoexamineasmallpartoftheMilkyWaygalaxyandsearchforplacesliketheEarth .”可知 B 项正确。 34.A 解析:主旨大意题。第五段主要讲述了 theKeplersystem 是怎样工作的,故选 A 项。 35.D 解析:推理判断题。根据最后一段的最后两句可推知答案为 D 项。 36.G 37C 38A 39E 40B

三、 英语知识运用(共两节,满分 45 分)
41.C 解析:根据下文的“Austinwasbornat12:17pm,threemonths...”可知,此处指的是他们的孩子奧斯丁。

42.A 解析:他们的孩子奧斯丁被拿掉了维持生命的设备,带回到她和丈夫查理的身边。根据语境可知 husband“丈夫”正确。 43.D 解析:奧斯丁在十二点十七分出生,比预产期提前了 3 个月。根据语境可知,此处应用 earlier。 44.C 45.B 确。 46.B 解析:因为一次事故,他的肺组织很可能在四个星期之前就停止(stopped)发育了,甚至当他还在母亲体内 解析:医生们尝试了科技和药物能够提供的一切(everything)。 解析:根据上文的“Thelengthofaschoolruler,heweighedonepound,nineounces.”可知,tiny“微小的,极小的”正

时(就停止了发育)。 47.A 解析:参见上题解析。inside“在里面”,符合语境。 48.D 解析:根据前面提到的奧斯丁的肺很早就停止了发育可知,他存活的几率为零。故选 D 项。 49.C 解析:根据上一段的最后一句“Itwastimetolethimgo...innopain.”可知,此处用 saygoodbyetosb.表示“向某人

告别”。 50.B 境。 51.D 解析:他们认为不久(soon)孩子就会失去生命。 52.A 解析:根据 53 空后的“...hisheartratewouldbegintoslow.”可知,此处表示护士进来检查他的心跳。故 heartbeat“心跳”正确。 53.C 解析:根据空后的“...hisheartratewouldbegintoslow.”可知,此处表示如果奧斯丁要死去。故选 C 项。 解析:当孩子依偎在凯瑞的怀里的时候,查理和凯瑞注视着他。focusone’seyeson...“盯着……看”,符合语

14

54.A 解析:根据空后的“Austinwasstillbreathing.”可知,四个小时之后,奧斯丁仍然在呼吸。此处表示与前面相 反的一种情况,前后为转折关系,故 however“然而”正确。 55.B 解析:他的心脏以每分钟(minute)120 次的健康频率跳动。

56.D 解析:他移动着头,手指环绕着父母(parents)的手指。 57.B 58.C 解析:四个小时,五个小时,六个小时,奧斯丁和他的父母仍然在等待(waiting)。 解析:根据 59 空后的“...enoughoxygenintohisbody.”可知,测试表明他血液里有着正常(normal)标准的二

氧化碳。 59.B 解析:这就意味着他体内获得了足够的氧气。故选 B 项。

60.A 解析:根据最后一句“Miracle,alifemiracle!”可知,奧斯丁活到(livedinto)了第二天。 61hadflown 由时间状语 bythattime 可知,fly 的动作发生在过去,表示“在那个时期,没有女性飞过大西洋”,故用

过去完成时。 62so 此处前后两个句子为因果关系,故用 so 表示结果。

63her takeone’splace“代替某人的位置”,为固定搭配,句中主语为 she,故此处用 her。 64interested 65which/that 在连系动词 become 后作表语,意为“感兴趣的”,故填 interested。 此处引导限制性定语从句,在从句中作主语,故用 which/that。

66he 所填词作主语,指代上文的 GeorgePutnam,故用人称代词 he。 67for providesth.forsb.“为某人提供某物”,为固定搭配。 68a plane 是可数名词单数,泛指“一架红金色的小飞机”,用不定冠词 a。 69with 此处意为“阿米莉亚面临着巨大的挑战,机翼上有冰,还有来自海洋的雾气”,with 意为“覆盖有”。

70suddenly 所填词修饰动词 drop,故用副词形式。

四、 写作(共两节,满分 35 分)
71. In recent years scientists have become very concerning about the greenhouse effect.There are gases in the Earth’s atmosphere what act like the glass in a greenhouse.They let the sunlight in, or they don’t let the sun’s heat out.Greenhouse gases came from burning coals and oil using by industries,cars,and trucks.These gases are
come that /which but used concerned

increasing.Most scientists are worried

about

15

that as these gases increase,the Earth will get too warmly.This condition ∧ called global warming.If the Earth does grow warmer,the ice from the North and South Pole will begin to melt.Then our oceans will spill over low-lying coastal areas.World leaders is trying to find ways to reduce greenhouse gases.
are Poles warm is

72. Dear Tom, I’m so glad to receive your email.I’m really sorry for this late reply. Recently,I’ve been so busy with an important exam at the beginning of the new term that I failed to reply to your letter in time.As a senior three student,I had to devote most of my time to reviewing my lessons during the summer vacation.However,I still managed to spare some time to travel to several places of interest and read novels to refresh myself. In the new term,I’ll work hard and try to make greater progress ,hoping to be admitted to my dream university. Best wishes. Yours sincerely, Li Hua

16


相关文章:
新课标.滚动测试卷3.必修5~6
新课标.滚动测试卷3.必修5~6_数学_高中教育_教育专区。2016高考英语复习精品练习滚动测试卷三(必修 5~选修 6) 第Ⅰ卷一、 听力(共两节,满分 30 分) 1.What...
新课标.滚动测试卷2.必修3~4
新课标.滚动测试卷2.必修3~4_数学_高中教育_教育专区。2016高考英语复习精品练习...## 一、 听力(共两节,满分 30 分) 1.1~5 ACCAB 6~10 AACBB 11~15 ...
高2013级新课标高一数学下滚动测试题6
高一数学必修五滚动练习 2页 免费高​2​0​1​3​级​新​课​标​高​一​数​学​下​滚​动​测​试​题​6 ...
2013版高三新课标理科数学一轮复习阶段滚动检测(3)(第1—6章))
2013版高三新课标理科数学一轮复习阶段滚动检测(3)(第1—6章))_高中教育_教育...选择题(本大题共 8 小题,每小题 5 分,共 40 分.在每小题给出 的四个...
新课标高中数学测试题(必修3)全套含答案
新课标高中数学测试题(必修3)全套含答案_数学_高中教育_教育专区。(数学 3 ...终止条件为真 6.用冒泡排序法从小到大排列数据 13,5,9,10, 7, 4 需要...
新课标人教版必修5高中数学综合检测试卷及答案
新课标人教版必修5高中数学综合检测试卷及答案_数学_高中教育_教育专区。黔西一中...并说明理由. 4 必修 5 综合测试 1.D; 2.B; 3.B; 4.B; 5.C; 6.C...
新课标高中数学人教版必修5 测试题
4 新课标人教版必修 5 高中数学 综合检测试卷参考答案一、选择题:1—10:D、A、B、B、C、C、A、C、 D、B; 二、填空题:11、 4 6 ; 12、 x ?3 ? ...
新课标(人教版)3-5 期末测试题
人教版新课标九年级化学... 5页 2下载券 新课标人教版A必修5-期末... 6页...(选修 3-5)[人教版] 物理(选修 3-5) 检测题 (满分 100 分 时间 90 ...
新课标人教版必修5高中数学_综合检测试卷_附答案解析
新课标人教版必修5高中数学_综合检测试卷_附答案解析_数学_高中教育_教育专区。...1.D; 2.B; 3.B; 4.B; 5.C; 6.C; 7.A; 8.C; 9.D; 10.B;...
更多相关标签:
新课标高一英语必修一 | 新课标英语必修五单词 | 新课标高中英语必修五 | 新课标英语必修一单词 | 新课标高中英语必修4 | 新课标化学必修一 | 新课标数学必修二 | 新课标高中英语必修一 |