当前位置:首页 >> 英语 >>

2015年英语高考试题及答案解析 全国卷2


2015·全国卷Ⅱ(英语)

本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分。 第Ⅰ卷 第一部分 听力(共两节,满分 30 分) 第一节(共 5 小题:每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最 佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和 阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 例:How much is the shirt? A.£19.15. B.£9.18. C.£9.15. 答案是 C。 1.[2015· 全国卷Ⅱ] What time is it now? A.9:10. B.9:50. C.10:00. 2.[2015· 全国卷Ⅱ] What does the woman think of the weather? A.It's nice. B.It's warm. C.It's cold. 3.[2015· 全国卷Ⅱ] What will the man do? A.Attend a meeting. B.Give a lecture. C.Leave his office. 4.[2015· 全国卷Ⅱ] What is the woman's opinion about the course? A.Too hard. B.Worth taking. C.Very easy. 5.[2015· 全国卷Ⅱ] What does the woman want the man to do? A.Speak louder. B.Apologize to her. C.Turn off the radio. 第二节 (共 15 小题:每小题 1.5 分,满分 22.5 分) 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个 选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个 小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第 6 段材料,回答第 6、7 题。 6.[2015· 全国卷Ⅱ] How long did Michael stay in China? A.Five days. B.One week. C.Two weeks. 7.[2015· 全国卷Ⅱ] Where did Michael go last year? A.Russia. B.Norway. C.India. 听第 7 段材料,回答第 8、9 题。 8.[2015· 全国卷Ⅱ] What food does Sally like? A.Chicken. B.Fish. C.Eggs.

9.[2015· 全国卷Ⅱ] What are the speakers going to do? A.Cook dinner. B.Go shopping. C.Order dishes. 听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。 10.[2015· 全国卷Ⅱ] Where are the speakers? A.In a hospital. B.In the office. C.At home. 11.[2015· 全国卷Ⅱ] When is the report due? A.Thursday. B.Friday. C.Next Monday. 12.[2015· 全国卷Ⅱ] What does George suggest Stephanie do with the report? A.Improve it. B.Hand it in later. C.Leave it with him. 听第 9 段材料,回答第 13 至 16 题。 13.[2015· 全国卷Ⅱ] What is the probable relationship between the speakers? A.Salesperson and customer. B.Homeowner and cleaner. C.Husband and wife. 14.[2015· 全国卷Ⅱ] What kind of apartment do the speakers prefer? A.One with two bedrooms. B.One without furniture. C.One near a market. 15.[2015· 全国卷Ⅱ] How much rent should one pay for the onebedroom apartment? A.$350. B.$400. C.$415. 16.[2015· 全国卷Ⅱ] Where is the apartment the speakers would like to see? A.On Lake Street. B.On Market Street. C.On South Street. 听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。 17.[2015· 全国卷Ⅱ] What percentage of the world's tea exports go to Britain? A.Almost 15%. B.About 30%. C.Over 40%. 18.[2015· 全国卷Ⅱ] Why do tea taster taste tea with milk? A.Most British people drink tea that way. B.Tea tastes much better with milk. C.Tea with milk is healthy. 19.[2015· 全国卷Ⅱ] Who suggests a price for each tea? A.Tea tasters. B.Tea exporters. C.Tea companies. 20.[2015· 全国卷Ⅱ] What is the speaker talking about? A.The life of tea tasters. B.Afternoon tea in Britain.

C.The London Tea Trade Centre. 第二部分 阅读理解(共两节,满分 40 分) 第一节(共 15 小题:每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项。 C2[2015· 全国卷Ⅱ] A My colour television has given me nothing but a headache.I was able to buy it a little over a year ago because I had my relatives give me money for my birthday instead of a lot of clothes that wouldn't fit.I let a salesclerk fool me into buying a discontinued model. I realized this a day later,when I saw newspaper advertisements for the set at seventyfive dollars less than I had paid.The set worked so beautifully when I first got it home that I would keep it on until stations signed_off for the night. Fortunately, I didn't get any channels showing allnight movies or I would never have gotten to bed. Then I started developing a problem with the set that involved static(静电) noise. For some reason,when certain shows switched into a commercial, a loud noise would sound for a few seconds. Gradually, this noise began to appear during a show, and to get rid of it, I had to change to another channel and then change it back.Sometimes this technique would not work,and I had to pick up the set and shake it to remove the sound. I actually began to build up my arm muscles(肌肉) shaking my set. When neither of these methods removed the static noise,I would sit helplessly and wait for the noise to go away.At last I ended up hitting the set with my fist,and it stopped working altogether.My trip to the repair shop cost me $62, and the set is working well now,but I keep expecting more trouble. 21.Why did the author say he was fooled into buying the TV set? A.He got an older model than he had expected. B.He couldn't return it when it was broken. C.He could have bought it at a lower price. D.He failed to find any movie shows on it. 22.Which of the following can best replace the phrase“signed off” in Paragraph 1? A.ended all their programmes B.provided fewer channels C.changed to commercials D.showed all?night movies 23.How did the author finally get his TV set working again? A.By shaking and hitting it. B.By turning it on and off. C.By switching channels. D.By having it repaired. 24. How does the author sound when telling the story? A.Curious. B.Anxious. C.Cautious. D.Humorous. 【要点综述】 本文主要介绍了作者认为自己受到了售货员的欺骗,购买了一台彩电,它

不但价格昂贵,而且还出现了静电噪声。虽然作者采取各种措施消除这种噪声,但是都没有 效果。最后作者花了几乎和电视机一样多的钱对电视机进行了修理。 21. C 细节理解题。 根据第一段中的 “I let a salesclerk fool me into buying a discontinued model. I realized this a day later,when I saw newspaper advertisements for the set at seventyfive dollars less than I had paid.”可知作者本来可以以更低的价格购买这台彩电,故选 C 项。 22. A 词义猜测题。根据第一段最后一句“Fortunately, I didn't get any channels showing allnight movies or I would never have gotten to bed.”可知作者庆幸自己没有整夜播放电影的 频道,那样的话,节目就完不了,自己就不能睡觉了,因此可推出 sign off 意为“(电视节目) 结束播映”。 23. D 细节理解题。 文章的最后一句“My trip to the repair shop cost me $62, and the set is working well now?”证明了作者最后只好去花钱修理电视机。 24. D 推理判断题。这是一道推理作者讲述故事的时候,以什么口吻来讲述的试题。文 章中第一段提到“Fortunately, I didn't get any channels showing allnight movies or I would never have gotten to bed.”;第二段提到当作者不断地摇晃电视来消除噪声的时候, 作者说 了“I actually began to build up my arm muscles(肌肉)?”。这些都体现了作者幽默的叙述手 法。故选择 D 项。 C7[2015· 全国卷Ⅱ] B Your house may have an effect on your figure. Experts say the way you design your home could play a role in whether you pack on the pounds or keep them off. You can make your environment work for you instead of against you. Here are some ways to turn your home into part of your diet plan. Open the curtains and turn up the lights. Dark environments are more likely to encourage overeating, for people are often less selfconscious(难为情)when they're in poorly lit places—and so more likely to eat lots of food. If your home doesn't have enough window light, get more lamps and flood the place with brightness. Mind the colours. Research suggests warm colours fuel our appetites. In one study, people who ate meals in a blue room consumed 33 per cent less than those in a yellow or red room. Warm colours like yellow make food appear more appetizing, while cold colours make us feel less hungry. So when it's time to repaint, go blue. Don't forget the clock—or the radio. People who eat slowly tend to consume about 70 fewer calories(卡路里) per meal than those who rush through their meals. Begin keeping track of the time, and try to make dinner last at least 30 minutes. And while you're at it, actually sit down to eat. If you need some help slowing down, turn on relaxing music. It makes you less likely to rush through a meal. Downsize the dishes. Big serving bowls and plates can easily make us fat. We eat about 22 per cent more when using a 12inch plate instead of a 10inch plate. When we choose a large spoon over a smaller one,total intake(摄入) jumps by 14 per cent. And we'll pour about 30 per cent more liquid into a short, wide glass than a tall, skinny glass. 25.The text is especially helpful for those who care about________. A.their home comforts B.their body shape C.house buying D.healthy diets

26.A home environment in blue can help people________. A.digest food better B.reduce food intake C.burn more calories D.regain their appetites 27.What are people advised to do at mealtimes? A.Eat quickly. B.Play fast music. C.Use smaller spoons. D.Turn down the lights. 28.What can be a suitable title for the text? A.Is your house making you fat? B.Ways of serving dinner C.Effects of self?consciousness D.Is your home environment relaxing? 【要点综述】 当你在家里吃饭的时候,你是不是担心自己吃得越来越多,正在变胖?快 来看看吧,家里的环境包括窗帘和灯的亮度,墙壁的颜色以及吃饭的速度等,都可以影响你 的饮食,也许你肥胖的罪魁祸首就在你的家里。 25. B 细节理解题。根据文章的第一段的内容可知,你家的房子可能会影响你的身材。 专家说你的房子的设计在使你变胖或者变瘦中发挥着作用。 下文几个段落中提到的各种建议, 都是关于如何不变胖的,因此 B 项“体型”与文章的主要内容相符。 26. B 细节理解题。根据文章的第三段中的“?people who ate meals in a blue room consumed 33 per cent less than those in a yellow or red room.”可知,在蓝色的屋子里吃饭,要 比在黄色或者红色的屋子里少吃 33%的食物。因此 B 项 “减少食物摄入量”的说法是正确 的。 27. C 细节理解题。根据最后一段 “When we choose a large spoon over a smaller one, total intake(摄入) jumps by 14 per cent.”可知,进餐时选择大的汤匙要比小的汤匙多吃 14%的 食物,因此建议使用小的汤匙。 28. A 主旨大意题。本文主要介绍了房子的设计布局,房子中的环境,比如亮度、墙壁 的颜色,吃饭的时候使用的器皿大小以及吃饭的速度,都影响着一个人的身材。因此阐述了 房子与一个人肥胖的关系,A 项正确。 C5[2015· 全国卷Ⅱ] C More students than ever before are taking a gap year(间隔年) before going to university.It used to be called the “year off” between school and university.The gapyear phenomenon originated(起源) with the months left over to Oxbridge applicants between entrance exams in November and the start of the next academic year. This year, 25,310 students who have accepted places in higher education institutions have put off their entry until next year, according to statistics on university entrance provided by the University and College Admissions Service(UCAS). That is a record 14.7% increase in the number of students taking a gap year. Tony Higgins from UCAS said that the statistics are good news for everyone in higher education. “Students who take a wellplanned year out are more likely to be satisfied with, and complete, their chosen course. Students who take a gap year are often more mature and responsible,” he said.

But not everyone is happy. Owain James, the president of the National Union of Students(NUS), argued that the increase is evidence of student hardship—young people are being forced into earning money before finishing their education. “New students are now aware that they are likely to leave university up to £15,000 in debt. It is not surprising that more and more students are taking a gap year to earn money to support their study for the degree.NUS statistics show that over 40% of students are forced to work during term time and the figure increases to 90% during vacation periods,” he said. 29. What do we learn about the gap year from the text? A.It is flexible in length. B.It is a time for relaxation. C.It is increasingly popular. D.It is required by universities. 30. According to Tony Higgins,students taking a gap year________. A.are better prepared for college studies B.know a lot more about their future jobs C.are more likely to leave university in debt D.have a better chance to enter top universities 31. How does Owain James feel about the gap?year phenomenon? A.He's puzzled. B.He's worried. C.He's surprised. D.He's annoyed. 32. What would most students do on their vacation according to NUS statistics? A.Attend additional courses. B.Make plans for the new term. C.Earn money for their education. D.Prepare for their graduate studies. 【要点综述】 本文主要介绍了越来越多的学生们在上大学之前采取了“间隔年”的方 式,即推迟上大学的时间,在此期间挣钱赚取上学的学费等,以及人们对于这种做法的赞成 和反对的观点。 29. C 细节理解题。根据第一段第一句和第三段的第一句可知,采取“间隔年”的学生 的人数在不断增加,说明了它越来越受学生们的欢迎,所以选 C 项。 30. A 细节理解题。根据第三段中的“Students who take a wellplanned year out are more likely to be satisfied with, and complete, their chosen course.”可知采取“间隔年”的学生们对 于所选择的课程更加满意,更有可能完成这些课程,故 A 项正确。 31. B 推理判断题。最后一段的 “evidence of student hardship( 学生们的艰难 )” 和 “young people are being forced into earning money before finishing their education(学生们被迫 在完成教育之前挣钱)”,说明了 Owain James 对此现象的担心,故 B 项正确。 32. C 细节理解题。根据最后一段的 “NUS statistics show that over 40% of students are forced to work during term time and the figure increases to 90% during vacation periods?”可知 C 项正确。 C4[2015· 全国卷Ⅱ] D Choose your oneday tours!

Tour A—Bath & Stonehenge including entrance fees to the ancient Roman bathrooms and Stonehenge—£ 37 until 26 March and £39 thereafter. Visit the city with over 2,000 years of history and Bath Abbey,the Royal Crescent and the Costume Museum.Stonehenge is one of the world's most famous prehistoric monuments dating back over 5,000 years. Tour B—Oxford & Stratford including entrance fees to the University St Mary's Church Tower and Anne Hathaway's house— £ 32 until 12 March and £ 36 thereafter. Oxford: Includes a guided tour of England's oldest university city and colleges. Look over the “city of dreaming spires(尖顶)” from St Mary's Church Tower. Stratford: Includes a guided tour exploring much of the Shakespeare wonder. Tour C—Windsor Castle & Hampton Court including entrance fees to Hampton Court Palace—£34 until 11 March and £37 thereafter. Includes a guided tour of Windsor and Hampton Court, Henry Ⅷ's favourite palace. Free time to visit Windsor Castle(entrance fees not included). With 500 years of history, Hampton Court was once the home of four Kings and one Queen. Now this former royal palace is open to the public as a major tourist attraction. Visit the palace and its various historic gardens, which include the famous maze(迷宫) where it is easy to get lost! Tour D—Cambridge including entrance fees to the Tower of Saint Mary the Great—£33 until 18 March and £37 thereafter. Includes a guided tour of Cambridge, the famous university town, and the gardens of the 18th century. 33.Which tour will you choose if you want to see England's oldest university city? A.Tour A. B.Tour B. C.Tour C. D.Tour D. 34.Which of the following tours charges the lowest fee on 17 March? A.Windsor Castle & Hampton Court. B.Oxford & Stratford. C.Bath &Stonehenge. D.Cambridge. 35.Why is Hampton Court a major tourist attraction? A.It used to be the home of royal families. B.It used to be a well?known maze. C.It is the oldest palace in Britain. D.It is a world?famous castle. 【要点综述】 本文主要介绍了在伦敦进行一日游的四种安排,包括线路、时间、费用以 及旅游途中的景点,是否有导游陪伴讲解等内容。 33. B 细节理解题。根据题干中的 see England's oldest university city,再根据 Tour B 中 Oxford 部分的“Includes a guided tour of England's oldest university city and colleges.”可知 B 项 正确。 34. D 细节理解题。题目中的核心信息是 3 月 17 日费用最少的线路,对比四个旅游景 点在 3 月 17 日的收费:Tour A: £37; Tour B: £36; Tour C: £37; Tour D: £33,由此可知 Tour D 收费最低,故选 D。

35. A 细节理解题。 根据 Tour C 中的“Hampton Court was once the home of four Kings and one Queen.”可知,汉普顿宫曾经是四个国王和一个王后的宫殿,因此成了主要的旅游景点。 故 A 项正确。 第二节(共 5 小题:每小题 2 分,满分 10 分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余 选项。 J1[2015· 全国卷Ⅱ] Training for a marathon requires careful preparation and steady,gradual increases in the length of the runs.__36__,buy the best?fitting,bestbuilt running shoes you can find.No one can say which brand will work best for you or feel best on your feet,so you have to rely on your experience and on the feel of each pair as you shop.When you have found shoes that seem right, walk in them for a few days to doublecheck the fit.__37__. As always, you should stretch(伸展) at least ten minutes before each run to prevent injuries. During the first week , do not think about distance , but run five minutes longer each day.__38__, it is wise to take a day off to rest.But during the next week, set a goal of at least a mile and a half per run.__39__.After two weeks,start timing yourself.__40__.Depending on the kind of race you plan to enter,you can set up a timetable for the remaining weeks before the race. A.After six days B.For a good marathon runner C.Before you begin your training D.With each day,increase the distance by a half mile E.If they still feel good,you can begin running in them F.Time spent for preparation raises the quality of training G.Now you are ready to figure out a goal of improving distance and time 【要点综述】 本文主要介绍了进行马拉松训练的具体做法。首先要为训练做好准备:准 备好跑鞋以及训练前的热身动作。第一周:训练跑步时间的逐天增加;第二周:训练跑步距 离的逐天增加;两周后,开始计时跑,制订逐步提高跑步时间和距离的计划。 36. C 考查上下文的语境理解。该空后面提供的语境“?buy the bestfitting, bestbuilt running shoes you can find.”说明这是为了跑马拉松进行的准备工作,这件事应该是在进行马 拉松训练之前做的事情,与“before you begin your training”有关。故选 C。 37. E 考查上下文的语境理解。根据该空前面提供的语境“When you have found shoes that seem right, walk in them for a few days to doublecheck the fit.”可知 E 选项中 they 指的是前 面提到的 shoes,属于指代一致性,另外 feel good 与 the fit 有关。穿着合适的鞋再进行跑步 训练与 E 中的“you can begin running in them”一致。 38. A 考查上下文的语境理解。根据该空前面提供的语境“During the first week, do not think about distance, but run five minutes longer each day.”可知这里提到了一周即七天的时间, 再根据空格后面的“it is wise to take a day off to rest”可知剩余的就是六天的时间,与 A 项意思 一致。 39. D 考查上下文的语境理解。该空前面提供的语境“But during the next week, set a goal of at least a mile and a half per run.”与 D 项的“每天增加半英里”意义相符。 40. G 考查上下文的语境理解。此句的前两句提到了逐日增加跑步的长度,两周后开始 计时,与 G 中的“improving distance and time(提高你的距离和时间)”有关。 第三部分 英语知识运用(共两节,满分 45 分) 第一节 完形填空(共 20 小题:每小题 1.5 分,满分 30 分)

阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出可以填入空白处 的最佳选项。 B1[2015· 全国卷Ⅱ] Where do you go when you want to learn something? School? A friend?A tutor?These are all__41__places of learning.But it may well be that the learning you really want__42__somewhere else instead. I had the__43__of seeing this first hand on a__44__. My daughter plays on a recreational soccer team. They did very well this season and so__45__a tournament, which normally was only for more skilled club teams. This led to some__46__experiences on Saturday as they played against teams__47__trained. Through the first two games, her__48__did not get one serious shot on goal. As a parent, I__49__seeing my daughter playing her best, __50__ still defeated. It seemed that something clicked with the__51__between Saturday and Sunday. When they __52__for their Sunday game, they were__53__different. They had begun to integrate (融合)the kinds of play and teamwork they had__54__the day before into their__55__ . They played aggressively and__56__ scored a goal. It __57__ me that playing against the other team was a great__58__ moment for all the girls on the team. I think it is a general principle. __59__ is the best teacher. The lessons they learned may not be__60__what they would have gotten in school, but are certainly more personal and meaningful, because they had to work them out on their own. 41.A.public B.traditional C.official D.special 42.A.passes B.works C.lies D.ends 43.A.dream B.idea C.habit D.chance 44.A.trip B.holiday C.weekend D.square 45.A.won B.entered C.organized D.watched 46.A.painful B.strange C.common D.practical 47.A.less B.poorly C.newly D.better 48.A.fans B.tutors C.class D.team 49. A.imagined B.hated C.avoided D.missed 50.A.if B.or C.but D.as 51. A.girls B.parents C.coaches D.viewers 52. A.dressed B.showed up C.made up D.planned 53. A.slightly B.hardly

C.basically D.completely 54.A.seen B.known C.heard D.read 55.A.styles B.training C.game D.rules 56. A.even B.still C.seldom D.again 57. A.confused B.struck C.reminded D.warned 58. A.touching B.thinking C.encouraging D.learning 59. A.Experience B.Independence C.Curiosity D.Interest 60.A.harmful to B.mixed with C.different from D.applied to 【要点综述】 本文是一篇记叙文。 一次作者看到女儿所在的足球队在和强大的对手比赛 的时候失败了, 但是这些女孩子们把在比赛中的教训融合到了第二天的比赛中, 终于得分了, 作者通过这件事认识到亲身经历是最好的老师。 41. B 联系空前的 “School? A friend? A tutor?” 我们知道这些都是传统的学习的地 方。public 公共的; official 官方的; special 特殊的。 42. C 根据空格后面的“somewhere else instead”可知, 你所想要学习的就位于某个其他的 地方。 43. D 结合空格后面的“seeing this first hand”可知是作者曾经有一次亲眼看到这种情景 的机会。 44. C 根据下文中的 “Saturday”和“between Saturday and Sunday”这些信息可知,女儿是 在周末踢球。 45. B 根据空格后面提供的 “a tournament, which normally was only for more skilled club teams”可知只有技术好的队才能加入锦标赛。 46. A 结合空格后面提供的信息“as they played against teams?trained. Through the first two games, her?did not get one serious shot on goal.”可知她们周末对抗的对手是一些强队, 她们总是输,因此这给她们带来了一些痛苦的经历。 47. D 见上一题解析。 48. D 根据空格后面的“did not get one serious shot on goal(没有得到过一次真正的射门 分数)”可知此处指作者女儿所在的队。 49. B 根据下文的“playing her best,?still defeated”可知作者不愿意看到女儿尽全力 踢球却最后仍然失败的情景。 50. C 根据前面的“playing her best”和后面的“defeated”可知,虽然尽力了,但还是失败 了,这里是一种转折的关系。 51. A 根据第二段的第一句中的“daughter”可知,这是女子足球队,因此这里指那些女 孩子们。 52. B 结合空格后面的“for their Sunday game”可知此处指她们在周日比赛出场的时候。 53. D 结合上下文的语境,尤其是上文的“something clicked with the?”可知好像这些 女孩子们突然领悟了什么,这次她们出场的时候,完全不一样了。 54. A 结合空格前面的“They had begun to integrate(融合) the kinds of play and teamwork

they had?”和后面的信息“the day before”可知作者的女儿所在的队把昨天她们看到的与今 天的比赛融合。 55. C 根据上文提到的“their Sunday game”,我们知道她们把从对方那里学到的与今天 的比赛融合。style 风格;training 训练;rule 规则。 56. A 结合空格前面的“They played aggressively?”可知,她们积极地比赛, 甚至得分 了。 57. B 这里是一个固定的句型:It strikes sb that?(某人突然想起??),其中 it 是形式主 语,真正的主语是 that 引导的从句。 58. D 本文主要谈论的是学习,我们知道作者认为和其他强队进行比赛,是这些女孩子 们学习的良机。 59. A 与上文的“playing against the other team”呼应,作者认为和强队进行比赛,这种经 历是最好的老师。 60. C 结合空格前面的“The lessons they learned?”和空格后面的“what they would have gotten in school”可知,她们学到的经验与她们在学校中学到的东西没有什么不同。 第Ⅱ卷 第三部分 英语知识运用(共两节,满分 45 分) 第二节(共 10 小题:每小题 1.5 分,满分 15 分) 阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1 个单词)或括号内单词的正确形式。 J2[2015· 全国卷Ⅱ] The adobe dwellings(土坯房) 61.________(build) by the Pueblo Indians of the American Southwest are admired by even 62.________ most modern of architects and engineers. In addition to their simple beauty, what makes the adobe dwellings admirable is their 63.________(able) to “air condition” a house without 64.________(use)electric equipment.Walls made of adobe take in the heat from the sun on hot days and give out that heat 65.________(slow) during cool nights,thus warming the house. When a new day breaks, the walls have given up their heat and are now cold enough 66.________ (cool) the house during the hot day; 67.________ the same time, they warm up again for the night. This cycle 68.________ (go) day after day: The walls warm up during the day and cool off during the night and are thus always a timely offset(抵 消) for the outside temperatures. As 69.________(nature) architects, the Pueblo Indians figured out exactly 70.________thick the adobe walls needed to be to make the cycle work on most days. [解析] 61. built build 与前面的 the adobe dwellings 构成动宾关系,所以用过去分词作后臵定 语。 62. the 空格后面的 most 是形容词最高级,故前面使用 the。 63. ability 结合空格前面的形容词性物主代词 their 可知,后面要用 able 的名词形式。 64. using 结合空格前面的介词 without,后面应该使用 v.?ing 的形式。 65. slowly 根据空格前面的 give out that heat 和后面的 during cool nights 可知, 这里使用 副词修饰动词短语 give out。 66. to cool 结合空格前面的 cold enough 可知后面使用不定式形式,构成“be+adj. enough to do sth”的句型。 67. at 此处是一个固定词组。at the same time 与此同时。 68. goes 此处指前面提到的循环不断地持续下去。 The cycle 的谓语动词用单数, 且为一 般现在时。 69. natural 结合空格后面的 architects 可知此处要用形容词作定语修饰后面的名词,因

此填 natural。 70. how 根据空格后面的 thick 是一个形容词, 因此填 how, 引导宾语从句, 作 figured out 的宾语。 第四部分 写作(共两节,满分 35 分) 第一节 短文改错(共 10 小题:每小题 1 分,满分 10 分) E1[2015· 全国卷Ⅱ] 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共 有 10 处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线()划掉。 修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。 One day, little Tony went to a shopping centre with his parent.It was very crowded.Tony saw a toy on a shop window.He liked it so very much that he quickly walked into the shop.After looks at the toy for some time, he turned around and found where his parents were missing.Tony was scared and begun to cry.A woman saw him crying and telling him to wait outside a shop.Five minutes later,Tony saw parents.Mum said, “How nice to see you again!Dad and I were terrible worried.” Tony promised her that this would never happen again. [答案] One day , little Tony went to a shopping centre with his parentparents.It was very crowded.Tony saw a toy onin a shop window.He liked it so very much that he quickly walked into the shop.After lookslooking at the toy for some time , he turned around and found wherethat 或where his parents were missing.Tony was scared and begunbegan to cry.A woman saw him crying and tellingtold him to wait outside athe shop.Five minutes later,Tony saw ∧ his parents.Mum said,“How nice to see you again!Dad and I were terribleterribly worried.” Tony promised her that this would never happen again. 第二节 书面表达(满分 25 分) F4[2015· 全国卷Ⅱ] 假定你是李华,计划和同学去敬老院(nursing home)陪老人们过重阳节(the Double Ninth Festival)。请给外教露西写封邮件,邀她一同前往,内容包括: 1.出发及返回时间; 2.活动:包饺子、表演节目等。 注意: 1.词数 100 左右; 2.可以适当增加细节,以使行文连贯; 3.结语已为你写好。 ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ Looking forward to your reply. 【思路点拨】本文要求给外教露西写一封邮件, 邀请她去敬老院陪老人们一起过重阳节。 内容包括:1.出发及返回时间; 2.活动:包饺子、表演节目等。考生在写作的时候要注意: 首先,要在邮件的开始点明邀请的具体活动并说明活动的时间和简单介绍这个活动缘由,告

知对方为什么邀请她参加这个活动。然后,在邮件的主体中详细地描写活动的内容,包括包 饺子、表演各种节目以及出发和返回的时间等。最后,在文章的结尾,真诚地邀请对方,希 望对方参与这个活动等。同时要灵活运用英语知识,采用不同的表达方式将各要点完整地表 述出来,注意主次分明、详略得当。语言力求准确、简洁。 One possible version: Dear Lucy, I'd like to invite you to join us for a visit to the nearby nursing home next Saturday for the Double Ninth Festival. It is the day for the elderly in our culture. We'll go and make dumplings and cakes with the elderly people there. We'll also spend some fun time together singing, dancing and playing games, which we hope will make them happy. We should be back around 4 o'clock in the afternoon. If you are able to come with us, please let us know and we'll wait for you at the school gate at 9 in the morning. Looking_forward_to_your_reply. Yours, Li Hua


赞助商链接
相关文章:
2015年高考全国卷2英语试题及答案解析
2015年高考全国卷2英语试题及答案解析_英语_高中教育_教育专区 暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档2015年高考全国卷2英语试题及答案解析_英语_高中教育_教育专区。...
(全国卷2)2015年高考英语普通高等学校招生全国统一卷试...
(全国卷2)2015年高考英语普通高等学校招生全国统一卷试题及答案_高考_高中教育_教育专区。2015年全国卷2语文、英语、理科综合、文科综合(试题及答案) ...
2015年高考英语全国卷2(全国新课标卷)及参考答案
2015年高考英语全国卷2(全国新课标卷)及参考答案_高三英语_英语_高中教育_教育...2015 年普通高等学校招生全国统一考试 英语试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(...
2015高考英语真题全国卷2
2015高考英语真题全国卷2_高考_高中教育_教育专区。2015 年普通高等学校招生全国...applied to 2015 年普通高等学校招生全国统一考试 英语 第 II 卷 注意:将答案...
2015年高考全国新课标二卷英语试题及答案
2015年高考全国新课标二卷英语试题及答案_高考_高中教育_教育专区。绝密★启用前...C 参考解析: 根据第一段第四行“when I saw newspaper advertisements for the...
2015年高考全国新课标二卷英语试题(含答案)
绝密★启用前:2015 年 6 月 8 日 15:00 2015 年高考全国新课标二卷英语试题(含答案)本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分。考试结束后,将本...
2015年高考全国新课标二卷英语试题及答案
2015年高考全国新课标二卷英语试题及答案 - 绝密★启用前:2015 年 6 月 8 日 15:00 2015 年普通高等学校招生全国统一卷 英语 本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第...
...2015年高考全国卷II(新课标)英语试题及答案解析
辽宁 高考 英语2015年高考全国卷II(新课标)英语试题及答案解析_高考_高中教育_教育专区。2015 年普通高等学校招生全国统一考试 英语(课标卷 II) 第Ⅰ卷 第一部分...
2016年高考全国2卷英语试题(解析版)
2016年高考全国2英语试题(解析版) - 总评:2016 年全国卷 II 稳中有变,难度适中,全面科学的考查了学生对基础知识的掌握和语 言运用的能力。 阅读理解从文体...
2015年高考全国新课标二卷英语试题及答案
2015年高考全国新课标二卷英语试题及答案 - 绝密★启用前:2015 年 6 月 8 日 15:00 2015 年普通高等学校招生全国统一卷 英语 本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第...
更多相关标签: