当前位置:首页 >> 英语 >>

2014高考英语二轮复习 完形填空+词汇真题22




轮复习精品

【完形填空+词汇真题】天天练 【第 天】

【做题目记单词,练技能抓基础】 ? ? ? ? 综合技能完形训练......................................................... 完形单词单选巩固......................................................... 高频词汇集中速记......................................................... 参考答案:............................................................... 1 1 1 1

?

综合技能完形训练

【2012 浙江】 "Just sign here, sir," the deliveryman said as he handed Oscar Reyna a package. The package consisted of a long, narrow box 21 wrapped in brown paper. 22 the box, Oscar saw an umbrella inside — a very old one with a beautifully carved wooden handle. 23 he had not seen it in more than 20 years, he recognized it 24 . Oscar was 16 when he first saw the 25 umbrella. He had gone to a concert with his grandparents. As they were leaving, he noticed an umbrella on an empty seat, impressed by its 26 , Oscar felt a strong desire to find its 27 . Oscar 28 the manager to look in the record of advance ticket sales. Just as he thought, a name matched the seat 29 Oscar had found the umbrella. The name was Mrs. Katie O'Brien. Oscar talked his grandparents into going by Mrs. O'Brien's 30 on their way home. He rang the bell, the door opened, and an elderly woman appeared. "May I 31 you?" she asked. "I'd like to return it if it's yours," Oscar said, 32 the umbrella as if presenting a 33 that had long been wished for. "Why, yes! It's mine," replied Mrs. O'Brien with a 34 smile and shining eyes. "It was given to me by my father years ago. Thank you so much for returning it. May I offer you a reward for your 35 ?" "No, ma'am," he said, "My grandmother says that a good deed is its own reward.” "Well, that's 36 what my father used to say. What is your name, young man?" Years later Oscar was staring at the finely carved handle of the umbrella as he remembered Mrs. O'Brien. It was in perfect condition, considering how 37 it was. Why had it arrived here today? As if 38 , a note fell from the paper. It reads: Mrs. O'Brien wanted you to 39 this umbrella as a present for a kind, 40 gesture long ago. 21. A. strictly B. carefully C. roughly D. casually 22. A. Opening B. Seizing C. Observing D. Searching

1

23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37. 38. 39. 40.

A. A. A. A. A. A. A. A. A. A. A. A. A. A. A. A. A. A.

After clearly average beauty designer convinced until family invite putting up chance wide patience obviously old in contrast possess attractive

B. B. B. B. B. B. B. B. B. B. B. B. B. B. B. B. B. B.

When fully unusual shape seller forced before theater help turning out fact confident kindness naturally rare in return accept significant

C. C. C. C. C. C. C. C. C. C. C. C. C. C. C. C. C. C.

Since immediately plain origin user encouraged which house bother picking up gift proud courage ex actly precious in exchange carry unselfish

D. D. D. D. D. D. D. D. D. D. D. D. D. D. D. D. D. D.

Although suddenly typical history owner advised where neighborhood know holding out result shy determination probably nice in answer value sympathetic

?

完形单词单选巩固

1. [2005 北京,31] —Why did you leave that position?—I _____ a better position at IBM. A)offer B)offered C)am offered D)was offered 2. [2005 福建,33] When _____ help, one often says “Thank you. ” or “It's kind of you. ” A)offering B)to offer C)to be offered D)offered 3. [2005 湖北,28] What a table! I've never seen such a thing before. It is _____ it is long. A)half not as wide as B)wide not as half as C)not half as wide as D)as wide as not half 4. [2005 广东,24] He glanced over at her, _____ that though she was tiny, she seemed very well put together. A)having noted B)noted C)to note D)noting 5. [2005 浙江,1] My brother is an actor. He _____ in several films so far. A)appears B)appeared C)has a ppeared D)is appearing 6. [2005 浙江,10] — People should stop using their cars and start using public transport.— _____. The roads are too crowded as it is. A)All right B)Exactly C)Go ahead D)Fine 7. [2005 四川,18] While watching television, _____. A)the doorbell rang B)the doorbell rings C)we heard the doorbell ring D)we heard the doorbell rings 8. [2006 广东,34] You have been sitting on my hat and now it is badly out of _____. A)date B)shape C)order D)balance

2

9. [2006 浙江,17] — If you like I can do some shopping for you.— That's a very kind _____. A)offer B)service C)point D)suggestion 10. [2007 山东,28] I have offered to paint the house_____ a week's accommodation. A)in exchange for B)with regard to C)by means of D)in place of 11. [2008 湖南, 24] _____ the website of the Fire Department in your city, and you will learn a lot about firefighting. A)Having searched B)To search C)Searching D)Search 12. [2008 湖北 23]Though having lived abroad for years, many Chinese still _____ the traditional custo ms. A)perform B)possess C)observe D)support 13. [2008 湖北 24]As nobody here knows what is wrong with the machine, we must send for an engineer to _____ the problem. A)handle B)raise C)face D)present 14. [2008 湖南,35]—Do you have any problems if you _____ this job? —Well, I'm thinking about the salary... A)offer B)will offer C)are offered D)will be offered 15. [2008 江西,33]Jack is late again. It is _____ of him to keep others waiting. A)normal B)ordinary C)common D)typical 16. [2008 上海,39]So much of interest _____that most visitors simply run out of time before seeing it all. A)offers Beijing B)Beijing offers C)does Beijing offer D)Beijing does offer 17. [2008 四川,7]The telephone _____, but by the time I got indoors, it stopped. A)had rung B)was ringing C)rings D)has rung 18. [2009 北京 ,28] All of them try to use the power of the workstation _____ information in a more effective way. A)presenting B)presented C)being presented D)to present 19. [2009 江西,34] The government plans to bring in new laws _____ parents to take more responsibility for the education of their children. A)forced B)forcing C)to be forced D)having forced 20. [2009 天津,9] _____ by the advances in technology, many farmers have set up wind farms on their land. A)Being encouraged B)Encouraging C)Encouraged D)Having encouraged 21. [2010 湖北, 30]It is illegal for a public official to ask people for gifts or money _____ favors to them. A)in preference to B)in place of C)in agreement with D)in exchange for 22. [2010 江西, 35]Last year the number of students who graduated with a driving licence reached 200, 000, a[n] _____ of 40, 000 per year. A)average B)number C)amount D)quantity 23. [2010 辽宁, 35]Alexander tried to get his work _____ in the medical circles. A)to recognize B)recognizing C)recognize D)recognized 24. [2010 上 海 , 34]Did you predict that many students _____ up for the dance competition?

3

A)would sign B)signed C)have signed D)had signed 25. [2011 全国 II 20]—So you gave her your phone?— _____ she said she'd return it to me when she could afford her own. A)My pleasure B)Not exactly C)No doubt D)All right 26. [2011 四川, 16] _____ an important role in a new movie, Andy has a chance to become famous. A)Offer B)Offerin g C)Offered D)To offer 27. [2011 天津 14]—I need to advertise for a roommate for next term.— _____ ? Mary is interested. A)Why bother B)Why not C)So what D)What for 28. [2012 江苏, 21] —Can I help you with it?—I appreciate your _____, but I can manage it myself. A)advice B)question C)offer D)idea 29. [2012 江西, 35]John has really got the job because he showed me the official letter _____ him it. A)offered B)offering C)to offer D)to be offered 30. [2012 辽宁,32]Not until he retired from teaching three years ago _____ having a holiday abroad. A)he had considered B)had he considered C)he considered D)did he consider 31. [2012 天津, 15]We w ould have called a taxi yesterday if Harold _____ us a ride home. A)didn't offer B)wouldn't offer C)hasn't offered D)hadn't offered 32. [2012 天津, 5]—You have to believe in yourself. No one else will, if you don't. — _____. Confidence is really important. A)It's not my cup of tea B)That's not the point C)I don't think so D)I couldn't agree more 33. [2012 天津,6]Only after Mary read her composition the second time _____ the spelling mistake. A)did she notice B)she noticed C)does she notice D)she has noticed 34. [2012 重庆, 31]Before you quit your job, _____ how your family would feel about your decision. A)consider B)considering C)to consider D)considered 35. [2013 湖南,24] Around two o'clock every night, Sue will start talking in her dream. It somewhat _____ us. A)bothers B)had bothered C)would bother D)bothered 36. [2013 湖南,29] You cannot accept an opinion _____ to you unless it is based on facts. A)offering B)to offer C)having offered D)offered 37. [2013 江西,22]Whenever I made mistakes, the teacher pointed them out with _____. A)curiosity B)satisfaction C)envy D)patience 38. [2013 辽宁,21] —What do you think of the house?— _____. It's everything we've been looking for. A)Perfect! B)Good idea! C)Not bad. D)so-so. 39. [2013 辽宁,35] —I'm afraid you have the wrong number.— Sorry! _____.

4

A)See you later B)I didn't know that C)Hold on, please D)I hope I didn't bother you 40. [2013 浙江,12]A good listener takes part in the conversation, _____ ideas and raising questions to keep the talk flowing. A)realizing B)copying C)offering D)misunderstanding 41. [2004 北京,25] Now that she is out of a job, Lucy _____ going back to school, but she hasn't decided yet. A)had considered B)has been considering C)considered D)is going to consider 42. [2004 广东,21] All the employees except the manager _____ to work online at home. A)encourages B)encourage C)is encouraged D)are encouraged 43. [2004 湖南,34] They've _____ us £150,000 for the house. Shall we take it? A)provided B)supp lied C)shown D)offered 44. [2004 江苏,32] The _____ house smells as if it hasn't been lived in for years. A)little white wooden B)little wooden white C)white wooden little D)wooden white little 45. [2004 上海,35] The disc, digitally _____ in the studio, sounded fantastic at the party that night. A)recorded B)recording C)to be recorded D)having recorded 46. [2004 上海,51] Most people on this island are recreational fishers, and _____, fishing forms an actual part of their leisure time. A)accidentally B)purposefully C)obviously D)formally ? ? advance appear attractive average beauty bell bother brown carve casually concert condition confident consider consist contrast [?d'vɑ:ns] [?'p??(r)] [?'tr?kt?v] ['?v?r?d?] ['bju:t?] [bel] ['b???(r)] [bra?n] [kɑ:v] ['k????l?] ['k?ns?t] [k?n'd???n] ['k?nf?d?nt] [k?n's?d?(r)] [k?n's?st] ['k?ntrɑ:st] n. 前进,进步,进步的例子 vi. 前进,增加,上涨 vt. 促进,提出,提高,预付 vi. 出现,显得,来到 a. 吸引人的,有魅力的 n. 平均,平均数,海损 a. 一般的,通常的,平均的 vt. 平均为,均分,使平衡 vi. 买进,卖出 n. 美,美人 n. 铃,钟 vt. 烦扰,迷惑 vi. 烦恼,操心 n. 麻烦,纠纷,讨厌的 人 n. 褐色 a. 褐色的 vt.vi. (使)变褐色 vt.vi. 雕刻,切开 ad. 偶然地,临时地,随便地 n. 音乐会,合奏,一致 vt. 协定,协调 vi. 协力 n. 情况,条件 vt. 以...为条件,决定,支配,使适应 a. 有信心的,有把握的 vt.vi. 考虑,思考,认为 vi. 组成,存在,一致 n. 差别,对比,对照物 vt. 使对比 vi. 成对照 高频词汇集中速记

5

convince courage deed deliveryman designer desire determinatio n elderly empty encourage exactly exchange finely force fully gesture gift grandmother grandparent handle impress kindness manager narrow naturally neighborhood note notice observe obviously offer origin owner

[k?n'v?ns] ['k?r?d?] [di:d] [-m?n] [d?'za?n?(r)] [d?'za??(r)] [d??t?:m?'ne???n ] ['eld?l?] ['empt?] [?n'k?r?d?] [?g'z?ktl?] [?ks't?e?nd?] ['fa?nl?] [f?:s] ['f?l?] ['d?est??(r)] [g?ft] ['gr?nm???(r)] ['gr?npe?r?nt] ['h?ndl] [?m'pres] ['ka?ndn?s] ['m?n?d??(r)] ['n?r??] ['n?t?r?l?] ['ne?b?h?d] [n??t] ['n??t?s] [?b'z?:v] ['?bv??sl?] ['?f?(r)] ['?r?d??n] ['??n?(r)]

vt. 说服,使相信 n. 勇气,精神 n. 行为,实行,契约 vt. 立契转让 n. 送货员 n. 设计家 [师,者] ,打图样的人,计划者,企图者,阴 谋者 n. 欲望,要求 vt. 想要,请求 vi. 愿望 n. 决心,果断 a. 过了中年的,稍老的 n. 空的东西 , 空物 a. 空的 , 空虚的 , 空腹的 , 空洞的 vt. 倒空,使变空,使流入 vi. 流空 vt. 鼓励,支持,激励 adv. 1> 正确地,精确地 2> (无比较级、最高级) 整,正好,恰好,刚好 n. 交换,汇兑,交易所 vt.vi. 交换,交易,兑换 ad . 精美地,漂亮地,细碎地 n. 力量,武力,势力,影响力,效力,力,军队 vt. 强迫, 强夺,提高,加压力,推动 ad. 十分地,完全地 n. 手势,姿态 vi. 作手势,作姿态 n. 礼物,赠予,天才 vt. 赋予 n. 祖母 n. 祖父或祖母,祖父母 n. 柄,把手,把柄,手感 vt. 触摸,运用,操作,处理,买 卖 vi. 搬运,易于操纵 n. 句柄 n. 印象,特征,强征,压痕,印记 vt. 使有印象,印,铭 刻,强征,影响,传递 vi. 给人印象 n. 仁慈,亲切,和蔼 n. 经理,管理员 n. 管理器 n. 狭窄部分,海峡,隘路 a. 狭窄的,精密的,有限的, 气量小的,眼光短浅的,勉强的 vi. 变窄 ad. 自然地,以自然力,天生地 n. 附近,邻近 n. 笔记,记录,注解,评论,符号,显要,照会,便笺,备忘 录 vt. 记录,注解,注意 n. 注意 , 布告 , 通知 ,, 短评 vt. 注意 , 通知 , 留心 , 提 及,评论 vi. 注意 vt. 观察,遵守,注意到,纪念 vi. 注意,评论 adv. (无比较级、最高级)[修饰整句]显然 n. 出价,提议,意图,报价 vt. 提供,出价,奉献,演出, 使出现,企图 vi. 出现,献祭,提议 n. 起源,起因,出身,开端 n. 拥有者,物主

6

package paper patience perfect plain possess precious present proud rare recognize record reward ring roughly sale search seize seller shape shine shy sign significant stare strictly suddenly sympathetic theater ticket typical

['p?k?d?] ['pe?p?(r)] ['pe??ns] ['p?:f?kt] [ple?n] [p?'zes] ['pre??s] ['preznt] [pra?d] [re?(r)] ['rek?gna?z] ['rek?:d] [r?'w?:d] [r?? ] ['r?fl?] [se?l] [s?:t?] [si:z] ['sel?(r)] [?e?p] [?a?n] [?a?] [sa?n] [s?g'n?f?k?nt] [ste?(r)] ['str?ktl?] ['s?d?nl?] [?s?mp?'θ et?k] ['θ ??t?] ['t?k?t] ['t?p?kl]

n. 包裹 , 套装软件 , 包 , 包装用物 vt. 包装 , 打包 a. 一揽子的 n. 包,软件包,包装 n. 纸,文件,文章,证件,证券 vt.用纸糊,贴壁纸于,用 纸包装 vi. 贴壁纸 a. 纸做的 ,纸上的 n. 耐性,忍耐 n. 完成式 a. 完美的,全然的,理想的,完成式的,正确 的 vt. 使完美,修改,使熟练 n. 平 原,草原 a. 简单的,明白的,平常的,普通的,清 晰的,朴素的 ad. 清楚地 n. 无格式 vt. 持有,占有,使拥有,迷住,支配 a. 宝贵的,珍贵的,过于精致的,珍爱的 n. 礼物 , 现在 , 瞄准 a. 现在的 , 出席的 , 当面的 vt. 介绍,引见,赠送,上演,呈现 vi. 举枪瞄准 a. 骄傲的,自大的,自豪的,壮丽的,辉煌的,自尊的 a. 稀罕的 , 罕有的 , 珍贵的 , 非常的 , 半熟的 , 稀薄的 ad. 非常 vt. 认出,认可,赏识,公认 vi. 具结 n. 记录 , 履历 , 档案 , 诉状 , 唱片 , 报告 , 最高纪录 vt. 记录,记载,标明,将...录音 vi. 录音,被录音 n. 报酬,酬谢,赏金 vt. 奖赏,酬谢,报应 n. 环,环形物,环状,拳击场,戒指,竞赛,集团,铃声,声 调,打电话,钟声 vt. 包围,套住,按铃,敲钟 ad. 概略地,粗糙地 n. 出售,卖,拍卖,销售额 n. 搜寻,查究 vt.vi. 搜寻,搜查,探求,调查 v. 搜索 vt. 抓住,逮捕,俘获,掌握,扣押 vi. 突然抓住,利用 n. 售货者 n. 形状,形态,外形,身材,形式 vt. 定形,使成形,使 符合,计划,塑造 vi. 成形,形成,成长 n. 光泽,阳光 vt. 使发光 vi. 照耀,发光,发亮 n. 惊跳,惊避 a. 胆怯的,畏缩的,怀疑的,羞怯的 vi. 惊跳,乱投,避开,厌恶 vt. 乱投,乱掷 n. 符号 , 招牌 , 手势 , 正负号 vt. 签名 , 打手势表达 vi. 签名 a. 重要的,有含义的,非偶然的,有效的,暗示的 vi. 注视,凝视,瞪视,显眼 vt. 盯 n. 凝视 ad. 严格地,确实地 adv. 突然地,出其不意地 a. 有同情心的,合意的,赞成的 n. 交感神经,容易感 受的人 n.戏院,电影院,剧场,全体观众,戏剧,活动场所 n. 票,券,车票,证明书,入场券 vt. 加票签于,为... 购票 a. 典型的,象征性的

7

unselfish unusual user value wide wooden wrap

[?n'self??] [?n'ju:???l] ['ju:z?(r)] ['v?lju:] [wa?d] ['w?d?n] [r?p]

a. 不自私的,无欲的,不任性的 a. 不寻常的,罕见的,非常的 n. 使用者 n. 价值,重要性,价格,估价,评价 vt. 评价,估价,重 视 n. 计算结果 a. 宽的,广阔的,普遍的,一般的,广泛的,宽阔的 ad. 广阔地,遍及各处地,广泛的 a. 木制的,呆笨的,木然的 n. 外套,围巾,包裹,秘密,约束,限制 vt. 包装,卷,缠 绕,包,裹,覆盖,掩饰,隐藏,遮蔽 vi. 缠绕,重叠,穿外 衣,包起来

?

参考答案: 31-35 BDCAB 36-40 CADBC

完形填空 21-25 BADCB 26-30 ADADC 词汇真题 1.D 2.D 3.C 4.D 5.C 6.B 7.C 8.B 9.A 10.A 11.D 12.C 13.A 14.C 15.D 16.C 17.B 18.D 19.B 20.C 21.D 22.A 23.D 24.A 25.B 26.C 27.A 28.C 29.B 30.D 31.D 32.D 33.A 34.A 35.A 36.D 37.D 38.A 39.D 40.C 41.B 42.D 43.D 44.A 45.A 46.C

8


赞助商链接
相关文章:
2014高考英语二轮复习 完形填空+词汇真题36
2014高考英语二轮复习 完形填空+词汇真题36_高考_高中教育_教育专区。二 轮复习...[2007 重庆,22] My parents live in a small village. They always keep ...
2014高考英语二轮复习 完形填空+词汇真题49
2014高考英语二轮复习 完形填空+词汇真题49_高考_高中教育_教育专区。二 轮复习...22.A 23.D 24.A 25.C 26.B 27.D 28.D 29.A 30.A 31.D 32.B ...
2014高考英语二轮复习 完形填空+词汇真题31
2014高考英语二轮复习 完形填空+词汇真题31_英语_高中教育_教育专区。二 轮复习...[2007 安徽,22] Little ___ that we were watching his every move, so he...
2014高考英语二轮复习 完形填空+词汇真题42
2014高考英语二轮复习 完形填空+词汇真题42_高考_高中教育_教育专区。二 轮复习...14.A 15.D 16.D 17.D 18.D 19.C 20.D 21.D 22.B 23.B 24.D ...
2014高考英语二轮复习 完形填空+词汇真题10
2014高考英语二轮复习 完形填空+词汇真题10_高考_高中教育_教育专区。二 轮复习...A)turned down B)dealt with C)took after D)came across 22. [2011 天津...
2014高考英语二轮复习 完形填空+词汇真题47
2014高考英语二轮复习 完形填空+词汇真题47_高考_高中教育_教育专区。二 轮复习...A)especially B)frequently C)merely D)finally 22. [2011 福建, 27]The ...
2014高考英语二轮复习 完形填空+词汇真题52
2014高考英语二轮复习 完形填空+词汇真题52_高考_高中教育_教育专区。二 轮复习...[2012 山东,22]—Sorry I'm late. I got stuck in traffic.— ___. You...
2014高考英语二轮复习 完形填空+词汇真题37
2014高考英语二轮复习 完形填空+词汇真题37_高考_高中教育_教育专区。二 轮复习...[2010 陕西 , 22]Studies show that people are more ___ to suffer from...
2014高考英语二轮复习 完形填空+词汇真题7
2014高考英语二轮复习 完形填空+词汇真题7 暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档...A)What a relief B)Congratulations C)How surprising D)I'm so sorry 22....
2014高考英语二轮复习 完形填空+词汇真题25
2014高考英语二轮复习 完形填空+词汇真题25 暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档...完形单词单选巩固 1. [2005 湖北,22] When the old man ___ to walk back...
更多相关标签: