当前位置:首页 >> 英语考试 >>

《英国文学史及选读》


《英国文学史及选读》第一册复习要点 1. Beowulf: national epic of the English people; Denmark story; alliteration, metaphors and understatements (此处可能会有填空,选择等小题) 2. Romance (名词解释) 3. “Sir Gawain and the Green Knight”: a famous roman about King Arthur’s story 4. Ballad(名词解释) 5. Character of Robin Hood 6. Geoffrey Chaucer: founder of English poetry; The Canterbury Tales (main contents; 124 stories planned, only 24 finished; written in Middle English; significance; form: heroic couplet) 7. Heroic couplet (名词解释)8. Renaissance(名词解释)9.Thomas More——Utopia 10. Sonnet(名词解释)11. Blank verse(名词解释)12. Edmund Spenser “The Faerie Queene” 13. Francis Bacon “essays” esp. “Of Studies” (推荐阅读,学习写正式语体的英文文章的好参照,本 文用词正式优雅,多排比句和长句,语言造诣非常高,里面很多话都可以引用做格言警句,非常值得一读) 14. William Shakespeare 四大悲剧比较重要,此外就是罗密欧与朱立叶了,这些剧的主题,背景,情节, 人物形象都要熟悉,当然他最重要的是 Hamlet 这是肯定的。他的 sonnet 也很重要,最重要属 sonnet18。 (其 戏剧中著名对白和几首有名的十四行诗可能会出选读) 15. John Milton 三大史诗非常重要,特别是 Paradise Lost 和 Samson Agonistes。对于 Paradise Lost 需要 知道它是 blank verse 写成的,故事情节来自 Old Testament,另外要知道此书 theme 和 Satan 的形象。 16. John Bunyan——The Pilgrim’s Progress 17. Founder of the Metaphysical school——John Donne; features of the school: philosophical poems, complex rhythms and strange images. 18. Enlightenment(名词解释) 19. Neoclassicism(名词解释) 20. Richard Steele——“The Tatler” 21. Joseph Addison——“The Spectator”这个比上面那个要重要,注意这个报纸和我们今天的报纸不一 样,它虚构了一系列的人物,以这些人物的口气来写报纸上刊登的散文,这一部分要仔细读。 22. Steel’s and Addison’s styles and their contributions 23. Alexander Pope: “Essay on Criticism”, “Essay on Man”, “The Rape of Lock”, “The Dunciad”; his workmanship (features) and limitations 24. Jonathan Swift: “Gulliver’s Travels”此书非常重要,要知道具体内容,就是 Gulliver 游历过的四个 地方的英文名称,和每个部分具体的讽刺对象; (我们主要讲了三个地方) “A Modest Proposal”比较重 要,要注意作者用的 irony 也就是反讽手法。 25. The rise and growth of the realistic novel is the most prominent achievement of 18th century English literature. 26. Daniel Defoe: “Robinson Crusoe”, “Moll Flanders”, 当然是 Robinson Crusoe 比较重要,剧情要 清楚, Robinson Crusoe 的形象和故事中蕴涵的早期黑奴的原形,以及殖民主义的萌芽。另外注意 Defoe 的 style 和 feature,另外 Defoe 是 forerunner of English realistic novel。 27. Samuel Richardson——“Pamela” (first epistolary novel), “Clarissa Harlowe”, “Sir Charles Grandison” 28. Henry Fielding: “Joseph Andrews”, “Jonathan Wild”, “Tom Jones”第一个和第三个比较重要, 需要仔细看。他是一个比较重要的作家,另外 Fielding 也被称为 father of the English novel. 29. Laurence Sterne——“Tristram Shandy”项狄传 30. Richard Sheridan——“The School for Scandal” 31. Oliver Goldsmith——“The Traveller”(poem), “The Deserted Village” (poem) (both two poems were

written by heroic couplet), “The Vicar of Wakefield” (novel), “The Good-Natured Man” (comedy), “She stoops to Conquer” (comedy), “The Citizen of the World” (collection of essays) 32. Sentimentalism(名词解释) 33. Thomas Gray——“Elegy Written in a Country Churchyard” (英国诗歌里非常著名的一首,曾经被誉 为“有史以来英国诗歌里最好的一首” )(a representative of sentimentalism and graveyard school of poets 墓园 派诗人) * Graveyard School / Poets”: A term applied to eighteenth-century poets who wrote meditative poems, usually set in a graveyard, on the theme of human mortality, in moods which range from elegiac pensiveness to profound gloom. The vogue resulted in one of the most widely known English poems, Thomas Gray’s “Elegy written in a country churchyard”. The writing of graveyard poems spread from England to Continental literature in the second part of the century and also influenced some American poets. 34. In the latter half of the 18th century, Pre-Romanticism; representative: William Blake and Robert Burns. 35. Thomas Percy——“Reliques of Ancient English poetry”许多中古的民谣都是在这个时期重新收集和 整理起来的,这个集子是那个时代比较有名的一个民谣集。 36. William Blake 比较重要,需要对主要作品有所了解,特别是 Songs of Innocence 和 Songs of Experience, 这两本集子的 contrast 一定要注意,另外 Blake 的写作特点也要注意,比如语言的简单明了,神 秘主义氛围等。 37. Robert Burns 伟大的苏格兰民族诗人, A Red Red Rose, Scots Wha Hae, Auld Lang Syne 等名诗,写作 特点: Scottish dialect; a poet of peasant and Scottish people; plain language; influence from Scottish folk songs and ballads; musical quality of his poems.

《英国文学史及选读》第二册练习题 I. 浪漫主义时期 I. Each of the statements below is followed by four alternative answers. Choose the one that would best complete the statement and put the letter in the brackets. 1. English Romanticism is generally said to have begun with_____in 1798. A. the publication of Lyrical Ballads B. the death of Sir Scott C. the birth of William Wordsworth D. the passage of the first Reform Bill in the Parliament 2. The Romantic Period is first of all an age of_____. A. Novel B. poetry C. drama D. prose 3. Romanticism does not emphasize_____. A. the special qualities of each individual’s mind B. the inner world of the human spirit C. individuality D. the features that men have in common 4._____ is not a Romantic poet. A. William Blake B. Sir Scott C. P. B. Shelley D. Lord Byron 5. _____ is a Romantic novelist but is impressed with neo-classic strains. A. Walter Scott B. Mary Shelley C. Jane Austen D. Ann Radcliff 6. _____ is not characteristic of William Blake’s writing.

A. plain and direct language B. compression of meaning C. supernatural quality D. symbolism 7. Wordsworth published Lyrical Ballads in 1789 with _____. A. Byron B. Coleridge C. Shelley D. Keats 8. Wordsworth thinks that _____ is the only subject of literary interest. A. the life of rising bourgeoisie B. aristocratic life C. the life of the royal family D. common life 9. Don Juan is the masterpiece of_____. A. Lord Byron’s B. P. B. Shelley’s C. John Keats’s D. Samuel Coleridge’s 10. _____ is not a novel written by Jane Austen. A. Jane Eyre B. Sense and Sensibility C. Pride and Prejudice D. Emma II. Complete each of the following statements with a proper word or a phrase according to the textbook. 1. In essence, Romanticism designates a literary and philosophical theory which tends to see the_____as the very center of all life and all experience. 2. For the Romantics, _____ is not only the major source of poetic imagery, but also provides the dominant subject matter. 3. Wordsworth is regarded as a “worshipper of _____.” 4. According to the subjects, Wordsworth’s short poems can be classified into two groups: poems about nature and poems about _____. 5. Coleridge’s achievement as poet can be divided into two remarkably diverse groups: _____ and the conversational. 6. As a leading Romanticist, Byron’s chief contribution is his creation of the “_____.” 7. “_____” is Shelley’s representative work. 8. _____ are generally regarded as Keats’s most important and mature work. 9. “Beauty is truth, truth beauty” is a famous line in Keats’s “_____.” 10. _____is the most delightful of Jane Austen’s work. III. Decide whether the following statements are true or false and write your answers in the brackets. ( )1. The Romantic period is also a great age of prose. ( )2. Romantics also tend to be nationalistic, defending their own literary heritage against the advocates of classical rules. ( )3. Coleridge has been rewarded as Poet Laureate. ( )4. Keats is one of the “Lake Poets.” ( )5. Jane Austen is a typical Romantic writer. IV. Name the author of each of the following literary work. 1. “The Rime of the Ancient Mariner” 2. Songs of Innocence 3. “Ode to a Nightingale” 4. “A Song: Men of England” 5. The Prelude V. Define the literary terms listed below

1. Romanticism 2. Ode VI. For each of the quotations listed below please give the name of the author and the title of the literary work from which it is taken and then briefly interpret it. 1….Be through my lips to unawakened Earth. The trumpet of a prophecy! O, Wind, If winter comes, can Spring be far behind? 2. For oft, when on my couch I lie In vacant or in pensive mood, They flash upon that inward eye Which is the bliss of solitude; And then my heart with pleasure fills, And dances with the daffodils. Keys: I. 1.A 2.B 3.D 4.B 5.C 6.C 7.B 8.D 9.A 10.A II.1.individual 2. human life 3.nature 4.human life 5.the demonic 6.Byronic hero 7. Ode to the West Wind 8. The odes 9. Ode on a Grecian Urn 10. Pride and Prejudice III. 1.T 2.T 3.F 4.F 5.F IV. 1.Coleridge 2. Blake 3. Keats 4. Shelley 5. Wordsworth V. 1. Romanticism is a movement that flourished in literature, philosophy, music and art in western culture during most of the nineteenth century, beginning as a revolt against classicism. There have been many varieties of Romanticism in many different times and places. The leading features of Romantic movements are Wordsworth, Shelley, etc. 2. Ode is a complex and often lengthy lyric poem, written in a dignified formal style on some lofty or serious subject. Odes are often written for a special occasion, to honour a person or a season or to commemorate an event. VI. 1. It is taken from Shelley’s Ode to the West Wind. In this poem, Shelley eulogizes the powerful west wind and expresses his eagerness to enjoy the boundless freedom from the reality. In these last lines, the poet shows his optimistic spirit for the future. 2. It is taken from Wordsworth’s “I Wandered Lonely as a Cloud.” The poet thinks that it is a bliss to recollect the beauty of nature in his mind while he is in solitude. He expresses his strong affecting for nature in the poem. II.维多利亚时期 I. Each of the statement below is followed by four alternative answers. Choose the one that would best complete the statement and put the letter in the brackets 1. The Victorian period roughly began at the enthronement of Queen Victoria in_____. A. 1835 B. 1836 C. 1837 D. 1838 2. The critical realists like Charles Dickens in the Victorian period wrote novels_____. A. representing the 18th century realist novel B. criticizing the society C. defending the mass E. all the above 3. _____is not a Victoria novelist. A. Charles Dickens B. George Eliot

C. William Makepeace Thackeray D. D. H. Lawrence 4. _____ is not a work by Charles Dickens. A. Oliver Twist B. David Copperfield C. Middlemarch D. A Tale of Two Cities 5. Wuthering Heights is a masterpiece written by_____. A. Charlotte Bronte B. Emily Bronte C. Anne Bronte D. Branwell Bronte 6. _____ is not Thomas Hardy’s work. A. The Mill on the Floss B. Tess of the D’Urbervilles C. Jude the Obscure D. The Mayor of Casterbridge 7. “My Last Duchess” is _____. A. a dramatic monologue B. a short lyric C. a novel D. an essay 8. Tennyson’s “Ulysses” gets its inspiration from the following works or writers except_____. A. Homer’s Odessey B. Joyce’s Ulysses C. Dante D. Greek Mythology 9. In the 19th century English literature, a new literary trend _____ appeared. And it flourished in the 1840s and in the early 1950s. A. romanticism B. naturalism C. realism D. critical realism 10. The title of the novel Vanity Fair was taken from_____. A. The Pilgrim’s Progress B. Childe Harold’s Pilgrimage C. Gulliver’s Travels D. The Canterbury Tales II. Complete each of the following statements with a proper word or a phrase according to the textbook 1. The aestheticists such as Oscar Wilde in the Victorian period advocated the theory of “_____.” 2. In the Victorian period, _____became the most widely read and the most vital and challenging expression of progressive thought. 3. Charles Dickens is one of the greatest _____ writers of the Victorian Age. 4. Tennyson’s poem “_____” is in memory of his bosom friend Arthur Hallam. 5. Robert Browning is famous for his _____. 6. George Eliot’s _____ is one of the most mature works in English literature. 7. Tennyson’s famous dramatic monologue based on the story in Greek Mythology is “_____.” 8. _____ is Dickens’ first child hero. 9. Jane Eyre represents those_____-class working women who are struggling for recognition of their basic rights and equality as a human being. 10. The most important poet of the Victorian Age was_____. Next to him were Robert Browning and his wife. III. Decide whether the following statements are true of false and write your answers in the brackets. ( )1. The Victorian period has been generally regarded as one of the most glorious in the English history. ( )2. Tennyson is famous for his aesthetic viewpoint of “art for art’s sake.”

( )3. Wuthering Heights is the masterpiece of Charlotte Bronte’s. ( ) 4. Browning’s “Meeting at Night” and “Parting at Morning” were originally one poem in dramatic monologue. ( )5. Naturalism has played an important part in Thomas Hardy’s work. IV. Name the author of each of the following literary works. 1. The Posthumous Papers of the Pickwick Club 2. The Tenant of Wildfell Hall 3. In Memoriam 4. The Mill on the Floss 5. The Return of the Native V. Define the literary terms listed below. 1. Dramatic Monologue 2. Critical Realism VI. For each of the quotations listed below please give the name of the author and the title of the literary work from which it is taken and then briefly interpret it. 1. That same evening the gentleman in the white waistcoat most positively and decidedly affirmed, not only that Oliver would be hung, but that he would be drawn and quartered into the bargain. Mr. Bumble shoot his head with gloomy mystery, and said he wished he might come to good; where—unto Mr. Gamfield replied, that he wished he might come to him---which, although he agreed with the beadle in most matters, would seem to be a wish of a totally opposite description. The next morning, the public were once more informed that Oliver Twist was again To Let, and that five pounds would be paid to anybody who would take possession of him. 2. Thus, neither having the clue to the other’s secret, they were respectively puzzled at what each revealed, and awaited new knowledge of each other’s character and moods without attempting to pry into each other’s history. Every day, every hour, brought to him one more little stroke of her nature, and to her one more of his. Tess was trying to lead a repressed life, but she little divined the strength of her own vitality. Keys: I. 1.B 2.D 3.D 4.C 5.B 6.A 7.A 8.B 9.D 10.A II. 1. art for art’s sake 2. the novel 3. critical realist 4. Break, Break, Break 5. dramatic monologue 6. Middlemarch 7. Ulysses 8. Oliver Twist 9. middle 10. Tennyson III. 1. T 2. F 3. F 4. F 5. T IV. 1. Charles Dickens 2. Anne Bronte 3. Alfred Tennyson 4. George Eliot 5. Thomas Hardy V. 1. Dramatic Monologue is a kind of narrative poem in which one character speaks to one or more listeners whose replies are not given in the poem. The occasion is usually a crucial one In the speaker’s personality as well as the incident that is the subjects of the poem. An example of a dramatic monologue is “My Last Duchess” by Robert Browning. 2. Critical Realism is a literary movement in the 19th century. It sticks to the principal of faithful representation of the 18th century realistic novel and carries its duty forward to the criticism of the society and the

defense of the mass. The representative figures are Dickens, the Bronte’s, etc. VI. 1. It is taken from Charles Dickens’s Oliver Twist. This part describes how Oliver is punished for asking for more to eat and how he is therefore sold at three pound ten to a notorious chimney-sweeper. It reveals that the pitiable state of the orphan boy and the cruelty and hypocrisy of the workhouse board. 2. It is taken from Thomas Hardy’s Tess of the D’Urbervilles. This part describes how Tess forgets about her past misfortune in the beautiful, pastoral dairy farm and unconsciously gives herself up to the attraction of Angel Clare. III. 现代时期 I. Each of the statement below is followed by four alternative answers. Choose the one that would best complete the statement and put the letter in the brackets 1. Modernism takes_____as its theoretical base. A. the irrational philosophy B. the theory of psycho-analysis C. both A and B D. neither A nor B 2. Modernism rose out of_____. A. skepticism B. disillusion of capitalism C. irrational philosophy D. al the above 3. Modernism is, in many aspects, a reaction against_____. A .romanticism B. realism C. post-modernism D. all the above 4. _____is not a movement in the modern period. A. “the Angry Young Men” B. “the Beat Generation” C. “the Lost Generation” D. “the Theater of the Absurd” 5. _____ is not a representative figure in applying the technique of “the stream of consciousness” in his/her writing. A. D. H. Lawrence B. James Joyce C. Virginia Woolf D. Dorothy Richardson 6. Waiting for Godot is regarded as the most famous and influential play of the Theater of Absurd. It is written by_____. A. George Bernard Shaw B. Samuel Beckett C. John Galsworthy D. Eugene O’ Neill 7. The Waste Land is_____’s most important single poem. A. Ezra Pound B. William Butler Yeats C. Alfred Tennyson D. T. S. Eliot 8. _____ is not D. H. Lawrence’s work. A. Finnegans Wake B. Sons and Lovers C. Lady Chatterley’s Lover D. The Rain Bow 9. _____ is not James Joyce’s novel. A. Ulysses B. A Portrait of the Artist as a Young Man C. Dubliners D. Finnegans Wake 10. “The Love Song of J. Alfred Prufrock” is written by_____. A. W. H. Auden B. D. H. Lawrence C. W. B. Yeats D. T. S. Eliot II. Complete each of the following statements with a proper word or a phrase according to the textbook 1.The French_____, appearing in the late 19th century, heralded modernism.

2. Modernism rejects_____, which is the theoretical base of realism. 3.In stimulating the technical innovations of novel creation, the theory of the Freudian and Jungian_____played a particularly important role. 4.Most of Bernard Shaw’s plays are concerned with political, economic, moral, or religious problems, and, thus, can be termed as_____. 5._____is famous for his frank discussion of “sex” in his works. 6.John Galsworthy’s trilogy is named_____. 7._____, an American Poet, took English Citizenship in 1927, and became a devout member of Anglican Church. 8._____is Eliot’s most important poetry, revealing the spiritual decadency and meaninglessness of life of the 20th century. 9.Most of Joyce’s works are concerning the life of his hometown_____. 10.Joyce’s “Araby” is a short story in his collection_____. III. Decide whether the following statements are true of false and write your answers in the brackets. ( )1. The rise of modern poetry was, in some sense, a revolution against the conventional ideas and forms of the Romantic poetry. ( )2.Writers like E. M. Forster and D. H. Lawrence are still conventional writers, as in their works, old traditions are still there. ( )3.John Galsworthy has been awarded Nobel Prize for literature. ( )4.John Galsworthy is a conventional writer, inheriting the fine traditions of the great Victorian novelists of the critical realism such as Dickens. ( )5.James Joyce is a prolific writer, creating a great number of famous works. IV. Name the author of each of the following literary works. 1. Modernism 2. Angry Young Men V. Define the literary terms listed below. 1. Pygmalion 2. “Sailing to Byzantium” 3. Woman in Love 4. Ulysses 5. The Man of Property VI. For each of the quotations listed below please give the name of the author and the title of the literary work from which it is taken and then briefly interpret it. 1. I will arise and go now, for always night and day I hear lake water lapping with low sounds by the shore; While I stand on the roadway, or on the pavements gray, I hear it in the deep heart’s core. 2. Now she began to combat in his restless fretting. He still kept up his connexion with Miriam, could neither break free nor go the whole length of engagement. And this indecision seemed to bleed him of his energy. Moreover. His mother suspected him of an unrecognized leaning towards Clara, and, since the latter was a married woman, she wished he would fall in love with one of the girls in a better station of life. But he was stupid, and would refuse to love or even to admire a girl much, just because she was his social superior. Keys: I. 1.C 2.D 3.B 4.C 5.A 6.B 7.D 8.A 9.C 10.D

II. 1. Symbolism 2. rationalism 3. psycho-analysis 4. problem plays 5. D. H. Lawrence 6. The Forsyte Saga 7. T. S. Eliot 8. The Waste Land 9. Dublin 10. Dubliners III. 1.F 2.F 3.F 4.T 5.F IV. 1.Modernism is a movement in the 20th century. It takes the irrational philosophy and the theory of psycho-analysis as its theoretical base and in many aspects is a reaction against realism. 2. Angry Young Men is a phrase applied to a number of British playwrights and novelists from the mid-1950s, who described various forms of social alienation and whose political views were radical and anarchic. V. 1. Bernard Shaw 2. W. B. Yeats 3. D. H. Lawrence 4. James Joyce 5. John Galsworthy VI. 1. It is taken from Yeats’s “The lake Isle of Innisfree.” In this poem, Yeats expresses his longing to escape from the city life and to live a secluded life by describing the peaceful, tranquil scene of the lake Isle of Innisfree, a legendary place for hermitage. 2. It is taken from D. H. Lawrence’s Sons and Lovers. Paul has love affairs with two girls, Miriam and Clara. But he is so dependent on his mother’s love and help that he fails to achieve a fulfilling relationship with either girl. English Literature ( Book II) Romanticis 1.Romanticism(名词解释)要对浪漫主义兴起的时间,根源,主要特点,主要代表作家都有所了解。 2.William Wordsworth 要知道他的 “Lyrical Ballads”前言是英国浪漫主义时期开始的标志,也是宣言。 Lake Poets(名词解释) 。他诗歌的主要两类题材:nature and common people’s lives。 写过的著名作品:I wandered lonely as a cloud; To the cuckoo; Lines composed a few miles above Tintern Abbey; The solitary reaper; We are seven 等等。 3. Samuel Taylor Coleridge 两首名诗:The Rime of the Ancient Mariner; Kubla Khan 主要写作 supernatural 题材。 4. George Gordon Byron,Byronic Heroes (名词解释); 著名作品:Child Harold’s Pilgrimage 要知道大致 内容,另外此诗用 Spenserian Stanza 写成;Don Juan 要知道大致内容。 5. Percy Bysshe Shelley 著名作品:Queen Mab; The Revolt of Islam; Prometheus Unbound(lyrical drama, 要知道大致内容及此剧与古希腊的“被束缚的普罗米修斯”不同之处及其意义。 )其它名作: Ode to the West Wind; To a skylark 等等。 6. John Keats 著名作品: Ode to Autumn; Ode to a Nightingale; Ode on a Grecian Urn” 。 注意 Keats 与 Byron 和 Shelley 的不同,Keats 的诗歌没有两人那么强的革命性,他的诗歌主要是为了缔造一个唯美的世界,为 了追求美而写作的。 7. Charles Lamb:The Essays of Elia (humorous, archaisms, quotations from other writers) 8. Walter Scott: founder and great master of the historical novel; his death marks the ending of Romantic Period in English literature; famous novels: Rob Roy, Ivanhoe; features of his novels. English Critical Realism 9. Critical Realism 批判现实主义,要知道它兴起的时间,历史背景,主要代表人物及主要特点。 10. Charles Dickens 主要作品: The Pickwick Papers (first novel); Oliver Twist; Dombey and Son; David

Copperfield; A Tales of Two Cities 等等,对这些主要作品除了第一部以外剩下的要对情节,主要人物形象, 主题及其意义有所了解,另外要知道狄更斯的小说的特色。 11. William Makepeace Thackeray 主要作品即 Vanity Fair 要知道这个题目出自 John Bunyan 的 The Pilgrim’s Progress,另外小说的副标题 “A novel without a hero”的意思,小说的情节,主题,人物形象都 要了解。 12. Jane Austen 主要作品:Pride and Prejudice 其它 5 部小说知道名字即可,对于《傲慢与偏见》简单看 一下它的情节和主要人物。 Austen 的写作特点: thin plot, mostly everyday life of simple country society; good at writing young girls; modest satire; witty dialogues。 13. Charlotte Bronte 主要作品 Jane Eyre,要知道其情节和意义,另外简爱的人物形象也比较重要。 14. Emily Bronte 主要作品 Wuthering Heights,情节,人物形象及意义。勃朗特姐妹的小说虽然写作在批 判现实主义时期,但其作品有明显的浪漫主义特色,比如包含的一些 supernatural elements,特别体现在呼 啸山庄中。 15. George Eliot 主要作品: Adam Bede, The Mill on Floss. Prose-writers and poets of the mid and later 19th century 16. Alfred Tennyson 主要作品: In Memoriam, The Idylls of the Kings;有名的短诗 Break, Break, Break; Crossing the bar 等,此人政治态度保守,作品追求形式上的完美,富于音乐性和色彩。 17. Robert Browning introduced dramatic monologue to poetry. His famous poems: “Home-thoughts from abroad” etc. Elizabeth Barrett Browning: “Sonnets from the Portuguese”. 18. Aestheticism 唯美主义(名词解释)Oscar Wilde 主要作品,写作特点及其意义简要了解。 Twentieth Century English Literature 19. John Galsworthy: 主要作品 “The Forsyte Saga”注意这是两个 trilogy 构成的,可不是一本小说,其 中比较重要的是 “The Man of Property”就是书上介绍的那一部,要知道此部小说主人公的名字,以及这 个主人公的性格,和小说主题。 20. George Bernard Shaw 主要作品 Mrs Warren’s Profession 和 Major Babara,对他作品的主要人物,情 节,主题和意义要了解,他是比较重要的一个作家。 21. T. S. Eliot 比较重要,特别是他的 The Waste Land 要知道包括哪几个部分,大概是什么情节,有什么 象征意义,主题是什么,有什么写作特点。另外他著名的文章 Tradition and the Individual Talent 被认为是 manifesto of modernist poetry. 22. Modernist fiction put emphasis on the description of the characters’ psychological activities under the influence of Austrian doctor Sigmund Freud’s theories. 23. D. H. Lawrence 重点作品 Sons and Lovers 这个作品明显受到弗洛伊德影响,特别是其中体现的 Oedipus complex,对其人物,主题要有了解;The Rainbow 及其续篇 Women in Love 要有简单了解,特别是 对其主题。Lady Chatterley’s Lover 简单了解即可。劳伦斯的思想特点以及局限性要了解。 24. Stream-of-consciousness(名词解释) 25. James Joyce 其它作品简单了解,但 Ulysses 非常重要,需要知道题目来源,题目的含义,小说的主 人公和情节,以及主题。 26. Virginia Woolf 重要的意识流作家,主要作品要指导。书上主要介绍的是 Mrs. Dalloway,其实她的其 它几部作品特别是 To the Lighthouse 也比较出名,需要了解一下。


赞助商链接
相关文章:
英国文学史及选读-表格
英国文学史及选读-表格_英语学习_外语学习_教育专区。English Literature Work (...武夫》 与法国的《罗兰之歌》 、德国的《尼伯龙根之歌》并称为欧洲 文学的...
英国文学史及选读中文版
英国文学史及选读中文版_历史学_高等教育_教育专区。英国文学简史 英语专业《英国文学》复习要点教材名称:英国文学史 主编:刘炳善 出版社:上海外语教育出版社第一章...
《英国文学史及选读》
《英国文学史及选读》 - 《英国文学史及选读》第一册复习要点 1. Beowulf: national epic of the English people; Denmark story; al...
英国文学史及选读 第一册复习题
英国文学史及选读 第一册复习题_文学_高等教育_教育专区。英语专业的英国文学史选读 《英国文学史及选读》第一册 复习题 History and Anthology of English ...
英国文学史及选读考试大纲
英国文学史及选读考试大纲 - 《英国文学史及选读》考试大纲 《英国文学史及选读》考试大纲 课程类别:专业选修课 总学时:72 课时 总学分:4 学分 开课学期:第...
英国文学史及选读复习提纲
英国文学史及选读复习提纲_英语考试_外语学习_教育专区。英语专业《英国文学》复习要点 教材名称:英国文学史 第一章 主编:刘炳善 出版社:上海外语教育出版社 古英语...
英国文学史及选读中文版
英国文学史及选读中文版_文学_高等教育_教育专区。c 英语专业《英国文学》复习要点教材名称:英国文学史 主编:刘炳善 出版社:上海外语教育出版社第一章 古英语和中古...
英国文学史及选读__复习要点总结
英国文学史及选读__复习要点总结_英语考试_外语学习_教育专区。《英国文学史及选读》第一册复习要点 1. Beowulf: national epic of the English people; Denmark ...
英国文学史及选读之文学史作品及作者
英国文学史及选读之文学史作品及作者_文学_高等教育_教育专区。作家及作品 1.the...Robert Southey : Joan of Arc 1793 《圣女贞德》 Wat Tyler 1794《瓦特· ...
英国文学史及选读必看
《英国文学史及选读》教... 3页 免费 英国文学史及选读教案 65页 7下载券 英国文学史及选读PPT1 47页 2下载券 英国文学史及选读1,2册复... 24页 1下载...
更多相关标签: