当前位置:首页 >> 英语 >>

2014届高考英语一轮复习方案 作业手册(3) Unit 3 Travel journal(含解析) 新人教版必修1


课时作业(三)

[必修 1

Unit 3 Travel journal]

(限时:35 分钟)

Ⅰ.单项填空 1.Jumping out of ________ airplane at ten thousand feet is quite ________ exciting experience. A./; / B./; an C.an; an D.the; the 2.The number of deaths from heart disease will be reduced greatly if people ________ to eat more fruit and vegetables. A.have persuaded B.are persuaded C.persuade D.will be persuaded 3.Raymond entered college at the age of eighteen, ________ four years later at the head of his class. A.graduating B.graduated C.to graduate D.having graduated 4.—Would you________a drink? —No,thanks.I have given up drinking. A.care about B.care for C.care of D.take care of 5.________ from the top of the hill, the city takes the round shape with a flowing river through it. A.Viewing B.To be viewed C.Viewed D.To be viewing 6.Jack went to college last year and left his parents, ________ to return home until he achieves his goal. A.determining to not B.not determined C.not determining D.determined not 7.He is very popular among his students as he always tries to make them ________ in his lectures. A.interested B.interesting C.interest D.to interest 8.As is reported, it is 100 years ________Qinghua University was founded. A.when B.before C.after D.since 9.In order to protect the environment, people are greatly encouraged to travel by public________. A.transport B.service C.means D.traffic

-1-

10 . In order to change some companies'________towards hiring women college graduates,the government plans to pass a law. A.views B.rules C.attitudes D.methods 11.I like getting up very early in summer. The morning air is so good ________. A.to be breathed B.to breathe C.breathing D.being breathed 12.—I'd love to join your visit to a local museum today, but I'm on a very tight ________. —I've got a lot of work to do today. A.schedule B.relief C.budget D.concern 13.We haven't settled the question of ________ it is necessary for him to study abroad. A.if B.where C.whether D.that 14.The suspect is expected to be brought to justice, as another ________witness has promised to be coming in court. A.secure B.reliable C.punctual D.respectful 15.—I'm sorry I stepped on your foot; it was an accident. —It wasn't! You did it ________. A.as usual B.on purpose C.at an end D.right away Ⅱ.完形填空 I was cleaning out an old box when an old card caught my eye:Queen City Casket Company.“What is it?”I wondered.I __16__ it over.There, in faded ink, was a hand?scrawled __17__.Immediately my mind __18__ back many years ago. I was nine years old,walking down the cold,wet streets of Springfield,with a bag of __19__ on my shoulder.On my __20__ that day,I came to that company finally, whose owner,Mr.Rader,had always taken me there to __21__ his workers whether they wanted any magazines. __22__ off the rain like a wet dog,I entered Mr.Rader's office.After a quick glance he __23__ me over to the fireplace.Noticing the __24__ in the top of my __25__, he said , “Come with me ! ” pulling me into his truck.We __26__ before a shoe store.Inside,a salesman __27__ me with the finest pair of Oxfords I had __28__ seen.I felt about 10 feet tall when I got up __29__ them.“We'd like a pair of new socks too,” Mr.Rader said. Back in his office,Mr.Rader took out a __30__,wrote something on it,and handed it to me.With tearful eyes,I read,“__31__ to others as you would have them do to you.”He said affectionately,“Jimmy,I want you to __32__ I love you.” I said goodbye,and for the first time I __33__ a flicker of hope that somehow things would be all right.With people like Mr.Rader in the world,there was hope, __34__ and love,and that would always make a __35__.

-2-

16.A.read B.thought C.turned D.passed 17.A.address B.list C.message D.information 18.A.brought B.approached C.returned D.traveled 19.A.magazines B.newspapers C.notes D.books 20.A.returns B.rounds C.trips D.arrivals 21.A.beg B.demand C.tell D.ask 22.A.Letting B.Giving C.Turning D.Shaking 23.A.followed B.led C.watched D.carried 24.A.hole B.mud C.water D.cover 25.A.coat B.shoe C.sock D.bag 26.A.pulled up B.took in C.drove away D.walked up 27.A.dressed B.fitted C.shared D.comforted 28.A.never B.already C.ever D.hardly 29.A.for B.with C.on D.in 30.A.pen B.paper C.card D.notebook 31.A.Do B.Give C.Show D.Lend 32.A.say B.know C.consider D.express 33.A.sensed B.predicted C.lost D.admitted 34.A.sadness B.challenge C.kindness D.intension 35.A.deal B.fortune C.choice D.difference Ⅲ.阅读理解 SYDNEY—Australia's economic boom is encouraging a steady stream of unexpected visitors looking for work: Americans. US citizens are heading to Australia in small but growing numbers as near 10% unemployment at home drives more to look for jobs Down Under, where China's thirst for iron ore(矿石) and energy is transforming the Pacific nation into an economic powerhouse. A bricklaying student from Silver Trowel, a leading provider of quality education and training in the building and construction industry, was apprenticed(当学徒) on a building project in Western Australia, where workers are in short supply. Daniel Davila,a 23?year?old floorer from Camarillo, California made the 14?hour move across the Pacific two years ago. He had been forced to take a job stocking shelves at a local grocery store for $8.90 an hour when he couldn't get work fixing floors. On a good day in Australia, he now makes as much as 50 Australian dollars( US $50.21 ) an hour—about twice the amount for a typical flooring job in the US. He plans to start his own flooring business. “I can make what I did in a week in the US in less than a day here” ,said Mr.

-3-

Davila, who lives near a mining boom town in Western Australia. Australian government figures show just under 7,000 Americans currently work on long?term visas, an 80% jump over the past five years.US citizens are now the third?largest group applying for so?called 457 work visas, after British and Indian nationals. Americans with degrees in areas such as accounting or mine engineering, as well as other skilled workers,can obtain a nonrenewable(不可更新的) permit for as much as a three?year stay.After that, they can apply for the renewable 457, which allows up to a four?year stay. The need for workers is particularly pressing in Western Australia.The mining state's unemployment rate was 4.5% in November, below the national average of 5.2%. Drivers of heavy trucks can pull in six?figure salaries while experienced crane(起 重机) operators can earn hundreds of thousands a year. Attracting skilled workers is a shift for Australia, which historically sent many of its most highly educated to the US and Europe, according to migration data. 36.________, a growing number of Americans go to work in Australia. A.As a result of the encouragement of Australia B.As a result of high unemployment in the US C.Out of their ambition of finding valuable resources D.Out of their determination to realize their dreams 37.It can be inferred from the passage that 457 work visas are ________. A.for skilled workers in some fields B.for students on the building project C.especially for American workers D.especially for those out of work 38.It is implied in the passage that ________. A.foreigners have to give up their original professional jobs when working in Australia B.it is possible for foreigners to earn more money in Australia than in their own countries C.there are more US citizens hoping to work in Australia than from other countries D. Australians think it fair to exchange their talent with American skilled workers 39.Which part of Australia needs workers particularly? A.North?western Australia. B.Eastern Australia. C.South?eastern Australia. D.Western Australia. Ⅳ.短文填词 Dear George, Thank you for your letter. How is everything going? It's been a week 40.________ we left your family and we are now back home. Thank you very much for showing us 41.________ your city and 42.p________ us with the wonderful meals. After we 43.________ goodbye to you, we went to Washington D.C., where we stayed for three days. My brother was so 44.________ (喜爱) of the museums there that he suggested that we stay 45.a________ couple of days. 46.________, my father had to return to

-4-

work on Monday so we 47.________ (飞) back last Saturday afternoon. It was really a nice 48.j________. If you'd like to travel to our city some day, I will be more than happy to be your 49.g________. Yours, Mike

参考答案 课时作业(三) Ⅰ.1.C 考查冠词的用法。an airplane 泛指“任何一架飞机”;experience 作“经历; 体验”讲,是可数名词,其前应加不定冠词。句意:在一万英尺的高空从一架飞机上跳下来 是一次相当令人兴奋的经历(体验)。故答案为 C。 2.B 考查动词的时态和语态。此处指“被说服”,在条件状语从句中用一般现在时代 替一般将来时。 3.A 考查现在分词的用法。从时间状语 four years later 可以看出,这是过去的一个 动作,所以这里相当于 and graduated?,因此用现在分词作结果状语。 4.B 考查动词短语辨析。care about 关心;care for 喜欢;take care of 照料。根据 句意,答案为 B。 5.C 考查非谓语动词。view 和句子的主语 the city 是动宾关系,所以需要用被动形式, 因此将 A 和 D 排除。B 项表将来或目的,不合逻辑,所以选择 C。 6.D 考查非谓语动词的用法。此处过去分词短语作伴随状语,not 否定不定式,故置于 其前。句意:杰克去年上大学离开了父母,决心实现他的目标才回家。 7.A 考查非谓语动词。?ing 式形容词表示“令人??的”,常用于修饰物;?ed 式形 容词表示“??的”,常用于修饰人。所以本题应用 interested,在句中作宾补。 8.D 考查状语从句。since 自??以来,从??以后,引导时间状语从句。句意:据报 道,自清华大学建校以来已有一百年了。 “It is+一段时间+since”从句表示“自从??以 来已有多长时间了”。 9.A 考查名词词义辨析。transport 运输,运送,运输工具;service 服务;means 方 式,手段;traffic 交通。语境表达“通过公共运输工具出行”,可知 A 项正确。 10.C 考查名词辨析。attitude towards“对??的态度”是固定搭配。 11.B 考查主动表示被动的情况。句子的主语与其后的不定式为逻辑上的动宾关系时, 形容词后用不定式的主动形式表示被动含义,故用 to breathe。 12. 考查名词辨析。 A schedule 时间表, 进度表。 relief 欣慰; budget 预算; concern 关心,担忧。tight schedule 指时间表安排得很紧。 13.C 考查名词性从句。句意:我们还没有定下来这个问题——对他来讲是否有必要出 国学习。根据句意需要 whether 引导宾语从句。 14.B 考查形容词词义辨析。句意:预计嫌疑犯会被绳之以法,因为另一个可靠的证人 许诺将出庭作证。secure 意为“安全的,牢固的,有把握的”;reliable 意为“可靠的,真 实可信的”; punctual 意为“准时的, 严守时刻的”; respectful 意为“有礼貌的, 谦恭的”。 根据句意可知 B 项正确。 15.B 考查短语辨析。句意:——抱歉,我踩到你的脚了。这完全是意外。——才不是!

-5-

你是故意的。as usual 通常,像平常一样;on purpose 故意,有意地;at an end 完结;right away 立即,马上。 Ⅱ.作者偶然翻开卡片,思绪回到从前,恩情永生难忘,世界如此温暖。一张卡片,一位 好人,一段美好的人生回忆。 16.C 作者看到这张卡片后,把它“翻过来”去看卡片背面的内容。turn over 表示“翻 转”。 17.C 在卡片的背面,有草草的手写的“信息”,字都褪色了。message 一般指口头传 递的或书写的信息,是可数名词。D 项通常指消息、情报、资料等,是不可数名词,故排除。 18.D 看到卡片上的内容,作者的思绪立刻“回”到了多年以前。 19.A 根据第二段最后一句中的“magazines”可知作者当时背着一包“杂志”。 20.B 作者当天转了几圈后,最终来到了那家公司。 21.D Mr.Rader 总是把作者带到那里,“询问”他的员工是否想购买作者的杂志。 22.D 作者像一只落汤鸡一样“抖落”身上的雨水,走进了他的办公室。shake off“抖 掉,甩掉”,符合语境。 23.B 他匆匆地看了一眼,发觉作者的窘况后,把作者“领”到壁炉旁。 24.A 本段的后半部分提到他为作者购买了一双新鞋,由此可推知他注意到了作者的鞋 上有“洞”。 25.B 参见上题解析。 26.A 他们将车“停”在一家鞋店前。pull up“停车,停止”,符合题意。后三项分 别表示“理解,吸收”、“开走”、“走近”,都不符合语境。 27.B 售货员给作者挑选了一双非常合适的鞋,此处 fit 用作动词,意为“使适合”。 28.C 这是作者“曾经”见到过的最好的一双牛津鞋。 29.D 作者穿上这双鞋站起来后,感觉自己大约有十英尺那么高,in them 表示的是 in the shoes。 30.C 文章第一段提到作者看到那张“卡片”后,思绪回到了从前,此处与之相呼应。 31.A 根据本句后半部分中的“do to you”可知此空应用 Do。本句的意思是“己所不 欲,勿施于人”。 32.B 他亲切地说:“吉米,我想让你知道我爱你。” 33.A 作者第一次“感觉到”希望的闪现,不管怎样,事情总会好起来的。 34.C 根据上文叙述的 Mr.Rader 帮助作者推销杂志以及给作者买鞋等可知他是一个非 常善良的人。 35.D 世界上有了像 Mr.Rader 这样的人,就有了希望、善良和关爱,世界也会因此而 不同。make a difference 表示“有影响,起作用”。前三项分别表示“交易”、“财富”、 “选择”,显然有悖文意。 Ⅲ.随着澳大利亚经济的繁荣发展,有越来越多的美国人去澳大利亚寻找工作。他们的发 展如何呢?让我们从文章中寻找答案。 36.B 细节理解题。从第二段中的“but growing numbers as near 10% unemployment at home drives more to look for jobs Down Under”知,美国将近 10%的失业率导致越来 越多的美国人到澳大利亚寻找工作,所以选 B 项。 37.A 推理判断题。从文章倒数第二段中的“?457 work visas?as well as other skilled workers”可知,457 工作签证是专门颁发给高级技术工人的,所以答案选 A 项。 38.B 从 Daniel Davila 的例子并结合文章可知,很多美国人在澳大利亚赚的钱要比在 美国赚的多得多,由此可知答案为 B 项。 39.D 细节理解题。从最后一段的“The need for workers is particu?larly pressing

-6-

in Western Australia.”可知,澳大利亚的西部地区急需工人,答案选 D 项。 Ⅳ.40.since 41.around 42.providing 43.said 44.fond 45.another 46.However 47.flew 48.journey 49.guide

-7-


赞助商链接
相关文章:
人教版高三一轮复习必修一Unit 3 Travel Journal
人教版高三一轮复习必修一Unit 3 Travel Journal_高三英语_英语_高中教育_教育专区。Unit 3 Travel Journal 重点词汇: transport insist persuade ? determine proper...
2017年高考英语一轮复习 Unit 3 Travel journal课时作业
2017年高考英语一轮复习 Unit 3 Travel journal课时作业_英语_高中教育_教育专区...] 3.If your brother likes fishing,you can advice him to go to ___. ...
...2016届高三英语大一轮复习《Book 1 Unit 3 Travel journal》...
人教版】2016届高三英语大一轮复习《Book 1 Unit 3 Travel journal》文档(含解析)_英语_高中教育_教育专区。1.as usual 照常 2.fond adj.喜爱的;慈爱的;...
2017年高考英语一轮复习 Unit 3 Travel journal课堂检测
2017年高考英语一轮复习 Unit 3 Travel journal课堂检测_英语_高中教育_教育专区...答案 1.when 2.graduating 3.determined 4.insisted 5.a 6.which 7.it 8....
2017年高考英语一轮复习 Unit 3 Travel journal习题
2017年高考英语一轮复习 Unit 3 Travel journal习题...答案:C 3.解析:have the chance of 意为“有??...
...复习课时作业(三):Unit 3 Travel journal(新人教必...
【江西专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(三):Unit 3 Travel journal(新人教必修1) Word版含答案]_高中教育_教育专区。【江西专用】2014届高考英语一轮复习...
...Unit 3 Travel journal(含解析)新人教版
北京市 2014 高考英语(新人教版)一轮复习练习手册(3)附详细 解析课时作业(三) [必修 1 Unit 3 Travel journal] (限时:35 分钟) 完形填空 It was the last...
...复习课时作业(三):Unit 3 Travel journal](新人教必...
【江西专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(三):Unit 3 Travel journal](新人教必修1)_高中教育_教育专区。【江西专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(三):...
2018届高三英语一轮复习Unit3Traveljournal教师用书新...
2018届高三英语一轮复习Unit3Traveljournal教师用书新人教版必修1_高三英语_英语_高中教育_教育专区。Unit 3 Travel journal 一、单词——在语境中默写,在联想中积累...
...1 Unit 3 Travel journal单元知识对点练(含解析) 新...
2014届高三英语人教版一... 12页 免费 2014届高三英语一轮复习... 暂无评价...Unit 3 Travel journal Ⅰ.单项填空 1.If we sit near___front of the bus...
更多相关标签:

相关文章