当前位置:首页 >> 英语 >>

2014高考英语二轮复习 完形填空+词汇真题32




轮复习精品

【完形填空+词汇真题】天天练 【第 32 天】

【做题目记单词,练技能抓基础】 ? ? ? ? 综合技能完形训练......................................................... 完形单词单选巩固......................................................... 高频词汇集中速记......................................................... 参考答案:............................................................... 1 2 5 7

?

综合技能完形训练

【2012 全国 I】 Body language is the quiet, secret and most powerful language of all! It speaks 36 than words. According to specialists, our bodies send out more 37 than we realize. In fact, non-verbal communication(非言语交际) takes up about 50% of what we really 38 , And body language is particularly 39 when we attempt to communicate across cultures (文化). Instead what is called body language is so 40 a part of us that it's actually often unnoticed. And misunderstandings occur as a result of it . 41 , different societies treat the 42 between people differently. Northern Europeans usually do not like having 43 contact(接触) even with friends, certainly not with 44 . People from Latin American countries 45 , touch each other quite a lot. Therefore, it's possible that in 46 , it may look like a Latino is 47 a Norwegian all over the room. The Latino, trying to express friendship, will keep moving 48 . The Norwegian, very probably seeing this as pushiness, will keep 49 - which the Latino will in return regard as 50 . Clearly, a great deal is going on when people 51 . And only a part of it is in the words themselves. And when parties are from 52 cultures, there's a strong possibility of 53 . But whatever the situation, the best 54 is to obey the Golden Rule: treat others as you would like to be 55 . 36. A. straighter B. louder C. harder D. further 37. A. sounds B. invitations C. feelings D. messages 38. A. hope B. receive C. discover D. mean 39. A. immediate B. misleading C. important D. difficult 40. A. well B. far C. much D. long 41. A. For example B. Thus C. However D. In short 42. A. trade B. distance C. connections D. greetings 43. A. eye B. verbal C. bodily D. telephone 44. A. strangers B. Relatives C. neighbours D. Enemies 45. A. in other B. on the other hand C. in a similar way D. by all means

1

words 46. A. trouble 47. A. disturbing 48. A. closer 49. A. stepping forward 50. A. weakness 51. A. talk 52. A. different 53. A. curiosity 54. A. chance 55. A. noticed

B. B. B. B. B. B. B. B. B. B.

conversation Helping faster going on carelessness travel European excitement time treated

C. C. C. C. C. C. C. C. C. C.

silence guiding in backing away friendliness laugh Latino misunderstanding result respected

D. D. D. D. D. D. D. D. D. D.

experiment following away coming out coldness think rich nervousness advice pleased

?

完形单词单选巩固

1. [2005 安徽,34] I really can't understand _____ her like that. A)you treat B)you to treat C)why treat D)you treating 2. [2005 湖南,25] He suddenly saw Sue _____ the room. He pushed his way _____ the crowd of people to get to her. A)across; across B)over; through C)over; into D)across; through 3. [2005 湖南,34] I send you 100 dollars today, the rest _____ in a year. A)follows B)followed C) to follow D)being followed 4. [2005 浙江,7] The old tower must be saved, _____ the cost. A)however B)whatever C)whichever D)wherever 5. [2005 四川,11] The poor young man is ready to accept _____ help he can get. A)whichever B)however C)whatever D)whenever 6. [2006 安徽,25] I _____ along the street looking for a place to park when the accident _____. A)went; was occurring B)went; occurred C)was going; occurred D)was going; had occurred 7. [2006 辽宁,32] School children must be taught how to deal with dangerous _____. A)states B)conditions C)situations D)positions 8. [2006 浙江,12] Progress so far has been very good. _____, we are sure that the project will be completed on time. A)However B)Otherwise C)Therefore D)Besides 9. [2007 安徽,22] Little _____ that we were watching his every move, so he seemed to be going his own way in this business. A)he realized B)he didn't realize C)didn't he realize D)did he realize 10. [2007 全国 I,28] We all know that, _____, the situation will get worse. A)not if dealt carefully with B)if not carefully dealt with C)if dealt not carefully with D)not if carefully dealt with 11. [2007 上海,30] With the help of high technology, more and more n ew substances _____ in the past years.

2

A)discovered B)have discovered C)had been discovered D)have been discovered 12. [2007 天津,13] If Newton lived today, he would be surprise by what _____ in science and technology. A)had discovered B)had been discovered C)has discovered D)has been discovered 13. [2008 湖南,25]Last night Mr. Crook didn't come back at the usual ti me. _____, he met some friends and stayed out until midnight. A)Meanwhile B)However C)Instead D)Yet 14. [2008 全国Ⅰ,25]The lawyer seldom wears anything other than a suit _____ the season. A)whatever B)wherever C)whenever D)however 15. [2008 重庆,26]Only when I left my parents for Italy _____ how much I loved them. A)I realized B)I had realized C)had I realized D)did I realize 16. [2008 重庆,31]He _____ as a national hero for winning the first gold medal for his country in the Olympics. A)regarded B)was regarded C)has regarded D)had been regarded 17. [2009 安徽,24]Do you think it's a good idea to make friends with your students? — _____, I do. I think it's a great idea. A) Really B)Obviously C)Actually D)Generally 18. [2009 全国 II,11] I'm sure that your letter will get _____ attention. They know you're waiting for the reply. A)continued B)immediate C)careful D)general 19. [2009 北京,27] The way the guests _____ in the hotel influenced their evaluation of the service. A)treated B)were treated C)would treat D)would be treated 20. [2009 湖南,28]She is very dear to us. We have been prepared to do _____ it takes to save her life. A)whichever B)however C)whatever D)whoever 21. [2009 江苏,28. ]He did not regret saying what he did but felt that he _____ it differently. A)could express B)would express C)could have expressed D)must have expressed 22. [2009 重庆,29] With the world changing fast, we have something new _____ with all by ourselves every day. A)deal B)dealt C)to deal D)dealing 23. [2010 湖北, 25]If I find someone who looks like the suspect, my _____ reaction will be to tell the police. A)physical B)immediate C)sensitive D)sudden 24. [2010 湖南, 29]If he _____ my advice, he wouldn't have lost his job. A)followed B)should follow C)had followed D)would follow 25. [2010 湖南, 30]So far nobody has claimed the money _____ in the library. A)discovered B)to be discovered C)discovering D)having discovered 26. [2010 江西, 32]There were many talented actors out there just waiting _____.

3

A)to discover B)to be discovered C)discovered D)being discovered 27. [2010 全国 II, 19]Excuse me. I _____ I was blocking your way. A)didn't realize B)don't realize C)haven't realized D)wasn't realizing 28. [2010 四川, 11]In many people's opinion, that company, though relatively small, is pleasant _____. A)to deal with B)dealing with C)to be dealt with D)dealt with 29. [2010 浙江, 1]—How about camping this weekend, just for a change?—OK, _____ you want. A)whichever B)however C)whatever D)whoever 30. [2011 安徽, 34]If you _____ faults but you still want the bicyc le, ask the shop assistant to reduce the price. A)come across B)care about C)look for D)focus upon 31. [2011 湖南, 21]The ability _____ an idea is as important as the idea itself A)expressing B)expressed C)to express D)to be expressed 32. [2011 全国 I 28]Only when he reached the tea-house _____ it was the same place he'd been in last year. A)he realized B)he did realize C)realized he D)did he realize 33. [2011 山东, 31]When I got on the bus, I _____ I had left my wallet at home. A)was realizing B)realized C)have realized D)would realize 34. [2011 四川, 9]All visitors to this village _____ with kindness. A)treat B)are treated C)are treating D)had been treated 35. [2011 天津, 8]She _____ an old friend of hers yesterday while she was shopping at the department store. A)turned down B)dealt with C)took after D)came across 36. [2011 天津, 9]The young man couldn't afford a new car. _____, he bought a used one. A)Besides B)Otherwise C)Instead D)Still 37. [2012 北京, 34] Do you think this shirt is too tight ____ the shoulders? A)at B)on C)to D)across 38. [2012 辽宁, 25]The old couple often take a walk after supper in the park with their pet dog _____ them. A)to follow B)following C)followed D)follows 39. [2012 辽宁,34] The newcomer went to the library the other day and searched for _____ he could find about M ark Twain. A)wherever B)however C)whatever D)whichever 40. [2012 天津,6]Only after Mary read her composition the second time _____ the spelling mistake. A)did she notice B)she noticed C)does she notice D)she has noticed 41. [2013 大纲卷,32] Only by increasing the number of doctors by 50 percent _____ properly in this hospital. A)can be the patients B)can the patients be treated C)the patients can be treated D)treated can be the patients 42. [2013 福建,34] Not until he went through real hardship _____ the love we have

4

for our families is important. A)had he realized B)did he realize C)he realized D)he had realized 43. [2013 湖南,35] Not once _____ to Michael that he could one day become a top student in his class. A)occurred it B)it did occur C)it occurred D)did it occur 44. [2013 江苏,26]I am always delighted when I received an e-mail from you. _____ the party on July 1st, I shall be pleased to attend. A)On account of B)In response to C)In view of D)With regard to 45. [2013 辽宁,26] At no time _____ the rules of the game. It was unfair to punish them. A)they actually broke B)do they actually break C)did they actually break D)they had actually broken 46. [2013 上海,30]They promised to develop a software package by the end of this year, _____ they might have. A)however difficult B)how difficult C)whatever difficulty D)what difficulty 47. [2013 浙江,19]There are some health problems that, when _____ in time, can become bigger ones later on. A)not treated B)not being treated C)not to be treated D)not have been treated 48. [2004 江苏,26] More patients _____ in hospital this year than last year. A)treated B)have treated C)had been treated D)have been treated 49. [2004 江苏,30] A man is being questioned in relation to the _____ murder last night. A)advised B)attended C)attempted D)admitted 50. [2004 全国 IV,28] The faces of four famous American presidents on Mount Rushmore can be seen from a _____ of 60 miles. A)length B)distance C)way D)space 51. [2004 重庆,34] I failed in the final examination last term and only then _____ the importance of studies. A)I realized B)I had realized C)had I realized D)did I realize 52. [2003 上海春]The collapse of the World Trade Centre has put U S economy in a difficult _____. A)occa sion B)case C)situation D)background ? 高频词汇集中速记 [?'k?:d] [?'kr?s] ['?kt???l?] [?'tempt] ['b?d?l?] ['ke?l?sn?s] [k?'mju:n?ke?t] n. 一致,调和,协定 vt. 一致,给与 vi. 符合 ad. 横过,交叉,另一边 prep. 横过,交叉 ad. 事实上,如今,现在 n. 尝试,企图 vt. 尝试,企图 a. 身体的 ad. 亲自 n.粗心 vt. 沟通,传达,感染 vi. 通讯

accord across actually attempt bodily carelessness communicate

5

communication connection contact conversation culture curiosity deal discover distance disturb enemy European excitement experiment express follow greeting guide immediate instead invitation loud message mislead misunderstand misunderstandi ng neighbour nervousness northern notice occur particularly possibility powerful

[k??mju:n?'ke??? n] [k?'nek??n] ['k?nt?kt] [?k?nv?'se???n] ['k?lt??(r)] [?kj??r?'?s?t?] [di:l] [d?'sk?v?(r)] ['d?st?ns] [d?'st?:b] ['en?m?] [?j??r?'pi:?n] [?k'sa?tm?nt] [?k'sper?m?nt] [?k'spres] ['f?l??] ['gri:t?? ] [ga?d] [?'mi:d??t] [?n'sted] [??nv?'te???n] [la?d] ['mes?d?] [?m?s'li:d] [?m?s?nd?'st?nd] [?m?s?nd?'st?nd? ?] ['ne?b?(r)] ['n?:v?sn?s] ['n?:??n] ['n??t?s] [?'k?:(r)] [p?'t?kj?l?l?] [?p?s?'b?l?t?] ['pa??f?l]

n. 沟通,交通,通讯 n. 连接,关系,前后关系 n. 互通信息 ,交际, 互通意见 ,接触 vi. 接触 ,会 晤,交际 vt. 使接触 a. 有联系的 n. 会话,说话, 交谈 n. 文化,修养,耕种 vt. 耕种,使有教养 n. 好奇心,新奇的事物,珍品 n. 交易, 协定 ,松木 ,买卖, 份量 vi. 处理 ,应付, 做生意 vt. 分配,发牌,给予 v. 发牌 vt. 发现,找到,暴露 vi. 有所发现 n. 距离,远方 vt. 扰乱,妨碍,使不安 n. 敌人,仇敌,敌军 a. 敌人的 n. 欧洲人 a. 欧洲的,欧洲人的 n. 刺激,兴奋 n. 实验,试验,尝试 vi. 实验,尝试 n. 快车 , 快递 , 专使 a. 急速的 , 明确的 vt. 表 达,表示 vt. 跟随,沿行,遵循,追求 vi. 跟随,接着 n. 跟 随,追随 n. 祝贺,问候 n. 引导者 , 指南 , 路标 vt. 指导 , 支配 , 操纵 , 带 领,管理 vi. 任向导 n. 辅助线 a. 立即的,直接的,近的 ad. 改为,抵作,更换,替代 n. 邀请,请柬,引诱 a. 大声的,不断的,喧吵的 ad. 高声地,大声地 n. 消息,通讯,讯息,广告词,预言,教训 vt. 通知 vi. 带信息 vt. 误导 vt. 误解,误会 n. 误会,误解 n. v. ((英))= neighbor 神经过敏; 神经质; 精神过敏 n. 北方人 a. 北方的,向北的,自北方来的 n. 注意,布告,通知,,短评 vt. 注意,通知,留心, 提及,评论 vi. 注意 vi. 发生,想到,存在 adv. 1> 特别地,尤其 n. 可能性,可能的事 a. 有力的,有权力的,强大的 2> 仔细地,详细地

6

pushiness realize regard relative respect secret silence similar situation society specialist straight telephone therefore trade treat unnoticed verbal weakness whatever

[] ['ri:?la?z] [r?'gɑ:d] ['rel?t?v] [r?'spekt] ['si:kr?t] ['sa?l?ns] ['s?m?l?(r)] [?s?t??'e???n] [s?'sa??t?] ['spe??l?st] [stre?t] ['tel?f??n] ['?e?f?:(r)] [tre?d] [tri:t] [??n'n??t?st] ['v?:b?l] ['wi:kn?s] [w?t'ev?(r)]

n. 粗鲁, 一意孤行 vt. 了解 , 实现 , 使显得逼真 , 把 ... 变为现金 vi. 变卖为现金 n. 关心, 注意 ,问候 ,关系, 尊敬 vt. 视为 ,注意, 看待,和...有关,考虑 vi. 注视,注意 n. 亲戚,关系词 a. 有关系的,相对的,比较的 n. 尊敬,尊重,关心 vt. 尊敬,注意,遵守 n. 秘密, 机密 ,秘方 ,秘诀 a. 秘密的, 极机密的, 隐蔽的,偏僻的,神秘的 n. 沉默 , 无声 , 无声息 , 湮没 , 静寂 vt. 使缄默 int. 安静! a. 相似的,类似的 n. 相似的东西 n. 情形,境遇,位置 n. 社会,交往,上流社会 n. 专门医师,专家 n. 直线, 直 a. 直的 ,笔直的, 正直的 ,整齐的, 连 续的,直接的 ad. 直接地,立即,不断地 n. 电话 vt.vi. 打电话 ad. 因此,所以 n. 贸易, 商业 ,交易 ,生意, 信风 ,顾客 vi. 交易, 买卖,购物,对换,经商 vt. 用...进行交换 n. 宴请 , 款待 vt. 视为 , 对待 , 款待 , 治疗 , 论述 vi. 交涉,谈判,作东 adj. 未被发觉的,不被注意的,不被顾及的 a. 词语的,言语的,动词的,逐字的,口头的 n. 虚弱,薄弱,弱点 pron. 无论什么

?

参考答案:

完形填空 36-40BDDCC 41-45 ABCAB BDACD46-50 51-55AACDB 词汇真题 1.D 2.D 3.C 4.B 5.C 6.C 7.C 8.C 9.D 10.B 11.D 12.D 13.C 14.A 15.D 16.B 17.C 18.B 19.B 20.C 21.C 22.C 23.B 24.C 25.A 26.B 27.A 28.A 29.C 30.A 31.C 32.D 33.B 34.B 35.D 36.C 37.D 38.B 39.C 40.A 41.B 42.B 43.D 44.D 45.C 46.C 47.A 48.D 49.C 50.B 51.D 52.C

7


赞助商链接
相关文章:
2014高考英语二轮复习 完形填空+词汇真题49
2014高考英语二轮复习 完形填空+词汇真题49_高考_高中教育_教育专区。二 轮复习精品 【完形填空+词汇真题】天天练 【第 49 天】 【做题目记单词,练技能抓基础】...
2014高考英语二轮复习 完形填空+词汇真题37
2014高考英语二轮复习 完形填空+词汇真题37_高考_高中教育_教育专区。二 轮复习精品 【完形填空+词汇真题】天天练 【第 37 天】 【做题目记单词,练技能抓基础】...
2014高考英语二轮复习 完形填空+词汇真题52
2014高考英语二轮复习 完形填空+词汇真题52_高考_高中教育_教育专区。二 轮复习精品 【完形填空+词汇真题】天天练 【第 52 天】 【做题目记单词,练技能抓基础】...
2014高考英语二轮复习 完形填空+词汇真题29
2014高考英语二轮复习 完形填空+词汇真题29_英语_高中教育_教育专区。二 轮复习...D 50. A 完形填空 31. D 32. A 33. B 34. C 41. C 42. B 43. ...
2014高考英语二轮复习 完形填空+词汇真题42
2014高考英语二轮复习 完形填空+词汇真题42_高考_高中教育_教育专区。二 轮复习精品 【完形填空+词汇真题】天天练 【第 42 天】 【做题目记单词,练技能抓基础】...
2014高考英语二轮复习 完形填空+词汇真题10
2014高考英语二轮复习 完形填空+词汇真题10_高考_高中教育_教育专区。二 轮复习精品 【完形填空+词汇真题】天天练 【第 10 天】 【做题目记单词,练技能抓基础】...
2014高考英语二轮复习 完形填空+词汇真题31
2014高考英语二轮复习 完形填空+词汇真题31_英语_高中教育_教育专区。二 轮复习精品 【完形填空+词汇真题】天天练 【第天】 【做题目记单词,练技能抓基础】 ? ...
2014高考英语二轮复习 完形填空+词汇真题47
2014高考英语二轮复习 完形填空+词汇真题47_高考_高中教育_教育专区。二 轮复习精品 【完形填空+词汇真题】天天练 【第 47 天】 【做题目记单词,练技能抓基础】...
2014高考英语二轮复习 完形填空+词汇真题55
二 轮复习精品 【完形填空+词汇真题】天天练 【第 55 天】 【做题目记单词,...A)consider B)considering C)to consider D)considered 32. [2013 江苏,27]...
2014高考英语二轮复习 完形填空+词汇真题7
2014高考英语二轮复习 完形填空+词汇真题7 暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档...[2010 江西, 32]There were many talented actors out there just waiting __...
更多相关标签: