当前位置:首页 >> 英语 >>

【金版新学案】2014高考英语一轮总复习 课时作业17 Unit9 Wheels 北师大版必修3


课时作业(十七)
Ⅰ.单项填空

必修 3

Unit 9

Wheels

1.—Would it be harmful for my dog to change its food? —________.You should turn to professionals. A.That’s right C.I’m not so sure B.Of course D.I’m afraid not

2 . The dictionary will cover the changes that have taken________place since________original version was first published in 1988. A.the;a C./;a B.the;the D./;the

3.(2013·芗城模拟)—He admitted________in the exam. —That’s why he was not admitted________universities or colleges. A.to cheat;by C.to cheat;to B.cheating;to D.cheating;by

4.(2013·山东高考预测卷三)If you have to catch the first bus every day,choose this hotel.It is very________for the station—it’s only a two?minute walk. A.close C.convenient B.comfortable D.near

5.What makes reform so important is the fact________fewer and fewer jobs come with health benefits. A.whether C.how B.that D.why

6.The dams have been designed to attract industry and so________the region in the long term. A.suit C.benefit B.damage D.join

7.Carol was elected to represent her village and________the position for two years. A.occupies C.has been occupying B.occupied D.had been occupying

8.________you choose to live there are always going to be disadvantages. A.Whichever C.However B.Wherever D.Whenever

9.(2013·福州模拟)I appreciate________the opportunity to work in your company two years ago.
1

A.giving C.being given

B.to give D.to be given

10.My efforts________up Bill didn’t have the intended effect because he just kept staring out the window. A.cheer C.cheered B.being cheered D.to cheer

11.If you are a public figure you can’t afford to be too________to criticism. A.gentle C.reliable B.hopeful D.sensitive

12.A way to raise your spirits is to think of a situation______you did something you are proud of. A.which C.what B.where D.as

13.If river levels continue to rise,it will have very serious________for many people’s homes. A.responsibilities C.consequences B.impressions D.constructions

14.The past 30 years________Jack’s transformation from a poor young man to a millionaire. A.are witnessed C.witness B.have witnessed D.have been witnessed

15.________,people who don’t smoke are healthier than people who do. A.In detail C.With pleasure Ⅱ.完形填空[建议用时 15′] (2013·无锡名校联考) The story happened long ago.A king__1__a prosperous country.One day,he__2__a trip to some distant areas of his country.When he was back to his palace, complained he that his feet were very__3__,because it was the first time that he had made such a long trip,and the road that he went through was very__4__and stony.He then__5__his people to cover every road of the entire country with leather.Definitely,this would need thousands of cows’ skin,and would__6__a huge amount of money. Then one of his wise servants dared himself to tell the king,“Why do you have to spend that__7__amount of money?Why don’t you just cut a little piece of leather to cover your feet?”
2

B.At random D.On average

The king was__8__, he later agreed to his__9__, make “shoes” for himself. but to There is actually a__10__lesson of life in this story:to make this world a(n)__11__place to live,you had better change yourself—your heart,not the world. T his story has a great__12__on my future life.When I graduated from college, I found it was__13__to find a good job.For high?paid jobs in big cities,I didn’t have the qualities and working__14__they demand for lower?paid jobs in countries or small towns , I didn’t want to apply.__15__I just stayed at home and complained.Those were really__16__days!Then one day I read the story in a newspaper, and I got to know that I needed to change my__17__.I took up a job in a small city.In the two years,I worked hard and__18__well with my co?workers.The two years’ experiences__19__the way for my future development.Now I am quite__20__with my position as a manager in a multinational corporation. 1.A.ruled C.defeated 2.A.waited for C.went for 3.A.strange C.dull 4.A.wide C.r ough 5.A.asked C.demanded 6.A.cost C.pay 7.A.unconditional C.unimportant 8.A.puzzled C.surprised 9.A.request C.question 10.A.reasonable C.sensitive 11.A.happy C.interesting 12.A.opinion B.controlled D.disturbed B.called for D.hunted for B.ugly D.painful B.good D.smooth B.ordered D.advised B.co llect D.take B.unusual D.unnecessary B.pleased D.disappointed B.suggestion D.criticism B.valuable D.different B.doubtful D.harmless B.lesson
3

C.impression 13.A.boring C.hard 14.A.memory C.equipment 15.A.So C.But 16.A.cheerful C.unlucky 17.A.plan

D.influence B.urgent D.unfair B.experience D.condition B.Before D.If B.funny D.sad B.attitude

C.soul 18.A.cooperated C.continued 19.A.built C.paved 20.A.astonished

D.theory B.dealt D.started B.constructed D.admitted B.devoted

C.touched Ⅲ.阅读理解

D.satisfied

(2013·山西太原五校检测) Commuters (上下班往返的人) who drive to work will face a parking charge of up to £350 a year.Ministers are backing a workplace parking charge which will come into force in Nottingham in 2013 and is likely to be adopted across the country.The scheme will see firms with more than ten parking places for staff charged £350 a year for each space in two years. Employers would be free to pass on the charge to their staff—meaning it would effectively be a tax on driving to work.The scheme aims to reduce traffic by preventing unnecessary car journeys and raise funds to improve public transport, but critics say it is just an excuse for councils to fill their coffers (金库). Some ten million Britons drive to work each day,and the British Chambers of Commerce says the new charge could total £ 3.4 billion a year if rolled out nationwide. Already some firms in Nottingham have threatened to leave the city,where 40,000 commuters use their cars to get to work.A spokesman said the scheme was nothing more
4

than a tax on jobs.“It is very unfair to discriminate against those employers who have parking spaces,which get vehicles off the streets,” he said.“And these charges apply around the clock,which is especially unfair on shift workers who rely on their cars because public transport is not available.This is more about increasing the government’s income than reducing traffic.” However,Transport Minister Sadiq Khan gave the plan an official approval

during a visit to Nottingham. The council says the tax will raise as much as £100 million over ten years—one fifth of the cost of a new transport system for the city. Another transport spokesman Theresa Villiers said the tax would have a

devastating impact on businesses struggling to cope with the economic decline. But Richard Hebditch of the Campaign for Better Transport said the tax would raise money to invest in better transport.“We put forward the idea of workplace parking taxes as a fairer way to raise money to invest in the future local transport services.We are pleased that the people of Nottingham will be the first to benefit.” 1.Supporters argue that the scheme________. A.can help improve the parking conditions for the staff B.should be applied to ail commuters driving to work C.is certain to be carried out despite the objections D.will relieve traffic pressure and improve public transport 2.According to the objectors,the scheme is unfair for________. A.the firms with parking lots B.the workforce without cars C.the employees parking their cars on the streets D.the staff driving to work in the daytime 3.Which word can best describe Theresa Villiers’s attitude towards the scheme? A.Neutral. C.Understanding. B.Negative. D.Positive.

4.It can be inferred from the passage that________. A.many firms are willing to pay the charges for their staff B.the public transport in Nottingham is in great need of improvement C.the author believes Britons will benefit from the scheme D.those firms with more commuters will leave Nottingham Ⅳ.短文改错 (2013·河北模拟)
5

Dear Brad, I am a boy in the first grades of a senior high school.I feel uneasily recently.At home I feel like prisoner.I am not allowed to watch TV or su rf the Internet.The only thing I have to do it is studying.Every time I got a low mark,my parents will scold me sharply.There’s a generation gap among my parents and me,but it’s always difficult to communicate.Life are supposed to be colorful and wonderful,isn’t it? Ho w should I devote all my time and energy to the study so as to entering a good university?I am very unhappy and lost.I need your help. Best wishes, Li Ping 答案: 课时作业(十七) Ⅰ.单项填空 1.解析: 由 You should turn to professionals 可知,答话人不太确定换狗粮是否 对狗有害,故选 I’m not so sure(我不太确定)。 答案: C 2.解析: 由 changes 可知本题中用到的是 take place(发生);最初的那版(出版于 1988 年)是特指,故其前用 the。 答案: D 3.解析: 句意为:—— 他承认在考试中 作弊。——这就是他为什么未被大学录取的 原因。admit 意为承认,后只接动名词作宾语,不能接不定式作宾语。admit sb.to/into... 准许入学。 答案: B 4.解析: 句意为:如果你每天必须赶最早的公共汽车,就选这家宾馆。从这里去车 站很方便——步行只用两分钟。be convenient for sth.对??来说是方便的/容易到达的; close 与 near 不能与 for 搭配;comfortable 舒适的。 答案: C 5.解析: fewer and fewer iobs come with health benefits 是 fact 的具体内容 且不缺少任何成分,故用 that 引导同位语从句。 答案: B 6.解析: 由 attract industry 可知,从长远来看修筑水坝应该是一件会使这个地区 受益的事,故选 benefit(使??受益)。suit 适合;damage 损害;join 参加。 答案: C 7.解析: 由 for two years 可知应选含完成意义的时态,occupy(任职)不是发生在 was elected 之前的动作,故排除 D 项,选 C 项。 答案: C
6

8.解析: ________you choose to live 是状语从句,且从句中缺少地点状语,故选 Wherever(无论在何处)。 答案: B 9. 解析: 句意为: 我非常感激给了我两年前的那次在你公司工作的机会。 appreciate 在此意为“感激”,后只接动名词作宾语。我“被给”机会,故用被动式。 答案: C 10.解析: effort 后跟动词不定式作后置定语。 答案: D 11. 解析: 公众人物不能对批评太“敏感”, 故选 sensitive。 gentle 温和的; hopeful 有希望的;reliable 可信赖的。 答案: D 12.解析: ________you did something you are proud of 是定语从句,修饰先行

词 situation。有些先行词如 situation,case,point 等虽不表示具体的地点,但表达一 种“地步、境地、形势”时,用 where 来引导定语从句。 答案: B 13.解析: 水位继续上涨会威胁到许多人的家,这是很严重的“后果”,故选

consequences。responsibility 责任;impression 印象;construction 建筑物。 答案: C 14.解析: 由 The past 30 years 可知应用完成时态,且 past 30 years 与 witness 是主谓关系,故选 have witnessed。 答案: B 15.解析: 通常情况下,不抽烟的人比抽烟的人更健康,故选 On average(通常)。 in detail 详细地;at random 随意地;with pleasure 愉快地。 答案: D Ⅱ.完形填空 语篇解读: 本文是一篇夹叙夹议的文章, 讲述了作者受到一个故事的启发而改变了自 己的就业态度的经历和感想。 1.解析: 答案: A 2.解析: 从下文他回到宫殿可知,国王进行了一次旅行。go for a trip 去旅行。 答案: C 3.解析: 根据下文他走了很长一段路以及想要在路上铺牛皮可知,他的脚应该是很 痛。painful 令人疼痛的。 答案: D 4.解析: 根据”stony”可知,路况很不好。rough 粗糙的,高低不平的。
7

国王统治着一个繁荣的国家。

答案: C 5.解析: 因为是国王,所以应该是命令别人做事。 答案: B 6.解析: 根据前面说的 需要几千张牛皮可知,这将花费大量的钱。 答案: A 7.解析: 根据下文可知,只要在自己的脚上裹上皮革就行,因此花钱铺路的大开支 就没必要了。 答案: D 8.解析: 国王对于仆人的建议感到吃惊,没想到仆人这么聪明。 答案: C 9.解析: 国王同意了仆人的建议。 答案: B 10.解析: 从下文可知,从这个故事中,作者学到了很有价值的一课。 答案: B 11.解析: 要使世界成为一个快乐的居住地,你最好改变你自己——你的心而不是去 改变世界。 答案: A 12.解析: 这个故事对作者未来的生活产生了巨大的影响。 答案: D 13.解析: 下文提到高薪工作作者不够资格,待遇差的工作他又不愿意去做,故这里 指很难找到好工作。 答案: C 14.解析: 作者没有高薪工作所要求的资质和工作经历。 答案: B 15.解析: 根据上下文可知,空的前后为因果关系,故选 A。 答案: A 16.解析: 没有工作,整天在家无所事事的日子应该是让人难过的日子。 答案: D 17.解析: 作者明白他需要改变自己的态度。 答案: B 18.解析: 作者努力工作,与同事合作得很愉快。cooperate 合作,协作。 答案: A 19.解析: 这两年的经历为作者未来的发展创造了条件。pave the way for 为?? 创造条件,为??铺平道路。 答案: C
8

20.解析: 现在作者相当满意他在一家跨国公司当经理的职位。 答案: D Ⅲ.阅读理解 语篇解读: 本文主要讲述了 Nottingham 将出台政策对工作场所停车收费及由此引发 的激烈讨论。 1.解析: 细节理解题。根据第二段中的“The scheme aims to reduce traffic by

preventing unnecessary car journeys and raise funds to improve public transport, but critics say it is just an excuse for councils to fill their coffers (金库).” 可知,支持者认为这个方案能够缓解交通压力,改善公共交通。 答案: D 2.解析: 细节理解题。根据第四段的第三句可知,A 项正确。 答案: A 3.解析: 态度推断题。根据第六段内容可知,Theresa Vi lliers 对这个方案持否定 态度。 答案: B 4.解析: 推理判断题。根据倒数第三段中的“The council says the tax will raise as much as £100 million over ten years—one fifth of the cost of a new transport system for the city.”以及最后一段内容可推知,Nottingham 的公共交通急需改善。 答案: B Ⅳ.短文改错 Dear Brad, I am a boy in the first grades of a senior high school.I feel uneasily grade uneasy recently.At home I feel like ∧ prisoner.I am not allowed to watch TV or surf the a Internet.The only thing I have to do it— is studying.Every time I got a low mark, get my parents will scold me sharply.There’s a generation gap among my parents and between

me, so/and it’s always difficult to communicate.Life are supposed to be colorful and but is wonderful,isn’t it? How should I devote all my time and energy to the study so Why as to entering a good university?I am very unhappy and lost.I need your help. enter Best wishes, Li Ping

9


赞助商链接
相关文章:
更多相关标签: